安徽省A10联盟2022届高三上学期摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省A10联盟2022届高三上学期摸底考试英语试题 WORD版含解析 安徽省 A10 联盟 2022 届高三 上学 摸底 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2022届安徽省A10联盟高三上学期摸底考试英语试题第一部分 听力第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man do?A. Help the woman. B. Visit the school. C. Attend a meeting. 2. Where does the conversation probably take place?A. At an airport. B. In a hotel.
2、 C. In a library. 3. What will the two speakers eat for supper?A. Pizza. B. Salad. C. Steak. 4. When will the two speakers probably have dinner together?A. On Sunday. B. On Wednesday. C. On Saturday. 5. What does the man most care about?A. Time. B. Pleasure. C. Exercise. 第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题
3、,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will happen on Saturday?A. Watching a football match. B. Playing football together. C Buying a couple of nets. 7. Why did the man feel stupid?A. He made something wrong. B. He dislike
4、d playing football. C. He has no soccer shoes. 听第7段材料,回答第8至10题。8. Why is the show good?A. Because of the vivid pictures. B. Because of the cheap admission. C. Because of the positive theme. 9. What might do harm to sea animals?A. Tourists. B. Plastic waste. C. Chain stores. 10. What does the woman u
5、se every day?A. Her water bottle. B. Her lunch box. C. Plastic bags. 听第8段材料,回答第11至13题。11. Who has dark straight hair?A. Susan. B. Helen. C. Olivia. 12. Where was Helen heading for?A. The mans home. B. The comer of the street. C. Her classroom. 13. Why is Helen always annoying?A. She makes careless m
6、istakes. B. She is always in a hurry. C. She is always late for class. 听第9段材料,回答第14至17题。14. What is Vermeer?A. A tourist. B. A painter. C. A guide. 15. Who stayed with Alan in Brussels?A Rembrandt. B. Vermeer. C. Rita. 16. What was the weather like in Munich?A. Sunny. B. Cold. C. Snowy. 17. How did
7、the man go to Italy?A. By car. B. By air. C. By train. 听第10段材料,回答第18至20题。18. What does the cartoon mainly focus on?A. The influence of two main roles. B. The 161 famous short films. C. The fights between a cat and a mouse. 19. Where was Tom and Jerry first played?A. On television. B. In theaters. C.
8、 In restaurants. 20. What makes Tom and Jerry so popular in the speakers opinion?A. The colorful roles of the story itself. B. The worldwide influence of the story. C. The lively pictures and funny sounds. 第二部分 阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AFour of the best restaurants in ParisVerjus Ope
9、ned by the innovative American couple, Verjus is a romantic restaurant. Located behind the Palais-Royal, it offers the best food featuring fresh and seasonal flavors, not to mention one of the best fried chicken dishes in the city, available at the wine bar. Restaurant Verjus, 52, rue de Richelieu 7
10、5001 Paris. Tel +331 42975440Chez Casimir The little brother of famous Chez Michel, Chez Casimir shares a kitchen with the more expensive restaurant, though it serves more affordable food. Located near Gare du Nord, its particularly convenient for those looking for affordable dining. Chez Casimir, G
11、are du Nord, 6 rue de Belzunce, 75010 Paris. Tel +331 48782880Les Papilles Les Papilles is a wine shop that doubles as one of the citys most charming restaurants launched by Bertrand Bluy, who gave up a three-Michelin-star post for something more casual in the Latin Quarter. An abundant four-course
12、fixed menu features a main dish out of a copper pot and usually a plate of cheese. The plates change daily. Les Papilles, 30 Rue Gay-Lussac, 75005 Paris. Tel +331 43252079Le Chateaubriand Reserve a table, if you can, but unless you plan far in advance, youll have to join the crowd on the sidewalk wa
13、iting for a spot in line. The small room and portions dont make for a relaxing meal, but one that will surprise and excite. Le Chateaubriand, 129 avenue Parmentier, 75011 Paris. Tel +331 43574595 1. What do we know about Veijus in Paris?A Its run by a foreign couple.B. Its located near Gare du Nord.
