安徽华星学校2021-2022学年高一上学期入学测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽华星学校2021-2022学年高一上学期入学测试英语试题 WORD版含解析 安徽 学校 2021 2022 学年 上学 入学 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、安徽华星学校2021-2022学年度第一学期入学测试高一英语试题卷温馨提示:1.本试卷范围:中考范围.2.本试卷包括“试题卷”和“答题卷”两部分,请务必在“答题卷”上答题,在“试题卷”上答题是无效的.第一部分 阅读理解(共三节,满分45分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。Simon: Hi, Cindy. I have some good news for you. Cindy: Good news? _1_ Simon: Miss Lin said we would go out for a trip C
2、indy: _2_ Where shall we go? Simon: _3_ Cindy: Not really. I think its too far away. Simon: _4_ Cindy: Zheshan Park is my choice. Simon: I dont think thats a good idea. _5_ Why not go to Fantawild Adventure instead? Cindy: That sounds wonderful.A. With pleasure.B. How about the countryside?C. Thats
3、great!D. What is it? E. Weve been there many times.F. Whod like to go there?G. Where do you think we should go?【答案】1. D 2. C 3. B 4. G 5. E【解析】【分析】这是一篇对话填空。对话主要讲述了西蒙和辛迪针对旅行地点的讨论。【1题详解】根据上文“Hi, Cindy. I have some good news for you.”(嗨,辛迪。我有一些好消息要告诉你。)可知,西蒙有一些好消息要告诉辛迪。根据下文“Miss Lin said we would go ou
4、t for a trip.”(林老师说我们要出去旅行。)可知,下文陈述的是消息的具体内容,由此可知,空格处应该就消息的内容进行提问,“What is it?”意为“它是什么?”符合语境。故选D项。【2题详解】根据上文“Miss Lin said we would go out for a trip.”(林老师说我们要出去旅行。)可知,西蒙告诉辛迪一个好消息,由此可知,空格处应该是辛迪听到这个消息后的反应,“Thats great!”意为“太好了!”符合语境。故选C项。【3题详解】根据上文“Where shall we go?”(我们去哪里?)可知,辛迪想知道去哪里旅行,由此可知,空格处应该是西
5、蒙对旅行地点的建议,“How about the countryside?”意为“农村怎么样?”符合语境。故选B项。【4题详解】根据上文“Not really. I think its too far away.”(不太好。我觉得太远了。)可知,辛迪认为西蒙的建议不太好,根据下文“Zheshan Park is my choice.”(赭山公园是我的选择。)可知,下文辛迪提出了自己的建议,由此可知,空格处应该是西蒙征求辛迪的建议,“Where do you think we should go?”意为“你认为我们应该去哪里?”符合语境。故选G项。【5题详解】根据上文“I dont think
6、thats a good idea.”(我认为那不是个好主意。)可知,西蒙不同意辛迪的建议,由此可知,空格处应该是西蒙不同意辛迪建议的原因,“Weve been there many times.”意为“我们去过那里很多次了。”符合语境。故选E项。第二节(共17小题;每小题2分,满分34分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe development of artificial intelligence (AI,人工智能)is a hot topic these days. AI makes it possible for machines to lear
7、n from experience and perform human-like tasks. But what is the future of AI? Will it be a good thing? We asked students what they think.I think AI will be more useful in our future lives. Its now used in many fields like phones and medicine. No one really knows what will happen if machines become s
8、marter than humans. However, Im sure AI will help us solve problems.TinaI am worried that people create something that can be better than themselves. In the near future, AI will develop at a high speed. Humans may be replaced because AI robots will do lots of human jobs.BillI really think that AI wi
9、ll change the way we work, the way we live, and the way we think. Imagine if we could. put a CPU (中央处理器)into our brains! Soon well be able to improve our math and memory. How exciting!MaryThink of whats happening right now. Some robots are used to kill animals under human orders. So I think AI will
10、be very dangerous for humans. We need to be careful about what we ask machines to do.John 6. Tina thinks that AI will be _.A. excitingB. dangerousC. helpfulD. surprising7. Who believes AI will change the way we work, the way we live and the way we think?A. Bill.B. Mary.C. Tina.D. John.8. Where does
11、the text probably come from?A. A business magazine.B. A travel guide.C. A geography magazine.D. A science magazine.【答案】6. C 7. B 8. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍了四位学生对人工智能的看法。【6题详解】细节理解题。根据表格一种“However, Im sure AI will help us solve problems.( 然而,我相信人工智能将帮助我们解决问题。)”可知,Tina认为人工智能能帮助解决问题,所以人工智能是有帮助的。故选C。【7题
