2020-2021学年高中英语 模块综合检测(一)同步检测(含解析)北师大版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块综合检测一同步检测含解析北师大版必修1 2020 2021 学年 高中英语 模块 综合 检测 同步 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(一)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ATeenagers who spend hours in front of the television may have a poorer diet as young adults.A study, which involved nearly 1,400 high school students found those who watched TV for five hours or more every day had
2、less healthy diets than other students five years later. Why does this happen? Should the parents take any measures?On the one hand, people who spend a lot of time in front of the TV, especially teenagers, may snack (吃零食) more, and that may influence their longterm diet quality.On the other hand, TV
3、 ads for fast food, sweets and snacks make teenagers eat more of those foods. TV time might also replace exercise time for some kids.The researchers found a clear relationship between TV time during high school and diet quality of the young. While the heaviest TV viewers were eating the most junk fo
4、od, those whod watched fewer than two hours every day had the most fruits and vegetables.As far as I am concerned, children should watch no more than two hours of television per day. And parents should set a good example by eating right, being physically active and curbing their own TV time.【语篇解读】本文
5、是一篇说明文。文章介绍了看电视时间和饮食质量的关系。作者给父母的建议是,他们不想让孩子做的事情,自己也不要去做。1According to the passage, heavy TV viewers are easy to .Aeat more fruitsBeat fewer vegetablesCeat less junk foodDeat more food high in calcium(钙)B细节理解题。由第五段“While the heaviest TV viewers were eating the most junk food,those whod watched fewer
6、than two hours every day had the most fruits,vegetables”可知,沉迷于电视的观众吃的是垃圾食品,但那些每天看不到两小时电视节目的观众对水果、蔬菜的摄入量最高。所以沉迷于电视的人很少吃蔬菜。故选B项。2The underlined word “curbing” in the last paragraph can be replaced by “ ”AaddingBcheckingCcontrollingDstoppingC词义猜测题。由最后一段“And parents should set a good example by eating r
7、ight,being physically active and curbing their own TV time.”可知,父母要做一个好的榜样,要积极地锻炼身体并且要控制自己看电视的时间。所以通过上下文的语境可以判断出,最后一段中带下划线的“curbing”可以替换为controlling“控制”。故选C项。3What suggestion does the author give the parents?AThey must watch TV with their children.BThey should stop the children from watching TV.CThey
8、 should pay attention to nutrition in diets.DThey cant do what they dont want their children to do.C推理判断题。由最后一段“As far as I am concerned,children should watch no more than two hours of television per day.And parents should set a good example by eating right,being physically active and curbing their
9、own TV time.”可知,就作者而言,孩子们每天看电视的时间不应超过两个小时,家长们应该通过自己的健康饮食,积极锻炼身体,减少自己看电视的时间来以身作则。所以通过关键词“set a good example by eating right,being physically active and curbing their own TV time.”可以判断出,作者给父母的建议是,他们不想让孩子做的事情,自己也不要去做。故选D项。BSarah came running in.“Look what I found.” Over the top of the paper I was readi
10、ng came a crispy long object that caused me to jump.It was a snake skin that had been shed by one of our many garden snakes.“Isnt it beautiful?” said my wideeyed sevenyearold.I stared at the organic wrapper and thought to myself that it really wasnt that beautiful, but I have learned never to appear
11、 uninterested with children.They see only good quality and excellence in the world until educated otherwise.“Why does it do this?” Sarah asked.“Snakes shed their skin because they need to renew themselves,” I explained.“Why do they need to renew themselves?” Sarah asked.I suddenly remembered an arti
12、cle on this page many years ago where the writer was expressing her concept of renewal.She used layers of paper over a wall to describe how we hide our original selves, and said that by peeling away those layers one by one, we see the original beneath.“We often need to shed our skins and those coati
13、ngs that we cover ourselves with,” I said to my now absorbed daughter.“We outgrow some things and find other ones unwanted or unnecessary.This snake no longer needs this skin.It is probably too crinkly(起皱的)for him, and he probably doesnt think he looks as smart in it as he once did.”Sarah was gettin
