安徽省安庆市2021届普通高中高考模拟考试(一模)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省安庆市2021届普通高中高考模拟考试一模英语试题 WORD版含解析 安徽省 安庆市 2021 普通高中 高考 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年普通高中高考模拟考试(一模)英语试题全卷满分150分。考试用时120分钟。第一部分 听力 (共两节, 满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1.Where does the conversati
2、on probably take place?A. In a bookshop. B. In an office. C. In a library.2. When will the man go for dinner?A. On Thursday. B.On Friday. C. On Saturday.3. What is the woman doing today?ABuying computers. B.Giving a lecture. C.Reading a book.4.Where does the man come from?A. France. B.Britain. C. Am
3、erica.5. What did the man want to be as a child?A. A doctor. B. A teacher. C. A bookseller.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why does the woman visit the man?A. To ask for help. B. To
4、 buy furniture. C.To rent the apartment.7. What is in the kitchen now?A. A sofa. B.A fridge. C. A table.8. What is in the kitchen now?A. A sofa. B.A fridge. C. A table.听第7段材料,回答第8、9题。8. In which room does the man live?A. Room 308. B. Room 318. C. Room 108.9. How is the man going to the airport?A. By
5、 car. B. By bus C. By taxi听第8段材料,回答第10至12题。10.How does the woman feel about her job?A. Relaxing. B. Satisfying. C. Tiring.11.What do the speakers plan to do?A. Fly a kite. B. Make a film. C. Take a break.12.Where are the speakers going?A. To the square. B. To the stadium. C. To the parking place.听第9
6、段材料,回答第13至16题。13. When will the tourists turn up?A. In March. B. In August. C. In November.14. How many tourists are actually coming?A. Eight. B. Ten. C. Twelve.15. What will the tourists do on Day 2?A.Discuss a plan. B. Tour schools. C. Attend a party.16. What will the tourists do on the last day?A
7、. Meet the host. B. Fix computers. C. Walk along the coast.听第10段材料,回答第17至20题。17. How soon did the speaker return to the small town?A. In eight years. B. In ten years. C. In eighteen years.18. What does the speaker say about public transportation?A. Its affordable. B. Its inconvenient. C. Its cheap.1
8、9. What is the main advantage of a small town?A. Its safer. B. Its more peaceful. C. Its more comfortable.20. What lifestyle does the speaker prefer to live?A. Healthy. B. Colourful. C. Simple.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASanto Domingo CityFull Day Tou
9、rSanto Domingo is a magical city, full of history, culture and amazing buildings. It is the first city founded in America. At the beginning of the day we will pick you up at your hotel. On the way to Santo Domingo you will have a tour guide who will explain incredible details about the history of th
10、e Dominican Republic. Upon arrival in Santo Domingo you will make a beautiful tour of the most important monuments. You will also be on a romantic street, the first in America, “The Ladies”.Duration: 6 hoursHotel PickupHotel pick-up is offered for this tour. Note: if you are booking within 24 hours
11、of the tour/activity departure time, we cannot guarantee hotel pick-up. Once your purchase is complete, we will send you complete contact information (phone number, email address, etc.) for our local operator to organize pick-up arrangements.Additional InfoConfirmation will be received at time of bo
12、okingNot wheelchair accessibleBaby carriage accessibleService animals allowedNear public transportationBabies must sit on lapsBaby seats availableMost travelers can participateThis experience requires good weather. If its canceled due to poor weather, youll be offered a different date or a full refu
13、nd(退款)This tour/activity will have a maximum of 150 travelersCancellation PolicyFor a full refund, cancel at least 24 hours in advance of the start date of the experience.1. What do we know about Santo Domingo CityFull Day Tour?A. Santo Domingo is the oldest city.B. Someone collects you at any time.