12、详解】细节理解题。根据表格三种“I really think that AI will change the way we work, the way we live, and the way we think.(我真的认为人工智能将改变我们的工作方式、生活方式和思考方式。)”可知,Mary认为人工智能将改变我们的工作方式、生活方式和思考方式。故选B。【8题详解】推理判断题。阅读文章,并根据第一段“But what is the future of AI? Will it be a good thing? We asked students what they think.( 但人工智能的未来
13、是什么?这会是一件好事吗?我们询问学生们的想法。)”和下文四位学生对人工智能的看法可知,本文主要介绍了四位学生对人工智能的看法。由此可推知,本文最可能出自一本科学杂志。故选D。BIm confused (困惑的) these days. We are taught at home and at school that using violence (暴力) is the least civilized (文明的) way to solve problems. For example, last week I thought about hitting my friend for winning
14、 a beautiful shell while we were playing at the beach. But I talked with him instead and we came to an agreement. If two adults had a disagreement, and if they used violence towards each other in order to win, is it all right?When two countries disagree, they often fight a war. Why is using violence
15、 not okay at home, at school, or in your country but okay between countries? Many people have been killed because of wars, not only soldiers (士兵) but ordinary people, even small children and babies. And refugees (难民) exist, too.A war is a great violence, like two people fighting over a shell, just m
16、uch bigger. Adults say they are fighting wars in order to solve problems and make peace. But can you really “make peace” by killing so many people? I dont think bombs (炸弹) can reach peoples hearts and change them. Bombs cant create love and caring, and thats what we need in the world. Why do adults
17、use violence so quickly? Why cant they use their wisdom and talk it over?Adults might say that things are not that easy. But they are the ones that teach us to be kind, not to hurt people, and not to kill. Why dont they act as what they say?A page from a 12-year-old boy, Joshuas diary9. At the beach
18、, Joshua_.A. hit his friend in the faceB. won a beautiful toyC. played with a beautiful shellD. came to an agreement with his friend10. Joshua hates wars between countries because _.A. he knew little about warsB. he doesnt understand adultsC. wars create death and refugeesD. wars are not the only wa
19、y to make peace11. Whats the key to peace in Joshuas opinion?A. Love and care for each other.B. Dont use violence so quickly.C. Stop using bombs in wars.D. Dont hurt or kill people in wars.【答案】9. D 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要论述了为什么成年人教育我们在学校和家要避免用暴力解决问题,而国与国之间却要通过暴力战争来解决问题呢?和平的关键是爱和关心彼此。【9题详解】细节
20、理解题。根据第一段关键句“For example, last week I thought about hitting my friend for winning a beautiful shell while we were playing at the beach. But I talked with him instead and we came to an agreement.”(例如,上周我想打我的朋友,因为当我们在海滩玩的时候,我想赢得一个漂亮的贝壳。但是我和他谈了谈,而不是打架,最后我们达成了协议。)可知,在海滩上,就贝壳的问题,Joshua和朋友通过交谈,达成了协议,由此可知,
21、在海滩,Joshua与他的朋友达成了协议。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据第二段关键句“Many people have been killed because of wars, not only soldiers (士兵) but ordinary people, even small children and babies. And refugees (难民) exist, too.”(许多人因为战争而丧生,不仅是士兵,还有普通人,甚至是小孩和婴儿。也有很多难民存在。)可知,Joshua认为,战争会导致很多人丧生,还会导致很多难民的存在,由此可知,Joshua讨厌国家之间的战争,因