14、g the point.As we talked, I knew that she began to understand, although slightly, that renewal is part of progress; that we need to take a good look at ourselves, our rooms, schoolwork and creativity, and see what we need to keep and what we need to cast off.I was careful to point out that this is a
15、 natural consequence of their growth.“I see, Dad,” said Sarah and jumped off my lap and ran off.I hoped she would remember this.That often, in order to find our real selves underneath the layers of community and culture with which we cover ourselves year after year, we need to start examining these
16、layers.We need to gently peel some away, as we recognize them to be worthless or unnecessary; or at best, store the ones thrown away as mementoes(念想)of our promotion to a better vitality or spirit.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章叙述了作者的女儿问作者关于蛇为什么会蜕皮的问题,作者借机又给女儿进行了一次教育。蛇要蜕皮是在成长,人要进步也需不断反省自己,只有会发现自己的缺点才能不断进步。4At the
17、 first sight of the snake skin, the author was .AscaredBpuzzledCuninterestedDexcitedA细节理解题。根据文中第一段“Over the top of the paper I was reading came a crispy long object that caused me to jump.”一句可知,作者看到这个长长的,硬而易碎的东西的时候吓得都跳起来了,scared“受惊吓的”;puzzled“困惑的”;uninterested“不感兴趣的”;excited“激动的”。故选A。5Sarah learned
18、from her father that renewal is .Ato recover the layers insideBto review what has been doneCa natural part of getting matureDthe process of finding the unwantedC细节理解题。根据倒数第三段“Sarah was getting the point.As we talked, I knew that she began to understand, although slightly, that renewal is part of pro
19、gress”以及“I was careful to point out that this is a natural consequence of their growth.”可知Sarah开始慢慢理解蛇蜕皮也是一种进步,并且作者继续指出这是他们成长的很自然的一种结果。故选C。6It can be inferred from the passage that the author .Adislikes the snake skin at allBshows concern for nature and cultureCcan grasp the chance to educate childr
20、enDoften encourages his daughter to raise questionsC推理判断题。本文作者的女儿问作者关于蛇为什么会蜕皮的问题,作者抓住这个机会给女儿进行了一次教育。因此可推知,作者很善于抓住生活中的小事对孩子进行教育。故选C。7The author mainly tells the reader that .Asnakes cast off the layers to look smarterBwe should renew ourselves to get improvedCsnakes shed their skins to renew themselv
21、esDwe should explore our original nature underneathB推理判断题。作者在文中针对蛇为什么会蜕皮这一问题,把蛇的蜕皮和人的进步作了类比。借机给女儿进行了一次教育。也是在向我们大家讲述这一道理:人要进步也需不断反省自己,这样才会发现自己的缺点并不断进步。故选B。CA bicycle may be seen by most people as just another vehicle(交通工具), but for many Londoners, cycling is a way of life.According to an official UK
22、government survey in 2017, about 570,000 bike journeys are made every day in London.In fact, almost half of the vehicles that pass over London Bridge each day are bikes.London introduced a public bikesharing system in 2010.“There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people g
23、et around our great city,” Johnson told The Guardian in 2015.In London, bikes are used for more than just taking short trips to and from the subway.No matter where you want to go in the city, taking a bike is usually the quickest and easiest choice.And its not just shared bikes that the government i
24、s encouraging people to ride.In many companies across the UK, the UK governments Cycle to Work scheme(骑行倡议) allows employees to buy a brand new bike without having to pay any tax(税)This means that its common to see many people cycling to and from work, and some employers even provide workplace showe
25、rs and lockers(储物柜) for their workers.More importantly, a cyclefriendly boss may let you off for being late if you rode a bike to work.Not only is it great for the environment and our body, cycling is also good for the mind.According to National Geographic Magazine,“Bike riding can improve peoples h
26、appiness.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲了在伦敦骑自行车很流行,这得益于各方给予的支持。8How does the author show the popularity of cycling in London?ABy making comparisons.BBy giving examples.CBy using numbers.DBy using famous sayings.C细节理解题。根据第一段中“According to an official UK government survey in 2017, about 570,000 bike journeys a
27、re made every day in London.In fact, almost half of the vehicles that pass over London Bridge each day are bikes.”可知,作者在文中用数字来说明伦敦自行车的流行,故选C。9Whats the authors attitude toward the bikesharing system in London?ASupportive.BDoubtful.CDisappointed.DUninterested.A推理判断题。根据最后一段中“Not only is it great for t
