2020高考英语二轮课标通用综合能力训练三 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮课标通用综合能力训练三 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 通用 综合 能力 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家综合能力训练三(满分:150分时间:120分钟)综合能力训练第60页第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15.B.9.15.C.9.18.答案:BM:Im going to the vegetable stand today.Can I pick up anything
2、 for you?W:No,thanks.I just came back from the market myself.1.Why does the woman turn down the mans offer?A.She has been to the market.B.She doesnt like vegetables.C.She wants to go to the market herself.答案:AM:Did you hear about the big snowstorm in Iowa yesterday?Three feet in 12 hours.W:Yeah,and
3、I heard its headed our way.Were supposed to get the same thing tonight.2.What can we learn from the conversation?A.The snowstorm is getting weaker.B.There may be a big snowstorm in the speakers hometown.C.The woman has cancelled her trip to Iowa.答案:BW:My hand still hurts from falling on the ice yest
4、erday.I wonder if I broke something.M:Im no doctor,but its not black and blue or anything.Maybe you just need to rest it for a few days.3.What does the man advise the woman to do?A.Put ice on her hand.B.See a doctor right now.C.Avoid using her hand for a while.答案:CW:This room looks really dirty.Im g
5、oing to clean the window.M:Its better to do that after weve finished painting the walls.W:But I must clean the floor before we start painting.M:OK.You do that and Ill get the paint ready.4.What will the woman do first?A.Paint the walls.B.Clean the floor.C.Clean the window.答案:BW:Do you have another o
6、ne of these pink T-shirts?M:Theres this one.W:But thats a size 42.I need a smaller one.M:Heres a 40.The size 38 will be too small for you.W:OK.Thanks.Ill take it.5.What size T-shirt does the woman decide to take?A.38.B.40.C.42.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出
7、最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。W:Can you give me something for an upset stomach,please?Im on holiday,and I think its the change of water.M:Yes,these tablets should settle your stomach.Just one tablet a day for three days.And if you still fee
8、l bad,you should see a doctor.W:Thank you.And can you give me something for sunburn?My little boy was out in the park all day yesterday.M:This after-sun cream is good.But you should always put on some cream before you go out in the sun as well.W:Yes,Ill take some of that,too.6.Where does the convers
9、ation probably take place?A.At a hospital.B.At a grocers.C.At a chemists.答案:C7.What is the matter with the womans son?A.He has got sunburnt.B.He got hurt in a park.C.He has a stomachache.答案:A听第7段材料,回答第8至9题。W:Mr Carson,thank you very much for taking the time to speak with me.M:I always make time for
10、my best workers,Gloria.What can I do for you today?W:Well I really like this company.My job is interesting and the working conditions are generally pretty good.M:Whatever we can do to make our workers happy is important to us.W:Well,I think there is one thing that would make my life a little easier.
11、I havent had a raise in more than four years.Its really getting tough to make ends meet.You say Im doing a great job here,and I think my good work should be rewarded.8.What does the woman say about her job?A.It is boring.B.Her workmates are awful.C.The working environment is good.答案:C9.Why does the
12、woman talk to the man?A.To ask for a pay raise.B.To ask for a promotion.C.To complain about her work.答案:A听第8段材料,回答第10至12题。M:I cant be here tomorrow,so we need to discuss the presentation for Monday morning some other time.W:That wont be a problem but I will need to check with everyone to see what ti
13、me is best for everyone to attend.Are you taking some time off today?M:But I have a business meeting with our senior client,Mr McKay.Were trying to finalise the budget for the project and theyre located in Seattle so it will take me a few hours to get there and back.W:Best of luck.From what I unders
14、tand these negotiations have taken weeks.Once the deal has been finalised,we can begin one of the largest construction projects our company has ever done.Ill let you know when well have the meeting via e-mail.10.What are the speakers mainly talking about?A.How they will have the presentation.B.What
15、they will discuss at the presentation.C.Why they cant discuss the presentation today.答案:C11.What is the man going to do?A.Make a budget.B.Go on a business trip.C.Attend a regular meeting.答案:B12.How will the woman contact the man?A.By fax.B.On the telephone.C.Through the Internet.答案:C听第9段材料,回答第13至16题
16、。M:Hows your English class going,Professor Smith?W:Oh,not so well.Its a conversation class.I try to choose interesting topics,but only a couple of students speak.I really like my students,but Im just not sure how to get the others to talk more.Maybe because its a morning class,they are all sleepy.M:
