安徽师大附中高二2019-2020学年下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽师大附中高二2019-2020学年下学期期中英语试题 WORD版含解析 安徽 师大附中 2019 2020 年下 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019-2020学年安徽师大附中高二(下)期中英语试卷第一部分 听力(满分5分)(共5小题;每小题0.5分,满分5分)第一节 (共5小题:每小题1分,满分5分)听下面5段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍.1.What time did the speakers fix for the appointment?A.At 4:00.B.At 4:15.C.At 4:30.2.Where does the dialogue most probably t
2、ake place?A.In a university.B.In an embassy.C.In a stateowned company.3Who do you think will pick up the children?A.The man.B.The woman.C.Neither the woman nor the man.4.What does the woman want to do?A.To have an Xray.B.To go to the hospital.C.To help the injured man.5.What place might be close to
3、Jane and Bills new home?A.A train station.B.A bus station.C.An airport.第二节 (共5小题;每小题2分,满分15分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.听每段对话或独白前,你将有5秒钟时间阅读每小题.听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间.每段对话或独白你将听两遍.6.(1)What advice does the man ask for from the woman?A.How to make an English friend.B.How to have an E
4、nglish name.C.How to write English quickly.(2)What is the advice of the woman?A.Choosing a difficult English name.B.Choosing a simple English name.C.Sticking to his Chinese name.7.(1)When was the photo taken?A.30 years ago.B.13 years ago.C.5 years ago.(2)Who has heart disease?A.The womans grandmothe
5、r.B.The womans grandpa.C.The womans father.(3)Whats the womans mother?A.A teacher.B.A doctor.C.A nurse.8.(1)When did the accident happen?A.At 4:55.B.At 5:05.C.At 5:15.(2)Whose car ran into the womans?A.Mr.William Jeffersons.B.Mr.William R.Croutons.C.Mrs.William R.Croutons.(3)Where did the woman put
6、her car after the accident?A.In Jefferson Street.B.At Walts garage.C.On a road.9.(1)How many people mentioned will attend the meeting?A.Two.B.Three.C.Four.(2)Which day is fine with the two speakers?A.Monday.B.Tuesday.C.Friday.(3)What is Roland going to do on Friday?A.He is meeting someone.B.He is go
7、ing to Washington.C.He will stay at home.10.(1)How does the speaker suggest people getting to the museum from Cherford?A.By car.B.By bus.CBy train.(2)How long does the museum keep open every day in winter?A.For 6 hours.B.For 7 hours.C.For 9 hours.(3)What does the museum offer to the visitors this ye
8、ar?A.A family ticket.B.A special air tour.C.An advanced booking.(4)What do we know about the museum?A.Its near a village.B.It is closed on Sundays.C.Its the biggest air museum in Europe.第二部分 单项选择(满分15分)(共15小题;每小题1分,满分15分)1. He wanted to make sure_.A. how we went there by busB. where did we goC. what
9、 did we go thereD. when we went there【答案】D【解析】【分析】【详解】考查宾语从句。句意:他想弄清我们什么时候到那里。根据句意和结构,可知make sure后面是宾语从句,从句用陈述句语序,排除B和C选项,A项中how表示方式,与后文by bus重复,故排除A选项。宾语从句中缺少时间状语,故应用when。故选D。2. His suggestion _to see the art exhibition interested everyone of us.A. that we goB. which we should goC. that we would go
