四川金川县2016高考英语二轮阅读理解训练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 金川县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川金川县2016高考英语二轮阅读理解训练(5)及答案【2014高考英语综合能力测试卷】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。During times of trouble, Franklin Delano Roosevelt spoke from a small room without a fireplace in the White House basement to millions of Americans. In his calm and conversational manner, he reassured(使恢复信心)the nation in
2、the depths of the Great Depression(大萧条)and through a World War.Saul Bellow described his own experience of listening to President Roosevelt, hold the nation together, using only a radio and the power of his personality.“I can recall walking eastward on the Chicago Midway drivers had pulled over, par
3、king bumper to bumper, and turned on their radios to hear Roosevelt. They had rolled down the windows and opened the car doors. Everywhere the same voice, its odd Eastern accent, which in anyone else would have angered Midwesterners. You could follow without missing a single word as you walked by. Y
4、ou felt joined to these unknown drivers, men and women”The nation needed the assurance of those Fireside Chats, the first of which was delivered on March 12, 1933. Between a quarter and a third of the work force was unemployed. Every bank in America had been closed for at least eight days. Its hard
5、for us to imagine. It was the hardest time of the Great Depression.The “Fireside” was symbolic(象征性的); most of the chats came from a small room in the White House basement. Frances Perkins, Roosevelts Secretary of Labor, described the change that would come over him just before the broadcasts: “His f
6、ace would smile and light up as though he were actually sitting on the front porch(门廊) or in the parlor with them. People felt this, and came to respect and love him.”In that first radio visit, Roosevelt began by explaining how the banking system worked: “When you put money in a bank, the bank does
7、not place the money into a safedeposit vault(金库房. It invests your money in many different forms of creditbonds, mortgages.” He went on to announce that the banks would reopen the next day.68. The main purpose of the article is to .A. give examples of the power of radio broadcastingB. make people exa
8、mine their attitudes toward moneyC. suggest that Roosevelt was Americas greatest presidentD. show how Roosevelt reassured Americans during hard times69. According to the article, the Fireside Chats raised the hopes of Americans because President Roosevelt .A. spoke to them in a friendly and confiden
9、t toneB. explained to them how to invest their moneyC. was open about his own fears for the countryD. used humor to draw their attention away from their problems70. The name “Fireside Chats” was probably intended to .A. demand listeners to protect resourcesB. encourage spirited discussion among list
10、enersC. request people to desire for hope and reassuranceD. persuade Americans to talk with their families71. Saul Bellows description of his own experience of listening to President Roosevelt shows .A. how popular and encouraging Roosevelts Fireside Chats were B. how easily Roosevelts Fireside Chat
11、s could be understoodC. what great interest general public took in national affairsD. what a hard life Americans had in Great Depression【参考答案】68 -71 DACA【2014高考英语综合能力测试卷】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。When 47-year-old volunteer Susan Boyle stepped on to the stage of Britains Got Talent and annou
12、nced she was unemployed, had never been married and “never been kissed, actually”, few in the audience would have wondered why. This Ms. Boyle, looking unfashionable, from a village in Scotland, shocked the three judges and the audience with the song “I Dreamed a Dream” from the musical Les Miserabl
13、es on a show of “Britains Got Talent”, one of the hottest reality shows in Britain.She couldnt hide the awkwardness when walking to the center of the stage in a housedress, and everyoneincluding the judgesseemed laughing at her when she said she wanted to be as successful as Elaine Paige. As soon as
14、 she began singing, however, everyone present fell silent, then rose within seconds to applaud her incredible voice as the celebrity(名人) judges sat open-mouthed, and remained standing to the end.After her performance, one of the judges Piers Morgan said, “Without doubt that was the biggest surprise
15、Ive had in three years of this show. When you stood there everyone was laughing at you. No one is laughing now. That was amazing.” Actress Amanda Holden followed, “I am so thrilled because I know that everybody was against you. I honestly think that we were all being cynical(愤世嫉俗的)and I think thats
16、the biggest wake-up call ever.”Susan obviously won over the hearts of millions around the world with sensation spreading across the Atlantic. Hollywood actors Ashton Kutcher and Demi Moorewho between them have nearly 1.5 million followersspeak highly of her. Kutcher posted a link to the video clip(片
17、段). The Scottish talent made her live American debut(露面) via satellite connection on CBSs The Early Show, doing an interview and singing live from her room. And she already accepted an invitation from talk show host Oprah Winfrey.Now Boyle has become one of the worlds hottest celebrities. The video
18、clip of her performance has been viewed more than 50 million times on YouTube, becoming a hit on the Internet. Not long ago she came to China and was warmly welcomed.72. We learn from the passage that Susan Boyle .Arose from a low social backgroundBhad an unhappy marriageCwas working in a companyDwo
19、n the championship in the Britains Got Talent show73. At the beginning of the show, almost everyone .Alooked forward to her wonderful performanceBwas attracted by her beautiful dressClooked down upon herDplaced great hope on her74. We can infer that contributed most to her global popularity.Athe jud
20、ges Bthe Internet Cthe newspaper Dthe advertisement75. The 4th paragraph intends to tell us .Ahow Susan Boyle achieved her successBthe comment made by Ashton KutcherCSusan Boyles influence in the USADOprah Winfreys invitation to Susan Boyle 【参考答案】 72 -75 ACBC阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Few of us h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(安徽专版)2022春七年级语文下册 第3单元 12台阶课件 新人教版.ppt
