分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020-2021学年高中英语 课时分层作业4 Unit 2 Cloning Section Ⅰ(含解析)新人教版选修8.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:454293
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:333KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 课时分层作业4 Unit Cloning Section 含解析新人教版选修8 2020 2021 学年 高中英语 课时 分层 作业 解析 新人 选修
    资源描述:

    1、Unit 2 Cloning课时分层作业(四)Section 高考题型练习提能力.阅读理解AThe United States government has decided that food from cloned cattle,pigs and goats is safe to eat.The Food and Drug Administration also says it found no risk in meat and milk from cloned animals.The FD.A.had looked at studies for several years before i

    2、t announced its decision in a final report this month.The United States Department of Agriculture supported the findings.But it says time is needed to clear the way for marketing meat and milk from clones.The FD.A.will not require any product to be registered as coming from clones.A producer would n

    3、eed to label(标注) a product“clonefree”The agency says that could be misunderstood because the food is not different from other food.But activists argue that the FD.A.based its decision on incomplete research into possible risks.The Center for Food Safety criticized the use of studies supplied by clon

    4、ing companies.Animal rights activists point out that cloning attempts often fail.They say cloning is cruel and can lead to suffering.Congress(国会) has been trying to get the FD.A.to do more studies.But the agency noted that experts in New Zealand and the European Union had come to the same findings a

    5、bout the safety of food from clones.Japan and South Korea say they want to study it further before taking action.Products from cloning may not be widely used for several years.Clones cost much,which is why they are not widely used for feeding.The Agriculture Department says few clones will ever beco

    6、me food.Their traditionally raised animals would enter the food supply instead.【语篇解读】本文讲述了美国食品药品监督管理局在宣布一些克隆动物可以作为食品后引发的争论。1What is the best title for this passage?AIs Food from Cloned Animals Safe?BA New Clone PolicyCA Big DangerCloned FoodDCloned ProductsA Terrible ChoiceA主旨大意题。全文是人们对于克隆动物作为食物这个话题

    7、的争论。2All the following are sure of the safety of cloned products EXCEPT ANew ZealandBJapanCthe USA Dthe European UnionB细节理解题。根据第五段第二、三两句可知美国、新西兰、欧盟有同样的发现,而日本需要进一步的研究。3Why are products from cloning not widely used for feeding?ABecause cloning attempts often fail.BBecause they are not safe to eat.CBec

    8、ause cloning is cruel.DBecause they are expensive.D推理判断题。根据最后一段提到“Products from cloning may not be widely used for several years.Clones cost much,which is why they are not widely used for feeding.”可知原因是克隆产品太过昂贵。4Where can you probably see the passage?AIn a novel. BIn a newspaper.CIn a travel leaflet

    9、. DIn a notice on the wall.B推理判断题。本文关于美国食品药品监督管理局在宣布一些克隆动物可以作为食品后引发的争论,时效性较强,故出现在报纸上。BI started to work as an editor for a travel magazine.I didnt really mind the work,but I wanted something more challenging.My sister sent me some details for a position with a startup(初创公司)The job was a seemingly pe

    10、rfect mix of my skills and interests,so I jumped at it.However,shortly after I joined the company,its model changed to focus on K12 education,and everything about my position changed.I was asked to undertake the completely different task of selling content to teachers and training people.I had no ex

    11、perience in sale,training or education.On top of that,Im an introvert (内向的人)I felt more than a little outside my comfort zone.I knew I wanted to grow as an individual and make a serious impact on the company.I told myself that everything feels overwhelming at first and I should at least try.In a way

    12、,I felt I didnt have a choice.I knew jumping out of the nest was the right thing for me,even though it felt pretty awful.I was fortunate to be surrounded by very helpful people,both at work and at home.My boss never asked if I thought I could do it;she asked if I was interested in trying.I spent hou

    13、rs researching my companys products.I asked lots of questions and spoke to so many teachers that there were soon more good experiences than difficult ones.I looked for opportunities to put in extra effort.The more I did,the better I felt.Over time,I discovered that the job was something I could do a

    14、nd liked doing.It was incredibly rewarding to see the company grow.I also learned its important to take risks and accept new opportunities,even when youre not sure whether youll do well.I dont think theres anything worse than failing because you refuse to even try.Im so glad I tried,and it surely pa

    15、id off.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议类文章。作者讲述了自己一次工作跳槽的经历。跳槽前,作者以为自己将迎来一份技能与兴趣完美结合的新工作,可是入职后才发现事与愿违。然而面对挑战,作者没有却步,而是通过不断的努力,逐步适应了新工作,并获得了巨大的成就感。最后作者鼓励人们要勇于面对挑战,把风险转化为机会。5Why did the author want to change her job?AShe intended to challenge something new.BShe was paid too little at her old job.CShe followed her sist