10、D. we should go【答案】A【解析】【分析】【详解】考查虚拟语气。句意:他建议我们去看艺术展,我们每个人都对此很感兴趣。本题考查suggestion后接同位语从句的用法;英语中表示”建议、要求、命令”的词与名词性从句连用,从句中的动词用:(should)+动词原形”,should可以省略;本题中suggestion表示建议,后面从句说明了suggestion的内容,是同位语从句,所以从句中动词为(should)go;从句we (should) go to see the art exhibition 从句意到成分都是完整的,所以需要引导词that。故选A。3. Each soldi
11、er and sailor_ given a rifle when the ship landed.A. wereB. wasC. areD. is【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动词时态和主谓一致。句意:船着陆时,每个士兵和水手都得到了一把步枪。根据when the ship landed,应该是一般过去时,可知应排除C和D项,且“each/every A and B”结构的主语后面应跟单数谓语,故应用was。故选B。4. More than one person_ involved (参与) in the case.A. isB. areC. hasD. have【答案】A【解析】【
12、分析】【详解】考查固定短语和主谓一致。句意:不止一个人参与了此案。be involved in为固定短语,意为“参与”,排除C项和D项;more than one +单数名词,谓语动词用单数形式,意思是复数的意思“不止一个”,谓语动词使用is,故选A。5. He is a teacher but his wife is a doctor, _?A. isnt sheB. isnt itC. arent theyD. isnt he【答案】A【解析】【分析】【详解】考查反意疑问句。句意:他是教师,但他的妻子是医生 ,是吗?反义疑问句一般遵循“前肯后否,前否后肯”的原则, 当陈述部分是并列句,反义
13、疑问句则需和就近的分句的主语和谓语一致,本句中就近的分句是”his wife is a doctor”,所以后面应该是isnt she,故选A。6. I told Sally how to get here, but perhaps I _ for her.A. had to write it outB. must have written it outC. should have written it outD. ought to write it out【答案】C【解析】【分析】【详解】考查情态动词+have done的用法:句意:我告诉过Sally 怎么去这里,但是也许我应该给她写出来。
14、根据句意可知说话人现在觉得自己当时应该把地址写给sally,而事实上没有,should have done就表示“本应该作某事而没有做”,是一种虚拟语气的表达,符合题意,其它项:A 表示“不得不”,B表示“一定写过了”。D不表示过去的状态(表示现在或将来应该写出来,选C。【点睛】情态动词+have done可以表示推测和虚拟:“must+have+done”表示对过去事情的肯定推测,译成“一定做过某事”,该结构只用于肯定句。“cant+have+done”表示对过去事情的否定推测,译成“不可能做过某事”。 “may+have+done”表示对发生过的事情的推测,意思是“可能已经”或“也许已经”
15、,用于肯定句中。 “could+have+done”是虚拟语气,表示对过去事情的假设,意思是本来能够做某事而没有做。 “would+have+done”虚拟语气,表示对过去事情的假设,意思是“本来会做”。7. Can I help you, sir?Yes, I bought this radio here yesterday, but it_.A. didnt workB. wont workC. cant workD. doesnt work【答案】D【解析】【分析】【详解】考查动词时态。句意:先生,我有什么能帮你的吗?是的,我昨天在这里买了这台收音机,但它坏了。句中表示目前的状况应用一般
16、现在时,且主语为it,助动词应用does。故选D。8. Shall I tell John about it?No, you _. Ive told him already.A. needntB. wouldntC. mustntD. shouldnt【答案】A【解析】【分析】【详解】考查情态动词用法。句意:要我告诉约翰这件事情吗?不,你不必了,我已经告诉他了。A. neednt不必;B. wouldnt不会;C. mustnt禁止,不允许;D. shouldnt不应该。根据“Ive told him already.”可知,你没有必要告诉约翰了。故选A。9. Where is my pen?
17、I _it.A. might loseB. would have lostC. should have lostD. must have lost【答案】D【解析】【分析】【详解】考查情态动词+have done结构。句意:我的钢笔在哪里?我一定丢了它。A. might lose可能丢失,用于对现在或将来情况作推测;B. would have lost过去会做却没有做;C. should have lost本应该做却没有做;D. must have done过去一定做了某事。根据语境可知这是对过去的肯定推测,应用must have done。故选D。【点睛】本题考查情态动词+have done
18、的用法,1.表达对过去或已经发生的事情的遗憾、后悔等情感,常用的表现形式有would/should/ought to/can(could)/neednt+have done,分别表示“本来会/本应该/本可以/本不必做某事”等意思;2.表对已发生的事情的推断,常用的表现形式有“must/may/might/cant/couldnt+ have done”表示“过去一定/可能/不可能做过某事”。10. What caused the accident and who was responsible for it_ a mystery to us.A. remainsB. remainC. isD.
