2020高考英语大二轮专题复习冲刺创新版学案(含练习):特色重组练一 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语大二轮专题复习冲刺创新版学案含练习:特色重组练一 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 冲刺 创新 版学案 练习 特色 重组 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家特色重组练特色重组练一.阅读理解A(2019宜宾模考)Aruba is one of the most wellknown Caribbean destinations for tourists around the world. Youre probably wondering what to include as well as what to wear while youre in Aruba.ClothesThe main reason why youre heading there is to relax on the countrys fresh b
2、eaches and joy in warm waters of the Caribbean Sea. During most of the day, youll likely be wearing your swimsuit. When youre finished at the beach or pool area, it is advisable to bring along a shirt or cover as well as shorts to wear.It is not recommended to wear beach clothes when you go out for
3、dinnerregardless of the time of day. Shorts and Tshirts are enough in many restaurants, although more formal clothes are advised for the fanciest eating establishments.What else to bring?The Caribbean sun is very strong and if youre planning on spending lots of time in the sun, there are several pre
4、cautions you must take. Include suncream, sunglasses, a wide hat, a couple of bathing suits, as well as a beach bag and a cooler in your luggage.What NOT to bring?While drinking water is questionable or not safe in many Caribbean nations, Aruba is an exception. Aruba is known for having the cleanest
5、 water in the world. There is no need to bring water, simply bring along an empty bottle.Several items are prohibited in Aruba for carrying. These include firearms, ecigarettes, as well as sharp objects and tools.篇章导读:本文是一篇应用文,介绍了到位于加勒比海的阿鲁巴岛旅游的注意事项。1Tourists choose Aruba for a destination mainly be
6、cause _.Athey can wear casual clothes freelyBthey can enjoy the beautiful sceneryCthey can relax on the beach and in watersDthey can have a wonderful dinner party there答案:C细节理解题。由第二段第一句可知,你去那里的主要原因是在这个国家的海滩上放松一下,在加勒比海温暖的海水中享受快乐。2Which of the following is not advised to do in Aruba?AWearing a Tshirt
7、in a restaurant.BPreparing suncream in advance.CWearing beach clothes for dinner.DTaking along sun glasses before going out.答案:C细节理解题。由第三段第一句可知,你外出吃饭时,不建议穿沙滩服。3The purpose of the text is to _.Aprovide information for touristsBoffer advice on travelling in ArubaCattract more tourists to travel in Aru
8、baDwarn tourists against doing wrong things答案:B推理判断题。本文主要介绍了去阿鲁巴岛旅游的注意事项。文章第一段提出问题,下文给出建议。advisable adj. 明智的;可取的regardless of 不管,不顾establishment n. 机构;企业;确立prohibit vt. 禁止;阻止第四段第一句:The Caribbean sun is very strong and if youre planning on spending lots of time in the sun, there are several precautio
9、ns you must take.译文:加勒比海的阳光非常强烈,如果你打算在阳光下待很长时间,你必须采取一些预防措施。分析:这是一个并列复合句,and连接两个分句。在第二个分句中if引导条件状语从句,主句中you must take是省略了关系代词that/which的定语从句,修饰先行词precautions。BA teacher teaching Maths to a sixyearold asked him, “If I give you one apple and one apple and one apple, how many apples will you have?”Withi
10、n a few seconds, the boy replied confidently, “Four!”The surprised teacher was disappointed. “Maybe he did not listen properly,” she thought.She repeated, “Please listen carefully. It is very simple. You will be able to do it right if you listen carefully. If I give you one apple and one apple and o
11、ne apple, how many apples will you have?”The boy saw the disappointment on his teachers face. He calculated again on his fingers. But within him he was also searching for the answer that will make his teacher happy.This time, hesitatingly, he replied, “Four .”The disappointment stayed on teachers fa
12、ce. She remembered that the boy loves strawberries. She thought maybe he doesnt like apples and that is making him lose focus.This time, with great excitement and twinkling eyes, she asked, “If I give you one strawberry and one strawberry and one strawberry, then how many will you have?”Seeing the t
13、eacher happy, the young boy calculated on his fingers again. There was no pressure on him, but a little on the teacher. She wanted her new approach to succeed.With a hesitating smile, the young boy replied, “Three?”The teacher was glad that her approach succeeded. Once again she asked him, “Now if I
14、 give you one apple and one apple and one more apple how many will you have?”Quickly the answer was “Four!”The teacher was aghast.“How . tell me, how?” she demanded in a little firm voice.In a voice that was low and hesitating, the young boy replied, “Because I already have one apple in my bag.”When
15、 someone gives you an answer that is different from what you are expecting, they are not necessarily wrong. There may be an angle that we may not have understood at all. The next time someone gives you a different idea from yours, sit down and gently ask, “Can you please help me understand?”篇章导读:本文是
16、一篇夹叙夹议文,讲述了一个数学老师和她的一个6岁的学生之间发生的故事。由此告诉我们:当别人没有给出你期望的正确答案时,他们并不一定是错误的。4Why did the teacher repeat the same question after the boy gave the wrong answer?AShe was surprised and disappointed.BShe wanted the boy to calculate again.CShe expected to get the correct answer.DShe thought the boy didnt listen
17、 properly.答案:D细节理解题。由第三段中的“Maybe he did not listen properly”可知,她认为孩子没听清楚,所以又问了一遍同样的问题。5How did the boy give his answer to the question about the strawberry?AQuickly. BConfidently.CHesitatingly. DSurprisingly.答案:C细节理解题。由“With a hesitating smile, the young boy replied, Three?”可知,孩子对自己的答案不是很确定,所以带着犹豫的笑
18、容,试探性地回答“是3吗?”6Which of the following can replace the underlined word “aghast” in Paragraph 13?Aexcited BshockedCrelieved Dnervous答案:B词义猜测题。上文提到老师问了两遍关于几个苹果的问题,孩子都答错了。老师把问题中的苹果换成草莓,结果孩子答对了。再把草莓换成苹果,孩子又答错了。此时,老师一定很惊讶。7What does the author suggest people do in the last paragraph?ABe patient to underst
19、and the different ideas.BCorrect others mistakes immediately if any.CNever expect to get the same idea with yours.DThere are always different ideas from another angle.答案:A推理判断题。由文章最后一段可知,当别人没有给出你期望的正确答案时,他们并不一定是错误的,可能只是看问题的角度不同而已。calculate vt. 计算;预测hesitatingly adv. 犹豫不决地twinkling adj. 闪烁的,闪亮的,闪耀的最后
20、一段第一句:When someone gives you an answer that is different from what you are expecting, they are not necessarily wrong.译文:当别人给你的答案与你期望的不同时,他们不一定是错的。分析:这是一个主从复合句,when引导时间状语从句。从句中that引导定语从句,修饰先行词answer;what引导宾语从句,作介词from的宾语。.完形填空(原创题)They say birds of feather flock together and these birds are no except
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453565.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