    16、ers advice.DShe got bored of her old boss.A细节理解题。根据第一段第二句中“.but I wanted something more challenging.”可知,作者想要份更具挑战性的工作。故选A。6How did the author feel after she entered the new company?AExcited. BCurious.CStressful. DComfortable.C推理判断题。第二段主要讲述了新工作完全不为作者所熟悉,业务与其性格也不适合。尤其根据第二段最后一句“I felt more than a littl

    17、e outside my comfort zone.”可知,作者感到新工作大大超出了自己的舒适区。因此可推断作者一定感到有压力,故选C。7The author could finally handle her job mainly because Apeople around her helped her solve the challengeBshe was hardworking and made a lot of effortCshe knew she would do wellDher boss trusted her to tryB细节理解题。根据第五段可知,作者调查公司产品,不断请

    18、教并与许多教师交谈,很快就有了很多好的经历。再根据第五段后两句“I looked for opportunities to put in extra effort.The more I did,the better I felt.”可知,作者为工作付出了大量努力。故选B。8Whats the authors purpose in writing the text?ATo tell readers that failure is the mother of success.BTo warn about the risks and changes when changing jobs.CTo ex

    19、pose risks and challenges in a small and newly founded company.DTo encourage readers to take on challenges and turn risks into opportunities.D推理判断题。根据全文尤其是最后一段第三句“I also learned its important to take risks and accept new opportunities,even when youre not sure whether youll do well.”可推断,作者的写作目的是鼓励人们要

    20、勇于面对挑战,把风险转化为机会。故选D。.阅读七选五Identical twins are born when an egg divides into two,resulting in the birth of two children with identical genes. 1 Some believe,however,that there is also a close connection between twins in the way they think,not just in the way they look.Twins finish each others sentenc

    21、es,and share the same tastes in clothes or music.Some have argued that identical twins have mysterious,even psychic,powers.Although many identical twins claim to know what the other is thinking,there is no evidence to suggest that this is because of special powers. 2 Most of us have met up with a br

    22、other or sister,or close friend,and immediately asked,“Whats wrong?” because we have unconsciously recognized,in their facial expression,that they are upset in some way.Signs we would miss in a strangers behavior are instantly obvious in the way those close to us act.It is hardly surprising that twi

    23、ns notice the way their brother or sisters facial expressions or body language gives away how they feel.Indeed,the closeness of their bond is likely to improve this ability over the years.The media is full of stories in which a twin senses her brother or sister to be in trouble. 3 Damien Croft devel

    24、oped a bad headache one evening and,concerned,felt the need to phone his brother to check if everything was OK.When there was no reply,he drove to his brothers home,only to find him unconscious,having had an epileptic fit (癫痫症) and fallen from a ladder while decorating.On the face of it,his sixth se

    25、nse had saved the day. 4 Damien knew his brother was decorating,and knew that he was prone to epileptic fits.Subconsciously (潜意识地)concerned,he had just imagined the worstcase situation. 5 AWe all know such twins are often very similar in appearance.BThe fact that something awful had happened was onl

    26、y a coincidence.CIn contrast,there are many other stories which can be more easily explained.DIn truth,of course,the events might also be explained in more ordinary terms.ERecent studies show the reasons of all those cases of mysterious happenings between identical twins.FIn a recent,widelyreported

    27、case,for example,a young man survived a horrific fall thanks to a feeling his twin is supposed to have had.GA more believable explanation is that,like any pair of people who have grown up together,they are just good at understanding the though procedures behind what their twin does.【语篇解读】本文是一篇说明文。虽然

    28、许多双胞胎声称他们彼此知道对方所思所想,但没有证据表明这是因为他们有特殊的能力。他们只不过是善于理解各自行为背后的思维过程而已。1A由设空处上句可知,当一个卵子一分为二时,就会生出同卵双胞胎,从而生出两个具有相同基因的孩子;设空处下句又说,可是有些人认为,他们不仅仅外貌相似,而且思维方式也密切相关。所以只有A选项“我们都知道双胞胎在外貌上通常很相似。”切题。故选A。2G从意义上看,设空处上句“Although many identical twins claim to know what the other is thinking,there is no evidence to suggest

