安徽省安庆市2021届高三二模英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省安庆市2021届高三二模英语试题 WORD版含解析 安徽省 安庆市 2021 届高三二模 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、安庆市2021年高三模拟考试(二模)英 语 试 题全卷满分150分。考试用时120分钟。第一部分 听力 (共两节, 满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。1. What does the woman
2、suggest the man do? A. Work out every day. B. Go to the gym often. C. Drink enough water.2. Which season is it now? A. Spring. B. Summer. C. Winter.3. What will the speakers probably do next? A. Drop out of the game. B. Come up with a new plan.C. Add new players too.4. What is Johns problem accordin
3、g to the man? A. His accent. B. His speech rate. C. His shyness.5. What do we know about the woman? A. She hasnt taken the practice test yet.B. She has no time to study the SAT. C. She will see the man on the 20th. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,
4、你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When does the woman want the man to visit her family? A. On December 31st. B. On January 24th. C. On January 25th.7. What is the womans favourite?A. Sticky rice. B. Fried chicken. C. A duck dish.听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the speake
5、rs mainly talking about? A.Saving time. B. Developing habits. C. Sharing bikes.9. How did the woman usually get to work before? A. By bus. B. By taxi. C. On foot.10. Why wont the man ride to work?A. He lives nearby. B. He drives a car. C. He has no bike.听第8段材料,回答第11至13题。11. What did the woman leave
6、at her desk? A. An invitation. B. A car key. C. An access card.12. Why are the rules so strict? A. To secure everyones safety. B. To carry out the bosss order.C. To stop any visitors entrance.13. Where are the speakers? A. In an apartment building. B. In an office building. C. In the police station.
7、听第9段材料,回答第14至17题。 14. What is the policy of the womans company? A. Polluting less. B. Getting bigger. C. Making money.15. Who wanted the womans factory to be moved? A. The woman herself. B. The government. C. The employees.16. What does the woman think is the most important? A. Science education. B.
8、 Honesty in business. C. Doing experiments.17. What does the woman learn from the past? A. She will try to make better products.B. She wont ignore the environment.C. She should build another factory.听第10段材料,回答第18至20题。18. What kind of food is fish and chips in the UK? A. High-class. B. Rare. C. Popul
9、ar.19. What has made the restaurant appealing to Chinese visitors? A.Its low price. B.Its location. C. Its Chinese food.20. How does the talk sound? A. Light-hearted. B. Serious. C. Moving.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALocated beside Lake Geneva, theOly
10、mpic Museum houses more than 10,000 artificial objects and hours of interactive contents highlighting some of the best moments during the Olympics. Here are some of the museums most moving moments.The Olympic ParkThe journey through the Olympic Museum begins in the Olympic Park, an 8,000-square-mete
11、r outdoor area in front of the museum overlooking Lake Geneva and the Alps. The park contains artwork and sculptures that show respect to the world of sport.The first Olympic symbolThe “Olympic Rings” flag was designed by Coubertin in 1913. The rings represent the five continents that participate in
12、 the Olympics: Africa, Asia, America, Australia and Europe. The six colors include at least one color that is represented on the flag of every country. The stadiumsThe stadiums that host the Olympic Games are as much of a celebration of design as the games are a celebration of sportsmanship. Guests
13、can explore plans and models of Olympic stadiums past and present, including one of the games most attractive stadiums, the Birds Nest from Beijing 2008 Olympics.The Olympic medalsHave you ever wondered what an Olympic medal looks like? The Olympic Museum has a room that houses every bronze, silver,
14、 and gold medal from every Olympic Games dating back to the first modern Olympics of 1896. Each medal design is a unique representation of the year and location in which the games were held.1. Which moment do you see first when exploring the Olympic Museum?A. The Olympic Park.B. The first Olympic sy
