2020-2021学年高中英语 模块综合检测2(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块综合检测2含解析外研版选择性必修第二册 2020 2021 学年 高中英语 模块 综合 检测 解析 外研版 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AHomestay in Sydney,AustraliaLinda:Our big home is in Sydney,about 300 meters from Sydney University and 450 meters from the train station.The train ride is about 30 minutes to the CBD.Now we only have a small bedroom for a female student.The cost is $260 per wee
2、k,which includes all meals when at home and laundering(洗烫) of clothes.Email:markalarms.auJohn:I have a lovely single room for homestay (male,nonsmokers only)The apartment is located across the road from a bus station.A sports field is only a twominute walk away.The room is for both short and long st
3、ays.The cost is $220 per week,including breakfast and lunch on weekdays.There is no washing machine at home.Do your own laundry in the apartment blocks facilities.Email:ainsley gilkes.auEric:I live in the northern suburbs of Sydneyquiet for studying and relaxing,yet close to Sydney University & NCEL
4、TR & SIBT.The subway station is nearby.All facilities of the house including a living room with a TV can be used.Owners are very open and friendly,and treat students as part of the family.The prices include all meals (breakfast,lunch and dinner) and cleaning.The fee is $300 per week.Email:mineannyRo
5、se:Hi,everyone!I have one room for homestay (girl students only) in a house which is very close to Sydney University SIBT & WSU in the northern district of Sydney.There is a bus station across the road.Travel time to the centre of the city is 40 minutes by train.We only have one homestay at a time.T
6、herefore,our family can take good care of you.The fee is $230 per week.We are looking forward to having you in our home.Email:cliqi9239【语篇解读】本文介绍了澳大利亚悉尼的几个住宿家庭的情况和费用。1Four persons wrote these passages so as to_Alook for suitable roommatesBsearch for homestay informationCbook a suitable room in Sydne
7、yDadvertise rooms for homestayD写作意图题。根据文章的标题“Homestay in Sydney,Australia”可知,四个人写这些文章是为了给住宿家庭做广告。故选D。2One person who lives in Johns apartment_Acan smoke in the apartmentBcan use Johns washing machine to wash clothesChas to walk a long way to get to the sports fieldDis provided with breakfast and lun
8、ch on weekdaysD细节理解题。根据第二则广告中的“The cost is $220 per week,including breakfast and lunch on weekdays.”可知,住在John的公寓的人在工作日被提供早餐和午餐。故选D。3If Peter wants to find a homestay room near Sydney University,he should send an email to _Amarkalarms .auBmineanny Ccliqi9239 Dainsley gilkes .auB细节理解题。阅读文章可知,第一、三、四则广告
9、的寄宿家庭都位于悉尼大学附近,但一、四两个寄宿家庭仅限女生,所以Peter想在悉尼大学附近找一个住宿家庭,他应该发送一封电子邮件给mineanny。故选B。4A girl who wants a room for between $210 and $240 per week would most probably contact_ARoseBJohnCEricDLindaA细节理解题。根据第四则广告中的“girl students only”及“The fee is $230 per week.”可知,想要费用在每周$210到$240的一个住宿家庭最有可能联系Rose。故选A。BThe pup
10、ils of Grangetown High have been busy getting to know their newest and tallest classmatea 7metertall giraffe outside their school.The giraffe is a huge sculpture made by a local artist.The schools headmaster noticed the sculpture in the artists garden as he drove past one day,and thought it would be
11、 perfect for his school.“I knew everyone would love it,” he said,“because our basketball team is known as the Grangetown Giraffes,and they wear giraffes on their shirts.So I asked them to write a letter to the artist,asking how much it would cost to buy the giraffe.He was very kind and got it ready
12、to deliver(递送) in six weeksall for nothing!It was expected to arrive one Sunday morning,so that the pupils would see it when they got to school on Mondayat that time they had no idea that we were getting it.”The artist,Tom Bennett,was a university professor of chemistry before he left that job in 20