    29、 that this is because of special powers.”说,尽管许多同卵双胞胎声称知道对方在想什么,但没有证据表明这是因为他们有特殊的能力。G选项“A more believable explanation is that,like any pair of people who have grown up together,they are just good at understanding the thought procedures behind what their twin does.”说,一个更可信的解释是,就像任何两个一起长大的人一样,他们只是善于理解各

    30、自行为背后的思维过程而已;从结构上看,“前否后肯”是英文语义聚焦的一种典型手段,设空处上句出现了否定词no,G项除了有焦点副词just 以外,还有上句复数名词的回指代词they。综上故选G。3F由设空处上句“The media is full of stories in which a twin senses her brother or sister to be in trouble.”可知,媒体上充斥着双胞胎感觉到自己的兄弟或姐妹有麻烦的故事。故设空处应该是对该说法进行例举,F项“In a recent,widelyreported case,for example,a young man

    31、 survived a horrific fall thanks to a feeling his twin is supposed to have had.例如,在最近一个被广泛报道的案例中,由于其孪生兄弟事前感知,一名年轻男子从一个可怕的坠落事件中幸存下来。”无论从逻辑意义还是结构形式上都切题。故选F。4D设空处上句“On the face of it,his sixth sense had saved the day.”说,从表面上看,是其第六感扮演了救命稻草的角色。只有D项“In truth,of course,the events might also be explained in

    32、 more ordinary terms.当然,事实上,这些事件也可以用更平常的方式来解释。”切题,故选D。温馨提示:in fact/in truth,在语篇中,常常对于上文有“纠偏”的功能;这里还要注意焦点副词also的作用。此句话纠偏连带聚焦使文章段落的主旨更加突出。抓住这一点往往能事半功倍。5B设空处上句“Subconsciously concerned,he had just imagined the worstcase situation.”说,他下意识地感到担心,只是想到了可能发生的最坏的情况。只有B项“The fact that something awful had happe

    33、ned was only a coincidence.其实某种可怕的事情的发生只不过是一种巧合而已。”意义上切题,结构上something awful与the worstcase situation相照应。故选B。温馨提示:本题从语篇结构上看与第四题很相似,The fact.is与上题中的in truth有类似意思,设空处上句及B项都分别含有一个焦点副词just与only。.语法填空The Forbidden City in Beijing,home to the Palace Museum,houses more than 1.8 million cultural relics and is

    34、 one of the worlds most visited tourist attractions.1_ (mark) the 600th anniversary of the Forbidden City,the Palace Museum will hold a series of events throughout 2020.Over 20 exhibitions will be held,2._ (cover) different areas such as history,art,festivals and so on.For the special occasion,Along

    35、 the River during the Qingming Festival,one of Chinas most 3._(wide)known masterpieces,will go on display in September 2020.For 4._ (it) best preservation,this treasured artwork is seldom fully exhibited.The painting 5._(display) for the first time back in 2005 to celebrate .the museums 80th anniver

    36、sary.Such 6._ rare sight is expected to draw huge crowds.In addition the museum will also display exhibits from other 7._(country)During the past few years,the Palace Museum has been working hard to get the public familiar 8._ the history and culture of the Forbidden City.And it seems that these eff

    37、orts have been paying off,with its 9._(popular) reaching a new height.Over 17 million people visited the museum in 2018,of 10._ 40 percent were under 30 years old.【语篇解读】本文介绍了故宫博物院即将于2020年举行的一系列展览活动,以纪念紫禁城建成六百周年。1To mark考查非谓语动词。由句子结构可知,设空处作目的状语,故应填所给动词mark的不定式形式。2covering考查非谓语动词。由句子结构可知,主语exhibitions

    38、与cover为主动关系,故填covering。3widely考查词性转换。设空处应修饰known,故应使用副词形式。4its考查代词。设空处与下文中的preservation具有所有关系。故填形容词性物主代词its。5was displayed考查动词的时态及语态。由in 2005可知,该句应使用一般过去时。主语The painting与display为被动关系,故填was displayed。6a考查冠词。设空处后sight此处意为“看见的事物;景象;情景”,是可数名词。此处为“such冠词形容词名词”结构。故填不定冠词a。7countries考查名词复数。由设空处前面的other可知,填countries。8with考查固定搭配。 be familiar with意为“熟悉,了解”,故填with。9popularity考查词性转换。由设空处前面的形容词性物主代词its,可知设空处应填所给形容词popular的名词形式popularity。10whom考查定语从句。由句子结构可知,设空处所在部分是一个由“介词关系代词”引导的非限制性定语从句,由于先行词people为人,故填whom。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 课时分层作业4 Unit 2 Cloning Section Ⅰ(含解析)新人教版选修8.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454293.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1