安徽省临泉第一中学2022-2023学年高三英语上学期期中考试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 临泉 第一 中学 2022 2023 学年 英语 上学 期中考试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、高三英语考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。4.本卷命题范围:高考范围第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对
2、话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers mainly talking about?A. Lydias exercise routines. B. A birthday gift for Lydia. C. How to make a birthday cake.2. What does the man ask the woman to do for him?A. Take a photo. B. Stop the bus. C. Tell the direction.3. What does the woman
3、 suggest the man do?A Call his friends. B. Talk to Kate. C. Change an office.4. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. In a supermarket. C. In a restaurant.5. What does the woman mean?A. She will put on more clothes.B. She needs to have some fresh air. C. She wants to keep th
4、e window closed第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where is the man going to work this summer?A. At a hotel. B. At school. C. On a farm.7. How much does the man earn every day except Su
5、nday?A. About $15. B. About $75. C. About $90.听第7段材料,回答第8、9题。8. When will the man graduate?A. This term. B. Three terms later. C. Five terms later.9. What does the man plan to do shortly after graduation?A. Work as a programmer. B. Start his own business. C. Travel around the world.听第8段材料,回答第10至12题。
6、10. Why does the woman call the man?A. To book a hotel room for a night.B. To consult about the room services.C. To ask for changes to a reservation.11 When will the woman leave the hotel?A. On September 16. B. On September 23. C. On September 24.12. What is the womans requirement for her room?A. It
7、 has a good view. B. It is on the ground floor. C. It costs less than $179.听第9段材料,回答第13至16题。13. When does the woman plan to go boating?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.14. Where will the woman stay in Keswick?A In a camp. B. In a country inn. C. In a five-star hotel.15. What will the man d
8、o this weekend?A. Visit his relatives. B. Do some shopping. C. Watch DVDs.16. What is the most probable relationship between the speakers?A. Friends. B. Husband and wife. C. Guide and traveler. 听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speaker?A. An engineer. B. A program host. C. A new graduate.18. What doe
9、s Wang Ming want to know about?A. The traditional months for graduations.B How to get an engineering degree quickly.C. College graduates job seeking in America.19. What did the latest study indicate about the college job market in America this year?A. It was not promising. B. It was unchangeable. C.
10、 It was quite optimistic.20. Why are engineering graduates more likely to accept jobs?A. They need more working experience.B. Their professional option is restricted.C. They usually get satisfactory payment.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABest Summer Camp
11、s for Teenagers 2022Catalina Sea CampCatalina Sea Camp is an adventure camp in Catalina Island, California. Its perfect for kids aged 817 who enjoy being out in the ocean and participating in thrilling water sports and activities. It also has an educational aspect, focusing on marine ( 海 洋 的 ) biolo
12、gy, making it perfect for those interested in a future career in the field.Camp WicosutaThis is a summer camp in New Hampshire. This particular summer camp is intended specially for teenage girls that want to spend a little time outdoors. Each sleep-away camp session is broken down into four individ
13、ual weeks and the entire program is based on celebrating confidence, competence and communication.iD Tech CampiD Tech Camp is a virtual technology camp for teens. At their online camp, teens receive a STEM (science technology, engineering and mathematics) education while making friends with other st
14、udents. Their expert instructors have years of experience and often come from well-known universities like Stanford, California Institute of Technology and New York University. The vast majority of students who attend the camps take part in STEM programs at universities, making it perfect for high s