22、为战争造成死亡和难民。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段关键句“Bombs cant create love and caring, and thats what we need in the world.”(炸弹不能创造爱和关怀,而这正是我们在这个世界上所需要的。)可知,Joshua认为,我们这个世界需要爱和关怀,这才能够解决问题和带来和平,而炸弹并不能够创造爱和关怀,由此可知,Joshua认为和平的关键是爱和关心彼此。故选A项。CAs the host city of the next Winter Games, Beijing held a wonderful eight
23、-minute show at the closing ceremony of the 2018 PyeongChang Winter Olympics, sending a warm invitation to the whole world.The show was directed by Zhang Yimou, a famous Chinese director who was also responsible for the eight-minute summer handover in Athens in 2004 as well as the opening and closin
24、g ceremonies in Beijing in 2008 that had a big success in the world.Unlike Athens which focused on showing Chinese history with traditional culture like red lantern and jasmine (茉莉花), “Beijing 8 Minutes” gave special importance to the Chinese peoples sincere welcome to the world by using modern tech
25、nology.Leading the team were two dancers in costumes of panda puppets that are the worlds largest but the lightest at the same time, each weighing only about 10 kilograms. To reduce the pressure on the two dancers, researchers had tried hundreds of different materials until ending up with high-techn
26、ology ones.During the whole performance, the dancers and robots both wore LED lights on them that could be fit for the cold weather at PyeongChang Olympic Stadium without the risks of breaking. The costumes were also made with a kind of special material to keep the dancers warm.Performers danced wit
27、h 24 intelligent robotsstanding for Beijing hosting the 24th Winter Olympics. They showed scenes of sports such as skating and skiing.Pictures were projected to the icy floor while dancers skated across it, making a sense of augmented reality (增强现实). A number of moving screens in the middle of the f
28、ield were also controlled by artificial intelligence (人工智能).12. Whats the purpose of the eight minutes in Athens in 2004?A. To spread Chinese traditional culture.B. To show advanced science and technology in China.C. To improve our living standards.D. To carry forward the spirit of sports.13. What d
29、oes the underlined word “puppets” probably mean in this passage?A. 木偶B. 模特C. 机器人D. 复制品14. The dancers and robots both wear _ on them in the show.A. red lanterns and jasminesB. sports suitsC. LED lightsD. moving screens15. What does the text mainly talk about?A. Athens 8 Minutes.B. Beijing 8 Minutes.
30、C. The 2018 PyeongChang Olympics.D. The 2018 Beijing Olympics.【答案】12. A 13. A 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍的是北京作为下一届冬奥会的主办城市,在2018年平昌冬奥会闭幕式上举行的精彩的八分钟表演的内容【12题详解】细节理解题。根据第三段内容“Unlike Athens which focused on showing Chinese history with traditional culture like red lantern and jasmine (茉莉花), “Beij
31、ing 8 Minutes” gave special importance to the Chinese peoples sincere welcome to the world by using modern technology.”(与雅典奥运会闭幕式上侧重于用红灯笼和茉莉花等传统文化展示中国历史不同,“北京八分钟”特别重视中国人民用现代技术真诚欢迎世界。)可知,在2004年雅典奥运会闭幕式上的中国八分钟时间里,侧重于用红灯笼和茉莉花等传统文化展示中国历史,展示中国的传统文化,由此可知,2004年雅典奥运会上中国八分钟的目的是传播中国传统文化。故选A项。【13题详解】词义猜测题。根据画线
32、单词后句“each weighing only about 10 kilograms”(每个只有约10公斤重)可知,“Leading the team were two dancers in costumes of panda puppets”意为“领队是两位身着熊猫木偶服装的舞蹈演员”,是熊猫木偶服装每个约10公斤重,“panda puppets”意为“熊猫木偶”,由此可知,“puppets”意为“木偶”。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据第五段关键句“During the whole performance, the dancers and robots both wore LED
