2020高考英语培优大一轮练习:必修4 UNIT 3 新题培优练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语培优大一轮练习:必修4 UNIT 3新题培优练 WORD版含解析 2020 高考 英语 培优大 一轮 练习 必修 新题培优练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、(建议用时:30分钟) 阅读理解A(2019浙江卷6月)Money_with_no_strings_attached. Its not something you see every day. But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read, “Give What You Can, Take What You Need.”People quickly caught on. And whil
2、e many took dollars, many others pinned their own cash to the board. “People of all ages, races, and socioeconomic(社会经济的) backgrounds gave and took,” said Tyler Bridges of The Toolbox, which created the project. “We even had a bride in her wedding dress come up to the board and take a few dollars.”
3、Most of the bills on the board were singles, but a few people left fives, tens and even twenties. The video clip(片段) shows one man who had found a $20 bill pinning it to the board.“What I can say for the folks that gave the most, is that they were full of smiles,” Bridges said. “Theres a certain fee
4、ling that giving can do for you and that was apparent in those that gave the most.” Most people who took dollars took only a few, but Bridges said a very small number took as much as they could.While the clip might look like part of a new ad campaign, Bridges said the only goal was to show generosit
5、y and sympathy. He added that he hopes people in other cities might try similar projects and post their own videos on the Internet.“After all, everyone has bad days and good days,” he said. “Some days you need a helping hand and some days you can be the one giving the helping hand.”【解题导语】文章介绍了Tyler
6、Bridges发起的一个项目,让有能力的人捐助钱财,让需要的人自取钱财,而这个项目的宗旨是让人们能够互相帮助。1What does the expression “money with no strings attached” in paragraph 1 mean?AMoney spent without hesitation.BMoney not legally made.CMoney offered without conditions.DMoney not tied together.C解析:句意理解题。根据下文的内容并结合木板上写的“Give What You Can, Take W
7、hat You Need”可知,附在木板上的钱是可以随意取的,并不附带任何条件,故选C项。2What did Bridges want to show by mentioning the bride?AWomen tended to be more sociable.BThe activity attracted various people.CEconomic problems were getting worse.DYoung couples needed financial assistance.B解析:推理判断题。根据第二段的内容,尤其是“People of all ages, rac
8、es.even had a bride”可推知,作者提到新娘参与该活动来说明参与人员的多样性,故选B项。3Why did Bridges carry out the project?ATo do a test on peoples morals.BTo raise money for his company.CTo earn himself a good reputation.DTo promote kindness and sympathy.D解析:细节理解题。根据倒数第二段第一句中的“Bridges said the only goal was to show generosity and
9、 sympathy”并结合全文内容可知,Bridges开展这个活动的目的在于传递“慷慨和同情之心”,故选D项。B(2019陕西部分学校第一学期摸底)In the story of The Crow and the Pitcher from Aesops Fables, a thirsty crow drops stones into a narrow jar to raise the low level of water inside so he can take a drink.Now scientists have evidence to back up that story. Crows
10、 actually do understand how to make water displacement(排水量) work to their advantage, experiments show. The results suggest that the birds are, at least in some aspects, as smart as firstgraders.Researchers, led by Sarah Jelbert at the University of Cambridge, presented six crows with tubes containin
11、g water.Inside the tubes, a worm or a piece of meat on a piece of wood was floating, just out of reach of the crow. In front of the tubes, the researchers arranged several rubber erasers that would sink, and some plastic objects that would float. The crows found out that they could drop the erasers
12、into the tubes in order to raise the water level and get their snack.However, the_birds_handled_awkwardly in experiments in which they could choose to drop objects in either a wide tube or a narrow one to get a snack, the researchers said. Dropping objects into a narrow tube would lift the water lev
13、el by a greater amount and put the treat within reach after just two drops; while it took around seven drops to raise the snack to the same level in the wide tube. The crows obviously didnt realize this, and most of them went for the wide tube first.Previous studies showed that chimps and human chil
14、dren can solve similar tasks. In a 2011 study, chimps and kids found out that they could put water into a tube to reach a peanut that was floating in a small amount of water at the bottom.【解题导语】本文介绍了科学家通过实验对乌鸦智商的研究。4How did the crows get the snack in Sarahs experiment?ABy breaking the tube.BBy dropp
15、ing in erasers.CBy standing on the wood.DBy removing the wood.B解析:细节理解题。根据第三段最后一句“The crows found out that they could drop the erasers into the tubes in order to raise the water level and get their snack.”可知, 乌鸦能够把橡皮擦扔到管里, 使水位升高, 然后吃到零食。所以选B项。5What does the author mean by “the birds handled awkwardl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453490.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
