2020-2021学年高中英语 课时分层作业8(含解析)牛津译林版选修9.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 课时分层作业8含解析牛津译林版选修9 2020 2021 学年 高中英语 课时 分层 作业 解析 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(八).单词拼写1Television is the modern medium (媒体)of communication.2One of his ambitions(抱负)is to study abroad.3It was very noble (高尚的)of you to look after your old neighbour when she was sick.4He has not found a fixed occupation(职业) after graduation from college.5Wed better stop working since it i
2、s going to rain;in addition(另外),it is getting dark.6I didnt know anything about any of the books so my choice was quite arbitrary(随意的).7This statement is not consistent(一致的)with what you said earlier.8Their claims should be treated with extreme caution(慎重).9She bears a strong facial(容貌的)resemblance
3、to my sister.10The identification(鉴别)of the crash victims was a long and difficult task.单句语法填空1The director required that we (should) work(work) all night.2He introduced us to a number of substantial farmers.3The boy being(be) late, his teacher was very angry.4Im afraid we have no choice but to take
4、(take) a taxi.5What you say now is not consistent with what you said last week.6His English improved enormously because of his association(associate) with British people.7It is actually connected(connect) with Asia at the spot where the Suez Canal was dug.8Let me convey my deep sympathy to you.9Mr.
5、Green will be married to Miss White in May.10In no case shall we allow smoking in the classroom.阅读理解The production of coffee beans is a huge, profitable business, but, unfortunately, fullsun production is taking over the industry and bringing about a lot of damage. The change in how coffee is grown
6、from shadegrown production to fullsun production endangers the very existence of certain animals and birds, and even disturbs the worlds ecological balance.On a local level, the damage of the forest required by fullsun fields affects the areas birds and animals. The shade of the forest trees provide
7、s a home for birds and other species (物种) that depend on the trees flowers and fruits. Fullsun coffee growers destroy this forest home. As a result,many species are quickly dying out.On a more global level, the destruction of the rainforest for fullsun coffee fields also threatens (威胁) human life. M
8、edical research often makes use of the forests plant and animal life, and the destruction of such species could prevent researchers from finding cures for certain diseases.In addition, new coffeegrowing techniques are poisoning the water locally,and eventually the worlds groundwater. Both locally an
9、d globally, the continued spread of full-sun coffee plantations (种植园) could mean the destruction of the rainforest ecology. The loss of shade trees is already causing a slight change in the worlds climate,and studies show that the loss of oxygengiving trees also leads to air pollution and global war
10、ming. Moreover, the new growing techniques are contributing to acidic (酸性的) soil conditions.It is obvious that the way much coffee is grown affects many aspects of life, from the local environment to the global ecology. But consumers do have a choice. They can purchase shadegrown coffee whenever pos
11、sible, although at a higher cost. The future health of the planet and mankind is surely worth more than an inexpensive cup of coffee.【语篇解读】本文是一篇议论文。咖啡豆的新的种植技术带来了很大的利润,但与此同时也给我们带来了很多危害,影响我们生活的各个层面,因此我们要作出正确的选择。1What can we learn about fullsun coffee production from Paragraph 4?AIt limits the spread o
12、f new growing techniques.BIt leads to air pollution and global warming.CIt slows down the loss of shade trees.DIt improves local soil conditions.【解析】细节理解题。由文章第四段中的“.the loss of oxygen-giving trees also leads to air pollution and global warming.”可知B项正确。由第四段第一句可知,是扩大了而不是限制了新种植技术的传播,故A项错误;它破坏了雨林生态系统,而不
13、是减慢了这些树的丧失速度,故C项错误;由第四段最后一句可知,这种新的种植技术导致了酸性土壤状况而不是改进了土壤状况,故D项错误。【答案】B2The purpose of the text is to _AentertainBadvertiseCinstruct Dpersuade【解析】观点态度题。通读全文可知,本文向大家介绍咖啡豆的新的种植技术所带来的不良影响,旨在说服大家作出正确的选择,故选D项persuade(说服)。entertain娱乐,advertise做广告,instruct指导,均不合适。【答案】D3Where does this text probably come from
14、?AAn agricultural magazine.BA medical journal.CAn engineering textbook.DA tourist guide.【解析】推理判断题。本文向大家介绍咖啡豆的新的种植技术所带来的不良影响,这属于农学的范畴,因此最有可能出自一本农学杂志,故选A项。B项A medical journal(一本医学杂志),C项An engineering textbook(一本工程教科书),D项A tourist guide(一本旅行指南),均不正确。【答案】A4Which of the following shows the structure of t
15、he whole text?(P:Paragraph)【解析】文章结构题。通读全文可知,文章第一段从整体上介绍咖啡豆的新的种植技术带来的危害,中间第二、三、四段详细介绍了具体的危害,最后一段介绍这种新的种植技术影响我们生活的各个层面,消费者要作出正确的选择。因此,整篇文章属于“总分总”结构,故选A项。【答案】A.阅读七选五Investing in yourselfFiguring out how to invest your money can be a difficult task. This is something that you will want to learn how to d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018秋新(苏教版)九年级语文上册课件:第二单元 诵读欣赏 名著阅读(共10张PPT).ppt