33、lights on them that could be fit for the cold weather at PyeongChang Olympic Stadium without the risks of breaking.”(在整个表演过程中,舞蹈演员和机器人身上都戴着LED灯,可以适应平昌奥林匹克体育场寒冷的天气,而不会有摔坏的危险。)可知,在整个表演过程中,舞蹈演员和机器人身上都戴着LED灯,由此可知,舞蹈演员和机器人在表演中都戴着LED灯。故选C项。【15题详解】主旨大意题。通读文章,结合文章第一段内容“As the host city of the next Winter Ga
34、mes, Beijing held a wonderful eight-minute show at the closing ceremony of the 2018 PyeongChang Winter Olympics, sending a warm invitation to the whole world.”(作为下一届冬奥会的主办城市,北京在2018年平昌冬奥会闭幕式上举行了一场精彩的八分钟表演,向全世界发出了热烈的邀请。)可知,本文主要介绍的是北京作为下一届冬奥会的主办城市,在2018年平昌冬奥会闭幕式上举行的精彩的八分钟表演的内容,“Beijing 8 Minutes.”意为“北
35、京8分钟。”能够概括文章内容。故选B项。DHeres the content of a book. 16. If youre interested in music, you can read “_”.A. National sportsB. Sad moviesC. The planetsD. Weather service17. You can learn something about weather in _.A. Unit 1B. Unit 2C. Unit 3D. Unit 418. Words about _ are in Unit 5.A. music starsB. weat
36、her conditionsC. sports toolsD. space news【答案】16. B 17. C 18. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了一本书5个单元的具体内容。【16题详解】细节理解题。根据Unit 1 Music中“Readings Music&Feelings和Sad movies”可知,如果你对音乐感兴趣,你可以阅读Music&Feelings和Sad movies。故选B。【17题详解】细节理解题。根据Unit 3 Weather可知,第三单元谈论的是天气的话题,所以你可以在第三单元学到和天气相关的知识。故选C。【18题详解】细节理解题。根据Unit
37、5 Space中“Space news”和“Space terms”可知,在第五单元可以学到和太空相关的词。故选D。EBright colors lead to active feelings. For example, the color red can cause people to feel excited. In fact, red can even make a person feel hungrier. Yellow can increase energy. Therefore, a room with strong red and yellow colors would be a
38、 good place to eat a lot of food quickly.On the other hand, darker colors, like blue and green are peaceful. The color blue can help people calm (使平静下来) down. So, a blue room can be a good place to study. However, it is easier to nod off in a blue room than in a red one. So some good ways can be use
39、d to avoid falling asleep easily.The colors of clothes can also influence peoples feelings. Black and deep-blue clothes can produce a sense of strength and seriousness. Therefore, a person in a black suit can seem like a leader more easily than one wearing white. If a person is wearing a dark suit a
40、nd a red tie, he or she may seem both powerful and energetic (精力充沛的). Perhaps this is why many business people wear dark suits with red ties. Brown and green clothes can produce a sense of confidence (自信). That means it may seem easier to trust the people wearing such colors. Therefore, many people
41、choose to wear green or brown clothes for meetings or interviews.Choice of color, for rooms as well as clothes, is not simply about appearance.19. Where might red work properly according to the passage?A. In the library.B. In the restaurant.C. In the police station.D. In the classroom.20. How will y
42、ou probably feel when you stay in a blue room?A. Hungry.B. Sad.C. Peaceful.D. Nervous.21. What does the underlined words “nod off” in Paragraph 2 mean?A. 睡着B. 沉默C. 生病D. 进步22. Why do people usually wear green or brown clothes for meetings according to the text?A. Because it makes them happy.B. Becaus
43、e it makes them more careful.C. Because it shows that they take the meetings seriously.D. Because it shows that theyre confident.【答案】19. B 20. C 21. A 22. D【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了不同的颜色给人的情绪带来的不同的影响。【19题详解】推理判断题。根据第一段关键句“In fact, red can even make a person feel hungrier.”(事实上,红色甚至可以让人感觉更饿。)和“Therefore,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450789.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
