2020-2021学年高中英语 阶段综合检测3(含解析)新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测3含解析新人教版选修7 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(三)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AImagine being given the opportunity to wake up to lions, eat your meals with monkeys, and even share your bath with bears, all from the comfort of a unique new lodging experience.The Jamala Wildlife Lodge opened its doors in January 2015, which
2、 was set up in an effort to educate visitors about aiding the survival of many of the worlds endangered species.“Its great for the animals; theyre going to get more space.Its great for the viewing public; theyre going to get more things to see.It will be great for tourism and just for the local comm
3、unity,” said Richard Tindale, the owner and operator.Spreading across three locations in the National Zoo, the 18 rooms, which range from giraffe tree houses to jungle bungalows, offer a fantastic experience with wildlife.The Giraffe TreehouseThe Giraffe Treehouse is set among the giraffe enclosures
4、, and the Jungle Bungalows are luxurious individual houses which are next to either lion, cheetah, brown bear, or Malaysian sun bear enclosures.The Ushaka HouseHousing up to 26 people, the Ushaka House is built around the monkey enclosure and has a builtin aquarium which offers private views of some
5、 of the zoos sharks.The Burley Griffin HouseOnly meters from the edge of Lake Burley Griffin, the indoor and outdoor entertaining areas have splendid views across the lake to Black Mountain.The Shark HouseThe Shark House has its own little jetty and it comes out over the shark tank here and so the p
6、eople who stay in the room will be able to go to their bedroom and pat the shark.LocationLocated in the heart of Australias political capital, the Jamala Wildlife Lodge at the National Zoo and Aquarium is just ten minutes from Canberras Central Business District.【语篇解读】本文为说明文,介绍了澳大利亚加马拉野生动物旅馆,让您体验与动物
7、亲密接触的住宿方式。1What cant be seen at the Jamala Wildlife Lodge?ASharks.BLions.CMonkeys.DPolar bears.D细节理解题。根据第五、六段的内容可知,在澳大利亚加马拉野生动物旅馆可以看到鲨鱼、狮子、猴子和棕熊,但没有提到北极熊,故选D。2Which of the following is TRUE about the Jamala Wildlife Lodge?AThe Jamala Wildlife Lodge has altogether 26 houses.BThe Jamala Wildlife Lodge
8、 has a very long history.CThe Jamala Wildlife Lodge is outside the National Zoo.DThe Jamala Wildlife Lodge lies in the heart of Canberra.D推理判断题。A项中提到加马拉野生动物旅馆有26个房间是错误的,是18个房间;B项中说加马拉野生动物旅馆有很长的历史是错误的,该旅馆于2015年1月开业;C项中说加马拉野生动物旅馆在动物园外面是错误的,是在动物园里面。从文中最后一段第一句“Located in the heart of Australias politica
9、l capital,the Jamala Wildlife Lodge at the National Zoo and Aquarium is just ten minutes from Canberras Central Business District.”可知答案,故选D。3If a tourist wants to visit Lake Burley Griffin, hed better choose AThe Giraffe TreehouseBThe Ushaka HouseCThe Burley Griffin HouseDThe Shark HouseC细节理解题。从文中第七
10、段“Only meters from the edge of Lake Burley Griffin.”可知答案,故选C。4The purpose of writing the passage is to Aattract more tourists to visit the National ZooBintroduce the Jamala Wildlife Lodge in AustraliaCraise peoples awareness of protecting animalsDoffer visitors an opportunity to play with sharksB写作目
11、的题。全文对澳大利亚加马拉野生动物旅馆作了一个简要介绍,故选B。BI recently had dinner with someone who told me that one of his best friends had been killed in a private plane crash, and something happened at the memorial service that hell never forget.He shared the story with me.At the memorial service, his friends wife walked to
12、 the platform to speak to the gathering.She said a friend had asked her the best memory she had of their life together.At the moment, she had been too sad to answer, but she had thought about it since and wanted to answer the question.They were in their late forties when he died, and she began talki
13、ng about a time in their life almost twenty years earlier.She had quit her job to obtain her masters degree, and her husband never hesitated in his support.He held down his own job and also did the cooking, cleaning, and other housework while she studied for her degree.One time they both stayed up a
14、ll night.She was finishing her paper, and he was preparing for an important business meeting.That morning, she walked out of her study, leaned against the door by the stairs,looked at her husband downstairs and just thought about how much she loved him.She knew how important this meeting was to his
15、future, and she was feeling guilty that she didnt even have time to make his breakfast.He took his briefcase and hurried out.She heard the garage door open and close, but much to her surprise, she heard it open again about thirty seconds later.From above, she watched her husband dash into the house
16、and walk over to the forgotten coffee table.Marking the surface of it with his finger through the dust with the words “I love you”, then he raced back to his car.The new widow then looked out at her audience and said, “John and I had a wonderful life together.We have been around the world several ti
17、mes.Weve had everything money can buy.but nothing comes close to that moment.”Hearing this, I was deeply moved.“Love makes life worthwhile.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章作者叙述了一位妻子在丈夫的追悼会上讲述他们的故事。年轻的时候妻子读研丈夫养家,两人尽管很忙碌但非常相爱,一起走过美好的时光。作者旨在告诉读者:爱让生活变得更有价值。5The service was held to Alisten to the womans storyBexpress