19、 look like【答案】B【解析】【分析】【详解】考查主谓一致。句意:造成事故的原因和谁对此负责对我们来说仍然是个谜。remain仍然;look like看起来像。分析句子结构可知这是一个主语从句,主语是What caused the accident and who was responsible for it,指的是两件事情,所以谓语动词用复数,故排除AC, 根据意思选B,故选B。【点睛】11. The reason for_ he failed in the exam was that he was too careless.A. whichB. whyC. thatD. it【答案
20、】A【解析】【分析】【详解】考查定语从句。句意:他考试不及格的原因是他太粗心了。分析句子结构可知,句中含有限制性定语从句, 先行词是reason, 从句中不缺少主语或宾语,则可以用关系副词why引导定语从句,相当于介词for后接关系代词which。故选A。【点睛】12. There are three girls in the room, _ is Toms sister.A. the tallest of whichB. the tallest of whomC. tallest of thatD. tallest of which【答案】B【解析】【分析】【详解】考查定语从句。句意:房间里
21、有三个女孩,其中最高的是汤姆的妹妹。分析句子结构可知,句中含有非限制性定语从句, 先行词是girls, 表示人应该用关系代词who或whom,但是在介词后面只能用whom。故选B。【点睛】13. Seldom_ in summer, nor_ in winter in dry areas.A. it rains;it often snowsB. does it rain;does it often snowC. it rains;does it snowD. does it rain;it often snows【答案】B【解析】【分析】【详解】考查部分倒装。句意:干旱地区夏天很少下雨,冬天也
22、不下雪。否定副词seldom,nor位于句首时句子应部分倒装,本句表示一般的情况, 都用一般现在时,在部分倒装时,主语是it,所以助动词does提到主语之前。故选B。14. There is no greater love than_ who lays his life for his friends.A. that of a manB. a manC. that of a mansD. a mans【答案】A【解析】【分析】【详解】考查代词。句意:没有比为朋友献出生命的人的爱更伟大的了。分词句子可知,本句中是把love作为比较的事物,要注意比较的对象,that指代上文提到的love,而CD项
23、中a mans后不可以跟定语从句,故选A。【点睛】15. With a lot of difficult problems _, the manager felt worried all the time.A. settledB. to be settledC. settlingD. to settle【答案】D【解析】【分析】【详解】考查with复合结构。句意:有许多难题要解决,经理一直忧心忡忡。是由于有很多困难要解决,因此用不定式表示要解决;又因句中解决困难的人是经理,因此要用主动形式。故选D。第三部分 阅读理解(共3小题;每小题8分满分20分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(
24、A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.AOn some Swedish trains, passengers carry their e-tickets in their hands. About 3,000 Swedes have chosen to put microchips (微芯片) beneath the skin between fingers. The chips, which cost around $150, can hold personal facts, credit-card numbers and medical records. They dep
25、end on Radio Frequency ID (RFID), a technology already used in payment cards, tickets and passports.There are 10,000 people with chip implants (植入) around the world. Sweden, home to several microchip companies, has the largest share. People can order do-it-yourself kits. And sometimes they get T-shi
26、rts that say “I got chipped”.Jowan sterlund, the founder of BioHax, a Swedish firm, argues that chips are safer than mobile phones because it is harder to steal information from them. But some people still have worries. RFID chips do not have GPS, but they leave a trail when they are used to open do
27、ors, operate printers, etc. In 2004 a Mexican government official and his workmates had chips placed in their arms that tracked who had accessed important information.So why take the risk? Less trouble is one reason. The equipment for microchip implants exists wherever new payments are accepted. Swe
28、den is well suited, as the worlds second most cash-less country (after Canada).But the chips have little use unless all companies agree to work together. Few shops recognize this chip implants yet, even those organizations that do have had some troubles in the beginning. When Swedish rail officials
29、began scanning passengers microchips, they saw private information rather than evidence of ticket buying. For now the chips are used largely as business cards, keys or to store important information.So the desire to win notice or admiration is another explanation. Chip enthusiasts want to equip huma
30、n bodies with technology. Elon Musk, an American businessman has spent money on this technology that connects machines with human brains, which caused fears from some Christians.16. What is special about the microchips mentioned in the passage?A. They have already become part of human bodies.B. They
31、 have offered access to personal information.C. They have become a symbol of modern society.D. They have used the latest technology in payment.17. Jowan failed to consider the fact that _.A. the information is safer to keep on chips than phonesB. RFID chips can also have GPS as mobiles phones doC. i
