2020-2021学年高中英语 模块整合训练 Units 1-3(含解析)牛津译林版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块整合训练 Units 1-3含解析牛津译林版必修2 2020 2021 学年 高中英语 模块 整合 训练 解析 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、模块整合训练(Units 13)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AAnimals do some pretty strange things.Giraffes clean their eyes and ears with their tongues.Snakes see through their eyelids (眼睑).But some strange animal tales are not true.Myth(谬论)One:Ostriches(鸵鸟)bury their heads in the sand when theyre sc
2、ared.This is completely wrong!The ostrich is the largest living bird,but its head is pretty small.If you see ostriches picking at the ground from a distance,it may look like their heads are buried in the ground.Ostriches dont bury their heads in the sandthey wouldnt be able to breathe!But they do di
3、g holes in the dirt to use as nests for their eggs.Several times a day,a bird puts its head in the hole and turns the eggs.So it really does look like the birds are burying their heads in the sand!Myth Two:Mother birds will refuse to accept their babies if theyve been touched by humans.Sometimes,kin
4、dhearted humans who find a baby bird on the ground may want to return it to the nest.But the bird is probably learning to fly and shouldnt be disturbed.The tale may have been invented to keep people from handling young birds.Most birds have a poorly developed sense of smell;they wont notice a human
5、smell.One exception(例外)is vultures(秃鹫),who look for dead animals for dinner,but you wouldnt want to mess with a vulture anyway!Myth Three:Penguins fall over backwards when they look up at airplanes.It is said that British pilots saw penguins fall over backwards like dominoes(多米诺骨牌)when they looked u
6、p at the sky.The experiment found that penguins are perfectly capable of maintaining their balance,even if they are watching airplanes.But the reality isnt funny,as lowflying aircraft can cause penguins to panic and leave their nests.【语篇解读】很多动物都有一些奇怪的行为。而本文介绍的是几件有趣的但被大家误解的事实。1What can we learn about
7、 ostriches?AThey dont have their own nests.BThey dig holes in the dirt for their eggs.CThey are the birds with the smallest heads.DIf they are frightened, they will bury their heads in the sand.B细节理解题。由Myth One中第三段“But they do dig holes in the dirt to use as nests for their eggs.”可知B项正确;A项文中没有提到;鸵鸟的
8、头并不是世界上最小的,所以C项错误;D项错误。2What can we learn from Myth Two?AMost people think the vulture is a lovely bird.BBirds prefer to look for dead animals for food.CAll birds have a strong sense of smell, except for vultures.DIt might have been invented to keep people from disturbing young birds.D细节理解题。由Myth Tw
9、o中第二段最后一句话可知D项正确;由Myth Two中第三段最后一句话“.but you wouldnt want to mess with a vulture anyway!”可知由于秃鹰的饮食习惯,没有人愿意打扰它们,可推知不可能有很多人认为它是一种可爱的鸟,所以A项错误;由Myth Two部分第三段“.vultures(秃鹫),who look for dead animals for dinner.”可知B项错误;由Myth Two部分第三段可知C项错误。3Which of the following events is TRUE?ASnakes see through their e
10、yeballs.BGiraffes clean their eyes and ears with their tongues.CPenguins fall over backwards when they look up at airplanes.DMother birds will refuse to accept their babies if they have been touched by humans.B细节理解题。由文章开头第二句话可知B项正确;由第一段“Snakes see through their eyelids(眼睑)”可知A项错误;由Myth Two和Myth Thre
11、e可知C、D项错误。4Where may this text have been taken from?AA science magazine.BA travel magazine.CA health magazine.DA geography magazine.A文章出处题。文章中对几种动物都做了详细的研究,然后才发现人们对它们的理解有所偏差,所以本文最有可能出自科学杂志。BMost young people enjoy some form of physical activity.It may be walking, cycling, or swimming,or in winter,sk
12、ating or skiing.It may be game of some kind football,hockey,golf,or tennis.It may be mountaineering.Those who have a passion for climbing high and difficult mountains are often looked upon with astonishment.Why are men and women willing to suffer cold and hardship,and to take risks on high mountains
13、? This astonishment is caused probably by the difference between mountaineering and other forms of activity to which men give their relaxation.Mountaineering is a sport and not a game.There are no manmade rules,as there are for such games as golf and football.There are,of course,rules of a different
14、 kind which it would be dangerous to ignore(忽略),but it is this freedom from manmade rules that makes mountaineering attractive to many people.Those who climb mountains are free to use their own methods. If we compare mountaineering with other more familiar sports,we might think that one big differen
15、ce is that mountaineering is not a“team game”We should be mistaken in this.There are,it is true,no“matches”between“teams”of climbers, but when climbers are on a rock face linked by a rope on which their lives may depend,there is obviously teamwork.The mountain climber knows that he may have to fight
16、 forces that are stronger and more powerful than man.He has to fight the forces of nature. His sport requires high mental and physical qualities.A mountain climber continues to improve skill year after year.A skier(滑雪者)is probably past his best by the age of thirty,and most international tennis cham