15、mbol.C. The stadiums.D. The Olympic medals.2. What do you know from The first Olympic symbol?A. The first modern Olympics took place in Greece.B. There are six colors on the flag of every country.C. Australia used to be the largest continent on earth.D. The “Olympic Rings” flag was created in 1913.3
16、. What can you do in the section of The stadiums?A. Admire the view of Lake Geneva.B. Meet some famous designers.C. Enjoy the model of the Birds Nest.D. Talk with guests of honour.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。位于日内瓦湖畔的奥林匹克博物馆收藏了一万多件人造物品和数小时的互动内容,突出了奥运会期间的一些最佳时刻。短文对此进行了介绍。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“The j
17、ourney through the Olympic Museum begins in the Olympic Park, an 8,000-square-meter outdoor area in front of the museum overlooking Lake Geneva and the Alps.(穿越奥林匹克博物馆的旅程从奥林匹克公园开始,这是一个位于博物馆前的8000平方米的户外区域,可以俯瞰日内瓦湖和阿尔卑斯山)”可知,游览奥林匹克博物馆时,你首先看到的是奥林匹克公园。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段中“The “Olympic Rings” flag was
18、designed by Coubertin in 1913.(“奥林匹克五环”旗是顾拜旦于1913年设计的)”可知,“奥林匹克五环”旗是1913年设计的。故选D。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Guests can explore plans and models of Olympic stadiums past and present, including one of the games most attractive stadiums, the Birds Nest from Beijing 2008 Olympics.(客人可以探索奥运场馆过去和现在的规划和模式,包括奥运会最
19、具吸引力的场馆之一,北京2008年奥运会的鸟巢)”可知,你能在体育馆里欣赏鸟巢模型。故选C。BOnline education has grown fast over the past ten years. The explosion of technology has made teaching outside the traditional classroom possible for teachers and has provided learners with easy access to course materials. Its attractiveness, benefits,
20、and challenges are addressed. In April, 2005, I was approached by a student who was interested in our doctoral program. However, the first question out of her mouth was, “Do you offer any online courses?” Later that day, as I was reading the conference program guide trying for interesting presentati
21、ons, I noticed many workshops on web-based learning and online education. I later attended two of those workshops and met several professors from different universities who had either taught online courses for quite some time or who were discovering the best practice for teaching online. These exper
22、iences helped me realize at least to some extent the degree of growth in online education.My responsibilities for the term included gaining more understanding of online education. Consequently, I made several attempts to enrich my knowledge of distance learning and online teaching. I consulted with
23、my colleagues who were teaching online courses. This helped me recognize the importance of getting materials prepared even before the start of a term. I also learned that online courses may consume more time than regular classroom teaching. And I attended several workshops regarding online education
24、 and established a network with those who were involved in online programs at other universities. I will consider these people as my consultants as I begin to design my own online course. Also, I conducted a brief survey with 15 students and two faculty members who had taken or taught an online cour
25、se before to understand their experience. Eventually I completed a literature review which gave me the foundation and the background of understanding the need for online education.4. What benefits the development of online education?A. Teachers good teaching ability.B. Lack of traditional classrooms
26、.C. Learners access to free courses.D. The rapid advance of technology.5. Why did the author take a student for example?A. To show students love for the doctoral program.B. To persuade learners of traditional education.C. To explain the growing trend of online education.D. To predict the future of t
27、he teaching career.6. What caused the author to know more about online education?A. The appetite for knowledge.B. The professional responsibilities.C. The requirement of research.D. The colleagues encouragement.7. What is the authors attitude to online education?A. Carefree.B. Doubtful.C. Supportive
28、.D. Unwilling.【答案】4. C 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者与在线教育的故事。【4题详解】细节理解题。由第一段中的“The explosion of technology has made teaching outside the traditional classroom possible for teachers and has provided learners with easy access to course materials.”(技术的爆炸使得传统课堂之外的教学成为可能,并为学习者提供了容易获得课程材料的机会。),可知