32、nformation on chips is likely to be accessed and let outD. some microchips have already been equipped with GPS18. Why are people willing to risk putting chips into their bodies?A. Because developed countries are well prepared for chip implants.B. Because they want to save themselves the trouble of c
33、ash payment.C. Because they encourage more companies to recognize chip implants.D. Because it is an attention-catching technology that makes things easier.19. We can infer from Paragraph 5 that _.A. There is a long way to go before the implanted chips are widely applied.B. Many companies take a wait
34、-and-see attitude towards this technology.C. The chip implants have caused difficulty for both users and companies.D. Microchips always successfully offer information about ticket buying.【答案】16. A 17. C 18. D 19. A【解析】本文为说明文。瑞典人选择在手指之间的皮肤下放置微芯片的原因是因为方便及引人注目的,但植安全性受到了质疑。芯片植入和推广遇到了初期的困难,即使已经开展芯片植入业务的公
35、司也遭遇了一些麻烦,所以充分发挥芯片的作用有待时日。【16题详解】细节理解题。由第一段尤其是“ About 3,000 Swedes have chosen to put microchips (微芯片) beneath the skin between fingers.”可知,本文中芯片的不同之处在于它被植入了体内,成为身体的一部分。故选A。【17题详解】推理判断题。由第三段“Jowan , argues that chips are safer than mobile phones because it is harder to steal information from them. B
36、ut some people still have worries. RFID chips do not have GPS, but they leave a trail when they are used to open doors, operate printers, etc. In 2004 a Mexican government official and his workmates had chips placed in their arms that tracked who had accessed important information.”可知,Jowan_认为,芯片比手机
37、更安全,因为很难从中窃取信息。但有些人还是有忧虑。射频识别芯片没有GPS,但当它们被用来开门、操作打印机等时会留下痕迹。由此推断出Jowan的观点遭到了质疑,植入的芯片并不比手机更加安全,文章举例说明各种交互活动都会被记录和发现。故选C。【18题详解】细节理解题。第四段中 “Less trouble is one reason”及第六段“So the desire to win notice or admiration is another explanation”可知阐述人们冒险植入芯片的原因:省事,引人注目。分析选项,可知D项(因为它是一种引人注目的技术,使事情变得更容易)符合题意,故选D
38、。【19题详解】推理判断题。从第五段的“But the chips have little use unless all companies agree to work together. Few shops recognize this chip implants yet, even those organizations that do have had some troubles in the beginning”可以看出,芯片植入和推广遇到了初期的困难,即使已经开展芯片植入业务的公司也遭遇了一些麻烦,所以充分发挥芯片的作用有待时日。故选A。BPhysical fitness is to
39、day s hot topic. And wherever you turn, you hear something new. But is it all true?The more you sweat the more fat you burnThis myth has encouraged people to work out in extreme heat or wear layers of clothes or rubber or plastic weight-loss suits in the hope of sweating fat off. Unfortunately, its
40、water that youre losing, not fat. When you first begin to exercise, you burn carbohydrates or sugars. To burn the fat, plan on working out at least 40 minutes.No pains, no gainsMany people tend to overdo their exercise programs looking for quick results. Doing so, however, may result in your injury
41、or sore (疼痛的) muscles. Your best bet is to start any exercise program slowly and gradually increase the workout. This gives people a good beginning without the pain or injury.Exercise increases appetiteThis is true for hard or intense (剧烈的) exercise that lasts for 60 minutes or longer. Gentle exerci
42、se that is less than 60 minutes, however, will probably reduce your appetite for one to two hours. Exercise always lowers blood sugar.You can get fit in 10 minutes a weekThis and similar claims are common, but untrue. There are no shortcuts to getting fit. Becoming fit takes work and the general rul
43、e is 20 minutes of aerobic activity three times a week. Consistency is the key. If you stop working out, your muscles will turn to fat. If you decrease your activity and continue to eat the same or more you may gain back the fat that you worked so hard to lose. Its not, however because your muscles
