2021届高考二轮英语阅读七选五解题技巧演练题:专题7阅读 七选五限时练(二) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考二轮英语阅读七选五解题技巧演练题:专题7阅读 七选五限时练二 WORD版含答案 2021 高考 二轮 英语 阅读 七选五 解题 技巧 演练 专题 限时 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第七讲“阅读理解阅读七选五”组合限时练(二)(限时35分钟).阅读理解A(2020太原市高三测评)During your four years in the college, youll have many exciting choices to make, the first of which will be your course selection for your first semester.The beauty of this choice is that you cant go wrong! No matter which one of our FirstYear Options
2、 you select to apply for, you will create a rich intellectual experience to begin your college career.Option 1: Liberal Arts Seminar The Liberal Arts Seminar is a multidisciplinary (多门学科的) course that explores the cultural history of the Mediterranean through fiction and nonfiction (纪实作品)Fall schedu
3、le: When Registration opens, you will select between one and four additional courses to complete your schedule.Option 2: FLL Hager Scholars ProgramThe FLL Hager Scholars Program is designed with our most ambitious students of languages and linguistics in mind, and is designed to create for them both
4、 a sense of community and opportunities for intellectual growth.Fall schedule: When Registration opens, you will select between one and three additional courses to complete your schedule.Option 3: Ignatius Seminars Offered only in the first semester, Ignatius Seminars introduce students to the depth
5、 and diversity of Georgetowns dynamic intellectual community.Fall schedule:When Registration opens, you will select three or four additional courses to complete your schedule.Option 4: Traditional FirstYear Academic ProgramWith this program, youll take your first step into the colleges rich and vari
6、ed core courses and explore your fields of interest in free optional coursework.Fall schedule: When Registration opens, you will build a schedule of four or five additional courses from the full college curriculum.语篇解读:大学四年你将做出很多选择,其中第一次做选择便是第一学期的课程选择。本文介绍了四门可供学生选择的课程。1How do students learn the cult
7、ural history of the Mediterranean?ABy completing the schedule.BBy writing fiction.CBy selecting one or four courses.DBy reading materials about this area.解析:选D细节理解题。根据Option 1: Liberal Arts Seminar部分中的“explores the cultural history of the Mediterranean through fiction and nonfiction (纪实作品)”可知,学生可以通过
8、小说和纪实作品去探索地中海的文化历史,故选D项。2Which program is suitable for a student interested in languages?AOption 1.BOption 2.COption 3. DOption 4.解析:选B细节理解题。根据Option 2: FLL Hager Scholars Program部分中的第一句可知,FLL Hager Scholars Program适合对语言感兴趣的学生,故选B项。3Whats a possible reason for choosing Option 4?AIt is designed for l
9、anguage learners.BIt provides various courses for free.CIt introduces you to areas of interest.DIt is only offered in the first semester.解析:选C细节理解题。根据Option 4部分第一句,尤其是其中的“explore your fields of interest”可知,Option 4将带你探索你的兴趣领域,故选C项。B(2020福州市高三期末质量检测)Fire Capt.Kevin Lloyd arrived at the scene of a car
10、 accident in West Point, Utah, north of Salt Lake City.A pregnant woman and her screaming 2yearold daughter were trapped in the car.While his partner, Allen Hadley, was tending to the driver, Lloyd couldnt get the frightened girl to calm down.He saw she was holding several bottles of nail polish, an
11、d then he had a better idea.He asked her if she wanted to paint his nails.Soon her eyes lit up.At the same time, Hadley showed up to check on the scene.Lloyd had calmed her down and was in the process of getting his fingers painted.Then Hadley just put his hand in there.The girl began to color his n