29、在线教育能让学习者容易获得课程材料的机会,可得出学习者有可获得免费课程的机会。故选C项。【5题详解】推理判断题。由第二段中的“In April, 2005, I was approached by a student who was interested in our doctoral program. However, the first question out of her mouth was, “Do you offer any online courses?”(2005年4月,一位对我们的博士课程感兴趣的学生找到我。然而,她嘴里的第一个问题是,“你有没有提供在线课程?”),“Thes
30、e experiences helped me realize at least to some extent the degree of growth in online education.”(这些经历至少在一定程度上帮助我认识到了在线教育的增长程度。)和第二段关于在线教育在教师中的流行,可知作者以一个学生为例是想表明他开始接触到了在线教育,这些经历帮助他认识在线教育已经成为教育大势,可得出提及学生是为了预测未来的(在线教育)教学生涯。故选D项。【6题详解】推理判断题。由第三段中的“My responsibilities for the term included gaining more
31、 understanding of online education. Consequently, I made several attempts to enrich my knowledge of distance learning and online teaching. I consulted with my colleagues who were teaching online courses. This helped me recognize the importance of getting materials prepared even before the start of a
32、 term. I also learned that online courses may consume more time than regular classroom teaching. And I attended several workshops regarding online education and established a network with those who were involved in online programs at other universities.”(这学期我的职责包括更多地了解在线教育。因此,我尝试了几次丰富我的远程学习和在线教学知识。我
33、咨询了在网上授课的同事。这有助于我认识到,在学期开始前就准备材料的重要性。我还了解到,在线课程比常规课堂教学消耗的时间要多。我还参加了几次关于在线教育的讲习班,并与其他大学参与在线课程的人建立了一个网络。),可知作者认为他需要更多地了解在线教育,即对在线教育进行求知,因此他尝试远程学习和在线教学知识、咨询在网上授课的同事和参加几次关于在线教育的讲习班,这都是因对在线教育知识的渴望才会有的行为。故选A项。【7题详解】推理判断题。由第三段中的“I will consider these people as my consultants as I begin to design my own onl
34、ine course.”(我将把这些人当作我的顾问,因为我开始设计自己的在线课程。)和“Eventually I completed a literature review which gave me the foundation and the background of understanding the need for online education.”(最后,我完成了一个文献综述,它给了我理解在线教育需求的基础和背景。),可知作者要设计自己的在线课程,还完成了一个有关在线教育需求的基础和背景的文献综述,说明作者是接受在线教育,可得出作者对在线教育的态度是支持的(Supportive
35、)。故选C项。CMental health and happiness are important to student success in higher education but rarely get the attention they need. Colleges and universities in the United States have been seeing increases in mental illness among students for decades. Promoting student mental health and emotional happi
36、ness on campus requires more than a well-functioning counseling center. It calls for a campus-wide commitment action plan. American undergraduate students have been reporting increasing rates of anxiety, depression and substance use for decades. In the 20182019 Healthy Minds Study (HMS) survey, 40%
37、of about 300,000 students at some 300 colleges and universities reported experiencing a mental health problem, and 60% said they were having difficulty accessing mental health care on campus or in the community. Other studies estimate that the dropout rate for U.S. undergraduate students with mental
38、 health problems is over 40%, and that the popularity of mental health problems among graduate students is six times that of the general population. Most academic institutions provide some mental health services, often through a counseling center. But no matter how good that center is, it alone cann
39、ot solve the problems. An important early step is for each institution to assess the extent of the crisis on its campus and whether there are enough treatment services either at the institution or in the local community. Another important question is whether there are elements of the institutions ow
40、n environment or culture that contribute to the problems that students are experiencing, like unreasonable workloads or deadlines for assignments. Every college and university should carry out a comprehensive action plan to achieve this goal. This may require additional resources during a trying tim
41、e for institutional budgets. But supporting the whole student is so important that financial priorities should be rearranged.8. What happens to undergraduate students in America?A. They pay little attention to higher education.B. Increasing students suffer from mental illness.C. They are lacking in
42、a sense of happiness.D. They lose confidence in the future careers.9. What are the statistics in paragraph 2 about?A. Terrible dropout rates.B. Decreasing general population.C. Emotional happiness.D. Mentally healthy problems.10. What is the key solution to fixing the problems?A. Analyzing the prese