17、pions are in their early twenties. But it is not unusual for man of fifty or sixty to climb the highest mountains in the Alps.They may take more time than younger men,but they probably climb with more skill and less waste of effort,and they certainly experience equal enjoyment.【语篇解读】文章介绍了登山的意义、登山的困难
18、、登山者的年龄和他们的团队合作精神等。5The main difference between a sport and a game lies in AactivityBuniformCrules DskillsC推理判断题。 由第三段中的“Mountaineering is a sport.golf and football.”可知登山是一项运动而不是比赛,因为它没有高尔夫或者足球一样的规则,所以运动与比赛之间的不同之处在于rules,所以选C。6Mountaineering can be called a team sport because Amountaineers depend on
19、 each other while climbingBteams compete against each otherCit is an Olympic eventDthere are five climbers on each teamA细节理解题。 由第四段中的“but when climbers are.there is obviously teamwork”可知A项正确。7Mountaineers compete against Aeach otherBnatureCother teamsDinternational standardsB细节理解题。 由第五段中的“He has to
20、fight the forces of nature.”可知登山者不得不和自然做斗争,所以选B。8Which of the following might be the best title?AHow to Climb High MountainsBMountain ClimbersCChallenging Sports ActivitiesDMountaineeringD标题归纳题。 由全文内容可知本文从意义、困难、登山者年龄及团队精神等方面介绍了登山,因此D项能概括全文内容,故选D项。CIn the competition of Olympic weightlifting,the athl
21、etes try to lift the maximum (最大的) weight they can.There are special conditions they have to meet in order to compete:body weight,height and strength.The Olympic weightlifting mainly tests the limit of explosive strength (爆发力)There are not many lifters who really like Olympic weightlifting and the e
22、xplanation is very simple:they are short of explosive strength.The weights used for Olympic weightlifting are added in kilograms.The order by which the athletes enter the competition is not general,but it is set depending on the event.Usually the athlete with the lowest weight begins.If he/she is no
23、t successful,he/she can try later.There is a maximum of three lifts allowed for every competition.For many years Olympic weightlifting was only for men.However,now women also take part in Olympic weightlifting.It was at the beginning of the 21st century that womens competitions entered an organized
24、professional environment.For women,Olympic weightlifting is more difficult because of their different body structure.However,strength training techniques (技术) are widely and successfully used by women,too.Lots of the athletes whove ended up in Olympic weightlifting competitions have started with str
25、ength training only to improve their muscle condition and their body power.However,the demarcation line (界线) is not still very clear between power training and Olympic weightlifting.This is how so many lifters have got into Olympic weightlifting competition,even if their purpose was different at the
26、 beginning.【语篇解读】本文讲述了有关奥运会举重项目的一些知识。9In the competition of Olympic weightlifting,athletes need to be all of the following EXCEPT Athe right age Bthe right heightCthe right weight Dthe right strengthA细节理解题。根据第一段中的“There are special conditions they have to meet in order to compete:body weight,height
27、and strength.”可知,参加奥运会举重项目的运动员们必须努力训练以符合三个条件:体重、身高和力量。10How many more times can a lifter try if he/she fails for the first time?AOne. BTwo.CThree. DFour.B细节理解题。根据第三段中的“There is a maximum of three lifts allowed for every competition.”可知,一个举重运动员至多可以试三次,如果第一次失败了,还可以试两次。11According to the fourth paragra
28、ph, Amen often do better than women in weightliftingBwomen need to use different training techniques from menCmen can learn the training techniques better than womenDwomen used not to be allowed to compete in Olympic weightliftingD细节理解题。从第四段中的“For many years Olympic weightlifting was only for men.”可
29、知,妇女过去不能参加奥运会举重项目。12According to the passage,many athletes began to practice weightlifting because they wanted to .Atake part in the OlympicsBget a reward in the competitionCstrengthen their body powerDtest the limit of explosive strengthC细节理解题。根据最后一段第一句可知,很多举重运动员练习举重的初衷是改善肌肉状况,增强身体力量,故C为正确选项。DOn De
30、cember 24,1971,17yearold Juliane Koepcke got on a plane with her mother in Lima,Peru,to fly to another city to meet her father. Over the Amazon jungle(丛林),the rain fell heavily and there was a strong wind.And then lightning hit the plane at 3,000 metres, and it crashed(坠毁)Juliane fell quickly throug
31、h the air in her seat and hit the trees hard.For three hours,she was senseless. When she woke up,her right arm was cut,her shoulder hurt badly and she couldnt see out of one eye.She was alone. But she was alive!Julianes father was a biologist(生物学家)and when she was small,he taught her how to survive
32、in the jungle. She found a small river and walked slowly along it.“If I follow the river,”she thought,“Ill find people.”The river also gave her clean water to drink.It was very hot, but the river water kept her cool.Sometimes she had to swim in the river because it was too deep to walk in. There was
33、 fruit on some trees but she didnt eat itshe knew it was too dangerous.Juliane walked for ten days.Ten days after the crash,she found a small house by the river.There were some woodcutters in the house.They cleaned her cuts carefully and the next day,they carried her down the river,and a plane took
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453607.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