17、What countries are your students from?W:A lot of different countries,actually.M:I think it may be a cultural difference.I had the same problem in my class before.In many cultures,people arent used to giving their opinions so directly.W:Wow.I never thought about that.What should I do,then?We cant jus
18、t have a silent conversation class.M:Why dont you talk about different conversation styles in class?The students can share communication styles from their cultures.W:That would be really interesting.Thanks for the suggestion.13.What does the woman think of her students?A.Uncommunicative.B.Interestin
19、g.C.Active.答案:A14.What causes the womans problem according to the man?A.She is too strict.B.The students are sleepy.C.The students arent accustomed to sharing opinions directly.答案:C15.What does the man suggest the woman do in class?A.Choose interesting topics.B.Discuss different communication styles
20、.C.Talk about her problem with the students directly.答案:B16.What is the probable relationship between the speakers?A.Colleagues.B.Schoolmates.C.Teacher and student.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。W:This is the Air Museum information line.In the museum,you can see 140 old planes.Its one of the biggest air muse
21、ums in Europe.The museum is 48 miles from London and is not far away from the village of Cherford.You can get there by car,or if you come to the village by train,take the 51 bus from Cherford Station.In summer,the museum is open every day from ten in the morning to seven in the afternoon.In winter,i
22、t closes earlier,at four oclock.A ticket for adults is 6,and for children and students its 4.50.For families theres a special ticket which costs 18.This year we have something extra for visitors.You can go up in a small plane that was built in 1930 and see the countryside from the air.You can only d
23、o this on Sundays and you should book this trip seven days before you come.17.How does the speaker suggest visitors get to the museum from Cherford?A.By car.B.By bus.C.By train.答案:B18.How long is the museum open every day in winter?A.For 6 hours.B.For 7 hours.C.For 9 hours.答案:A19.What else does the
24、museum offer to visitors this year?A.A family ticket.B.A special air tour.C.An advanced booking.答案:B20.What do we know about the museum?A.Its near a village.B.Its closed on Sundays.C.Its the biggest air museum in Europe.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(
25、2019山东烟台模考)If you are the kind of tourist who likes to visit places with outstanding landscapes and multicultural cities,then Asia is the place to go.Take a cruise(乘船游览) to Asia and you will not be disappointed.The Finest Asian Cruise ExplorationsTourists who want to visit several Asian countries un
26、derstand that cruising there is the best alternative.You can decide to take a two-week cruise,starting from Sri Lanka to Thailand.Theres also a three-week cruise that starts off in China all the way to Japan.A most popular voyage is one that starts from China to Singapore.The Best Time to TravelWhen
27、 touring Asia,its best to understand that different cruise lines have different travelling timelines.You can be caught in the rain during your tour(October to December in Malaysia and December to February in Indonesia).Most cruises take place from December to the end of March.Booking Cruise-ship Tou
28、rsGiven that youll probably be taking long flights to get to South Asia and the Far East,the budget will be large,especially if you are visiting as a family.In addition,many people tour this region,so it would be best if you book early when the prices are more appealing.ActivitiesThere are so many p
29、orts in Asia and this might bring a challenge if you want to get somewhere in time.Make sure you plan your day-trips in advance and follow the cruise line tours to avoid missing the boats.Apart from visiting the cities,you could also go to Borneo,Indonesia to see the orang-utans(猩猩).You can also hop
30、 across several islands from Bali,appreciate the colorful floats as well as the cherry blossoms in Japan and visit the floating fish farms in Vietnam.【语篇导读】本文是一篇应用文。作者为喜欢瑰丽风景和多元文化城市的游客介绍了亚洲的一些景点。21.In the authors opinion,which cruise is the most welcoming one?A.From China to Singapore.B.From Sri Lan
31、ka to Thailand.C.Flying to the Far East.D.From China to Japan.答案:A解析:细节理解题。根据The Finest Asian Cruise Explorations部分中的“A most popular voyage is one that starts from China to Singapore.”可知,最受欢迎的乘船游览路线是从中国到新加坡。故选A项。22.When is the best time available on tours in Indonesia?A.January.B.February.C.December
32、.D.March.答案:D解析:细节理解题。根据The Best Time to Travel部分中的“You can be caught in the rain during your tour (October to December in Malaysia and December to February in Indonesia).”可知,在印度尼西亚,十二月到二月会有雨,所以在印尼旅游的最佳时间是三月。23.Where can you appreciate the colorful floats?A.Bali.B.Vietnam.C.Japan.D.Indonesia.答案:C解析:
33、细节理解题。根据Activities部分中的“You can also hop across several islands from Bali,appreciate the colorful floats as well as the cherry blossoms in Japan and visit the floating fish farms in Vietnam.”可知,在日本可以欣赏到五彩缤纷的花车。BI left home to support my sister in her efforts to present a music festival.She lives on t
34、he other side of the world,and I went to visit her,not wanting to leave and feeling like I was leaving home against my will.However,I wanted to show her my support because she is my only sister.So I boarded the plane in mid-August,and hated the long flight.I arrived,tired and hungry.I had left my hu
35、sband of 2 years,alone,in our old New Orleans house.I was all set and ready to perform for my sister for the music festival on Sunday morning when I received a call from Chicago.The hurricane was predicted to hit our city,and many people had already evacuated,but my husband chose to stay behind.He c
36、ould not get a call to me on the other side of the world,but he could call his cousin in Chicago.He gave his cousin a message for me that he would be just fine,and he told me not to worry.As the day wore on,I finally took the stage in front of hundreds of Europeans,and I realized,thanks to CNN,that
37、New Orleans was under water.I performed,hoping that my husband would survive.And I performed perfectly.The audience stood and applauded.I left the stage and went straight to the TV.I saw the street sign near my home,of Humanity Street,but nothing below it,except water.In the days that followed,I fou
38、nd out that my house,my car,my clothes,my furniture,everything that Id left behind was gone.but not my husband.He survived by riding on the rear bumper(后保险杠) of a VW bus,holding on to the overhead luggage rack,in the pouring rain,down the highway from New Orleans,half-way to Baton Rouge.The rest of
39、the journey was a long walk,but he survived.By the first week of September,I flew back to the Baton Rouge airport,and hugged my husband.Since then,our relationship has grown deeper;we have completely rebuilt our house,bought a new car,bought new furniture and new clothes and joined an inspirational,
40、spirit-filled community.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者离家参加音乐节,这时家乡遭遇了飓风。但作者的丈夫并没有放弃家园,最终他们重建了家园。24.Why did the author leave home?A.To look after her sister.B.To attend a music festival.C.To watch a performance.D.To visit her husbands cousin.答案:B解析:细节理解题。根据文章第一段的“I left home to support my sister in her efforts to
41、 present a music festival.”可知,作者离开家是为了参加一个音乐节。故选B项。25.How did the author feel when she left home?A.Disappointed.B.Worried.C.Tired.D.Unwilling.答案:D解析:细节理解题。根据文章第一段的“not wanting to leave and feeling like I was leaving home against my will”可知,作者在离开家的时候是不愿意的。故选D项。26.What does the underlined word “evacua
42、ted” mean?A.Gathered.B.Struggled.C.Escaped.D.Hid.答案:C解析:词义猜测题。根据文章第三段的“The hurricane was predicted to hit our city”可知,“evacuated”的意思是“逃离”。故选C项。27.What might be the title for the passage?A.Lost It All,Gained Even MoreB.Once Gone,Never ReturnedC.Caught in the HurricaneD.Trapped in a Dilemma答案:A解析:主旨大意
43、题。根据文章内容可知,作者离开家去帮助姐姐的音乐节,她所在的城市遭遇了飓风,她家里的东西都丢失了,还好丈夫幸存下来,他们重建了家园,而且感情更好了。Lost It All,Gained Even More是最好的标题,故选A项。CSome people think if you are happy,you are blind to reality.But when we research it,happiness actually raises every single business and educational outcome for the brain.How did we miss
44、 this?Why do we have these social misunderstandings about happiness?Because we assumed you were average.When we study people,scientists are often interested in what the average is.Many people think happiness is genetic.Thats only half the story,because the average person does not fight their genes.W
45、hen we stop studying the average and begin researching positive outlierspeople who are above average for a positive aspect like optimism or intelligencea wildly different picture appears.Our daily decisions and habits have a huge impact upon both our levels of happiness and success.Scientifically,ha
46、ppiness is a choice.It is a choice about where your single processor brain will devote its limited resources as you process the world.If you scan for the negative first,your brain really has no resources left over to see the things you are grateful for or the meaning embedded(嵌入) in your work.But if
47、 you scan the world for the positive,you start to acquire an amazing advantage.I wrote the cover story for the Harvard Business Review magazine on “Happiness Leads to Profits”.Based on my article called “Positive Intelligence” and my research in The Happiness Advantage,I summarized our researched co
48、nclusion:the single greatest advantage in the modern economy is a happy and busy workforce.A decade of research in the business world proves that happiness raises nearly every business and educational outcome:increasing sales by 37%,productivity by 31%,and accuracy on tasks by 19%,as well as a numbe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