43、nt situation.B. Opening more counseling centers.C. Offering free mental health services.D. Reducing unreasonable workloads.11. How can we put a comprehensive action plan into practice?A. By giving some useful advice.B. By offering financial support.C. By turning to the government.D. By getting enoug
44、h trying time.【答案】8. B 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了如今越来越多的美国本科生患有精神疾病的问题,列举了大学生心理健康问题的具体数据和要解决这一问题应该采取的措施。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“Colleges and universities in the United States have been seeing increases in mental illness among students for decades.(几十年来,美国学院和大学里学生患精神疾病的人数一直在增加)”可知,越来越多的美国本科生患
45、有精神疾病。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“In the 20182019 Healthy Minds Study (HMS) survey, 40% of about 300,000 students at some 300 colleges and universities reported experiencing a mental health problem, and 60% said they were having difficulty accessing mental health care on campus or in the community. Other
46、 studies estimate that the dropout rate for U.S. undergraduate students with mental health problems is over 40%, and that the popularity of mental health problems among graduate students is six times that of the general population.(在2018到2019年健康心理研究调查中,约300所学院和大学的约30万名学生中有40%报告称经历过心理健康问题,60%表示他们在校园或
47、社区难以获得心理健康护理。其他研究估计,有心理健康问题的美国本科生的辍学率超过40%,而心理健康问题在研究生中的流行程度是普通人群的六倍)”可知,第二段中的统计数据关于心理健康问题。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“An important early step is for each institution to assess the extent of the crisis on its campus and whether there are enough treatment services either at the institution or in the loca
48、l community.(对每个机构来说,重要的早期步骤是评估其校园危机的程度,以及该机构或当地社区是否有足够的治疗服务)”可知,解决问题的关键是分析现状。故选A。【11题详解】细节理解题。根据最后一段“Every college and university should carry out a comprehensive action plan to achieve this goal. This may require additional resources during a trying time for institutional budgets. But supporting t
49、he whole student is so important that financial priorities should be rearranged.(为实现这一目标,各高校应实施全面的行动计划。在机构预算的困难时期,这可能需要额外的资源。但是支持所有的学生是如此重要,所以经济上的优先事项应该重新安排)”可知,我们可以通过提供资金支持来实施一项全面的行动计划。故选B。DBecoming a parent brings out the best in many animals. Although parenting is usually left to the females, mal
50、es from many species go above and beyond to care for the offspring. Take anemone fish (海葵鱼) for example. In finding Nemo, Marlin swims over 1,000 miles from the Great Barrier Reef to Sydney to rescue his son Nemo, who has been caught by divers. In reality, anemone fish rarely move so far away from t
51、heir home.Despite their smaller size, the males help the females defend the nest, but only the male anemone fish take care of it. They use their fins as fans to provide a constant flow of oxygen and keep the surroundings clean. They also put a lot of effort in building the nest. The eggs take about
52、five days to hatch. During this important period, dads fan them to provide oxygen and remove the rubbish. They also pick up the eggs in their mouths and move them around to remove any bacteria. One of the biggest threats comes from female sticklebacks (刺鱼), who form organized groups and attack the n
53、ests to eat all the eggs.Males defend the newborn fish and bring back the ones who move too far from the nest. Once the fish grow up, they become a little bit more independent and start to swim away. The dad swims after them, picks them up in his mouth, and spits them back into his nest. Eventually,
54、 he gets to the point where he cant keep track of them and thats when they separate.Doting (溺爱的) fathers are not restricted to the world of fish. In some poison frog species, the dads also warn the moms when the young ones are hungry and need to be fed. Its generally believed that moms are the careg
55、ivers. In fish and frogs, its actually more common for the dads to provide care.12. What does the underlined word “offspring” in paragraph 1 probably mean?A. Children.B. Relatives.C. Friends.D. Colleagues.13. What can we infer about male anemone fish?A. They take full responsibility for building the
56、 nest.B. They are much larger than female anemone fish.C. They are actually extremely excellent fathers.D. They frequently make attacks on other fishes.14. What does it mean when the dad cant track its young fish?A. The dad cant tend to the young fish.B. The young fish are already independent.C. The
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
