2020高考英语培优大一轮练习:选修6 UNIT 4 新题培优练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语培优大一轮练习:选修6 UNIT 4新题培优练 WORD版含解析 2020 高考 英语 培优大 一轮 练习 选修 新题培优练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、(建议用时:30分钟) 阅读理解A(2019济南5月针对性练习)In 1869, the Smiley family purchased an area of land about 100 miles north of New York City. Over time, some of their property and many of the surrounding landscapes became the Mohonk Preserve, which has since grown to 8,000 acres and attracts visitors and rock climbe
2、rs.But the Mohonk Preserve also has a long scientific legacy. In the 1930s, Dan Smiley, a descendent of the original owners, began keeping track of the plants and animals that lived in the area.Megan Napoli is a research ecologist with the Mohonk Preserve in New York. She thinks Smileys efforts prod
3、uced a rare longterm data set of observations, which is useful for studying the impacts of climate change. For instance, other research has shown that songbirds are migrating north earlier and earlier in the spring.Its important for the birds to arrive at the proper time in the spring, because they
4、need to time their arrival with the insects emergence. So they need to be here to establish their nesting sites and lay their eggs. Once the eggs hatch, they have their baby birds, so they need to time it when the insects are most abundant.Napoli has begun analyzing about 76,000 observations of song
5、bird migration dates collected by Smiley and his team to see if they, too, show that climate change has altered the timing of migrations. Her results suggest that they do.Napoli found that shortdistance migrants that spend their winters in the southern US. now arrive an average of eleven days earlie
6、r than they did in the 1930s. Longdistance migrants that overwinter in the tropics arrive roughly a week earlier. Napoli presented her results at a recent meeting of the Ecological Society of America in Portland, Oregon.Meanwhile, who knows how many other longterm, personal data collections like Smi
7、leys are out there, waiting to be discovered and to help improve official attempts to track the planets changes.【解题导语】本文是一篇说明文。1869年,Smiley一家买下了纽约市以北约100英里处的一块土地,该地区后来发展成为8 000英亩的纽约莫霍克保护区。该地区原来的主人的一个后人Dan Smiley研究该地区的动植物,记录了大量的数据,为科学家研究气候变化提供了宝贵的资料。1What do we know about Dan Smiley?AHe lived in New
8、York City.BHe was a scientific researcher.CHe owned the Mohonk Preserve.DHe kept a record of wildlife.D解析:细节理解题。根据第二段第二句“In the 1930s, Dan Smiley, a descendent of the original owners, began keeping track of the plants and animals that lived in the area”可知,20世纪30年代,这个地区原来的主人的一个后人Dan Smiley记录了该地区的动植物信
9、息。故D项正确。2What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?AThe birds birth.BThe birds arrival.CThe nest building.DThe insects appearance.B解析:代词指代题。根据第四段第一句“Its important for the birds to arrive at the proper time in the spring, because they need to time their arrival with the insects emerg
10、ence”可知,对于鸟类来说,在春天适时到达很重要,因为它们需要用昆虫的出现来确定它们到达的时间。又结合本段中的“Once the eggs hatch, they have their baby birds, so they need to time it when the insects are most abundant”可知,一旦这些蛋孵化,它们就有了幼鸟,所以它们需要在昆虫数量最多的时候安排时间到达。据此可知,it指代鸟的到达,故B项正确。3What does Megan Napoli think of Smileys longterm record?AIt has affected
11、 the birds migration.BIt challenges the previous research.CIt has changed official attitudes.DIt is of great value to her research.D解析:细节理解题。根据第三段第二句“She thinks Smileys efforts produced a rare longterm data set of observations, which is useful for studying the impacts of climate change”可知,Megan Napo
12、li认为Smiley收集的长期观测数据对研究气候变化的影响非常有用。故D项正确。4What can we learn from Napolis research?AIt is totally based on Smileys longterm notes.BScientists have to rely on more personal data.CClimate change affects birds migration time.DIt contributes greatly to other personal research.C解析:细节理解题。根据第五段的内容尤其是最后一句“Her
13、 results suggest that they do”可知,Napoli的研究说明气候的变化影响鸟类的迁徙时间,故C项正确。B(2019河南豫北名校质量评估)Kazakhstan announced plans to bring wild tigers back to their historical range in the IliBalkhash region, and signed an agreement with World Wide Fund for Nature(WWF) to conduct a tiger reintroduction program. “It will
14、 not only bring wild tigers back to their ancestral home, but also protect the unique ecosystem of the IliBalkhash region,” said Askar Myrzakhmetov, the Minister of Agriculture of the Republic of Kazakhstan.If successful, Kazakhstan will be the first country in the world to bring wild tigers back to
15、 an entire region where they have died out for nearly half a century. Tiger reintroduction projects have only been achieved within national borders and in areas that are considered current tiger habitats(栖息地). Kazakhstans tiger reintroduction program is unique and it desperately requires the restora
16、tion of a vast forest that is part of the wild tigers historical range.Since the beginning of the 20th century, wild tigers have lost over 90 per cent of their historical range. Wild tigers have completely disappeared from the region since the late 1940s, due to the loss of habitat. To prepare for t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453495.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