14、C. It is expected to last for six hours.D. It will be a self-guided tour.2. What will the tour provide you with?A. Wheelchairs.B. Free cars.C. Service babiesD. Baby seats.3. In which of the following situations can you get a full refund?A. When the start date is postponed.B. If the tour is canceled
15、for some reason.C. When the service is pretty terrible.D. If there are less than 150 travelers.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。本文介绍了Santo Domingo一日游的一些基本信息。【1题详解】细节理解题。根据第五行“Duration: 6 hours(持续时间:6小时)”可知,Santo Domingo CityFull Day Tour的参观时间是六小时。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Additional Info中第七行“Baby seats ava
16、ilable(提供婴儿座椅)”可知,这次旅行给你提供婴儿座椅。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后文章倒数第四行 “If its canceled due to poor weather, youll be offered a different date or a full refund(退款) (如果因为天气不好而取消,你会得到另一个日期的旅行服务或全额退款)”可知,如果因为某种原因取消了旅行,你会得到全额退款。故选B。BOn October 3, 1945, a ten-year-old boy stood on stage at a contest. One of his teac
17、hers had encouraged him to enter the contest after hearing him sing one morning. He placed fifth.A few months later, he received a guitar for his 11th birthday. What he really wanted was a bicycle. Two of his uncles gave him basic guitar lessons. But he didnt like singing in public. He was too shy.Y
18、et something inside kept pulling him back to music. In 1948, his family moved to Memphis, Tennessee. The boy would spend every moment of his free time on Beale Street, the heart of the Memphis Blues Scene. Hed often bring his guitar to school. Yet his eighth grade teacher gave him a C in music. She
19、told him that he had “no gift for singing”.In 1953, the young man walked into the offices of Sun Records. But the record went nowhere. He tried out for a local singing group, but failed in the audition. He told his father, “They told me I couldnt sing.”Then Sam Philips, the owner of Sun Records hear
20、d this young mans record. Sam invited him back to the studio and asked him to sing as many songs as he knew. Yet even then, it was not going well. The young man was about to go home when he suddenly picked up his guitar and started singing a 1946 Blues song, Thats All Right. Philips immediately bega
21、n taping; he knew this was the sound hed been looking for. Sun Records released the album. No one had ever heard anything like it before.Within three years Elvis Presley(猫王)was an international superstar.4. What did the boy hope for as the 11th birthday gift?A. A guitar.B. A birthday party.C. A bike
22、.D. A music lesson.5. What can we infer about the boy from the third paragraph?A. He eventually gave up singing.B. His teacher encouraged him.C. His family sent him to a music school.D. He was still addicted to music.6. What does the underlined word “audition” in Paragraph 4 probably mean?A. A short
23、 performance.B. A previous plan.C. A singing contest.D. A new record.7. What does the text mainly tell us?A. Actions speak louder than words.B. Two heads are better than one.C. A friend in need is a friend indeed.D. Where there is a will, there is a way.【答案】4. C 5. D 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了猫王
24、成名前的经历。【4题详解】细节理解题。由第二段中的“A few months later, he received a guitar for his 11th birthday. What he really wanted was a bicycle.”(几个月后,他在11岁生日时收到了一把吉他。他真正想要的是一辆自行车。),可知11岁生日时,这个男孩真正想要的是一辆自行车。故选C项。【5题详解】推理判断题。由第三段中的“Yet something inside kept pulling him back to music.”(然而内心深处的某种东西一直在把他拉回到音乐中。)和“The boy
25、 would spend every moment of his free time on Beale Street, the heart of the Memphis Blues Scene. Hed often bring his guitar to school.”(这个男孩会把他空闲的每一刻都花在比勒街上,那里是孟菲斯蓝调音乐的中心。他经常把吉他带到学校。),可知这个男孩内心深处还是喜欢音乐的,以至于在闲暇时候去孟菲斯蓝调音乐的中心,还把吉他带到学校,说明这个男孩真的愿意花时间在音乐上,他沉迷于音乐之中。故选D项。【6题详解】词义猜测题。由第四段中的“In 1953, the youn
26、g man walked into the offices of Sun Records. But the record went nowhere. He tried out for a local singing group, but failed in the audition. He told his father, “They told me I couldnt sing.”(1953年,这个年轻人走进太阳唱片公司的办公室。但唱片不怎么样。他试着参加当地的一个歌唱团体,但在audition中失败了。他告诉父亲,“他们告诉我,我不会唱歌。”),可知当时猫王去太阳唱片公司是去表演唱歌的,但
27、唱的不怎么样,参加了当地的歌唱团,但人家认为猫王不会唱歌,说明歌唱表演失败了,audition在此处意为“A short performance(一个简短的表演)”。故选A项。【7题详解】主旨大意题。第一段讲“猫王小时候在歌唱比赛中得了第五名”,第二段讲“猫王小时候很害羞,不喜欢在公共场合唱歌”,第三段讲“沉迷于音乐的猫王被老师告知他没有歌唱天赋”,第四段讲“猫王去太阳唱片公司歌唱表演失败,被告知自己不会唱歌”,第五段讲“太阳唱片公司的老板萨姆菲利普斯慧眼识珠,认可猫王的歌唱天赋”,最后一段讲“三年内猫王普成了国际巨星”,可知文章讲述了,热爱音乐的猫王,即使多次被人说没有歌唱天赋,但他并未放弃
28、,最终得到了赏识,取得了成就,这说明只要有志气,有毅力,事情终究会成功,D项“有志者事竟成”符合文意。故选D项。CNext-generation fitness equipment and robots help you cook dinner. Those are a few of the countless new products expected to be shown next week at CES, the annual tech conference that typically sets the tone for the biggest trends of the year.