44、turned to fat. Muscles may atrophy(萎缩) but they wont turn to fat. Muscle is muscle and fat is fat.20. According to the writer, which of the following statements is TRUE?A. Overdoing exercise results in quick effect.B. The more people exercise, the higher blood sugar will be.C. Your muscles will turn
45、 to fat when you exercise less.D. Consistency is one of the best policies to get fit.21. The writers main purpose in writing the passage is to .A. tell people how to resist the wrong opinions about exerciseB. educate people to exercise correctlyC. encourage people to get into the habit of exercising
46、 regularlyD. give people advice on how to lose weight22. To keep fit, according to the passage, you should exercise in the right way at least .A. 40 minutes a dayB. 1 hour a dayC. 1 hour a weekD. 10 minutes a week【答案】20. D 21. B 22. C【解析】这是一篇说明文。本文介绍了几个关于健身减脂的说法的正确性,从理论出发来告诉我们这些说法是否可信。【20题详解】细节理解题。根
47、据第五段中Many people tend to overdo their exercise programs looking for quick results. Doing so, however, may result in your injury or sore (疼痛的) muscles.(许多人倾向于过度锻炼以寻求快速的效果。然而,这样做可能会导致你受伤或肌肉酸痛)可知A选项“运动过度会产生快速的效果”错误;根据第七段中Gentle exercise that is less than 60 minutes, however, will probably reduce your a
48、ppetite for one to two hours. Exercise always lowers blood sugar.(然而,少于60分钟的温和运动可能会在一到两个小时内降低你的食欲。运动总能降低血糖)可知B选项“人们锻炼得越多,血糖就会越高”错误;根据最后一段中If you decrease your activity and continue to eat the same or more you may gain back the fat that you worked so hard to lose. Its not, however because your muscle
49、s turned to fat. (如果你减少运动量,继续吃同样或更多的食物,那么你辛辛苦苦减掉的脂肪可能会反弹回来。然而,这并不是因为你的肌肉变成了脂肪)可知C选项“当你锻炼的少了,你的肌肉就会变成脂肪”错误;根据最后一段中There are no shortcuts to getting fit. Becoming fit takes work and the general rule is 20 minutes of aerobic activity three times a week. Consistency is the key.可知健身没有捷径。要想变得健康需要锻炼,一般的规律是
50、每周三次,每次20分钟的有氧运动。坚持是关键。由此可知,D选项“坚持是保持健康的最佳策略之一”正确。故选D。【21题详解】推理判断题。根据第一段Physical fitness is today s hot topic. And wherever you turn, you hear something new. But is it all true?可知身体健康是当今的热门话题。无论你走到哪里,你都会听到一些新的东西。但这一切都是真的吗?结合文章介绍了几个关于健身减脂的说法的正确性,从理论出发来告诉我们这些说法是否可信。由此可推知,作者写这篇文章的主要目的是教育人们正确地锻炼身体。故选B。【
51、22题详解】细节理解题。根据最后一段中Becoming fit takes work and the general rule is 20 minutes of aerobic activity three times a week.可知要想变得健康需要锻炼,一般的规律是每周三次,每次20分钟的有氧运动。由此可知我们的锻炼时间应该是3*20=60分钟,即一周一个小时。故选C。CMore than 10 million Chinese cultural relics (文物) have been lost overseas, most of which were stolen and illeg
52、ally shipped out of China during the times of war before 1949. About 1.67 million pieces are housed in more than 200 museums in 47 countries, which accounts for 10 percent of all lost Chinese cultural relics, and the rest are in the hands of private collectors.Most of these treasures are owned by mu
53、seums or private collectors in the United States, Europe, Japan and Southeast Asian countries. There are more than 23,000 pieces in the British Museum, most of which were stolen or bought for pennies more than 100 years ago.The major method to recover these national treasures was to buy them back. I
54、n some cases, private collectors donated the relics to the government. Also the government can turn to official channels (渠道) to demand the return of relics.In 2003 a priceless bronze pigs head dating from the Qing Dynasty was returned to its home in Beijing after it was removed by the Anglo French
55、Allied Army over 140 years ago. Macao (企业家) Stanley Ho donated 6 million yuan to buy it back from a US art collector and then donated it to the Poly Art Museum in Beijing.Although buying back is the most feasible way to recover the lost treasures, limited funding is always a big headache.In recent y
56、ears, the Chinese government has improved efforts to recover the precious cultural relics lost overseas. It has started a national project on the recovery of the treasures and has set up a database (数据库) collecting relevant information. It has signed several international agreements with many countr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