14、C. It offers the cheapest fried chicken.D. It uses different plates every day.2. Which number should you probably dial to spend less money on food?A. +331 42975440.B. +331 48782880.C. +331 43252079.D. +331 43574595.3. In which restaurant should you book a table ahead of time?A. Verjus.B. Chez Casimi
15、r.C. Les Papilles.D. Le Chateaubriand.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。主要介绍了法国首都巴黎的一些有名的餐馆,并简单介绍了它们的一些特色、地点及联系方式等。【1题详解】细节理解题。根据第一个表格中的“Opened by the innovative American couple”( 由富有创新精神的美国夫妇开的)可知,Veijus是由一对富有创新精神的美国夫妇所开的餐馆。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二个表格中的内容可知,Chez Casimir这家餐馆菜价合理,经济实惠。电话是+331 48782880。故
16、选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一个表格中的“Reserve a table,if you can, but unless you plan far in advance”(如果可以的话,预定一张桌子,除非你提前计划好了)可知,如果你不想在拥挤的人群中排队,你就要提前预订。故选D。BLast Saturday, Lai Chi-wai used a rope system to pull himself up 250 meters along the side of a skyscraper in Hong Kong. Mr. Lai, who cant move his legs, w
17、as strapped into his wheelchair as he climbed. Before 2011, Mr. Lai was a world-famous rock climber. He also taught others how to climb. That ended 10 years ago, when Mr. Lai was involved in a car crash. The accident left him paralyzed (瘫痪) from the waist down, unable to move his legs. Since then, h
18、es needed to use a wheelchair to get around. But Mr. Lai couldnt get over his love of climbing. He figured out a way to attach his wheelchair to a roping system that allowed him to climb again. In 2016, Mr. Lai climbed Lion Rock in Kowloon, Hong Kong. Its a 495-meter climb that he had done many time
19、s before. Climbing Lion Rock again made him realize that he could still climb successfully, even if he couldnt do it in the same way he had in the past. Last Saturday, Mr Lai started to climb Hong Kongs Nina Tower. The morning started off well enough. But by early afternoon, strong winds had come up
20、. They blew Mr. Lai around and tangled (使缠结) his ropes. Finally, after he climbed for 10 hours and reached a height of 250 meters, the winds became too rough, and Mr. Lai had to give up his goal of reaching the top. But along the way, he set a new record. He also raised over $700, 000 for a charity
21、that is working to help others who have been paralyzed. Mr. Lai said that often, disabled people are viewed as weak. He hoped his climb would send a different message. “If a disabled person can shine,” he said, they can at the same time bring about opportunity, hope and light; they dont have to be v
22、iewed as weak.”4. What made Lai Chi-wai paralyzed?A. A failed operation.B. A car accident.C. An improper climbing training.D. A faulty rope system.5. What does the third paragraph mainly tell us?A. Mr. Lai is expert at climbing.B. Mr. Lai has a gift for climbing.C. Mr. Lai restarted climbing.D. Mr.
23、Lai climbed Lion Rock.6. What do we know about Mr. Lais last Saturdays climbing?A. It was a real challenge.B. It made him famous.C. He was supported by charity.D. He wasnt well prepared.7. How does Mr. Lai regard the disabled people?A. They are normal.B. They are losers.C. They are pitiful.D. They a
24、re hopeful.【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。一位坐着轮椅的香港人,耗时10个小时攀爬一座摩天大楼,其行为打动了很多人。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“Mr. Lai was involved in a car crash. The accident left him paralyzed(瘫痪)(赖先生卷入了一场车祸。这次事故使他瘫痪了)”可知,一次车祸导致他瘫痪。故选B。【5题详解】主旨大意题。根据第三段的“But Mr. Lai couldnt get over his love of climbing(但赖先生无法克服他对攀
25、岩的热爱)”及后文描述他想出了一种方法,将他的轮椅连接到一个绳索系统上,这样他就可以再次攀爬可知,本段主要说明他重新开始攀爬。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第四段内容的“But by early afternoon, strong winds had come up. They blew Mr. Lai around and tangled (使缠结) his ropes. Finally, after he climbed for 10 hours and reached a height of 250 meters, the winds became too rough(但到了下午早
26、些时候,狂风大作。他们把赖昌星甩来甩去,把他的绳子缠在一起。最后,他爬了10个小时,到达了250米的高度,风变得太大了)”可知,这次攀爬是一次挑战。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的“If a disabled person can shine,” he said, they can at the same time bring about opportunity, hope and light; they dont have to be viewed as weak(如果一个残疾人能发光,”他说,他们就能同时带来机会、希望和光明;他们不需要被视为软弱)”可知,赖先生觉得残疾人是有
27、希望的,故选D。CIn WALL-E, a science fiction movie, a little robot is responsible for cleaning a world covered in garbage; a world where there is no longer room for anything else, not even humans! The film encourages common people, worldwide leaders and businessmen to ask the obvious question: What can be
28、done to prevent something like this happening? For some, microfactories could become the most promising answer. Veena Sahajwalla, a materials scientist and engineer in Sydney, Australia, has discovered a solution to the challenging waste problem. Her one-stop approach could go beyond the existing re
29、cycling processes. Her invention, waste microfactories, mainly targets electronic waste and plastic. It can transform waste into new materials with the help of thermal (热工) technology. “Using our green manufacturing (制造) technologies, these microfactories can transform waste where it is largely rese
30、rved and created, enabling local businesses and communities to not only deal with local waste problems, but to develop a commercial opportunity from the valuable materials that are created, she explains. And the way these modular (模块化) microfactories work is fascinating too. Firstly, no more than 50
31、 square meters are needed to operate them, so they can be located anywhere, reducing journeys between manufacturing plants and recycling processors. In the first module, the thrown-away computers, mobile phones and printers are broken down. Next, in another module, a special robot is responsible for