13、06 and only took up metalwork a couple of years ago.“Ive always drawn pictures,” he said.“I can even remember doing it on my first day at schoolI drew a horse.I wanted it to be the best horse picture ever,but I dont think I succeeded.” Toms first metalwork was a bicycle for two that he and his wife
14、could go cycling together.“It was the most uncomfortable bike ever created,” he said,“so I gave up making bicycles and went into sculpture instead.”Meanwhile the pupils at Grangetown High are very happy with their new classmate.“Were going to hold a competition to give it a proper name,” said one gi
15、rl.“Everyone likes the expression on its face,so perhaps that will give us some ideas.”【语篇解读】一尊长颈鹿雕像的到来成了Grangetown High这所学校的一道亮丽的风景线。5When the pupils got to school on Monday,they probably felt_AshyBsadCexcitedDconfidentC推理判断题。根据第二段最后一句和最后一段可以推断出,周一学生们到校后,看到长颈鹿的雕像时应该会很兴奋。故选C。6What can we learn about
16、 Tom Bennett?AHe showed interest in art at an early age.BHe was good at drawing,especially horses.CHe visited Grangetown High as a professor.DHe learned a lot about sculpture at university.A推理判断题。根据第三段中“Ive always drawn pictures, he said.I can even remember doing it on my first day at school.”可以推断出,
17、Tom Bennett从小就对艺术感兴趣。故选A。7Whats the main idea of the text?AIt was a difficult job to name a giraffe.BTom Bennett is wellknown as a sculptor.CThe Grangetown Giraffes is a strong team.DA metal giraffe arrived at Grangetown High.D主旨大意题。本文主要讲述的是一尊长颈鹿雕像来到Grangetown High这所学校的故事。故选D。CWant to get thin?Eat m
18、ore fruit and vegetablestheyre a lowcalorie(热量) way of filling up,right? It depends which ones you eat.Eating starchy(含淀粉的) vegetables such as corn and potatoes was linked to weight gain.Eating more highfibre,lowerglycemic(低血糖的) vegetables was associated with weight loss.Lowerglycemic foods do not r
19、aise blood sugar levels as much as higher ones.The study from Harvard University looked at changes in the intake of specific fruit and vegetables recorded from 133,468 US men and women over 24 years.It took into account other lifestyle factors that affect weight,such as smoking,amount of sleep,hours
20、 of watching television and exercise.Dr Monica L Bertoia,the lead author,says that,in America,the most common choices of fruit and vegetables are orange juice and potatoes.“There are many fruits and vegetables that may be better choices for the prevention of weight gain,such as apples,pears,berries
21、and nonstarchy vegetables,” she says.The idea of eating more fruit and vegetables to lose weight only works if you eat less of something elseall calories count.A study last year looking at previous research on weight loss and increased fruit and vegetable intake in more than 1,200 people,found that
22、people who didnt reduce their calorie intake overall did not lose weight.Different fruit and vegetables have different qualities.So if you want highfibre,lowglycemic fruit,go for blueberries and avocados(油梨)Strawberries(草莓) are low on fibre but good on the lowglycemic index (指数),as is grapefruitunle
23、ss you pour sugar on it.Pears and apples come out well,even though they have a highglycemic indextheir higher fibre,which is good for weight loss,may compensateFor vegetables,try tofu,cauliflower and sweet potatoes or yams(山药) rather than potatoes.But remember,they all still have calories.【语篇解读】本文是一
24、篇说明文。研究发现,多吃水果和蔬菜不一定有助于减肥。8In losing weight,what does Bertoia think of Americans choice of fruit?AShe thinks highly of it.BShe thinks nothing of it.CShe hesitates to accept it.DShe is all for it.C推理判断题。根据第二段最后一句“There are many fruits and vegetables that may be better choices for the prevention of we
25、ight gain.”可知,Bertoia认为在减肥的过程中,美国人对水果的选择或许不是最理想的。9According to the text,what is the best way to lose weight?ATaking in fewer calories.BEating more fruit and vegetables.CStopping smoking and watching TV.DChoosing one special fruit or vegetable.A细节理解题。根据第三段内容可知,想要减肥的话,要在减少所有卡路里摄入量的基础上,多吃水果和蔬菜。10The un