28、he environment and our body, cycling is also good for the mind.”可知,骑自行车不仅对我们的环境和身体有益,而且对我们的精神有益。由此推出作者对于伦敦自行车共用系统持支持态度。故选A。10What can employees get from the government under the “Cycle to Work” scheme?AFree bikesharing services.BA taxfree bike.CShorter working hours.DWorkplace showers and lockers.B细
29、节理解题。根据第四段中“In many companies across the UK, the UK governments Cycle to Work scheme(骑行倡议) allows employees to buy a brand new bike without having to pay any tax(税)”可知,在“骑自行车上班计划中”,员工从政府获得的福利是购买自行车免税,故选B。11Whats the article mainly about?ACycling as a healthy way of life.BLondons public bikesharing s
30、ystem.CWhy Londoners are encouraged to ride bikes.DHow cycling has become popular in London.D主旨大意题。全文主要讲了在伦敦骑自行车很流行,这得益于各方给予的支持,故选D。DWe all need to eat.So, meals could be a chance to stop what were doing and spend time with the people in our lives.A recent study from a team of South Korea suggests t
31、hat eating together has many good effects on children and teenagers while frequently eating alone may lead to poor eating habits and poor food choices.People who eat alone more than twice a week have a greater risk of developing high blood pressure.There are benefits of family dinners on children an
32、d teenagers.In 2014, the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) looked at data from nearly threequarters of the worlds countries.Among its findings is the fact that students who share a main meal with their families are less likely to hate school.Children who eat a main meal wi
33、th their families are also less likely to take drugs (毒品)In the report, titled “The Importance of Family Dinners (VIII),”researchers say that teens who have frequent family dinners are more likely to say their parents know a lot about whats going on in their lives.Another study from the University o
34、f Montreal finds that children who eat with their families experience longterm physical and mental health benefits.These children are physically in better shape and drink fewer sugary soft drinks.These children also seem to have better social skills and are less violent.One of the researchers, Pagan
35、i, involved in this study is a professor at the university.She says that mealtimes with parents possibly provide young children with firsthand social events, which helps them have better communication skills.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了家庭聚餐对孩子的好处。12Why is eating meals alone frequently bad for peoples heal
36、th?ABecause people will get a chance to make friends.BBecause people will have a risk of heart attack.CBecause people will show no interest in food.DBecause people will develop poor eating habits.D细节理解题。根据第一段“.while frequently eating alone may lead to poor eating habits and poor food choices.”可知,一个人
37、吃饭可能会让人养成不好的饮食习惯和不良的饮食选择,从而影响人的健康,故选D。13Whats the topic of the passage?AWays to eat together more.BBenefits of eating together.CChances to spend time with people.DRisks of developing high blood pressure.B主旨大意题。第二段“There are benefits of family dinners on children and teenagers.”是文章的主旨句,下面都是围绕家庭聚餐对孩子有
38、什么好处而展开的,所以文章的主旨大意是家庭成员一起吃饭的好处。故选B。14Whats the advantage of family dinners for children?AThey could enjoy sweet, and hard drinks.BThey perform better in social activities.CThey feel their parents know more about their studies.DThey experience longterm physical and mental illness.B推理判断题。根据第五段“These c
39、hildren also seem to have better social skills and are less violent.”以及最后一段“She says that mealtimes with parents possibly provide young children with firsthand social events, which helps them have better communication skills.”可知,家庭聚餐可以帮助孩子拥有更好的社交技巧,也不那么暴力以及更好的交流技能,这样可以让孩子在社交活动中表现得更好。故选B。15Whats Paga
40、nis attitude to eating family meals together?ASupportive.BUninterested.CWorried.DDoubtful.A观点态度题。根据最后一段Pagani说的话“She says that mealtimes with parents possibly provide young children with firsthand social events, which helps them have better communication skills.”可知,她认为和父母一块吃饭可以帮助孩子拥有更好的交流技能,所以说她对家庭聚
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453649.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