15、chool students who want a future career in the .STEM field.Fusion Academy College CampIf youre looking for a different kind of camp experience, Fusion Academy is offering College Admissions Camps this summer, Fusion is a private middle and high school with a personalized learning model. They offer t
16、he unique college camp on the Internet, so high school students can attend it from anywhere. Fusion Academy provides a nurturing (培养) environment where students can become the best versions of themselves on an academic and personal level.1. What can campers do at the camp in Catalina Island, Califor
17、nia?A. Take STEM classesB. Do water sportsC. Attend job interviews.D. Visit famous universities2. Which of the following camps is aimed at female teenagers?A. Camp Wicosuta.B. iD Tech Camp.C. Catalina Sea Camp.D. Fusion Academy College Camp.3. What do iD Tech Camp and Fusion Academy College Camp hav
18、e in common?A. They are held onlineB. They center on art activitiesC. They offer one-on-one instructionD. They are designed for college students【答案】1. B 2. A 3. A【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个青少年夏令营的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Catalina Sea Camp部分“Catalina Sea Camp is an adventure camp in Catalina Island, Califor
19、nia. Its perfect for kids aged 817 who enjoy being out in the ocean and participating in thrilling water sports and activities.(Catalina Sea Camp是加州Catalina岛的一个冒险营地。这里非常适合817岁的孩子,他们喜欢在大海里玩耍,参加惊险的水上运动和活动。)”可知,该夏令营的营员可以玩水上运动。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Camp Wicosuta部分“This particular summer camp is intended spe
20、cially for teenage girls that want to spend a little time outdoors.(这个特别的夏令营是专门为想要花一点时间在户外的十几岁女孩设计的。)”可知,该夏令营的目标营员是女性青少年。故选A。【3题详解】细节理解题。根据iD Tech Camp部分“iD Tech Camp is a virtual technology camp for teens. At their online camp, teens receive a STEM (science technology, engineering and mathematics)
21、education while making friends with other students.(iD科技营是一个面向青少年的虚拟科技营。在他们的在线夏令营中,青少年们在与其他学生交朋友的同时接受STEM(科学技术、工程和数学)教育。)”及Fusion Academy College Camp部分“They offer the unique college camp on the Internet(他们在网上提供独特的大学夏令营)”可知,这两个夏令营的共同之处是它们都是在网上进行的。故选A。BOn a Sunday morning in 2008, Vic Gundotra receiv
22、ed a call during a religious service. It was from Steve Jobs, Apples former CEO. He didnt answer, but Jobs left a message saying he had something urgent to discuss. Gundotra returned his call almost immediately.“Hey Stevethis is Vic,” he said. “Im sorry I didnt answer your call earlier. I was in rel
23、igious services and the caller ID said unknown, so I didnt pick up.”Steve laughed, saying, “Vic, unless the caller ID said GOD, you should never pick up during services.”Vic Gundotra laughed nervously. Although Steve used to call him during the week when he was upset about something, it was unusual
24、for him to call on Sunday and ask him to call his home. He was worried what had happened.“Vic, we have an urgent problem. Ive already asked someone from my team to help you, and I hope you can fix this tomorrow,” said Steve. “Ive been looking at the Google logo on the iPhone and Im not happy with th
25、e icon (图标). The second O in Google doesnt have the right yellow color. Its just wrong and Im going to have Greg fix it tomorrow. Is that OK with you?”The CEO of Apple who revolutionized personal computers, the way we listen to music and the way we think of mobile devices, was worried about the yell
26、ow in the second “O” in Google.Needless to say the problem was fixed, and Vic Gundotra said it taught him a lesson on leadership and attention to detail.“It was a lesson Ill never forget,” said Gundotra. “CEOs should care about details. Even shades of yellow. On a Sunday.”4. Where was Vic Gundotra w
27、hen Steve Jobs called him?A. In a church.B. In his office.C. At home.D. In a gym.5. How did Vic Gundotra feel when he called Steve Jobs?A. Pleased.B. Annoyed.C. Upset.D. Excited.6. What was Steve Jobs problem?A. He found the second letter missing in an icon.B. He was not happy with the design of App
28、les iconsC. A letter in an icon didnt appear in the precise colorD. He was worried about Googles unfavorable reaction7. What can be a suitable title for the text?A. Steve Jobs Advice for New ManagersB. A Story About Steve Jobs Attention to DetailsC. The Difficulty of Getting Along With Steve JobsD.