29、 Home automation, health and 5G will once again be hot topics, but many companies will also introduce pandemic-specific features to reflect our increased time at home.Each year, reporters, exhibitors and investors typically explore Las Vegas showrooms filled with giant TVs, smart cars and robots, bu
30、t CES will be online only for the first time in its 54-year history due to Covid-19.The Consumer Technology Association, the nonprofit behind the four-day event starting Monday, said 1,800 exhibitors from around the world will fill its digital venue this yeara number thats down significantly from 4,
31、000 in-person exhibitors last year. The move will allow tech companies from countries which have never attended before to take part in the online exhibition, but could also make it harder for smaller companies to get noticed without a physical showroom.Registered attendees will be able to stream and
32、 re-watch keynotes from companies such as Verizon (VZ) and General Motors (GM), tune in to breakout sessions about how, for example, technology is playing a role in vaccine deploymentand search through a registry of exhibitors to watch new product presentations.Itll lack some of the signature ingred
33、ients of the trade show, such as hands-on time with the latest small machines and networking. But the technology that makes our lives more connected and convenient will still gain popularity.8. What are the new products mainly connected with?A. Peoples daily life.B. Everyday busy work.C. The popular
34、ity of 5G.D. Countless housework.9. What do we know about the tech conference?A. It takes place every two years.B. It attracts fewer exhibitors this year.C. It is held mainly on the Internet.D. It prohibits small companies to attend.10. Whats the authors attitude towards the move?A. Supportive.B. Di
35、sappointed.C. Doubtful.D. Casual.11. Where are the text possibly from?A. A brochure.B. A textbook.C. A newspaper.D. A guidebook.【答案】8. A 9. B 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了今年的消费电子展上,新产品主要与人们的日常生活有关,说明了今年展会的一些特点。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“Next-generation fitness equipment and robots help you cook dinner
36、. Those are a few of the countless new products expected to be shown next week at CES, the annual tech conference that typically sets the tone for the biggest trends of the year. (下一代健身设备和机器人帮助你做饭。这些只是预计下周将在CES上展示的无数新产品中的几款)”以及“Home automation, health and 5G will once again be hot topics, but many c
37、ompanies will also introduce pandemic-specific features to reflect our increased time at home. (家庭自动化、医疗和5G将再次成为热门话题,但许多公司也将引入针对大流行的特性,以反映我们在家时间的增加)”可知,新产品主要与人们的日常生活有关。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“The Consumer Technology Association, the nonprofit behind the four-day event starting Monday, said 1,800 exhi
38、bitors from around the world will fill its digital venue this yeara number thats down significantly from 4,000 in-person exhibitors last year. (消费者技术协会,这个从周一开始的为期四天的活动背后的非营利组织,说今年将有1800个来自世界各地的参展商来参加它的“数字会场”这个数字比去年的4000个参展商明显下降)”可知,科技大会今年吸引的参展商更少。故选B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“Itll lack some of the signatu
39、re ingredients of the trade show, such as hands-on time with the latest small machines and networking. But the technology that makes our lives more connected and convenient will still gain popularity. (它将缺少贸易展的一些标志性元素,比如亲身体验最新小型机器的时间和网络。但是,使我们的生活更加联系和方便的技术仍将受到欢迎)”可推知,作者对此是支持态度。故选A。【11题详解】推理判断题。根据第一段
40、中“Next-generation fitness equipment and robots help you cook dinner. Those are a few of the countless new products expected to be shown next week at CES, the annual tech conference that typically sets the tone for the biggest trends of the year. (下一代健身设备和机器人帮助你做饭。这些只是预计下周将在CES上展示的无数新产品中的几款。CES每年一度的科