12、ails pink.By this time, she was not only calm, but she was also happy.The girls mother was not injured.She thanked them for helping her daughter feel better, and they all chuckled,_looking at the nails, and took some photos.The firefighters brought the photos back to the headquarters and showed them
13、 around.The department put them up on the social media, and thousands of people responded, with many thanking the firefighters for going out of their way to calm down a frightened girl.Fire Chief Mark Becraft said he had been surprised at all the attention.He said he was proud of his firefighters, a
14、nd added that he had known members of the department who had done many things that werent part of the job.After the fact, Lloyd and Hadley had a small matter to tend to: the layers of polish on their nails.They bought a bottle of nail polish remover, and used almost all of it.语篇解读:文章讲述了在车祸现场,一个两岁的小女
15、孩由于受到惊吓一直无法镇静下来,消防员为了让她镇静下来,就让她给自己涂指甲,后来他们拍了一些照片。然后,消防部门把当时的照片上传到社交媒体上,数千人给予回应,消防员的这种做法获得了好评。4Why was the 2yearold girl frightened? AShe was caught in an accident.BHer mother was badly injured.CHer nails were hurt by the bottles.DShe was afraid of seeing firefighters.解析:选A细节理解题。根据第一段第一句中的“a car acci
16、dent”以及第二句中的“A pregnant woman and her screaming 2yearold daughter were trapped in the car.”可知,小女孩之所以害怕是因为她遇到了车祸。故选A。5Which is the closest in meaning to the underlined word “chuckled” in Paragraph 4?ASighed. BShouted.CLaughed. DHugged.解析:选C词义猜测题。根据第三段中的“color his nails pink”“she was also happy”以及画线词所
17、在句中的“She thanked them for helping her daughter feel better”和“looking at the nails”可推知,当时那位母亲没有受伤,她感谢消防员安慰自己的女儿。看着被涂了指甲油的指甲,他们都笑了,而且拍了一些照片。故选C。6Which of the following can best describe the two firefighters?AKnowledgeable. BCaring.CHumorous. DCourageous.解析:选B推理判断题。根据第三段最后一句“By this time, she was not o
18、nly calm, but she was also happy”以及第五段第二句中的“thousands of people responded, with many thanking the firefighters for going out of their way to calm down a frightened girl”可知,消防员通过让小女孩给自己涂指甲不仅使她镇静了下来,而且使小女孩很开心;在社交媒体上,很多人感谢消防员们设法安慰那个受了惊吓的小女孩。由此可推知,这两个消防员是关心他人的。故选B。7What is the purpose of the text?ATo as
19、k us to learn to calm down in times of danger.BTo speak highly of the warmhearted firefighters.CTo introduce the little girl who likes painting nails.DTo praise the two firefighters who learn to decorate nails.解析:选B写作意图题。文章讲述了两位消防员为了使一个两岁的受了惊吓的小女孩镇静下来,就让她给自己涂指甲油,这一做法在社交媒体上广受好评。这本来是他们的分外之事,但是他们却想方设法来
20、帮助他人。由此可推知,本文的目的是称赞热心肠的消防员。故选B。C(2020河北省九校高三联考)Frozen 2 sees the return of Elsa and Anna.This time, the Queen of Arendelle and her sister are intended to save the kingdom.The film, adding different topics and making breakthroughs, has won greater popularity.One big change since the first movie is wh
21、at the leading women are wearing.Elsa and Anna branch out by wearing tights, not just skirts.Its rare to see Disney princesses in anything other than traditionally womanstyle clothes.Director Jennifer Lee said the move represented contemporary attitudes.“Everyone sort of represents when the film was
22、 made and what the films trying to show,” she said.“And thats right for these two women, who are carrying the weight of the kingdom.I love you can wear anything.”President of Walt Disney Animation Studios Clark Spencer thought it important to design what Elsa and Anna wear carefully.“This time, they
23、 dont have to flee their kingdom in the wrong dress,” said Spencer.“Theyre going on a big adventure.Its going to be very physical.It makes the audience aware there is more than one way to be a princess.”Pants are just the beginning.Another noticeable topic is the role of the environment, which helps
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452306.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
冀教版八年级英语上册Unit 4 Lesson 22《I Like My Neighbourhood》(共18张PPT).ppt
