2020高考英语北师大版一轮复习练习:UNIT 16 STORIES 能力提升题组训练(A) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语北师大版一轮复习练习:UNIT 16STORIES 能力提升题组训练A WORD版含解析 2020 高考 英语 北师大 一轮 复习 练习 UNIT 16 STORIES 能力 提升
- 资源描述:
-
1、选修6Unit 16Stories能力提升题组训练(A).阅读理解Its not entirely unusual for bosses of successful companies to give out bonuses to employees on major holidays.However,how many can claim that they are as generous as Savji Dholakia,CEO of Hair Krishna Exports?“If we keep our employees happy,we will be happy at last,
2、”Dholakia says.While he is certainly not the only boss to claim that he puts his staff first,he actually puts his money where his mouth is.He started generous bonuses 20 years ago,when he gave three of his top employees their own cars,and he has been upping his game every year since then.In 2015,he
3、gave away about 491 cars and 200 apartments.In 2016,to celebrate his companys 25th anniversary,he just gave away over 1260 cars and 400 apartments to over 1700 of his most valuable employees.The businessman was born in a rural family in Saurashtra,dropped out of school in fourth grade and joined his
4、 uncle at a small diamond trading firm when he was just 13 years old.In 1982,he started his own business with his uncles support.After his three brothers joined him,Dholakia managed to turn his business into a powerhouse with an annual turnover of $750 million.He said those early days inspired him t
5、o take care of his employees.“I realize that once you have taken care of basic needs of your family,you can focus and give 100% to work.I want my employees to give their 100%.And thats why I want them to be free of worries of meeting basic necessities,” he said in an interview.Dholakia also takes hi
6、s employees family members,especially their parents,on a 15-day sponsored vacation,twice a year.Regardless of what these generous gifts mean to his workers,Savji Dholakia said,“I dont have words to describe the happiness we see in them and the happiness we feel.”1.What can we infer from the whole pa
7、ssage?A.Dholakias brothers sell apartments.B.Dholakias employees are very poor.C.Dholakias company produces many cars.D.Dholakia is very considerate and generous.2.Whats the main idea of the fourth paragraph?A.Some of Dholakias employees are very casual.B.Dholakia likes helping some poor family.C.Dh
8、olakias employees cant meet basic necessities.D.Dholakia does something to help his employees give their 100% to the work.3.Which of the following statements is not true?A.Dholakia gave away more than 1260 cars in 2016.B.Dholakia obtained good education at the age of 13.C.Dholakia takes his employee
9、s family members on vacation twice a year.D.Dholakia is very happy when his employees are happy.语篇解读:本文是一篇记叙文。印度一家钻石出口公司老板为鼓励员工努力工作,协助公司收益达标,于是大手笔送给他们汽车、楼房,还安排员工家属度假。答案及剖析:1.D推理判断题。根据文中的介绍可知,Dholakia用汽车和楼房来激励雇员,并且一年两次安排员工家属度假,说明他考虑得很周到并且很大方。故选D。2.D主旨大意题。根据全文的介绍特别是第四段的内容可知,Dholakia想出一些办法来鼓励员工全身心投入工作。
10、故选D。3.B细节理解题。根据文中的The businessman was born in a rural family in Saurashtra,dropped out of school in fourth grade and joined his uncle at a small diamond trading firm when he was just 13 years old.可知B项表达与原文不符。故选B。.七选五(2018安徽宣城高三调研)Time is something that we all are taking for granted these days.We spe
11、nd hours watching TV or playing mobile games,thinking that this is just normal.I find this a waste of time.1. Every second is valuable and we should rethink of ways of spending our time.Firstly,spend time in doing things that really matter.Spend time with your family and friends.Enjoy a nice hot mea
12、l and eat it slowly.Give yourself time to play and spend enough time in sleeping.2. But the truth is the little things matter most in life.Secondly,you have to know what is done cannot be undone.Do not allow your mind to stay in the past.Every day is a new adventure.3. It may not be an opportunity l
13、ike an immediate get-rich chance,but it may be an opportunity for new experiences.4. If you have only one chance to do something for someone,why not do it to the best of your ability? It should not matter whether you are being rewarded or not.You will take pride in your work because youve done your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453476.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
