分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020-2021学年高中英语 课时素养评价(九)Unit 3 Under the sea Using Language(含解析)新人教版选修7.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:454431
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:63.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 课时素养评价九Unit Under the sea Using Language含解析新人教版选修7 2020 2021 学年 高中英语 课时 素养 评价 Unit
    资源描述:

    1、课时素养评价九Unit 3Using Language. 根据所给汉语意思完成英语句子1. Whoever goes against the tide (潮流) of history will come to no good end. 2. The students have picked up all the rubbish that they could find on the seaside (海边). 3. Tom as well as his father caught a lot of fish with an old fishing net (网) yesterday after

    2、noon. 4. The company will pay a big bonus to workers who reach the production target (目标) at the end of the year. 5. Every morning, Mr Lin goes jogging (慢跑) in the park with some people who share the same interest with him. 6. The car turned over at the sharp (急剧的) bend on the road. Luckily, we had

    3、a narrow escape. 7. We all need clean air to breathe and pure (纯净的) water to drink. 8. In fact, it is of great help to stop once in a while and reflect (反思) on what youve done in the past few years. 9. He always has a vivid (生动的) imagination and Im sure he is bound to be a promising novelist. 10. Th

    4、e road was too narrow (窄) for cars to pass. So we went there on foot. . 选词填空be scared to death, slow down, be aware of, hold up, throw away, in danger of, be trapped in, reflect on1. We should be aware of the importance of a positive attitude. 2. He is so timid that he was almost scared to death on

    5、seeing a snake yesterday. 3. It is high time that we threw away the sadness in our heart and looked for joy in life. 4. The world is so wonderful, so dont be trapped in an unreal world. 5. He held up the board to make people around see what was on it clearly. 6. I will reflect on the whole process o

    6、f the interview and prepare for the next interview. 7. Please slow down and make sure we have really mastered something. 8. As we know, many species of wildlife are in danger of extinction now. . 阅读理解A(2020石家庄高二检测)Even after centuries of exploration, the ocean still holds its mysteries. Although we

    7、know more today about the worlds oceans and creatures living in them than ever before, every once in a while the sea brings up something so strange, so unexpected, that makes the world wonder what it could be. Such was the case when the currents (水流) of the Mediterranean Ocean recently washed a 13-f

    8、oot-long, smelly body onto the shores of the village of Villaricos in Andalusia, Spain. An early report in the Spanish publication Lavante described the strange, horned (带角的) body as what might seem like a big fish, but it was already in pieces. Locals joked that it was some kind of Loch Ness Monste

    9、r. The media jumped right on the creature, of course. Some sites called it a horned sea monster. The popular newspaper Boing Boing called it a dragon. Some people guessed that it might be an oarfish, which is actually a rarely seen kind of big fish that can grow up to 55 feet long. But now the exper

    10、ts have weighed in and were sorry to report that its not a dragon, a Loch Ness Monster, or even an oarfish. “That is actually a shark skeleton (骨架), ” Professor Grubbs from Florida State University told NBC News. “The parts toward the back were confusing me, but those are the lower caudal fin (尾鳍) s

    11、upports. The horns are the scapulocoracoids which support the pectoral fins (胸鳍). ” Scapulocoracoids are backbones common to many animals. So there we go, another mystery solved. Well, the ancient maps that once described areas of the ocean as places of dragons have yet to be proven true. But its go

    12、od to know that the ocean still has a few surprises for us, even in cases where theyre just dead, smelly bodies. 【文章大意】本文是说明文。海边的一具海洋生物尸体引起了人们的种种猜测, 作者由此试图说明海洋神秘的一面。1. The creature mentioned in the text _. A. was about 15 feet long with a hornB. could probably grow up to 55 feet longC. was already i

    13、n pieces but it was still aliveD. was found on the shores of a village in Spain【解析】选D。细节理解题。由第二段中“. . . washed a 13-foot-long, smelly body onto the shores of the village of Villaricos in Andalusia, Spain”可知, 该神秘尸体是在西班牙一个村庄的海岸上发现的。2. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to? A. A dr

    14、agon. B. A shark skeleton. C. An oarfish. D. A horned sea monster. 【解析】选B。代词指代题。由第四段中的“That is actually a shark skeleton, Professor Grubbs from Florida State University told NBC News”可知, 这里的it指的是一具鲨鱼的骨架。3. The third paragraph is mainly about _. A. how the creature was foundB. the characteristics of

    15、an oarfishC. peoples guesses about the creatureD. Boing Boings opinion of the creature【解析】选C。段落大意题。由第三段中的“sea monster”, “dragon”和“an oarfish”等信息可知, 本段主要讲述人们对于该神秘尸体的种种猜测。4. The main purpose of the text is to _. A. show the mystery of the oceanB. ask people to protect sea animalsC. introduce a rarely

    16、seen kind of fishD. show how to find surprises in the sea【解析】选A。写作意图题。由文章首段中的“the ocean still holds its mysteries”和尾段中的“the ocean still has a few surprises for us”以及文中所举的事例可知, 本文的主要目的是向人们展示海洋神秘的一面, 故选A项。BJellyfish are a species of sea animal that are named because of their bodies. Despite the name,

    17、they are not fish. A jellyfish has no head, brain, heart, eyes, or ears. Fossil evidence of these creatures dates back to over 650 million years ago, perhaps earlier than dinosaurs. With so many kinds of jellyfish floating about, there must be variety in the appearance of their body parts. However,