32、 identifying useful parts. Once this process is completed, a third stage involves transforming those pieces into valuable materials using controlled heat. Although the most effective solution to address the waste challenges would be not to create as much trash, Sahajwalla microfactories provide hope
33、 for all the waste that already exists. Her solution not only decreases the amount of waste, but it also improves its management and enables new manufacturing opportunities around the new materials created.8. Why is WALL-E mentioned?A. To introduce the main topic.B. To advertise the science fiction
34、movie.C. To show the strength of technology.D. To promote the convenience of robots.9. What do Veena Sahajwallas words suggest?A. The technology is an inspiration from a movie.B. The technology deals with waste in small quantities.C. The technology benefits both the environment and investors.D. The
35、technology is mainly of commercial value.10. Why is controlled heat used in the process?A. To break down thrown-away electronics.B. To transform electronic waste into valuable materials.C. To identify useful parts in the thrown-away electronics.D. To reduce journeys between manufacturing plants and
36、recycling processors.11. Whats the authors attitude to Sahajwallas microfactories?A. Disapproving.B. Skeptical.C. Supportive.D. Objective.【答案】8. A 9. C 10. B 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。澳大利亚的科学家发现通过微型工厂可以把垃圾变废为宝。【8题详解】推理判断题。第一段开始提到“WALL-E, a science fiction movie”,之后提到“For some, microfactories could becom
37、e the most promising answer.”(对一些人来说,微型工厂可能成为最有希望的解决方案)判断可知,提到它的目的是为导入主题作铺垫。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第三段的“Using our green manufacturing (制造) technologies, these microfactories can transform waste where it is largely reserved and created, enabling local businesses and communities to not only deal with local
38、 waste problems, but to develop a commercial opportunity from the valuable materials that are created”(利用我们的绿色制造技术,这些微型工厂可以转化大量储存和产生的废物,使当地企业和社区不仅可以处理当地的废物问题,而且可以从产生的宝贵材料中开发商机)可知,这项技术有利于环境和投资者。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第五段中的“Once this process is completed, a third stage involves transforming those pieces i
39、nto valuable materials using controlled heat.”( 一旦这一过程完成,第三个阶段是利用可控的热量将这些材料转化为有价值的材料)可知,贵重材料通过控制热获得。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的“Her solution not only decreases the amount of waste, but it also improves its management and enables new manufacturing opportunities around the new materials created”(她的解决方案不仅
40、减少了浪费,还改善了管理,并围绕新材料创造了新的制造机会)可知,作者对萨哈瓦拉微型工厂持赞成的态度。故选C。DWhen kids sit down to eat lunch at school, fruits and vegetables may not be their first choice. But with more time at the lunch table, they are more likely to pick up those healthy foods. If we want to improve childrens nutrition and health, ens
41、uring longer school lunch breaks can help achieve those goals, according to research from the University of Illinois. “Ten minutes of seated lunch time or less is quite common. Scheduled lunch time may be longer, but students have to wait in line to get their food. This means the amount of time chil
42、dren actually have to eat their meals is much less than the scheduled time,” says Melissa Pflugh Prescott, assistant professor in the Department of Food Science and Human Nutrition. “During shorter lunch periods, children ate significantly less of the fruit and vegetable parts of their meal, while t
43、here was no significant difference in the amount of entrees (主食) they consumed. It makes sense that you might eat the part of the meal you look forward to first, and if theres enough time left you might go towards the other parts. But if theres not enough time, fruit and vegetables are likely to suf
44、fer,” Prescott explains. “Our findings support policies that require at least 20 minutes of seated lunch time at school,” she states. School lunch time policies can be decided at the district level, with some room for individual schools to set their own standards; for example, schools can institute
45、a longer lunch time than the district mandates (授权). Prescott notes that longer lunch time can also have beneficial effects for children beyond healthy eating. “The amount of seated time children have is also a really valuable time for them to connect with their friends; they might have limited oppo
46、rtunities to do so throughout the school day. We found significantly fewer social interactions during the 10-minute lunch time. That indicates other positive outcomes may come from longer lunch breaks as well,” she concludes.12 Why do students eat less of the fruit and vegetables according to Presco
47、tt?A. They are unwilling to wait in line.B. There is not enough time for them.C. Theyre not used to a balanced diet.D. There is too much study pressure on them.13. What does the underlined word “institute” in Paragraph 3 probably mean?A. Set up.B. Put off.C. Make use of.D. Run out of.14. What does t
48、he last paragraph mainly talk about?A. Key reasons for a longer lunch time.B. The importance of a healthy diet.C. Other benefits of a longer lunch time.D. The detailed lunch time arrangements.15. What can be the best title for the text?A. Eating lunch at school makes children healthierB. Longer scho
49、ol lunch time enables children to learn betterC. Kids at school spend much time waiting in line for lunchD. Longer lunch time helps kids eat more fruit and vegetables【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。在学校吃午餐的孩子们往往因为排队等原因导致坐下来吃饭的时间很短,从而导致了他们很少吃蔬菜、水果这些营养食物。本文通过研究调查建议学校延长午餐时间,这样有利于孩子们多方面的身心发展。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