29、Steve Jobs Contribution to the Success of iPhones【答案】4. A 5. C 6. C 7. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了苹果公司已故的首席执行官 Steve Jobs 十分注重细节的故事。【4题详解】推理判断题。根据第一段“On a Sunday morning in 2008, Vic Gundotra received a call during a religious service.(2008年的一个周日早上,Vic Gundotra在一场宗教仪式上接到了一个电话。)”可推断,Vic Gundotra当时是在教堂。故选
30、A。【5题详解】细节理解题。根据第四段“Vic Gundotra laughed nervously. Although Steve used to call him during the week when he was upset about something, it was unusual for him to call on Sunday and ask him to call his home. He was worried what had happened.(Vic Gundotra紧张地笑了。虽然Steve过去常常在他为某事感到不安时打电话给他,但周日打电话让他打电话回家是不
31、寻常的。他很担心发生了什么事。)”可知,Vic Gundotra在给Steve Jobs打电话时心里很不安。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第五段“Ive been looking at the Google logo on the iPhone and Im not happy with the icon (图标). The second O in Google doesnt have the right yellow color.(我一直在看iPhone上的谷歌标志,我对这个图标不太满意。谷歌中的第二个O颜色不是正确的黄色。)”可知,Steve Jobs所谓的紧急问题是图标中的一个字母
32、的颜色不太准确。故选C。【7题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是倒数第三段“The CEO of Apple, who revolutionized personal computers, the way we listen to music and the way we think of mobile devices, was worried about the yellow in the second “O” in Google.(苹果公司的首席执行官彻底改变了个人电脑,改变了我们听音乐的方式,改变了我们对移动设备的看法,他担心Google中第二个“O”中的黄色。)”和最后一段“It wa
33、s a lesson Ill never forget,” said Gundotra. “CEOs should care about details. Even shades of yellow. On a Sunday.”(“这是一个我永远不会忘记的教训,”Gundotra说。“首席执行官们应该关注细节。甚至是深浅不一的黄色。在星期天。”)”可知,本文通过Vic Gundotra与Steve Jobs之间的一次交往来说明Steve Jobs十分注重细节,因此最好的标题是B选项“A Story About Steve Jobs Attention to Details(乔布斯注重细节的故事
34、)”,故选B。CTales of the homework-burdened American students have become common, but are these stories the exception or the rule.The National Education Association recommends that homework time increase by ten minutes per year in school. For example, a third grader would have 30 minutes of homework, whi
35、le a seventh grader would have 70 minutes. Studies have found that schools tend to follow these guidelines.A study out of the University of Michigan found that students aged six to eight spend 29 minutes doing homework per night while 9-to 12-year-old students spend 50 minutes doing homework. For hi
36、gh school students, they spend an average of 6. 8 hours on homework outside of school per week.To be more specific, 45 percent of students in grades three to 12 spend more than an hour a night doing homework, including the six percent of students who report spending more than three hours a night on
37、their homework. The study also found that 70 percent of students in grades three to 12 had at least one homework assignment in math each day. 62 percent had at least one homework assignment in a language class (English. reading, spelling, or creative writing courses) every two days and 42 percent ha
38、d at least one in a science class each week.Regardless of how much homework kids are actually doing every night, most parents and teachers are happy with the way things are; 60 percent of parents think that their children have the “right amount of homework”, and 73 percent of teachers think their sc
39、hool assigns the right amount of homework.Students, however, are not necessarily on board: 30 percent of students in grades seven through 12 and 28 percent of students in grades three through six report being “very often/often” stressed out by their homework.8. How much time are ninth graders recomm
40、ended to spend on their daily homeworkA. 30 minutes.B. 50 minutes.C. 70 minutes.D. 90 minutes.9. What are the statistics in paragraph 3 about?A. The actual amount of homework for different subjects.B. The unbalanced homework burdens in different schools.C. The recommended daily homework for differen
41、t students.D. The average time different graders spend on daily homework.10. Which subject has daily homework?A. Language.B. Art.C. Math.D. Science.11. What can be inferred about the amount of homework in the US?A. The majority of students feel stressed out.B. It might be reduced just for some stude
42、nts.C. The government guidelines are not scientific.D. Most parents and teachers are unhappy with it.【答案】8. D 9. D 10. C 11. B【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍在美国,经常可以听到“学生家庭作业太重了”的呼声,作者用统计数据来分析了实际情况。【8题详解】推理判断题。根据第二段“The National Education Association recommends that homework time increase by ten minutes per ye
43、ar in school. For example, a third grader would have 30 minutes of homework, while a seventh grader would have 70 minutes.(国家教育协会建议家庭作业时间每年增加十分钟。例如,三年级学生家庭作业时间是30分钟,而七年级学生家庭作业时间是70分钟)”可知,九年级学生的家庭作业时间是90分钟。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段“A study out of the University of Michigan found that students aged six to