    18、the typical body is made up of the bell, the oral arms and the tentacles(触手). The bell of the jellyfish is the smooth umbrella-shaped body that is designed to pump. Inside the bell are the mouth and stomach. The digestive system(消化系统) is very simple. The stomach, which can be considered the jellyfis

    19、hs “inside”, is lined with cells. We can easily see their “inside” because water takes up the major part of their bodies, the percentage of which is over 95%. The jellyfish has no brain, but it does have a simple nervous system called a nerve net, which spreads throughout the outside layer of the an

    20、imals skin. When the jellyfish comes in contact with potential danger, the cells of the nerve net respond by shooting out many tentacles. Although the jellyfish does not have sensory organs, it does possess tiny simple sensory structures. Their special structures in the body can react to light. Thus

    21、 the jellyfish, though lacking a brain and eyes, can respond to sunlight shining through the water. It should be noted that, although it can perceive light, without eyes it cannot see images. Jellyfish, because of their stinging(蜇人的) tentacles, can be dangerous to humans. Of the more than 2, 000 spe

    22、cies, roughly 70 are thought to be potentially dangerous to humans. The stings of some of these can even be deadly to humans, and may leave permanent scars on any victim who is lucky enough to survive. 【文章大意】本文是一篇说明文。水母是生活在海洋里的一种无脊椎生物, 最早可追溯到6亿5千万年前, 甚至比恐龙还早。5. What can be found in each jellyfishs b

    23、ody? A. Head. B. Heart. C. A digestive system. D. Sensory organs. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的A jellyfish has no head, brain, heart, eyes, or ears. , 第三段中的The digestive system is very simple. 以及倒数第二段第一句可知答案。6. The “inside” of jellyfish can be easily seen because _. A. their bodies are umbrella-shapedB. they

    24、 have fewer cellsC. their bodies mainly consist of waterD. they have very thin skin【解析】选C。细节理解题。根据第三段的最后一句We can easily see their “inside” because water takes up the major part of their bodies, the percentage of which is over 95%. 可知, 我们能够很容易看到水母的内脏, 是因为水母身体的主要成分是水。7. The underlined word “perceive”

    25、in Paragraph 5 is closest in meaning to “_”. A. absorbB. senseC. recognizeD. judge【解析】选B。词义猜测题。根据本段前文中的. . . can respond to sunlight shining through the water. 可知, 尽管水母没有大脑和眼睛, 但是它们仍然能够感觉到水里的光线。8. What can be inferred from the passage? A. Jellyfishs digestive system is complex. B. Jellyfish share th

    26、e same body appearance. C. Jellyfish protect themselves with their tentacles. D. Jellyfishs attack makes people die immediately. 【解析】选C。推理判断题。从第四段最后一句When the jellyfish comes in contact with potential danger, the cells of the nerve net respond by shooting out many tentacles. 可知, 当遇到危险时, 水母就会伸出触手来保护自

    27、己。. 阅读填句(2020临沂高二检测)In our life most people like green and green is an important color in nature. It is the color of most growing plants. Sometimes, the word green means young, fresh, and growing. 1. For example, a greenhorn is someone who has no experience, who is new to a situation. In the 15th ce

    28、ntury, a greenhorn was a young cow or ox whose horns had not yet developed. 2. By the 18th century, a greenhorn had the meaning it has todaya person who is new in a job. About 100 years ago, greenhorn was a popular expression in the American west. 3. The greenhorn lacked the skills he would need to

    29、live in the hard, rough country. Someone who has the ability to grow plants well is said to have a green thumb. 4A person with green thumb seems to make the plants grow quickly and well. You might say that the woman next door had a green thumb if her garden continues to grow long after your plants h

    30、ave died. Green is also used to describe the unpleasant emotion, jealousy. The green-eyed monster is not a frightening creature from outer space. It is an expression used about 400 years ago by William Shakespeare in his play Othello. 5 A young man may suffer from the green-eyed monster if his girlf

    31、riend begins going out with someone else. Or, that green-eyed monster may affect your friend if you get a pay raise and she does not. A. The plants produced much larger crops. B. The expression comes from the early 1900s. C. Sometimes, it describes something that is not yet ripe or finished. D. Late

    32、r, it meant a soldier who had not yet had any experience in battle. E. It was used to describe a man who had just arrived from one of the big cities. F. It was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs. G. It describes the unpleasant feeling a person has when someone ha

    33、s something he wants. 【文章大意】本文介绍了green这个单词在历史不同时期的不同含义和与green有关的一些英语习语的含义。1. 【解析】选C。前面的句子: It is the color of most growing plants绿色是大部分生长着的植物的颜色, 和Sometimes, it describes something that is not yet ripe or finished. 意思相近, 故选C。2. 【解析】选D。从前面的句子: In the 15th century, a greenhorn was a young cow or ox wh

    34、ose horns had not yet developed. 和Later, it meant a soldier who had not yet had any experience in battle. 相类似。故选D。3. 【解析】选E。从后面的句子: The greenhorn lacked the skills he would need to live in the hard, rough country. 可知greenhorn是从大城市刚刚回来的人, 缺少在艰难的乡村生活的技能, 故选E。4. 【解析】选B。从前面的句子: Someone who has the ability to grow plants well is said to have a green thumb. 可知这段讲的是一个和green有关的英语习语, 故选B。5. 【解析】选G。从后面的句子: A young man may suffer from the green-eyed monster if his girlfriend begins going out with someone else. 可知the green-eyed monster 是指对别人拥有他想要的东西的时候一个人的不好的感觉, 故选G。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 课时素养评价(九)Unit 3 Under the sea Using Language(含解析)新人教版选修7.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454431.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1