41、技大会通常会为今年最大的趋势奠定基调)”结合文章主要介绍了今年的消费电子展上,新产品主要与人们的日常生活有关,说明了今年展会的一些特点。可推知,文章可能选自报纸。故选C。DResearch is done all the time and most of it goes straight by us, but sometimes we come across some results that are too interesting not to share. It can be fun to find out about new facts, but sometimes you come a
42、cross things youd rather not have known. Luckily, weve got some fun facts for you today! It turns out that your hand can tell you a lot about your personality. Its really quite strange. This research mostly focuses on your fingers.The secret lies in your ring finger and index finger(食指). It can say
43、a lot about what kind of man you are. Yes, this test only applies to men because the length of these fingers indicates the level of testosterone(睾酮)in men. There are three types: A, B and C.A. The ring finger is longer than the index fingerWere talking about handsome men here. Theyre charming and ca
44、n get along with everyone. Yet they are a little more aggressive and are quick to take risks. This also means that these people often make more money than their colleagues with a shorter ring finger.B. The ring finger is shorter than the index fingerMen with these hands are very confident and can ev
45、en be a little self-loving. These people have no trouble being alone often and dont like being disturbed. When it comes to love, they do not take a risk out there a lot. Theyre not the ones to make the first move.C. The ring finger and index finger are the same lengthsMaybe this says enough already.
46、 Men with these hands are good mediators(调停者), devoted and loving. Everything is balanced with these people. Theyre calm and everything seems to run smoothly, as if its all organised.12. Why does the author think the hands are strange?A. We know nothing about them.B. Both the hands are different.C.
47、They can let out the personality.D. Some facts about them are fun.13. What makes the research just apply to men?A. The length of the fingers.B. The existence of testosterone.C The ability to handle things.D. The requirement of patience.14. What is special about the men belonging to Type B?A. They ar
48、e attractive.B. They are confident.C. They are devoted.D. They are aggressive.15. What can be the best title for the text?A. The new use of the fingersB. The latest research into the handsC. The three categories of the fingersD. The secret of ring and index fingers【答案】12. C 13. B 14. B 15. D【解析】【分析】
49、这是一篇说明文。通过对男性无名指和食指的长度研究,从而发现了男性性格与手指长度之间的联系。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“It turns out that your hand can tell you a lot about your personality.”(事实证明,你的手可以告诉你很多关于你的性格的信息。)可知,作者之所以觉得手奇怪,是因为手可以透露出一个人的个性。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第二段“Yes, this test only applies to men because the length of these fingers indicates t
50、he level of testosterone(睾酮)in men.”(是的,这个测试只适用于男性,因为这些手指的长度显示睾酮的水平。)可知,这项研究之所以只适用于男性是由于男性睾酮的存在。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据倒数第三段中“Men with these hands are very confident and can even be a little self-loving.”(拥有这双手的男人非常自信,甚至有一点自爱。)可知,拥有B类手指的男性是自信的。故选B项。【15题详解】主旨大意题。根据文章大意可知,该篇文章全文在讲无名指和食指的长度关系显示出男人的性格。且第二段
51、中“The secret lies in your ring finger and index finger”(秘密就在你的无名指和食指里)引出下文对这三种不同类型手指长度的说明。下文也是围绕解说这一秘密而展开的,D项The secret of ring and index fingers符合题意,故选D项。【点睛】阅读理解题的解题方法,首先,宏观浏览,掌握大意。不要困扰在个别词汇的翻译上,偶有生词,走为上计。其次,读懂题干,带着问题再去微观细读。最后,分析句子,慎思明辨。阅读理解题之细节理解解题要注意:1.排除干扰项,突出主题。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关信息,预测应该到何处寻
52、找自己所需要的事实。3.将注意力放在寻找你所需要的细节上,快速浏览,一目十行。发现细节,十目一行,放慢速度,仔细核对比较,直到找到正确答案。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Avoid Spreading a Cold or Other Virus?Its more significant than before to ensure youre taking all of the steps you can to prevent spreading virus that can make
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454261.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