26、derlined word “compensate” in the last paragraph can be replaced by “_”Ado harmBmake upCgo downDget improvedB词义猜测题。由画线词前的“Pears and apples come out well”及“even though”可知,尽管梨和苹果血糖指数高,但是其富含纤维,有助于减肥,从而“弥补或中和”这些负面影响。11The text is most likely to be taken out of a(n) Ascience reportBtechnology reviewCeduc
27、ation programDfood advertisementA文章出处题。本文主要讲述了研究发现多吃水果和蔬菜不一定有助于减肥。由此可推知,本文最有可能出自一份科学报告。DNewcastle,one of the fastest developing cities in the United Kingdom,is beginning to draw tourists from all corners of Europe.Its said that most visitors come here to see the famous soccer team play.The mood of t
28、he locals is often changed by the success or failure of the local team.Newcastles most popular place is the Gate,which is in the center of the city and has many attractions including bars,restaurants,sports bars,pubs and so on.During a home game it becomes a real home to happiness.Culture and local
29、history lovers can make their dreams come true by taking one of the local city tour buses.They come and leave every few minutes and stop at all the important historical sites in the city.Also the seats and the environment on the buses are comfortable.Its the best way to see the city without tiring y
30、ourself out or getting cold.Places such as the Hancock Museum and Millennium Bridge are mustsee attractions.But be careful if youre short of time.Newcastle is a big place,so you should be prepared to kill a few hours on one of these buses.If you want to watch the local team play soccer in the St.Jam
31、es Park,remember to book a ticket as early as possible.The locals are crazy soccer fans,and youll find it hard to get a ticket if you dont wait in the queue early.As you can see,Newcastle is a fantastic city with so much to be offered and so many things to see.Youre sure to have a wonderful time her
32、e!【语篇解读】本文介绍了英国发展最快的城市之一纽卡斯尔。12Most visitors come to Newcastle in order to_Awatch its soccer team playBtake the local tour busesCvisit the Hancock MuseumDhave a big meal in restaurantsA细节理解题。根据第一段第二句“Its said that most visitors come here to see the famous soccer team play.”可知,大多数游客来这里是为了看足球比赛。13If y
33、ou want to learn about the history and culture of Newcastle,you_Ashould go to the GateBcan go on a city tourCmust visit St.James ParkDmust drive your own carB细节理解题。根据第三段第一句“Culture and local history lovers can make their dreams come true by taking one of the local city tour buses.”可知答案。14The underli
34、ned word “They” in Para.3 refers to “_”Ahistory loversBlocal peopleCcity tour busesDlocal soccer teamsC代词指代题。根据常识,代词一般指上文提到的名词,再结合画线词所在句中的“come and leave every few minutes and stop at all the important historical sites in the city”可知,They在此处指上句提到的“城市旅游巴士”。15According to the passage,which one is NOT
35、correct?AThe most popular place in Newcastle is the Gate.BMillennium Bridge is attractive to culture and local history lovers.CThe mood of the locals cant be influenced by the success or failure of the local team.DYoud better book a ticket as early as possible if you want to watch the local team pla
36、y soccer.C细节理解题。根据第一段最后一句“The mood of the locals is often changed by the success or failure of the local team.”可知,C项的表述是不正确的。.阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)Different CulturesThe cultures of the East and the West really distinguish each other a lot. 16 The origin of the Eastern culture is mainly from tw
37、o countries:China and India.Both of the two cultures are developed by riversthe Yellow River in China and the Hindu River in India. 17 When the two mother rivers gave birth to the Eastern culture,another famous culture was brought up on the Mesopotamian Plainthe Mesopotamian Civilization.This civili
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453648.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
1026一年级【语文(统编版)】《江南》 第一课时-2PPT课件.pptx