44、 eight spend 29 minutes doing homework per night while 9-to 12-year-old students spend 50 minutes doing homework. For high school students, they spend an average of 6.8 hours on homework outside of school per week.(一项密歇根大学的研究发现6-9岁学生每晚花费29分钟时间写家庭作业,而9到12岁学生花费50分钟时间写作业。对于高中生来说,他们平均每周花费6.8小时在课外作业上)”可知
45、,第三段的数据是对小学,初中以及高中各年龄段的日均家庭作业时间的统计。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第四段“The study also found that 70 percent of students in grades three to 12 had at least one homework assignment in math each day. 62 percent had at least one homework assignment in a language class (English. reading, spelling, or creative writing
46、 courses) every two days and 42 percent had at least one in a science class each week.(这份研究同样发现3到12年级70%的学生每天至少有一次数学作业。62%的学生每两天在语言课上至少有一次家庭作业(英语,阅读,拼写或者创造性的作文课),42%的学生每周在科学课上至少有一次家庭作业)”可知,数学作业最高,达到了每天至少一次。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Students, however, are not necessarily on board: 30 percent of student
47、s in grades seven through 12 and 28 percent of students in grades three through six report being “very often/often” stressed out by their homework.(然而,学生们不一定都同意:7到12年级里30%的学生和3到6年级里28%的学生说常常或者经常被作业压得喘不过气来)”可知,对于一些学生来说,作业量还可以减少些。故选B。DSales of green tea are rising in the US and the UK, driven largely
48、by evidence of the health benefits. So its funny that a little over a century ago, this so-called super-food was considered as super-toxic.“For most of the 19th century, there was less concern about the dangers of taking drugs than there was about the negative side effects of drinking green tea,” wr
49、ites Matthew Sweet in his book Inventing the Victorians. “Readers of Victorian journalism were used to seeing reports that green tea led to horrible illnesses. Therefore, tea drinkers eventually turned to black tea.”To be fair, the refusal of green tea should be blamed to the businessmen. Though bot
50、h black and green teas are made from the leaves of the same plant, black tea is drier than the green tea, so more could be packed into the ship with lower risk of damage. But the real problem with green tea was that dishonest businessmen added the leaves of other plants to the tea leaves in order to
51、 increase the weight. Adulterated (掺假) tea was so common that when shops in London attempted to sell pure green tea, people just refused to buy it because it was considered the “wrong” color.Fears of drinking green tea were heightened in 1839 by a paper in the famous British medical journal The Lanc
52、et. In the paper, Dr. George Sigmond studied the positive and negative effects of tea. While stating that green tea had medical benefits and was a great improvement on alcohol, he warned against overuse. He described a case, in which a woman was attacked with terrible pain at the stomach. He blamed
53、her symptoms, on solid evidence, to drinking strong green tea on an empty stomach, first thing in the morning, without mixing it with milk, cream or sugar.Of course, this toxic of the Victorian sitting room has now had its reputation firmly restored. Science has shown that green tea has been linked
54、to health benefits like lower risk of stroke and some kinds of cancer.12. What does the underlined word “super-toxic” in paragraph 1 refer to?A. A dangerous poisonB. A healthy dietC. An unreliable cureD. A pleasant drink13. What was the real problem that turned tea drinkers away from green tea?A. Hi
55、gh priceB. Negative news coverageC. Medical evidenceD. Widespread adulteration14. Which of the following best describes Dr. George Sigmonds paperA. Misleading.B. Unscientific.C. Balanced.D. Confusing.15. What is the authors purpose in writing the text?A. To advertise the health benefits of green tea
56、.B. To explain the changed tastes for green tea.C. To expose the dishonesty of the businessmen.D. To warn the negative side effects of overdrinking.【答案】12. A 13. D 14. C 15. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲的是绿茶在欧美日益流行,可在十八世纪绿茶却被看成是超级毒药,本文解释了原因。【12题详解】词句猜测题。根据第二段“For most of the 19th century, there was less c
57、oncern about the dangers of taking drugs than there was about the negative side effects of drinking green tea(在19世纪的大部分时间里,人们对服用药物的危害的担忧要少于对饮用绿茶的负面影响的担忧)”和“Readers of Victorian journalism were used to seeing reports that green tea led to horrible illnesses.(维多利亚时代的新闻读者已经习惯了看到绿茶导致可怕疾病的报道)”可推断,在维多利亚时代
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452024.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