18、sorrow at the mans deathCmeet some old friendsDshare the womans sadnessB细节理解题。根据文章第一段“I recently had dinner with someone who told me that one of his best friends had been killed in a private plane crash,and something happened at the memorial service that hell never forget”可知这场追悼会的举行是为了哀悼女人的丈夫。6Why d
19、id the woman quit her job?AShe had to support her husband.BShe had too much housework to do.CShe wanted to travel around the world.DShe needed to concentrate on her studies.D细节理解题。根据文章第三段“She had quit her job to obtain her masters degree”可知女人辞掉她的工作是为了获得硕士学位。7The woman mentioned an incident 20 years
20、ago to show Ahow busy their life wasBhow her husband loved herChow they improved their lifeDhow hard her husband workedB推理判断题。根据文章第三、四、五段内容可知,女人提起20年前的事是为了说明她的丈夫如何爱她。C“Have a nice day!” may be a pleasant gesture or a meaningless expression.When my friend Maxie says Have a nice day with a smile, I kn
21、ow she sincerely cares about what happens to me.I feel loved and safe since another person cares about me and wishes me well.“Have a nice day.Next!” This version of the expression is spoken by a salesgirl at the supermarket who is rushing me and my groceries out the door.The words come out in the sa
22、me tone with a fixed procedure.They are spoken at me, not to meObviously, the concern for my day and everyone elses is the managements attempt to increase business.The expression is one of those behaviors that help people get along with each other.Sometimes it indicates the end of a meeting.As soon
23、as you hear it, you know the meeting is at an end.Sometimes the expression saves us when we dont know what to say. “Oh, you just had a tooth out? Im terribly sorry, but have a nice day.”The expression can be pleasant.If a stranger says “Have a nice day” to you, you may find it heartwarming because s
24、omeone you dont know has tried to be nice to you.Although the use of the expression is an insincere, meaningless social custom at times, there is nothing wrong with the sentence except that it is a little uninteresting.The salesgirl, the waitress, the teacher, and all the countless others who speak
25、it without thinking may not really care about my day.But in a strange and comfortable way, its nice to know they care enough to pretend they care when they really dont care all that much.While the expression may not often be sincere, it is always spoken.The point is that people say it all the time w
26、hen they like.【语篇解读】本文是一篇议论文。“Have a nice day”是人们在日常交际中使用较多的一句礼貌用语,文章分析了这句话在不同语境下以及不同的人使用的不同含义。8How does the author understand Maxies words?AMaxie shows her anxiety to the author.BMaxie really wishes the author a good day.CMaxie encourages the author to stay happy.DMaxie really worries about the aut
27、hors safety.B推理判断题。根据第一段后两句“When my friend Maxie says Have a nice day with a smile, I know she sincerely cares about what happens to me.I feel loved and safe since another person cares about me and wishes me well.”可知当Maxie对我说“Have a nice day”的时候,我知道她的确是真心关心我,希望我能够有美好的一天。9What does the underlined sen
28、tence in Paragraph 2 mean?AThe salesgirl is rude to the customers.BThe salesgirl is bored with her work.CThe salesgirl cares about me.DThe salesgirl says the words as usual.D句意理解题。根据横线前一句“The words come out in the same tone with a fixed procedure.”可知当销售员对我说这句话的时候,腔调是事先固定好的,是程序化的。他们几乎对每个顾客都这样说的。10Acc
29、ording to the last paragraph, people say “ Have a nice day” Aas a habitBas thanksCsincerelyDencouraginglyA推理判断题。根据文章最后一句“The point is that people say it all the time when they like.”可知当人们喜欢的时候他们就会一直说“Have a nice day”,这句话已经成为他们的习惯用语。11By saying “Have a nice day,” a stranger may .Atry to be polite to
30、youBexpress respect to youCgive his blessings to youDshare his pleasure with youA推理判断题。根据第四段第二句“If a stranger says Have a nice day to you, you may find it heartwarming because someone you dont know has tried to be nice to you.”可知当陌生人对你说“Have a nice day”的时候,你会感觉很暖心。因为对方对你非常礼貌客气。DIm a real book lover.
31、Every time my friends visit me,my nose is buried in a book.Wherever I go,I always have a book with me.Novels,history books,stories about people,journals and newsI read them all and Ive learnt a lot,too.For example,many things in life happen for the best even if we dont like or understand them.Why is
32、 reading such an enjoyable pastime for me?I probably first learned about it from my parents.My mother read to me at night in my childhood and bought me picture books.The greatest gift she has given me is a love for reading.And it will be a lifelong habit.No one ever asked me why I liked to read.They
33、 just saw me and asked,“Oh?Is that for school work?”And I just shook my head,“No.Its just for fun.”While reading a good book,I can totally forget myself and fly to another world.Its like exploring through someones eyes,which is just as exciting as watching a movie.Reading is also necessary in order
34、to learn about writing,to improve my use of words and phrases and broaden my knowledge.What a pity to see our imagination disappear,for we dont exercise it often.Reading can even be good for ones health,I think.Everyone should read sad stories that make us cry and also books with humor that make us
35、laugh out loud!【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己对读书的热爱。作者认为阅读可以扩宽我们的视野,使人们增长见识,提高写作能力,而且他认为阅读对健康也是有好处的。12Among the gifts my parents have given me,which is the most valuable one?AA love for reading.BPicture books.CGood health.DA lovable pastime.A细节理解题。根据文章第二段第四句“The greatest gift she has given me is a love for
36、reading.”可知,作者认为母亲给他的最大的礼物就是对阅读的热爱,故答案选A。 13According to the Paragraph 4,what can reading do?AMake his parents happy.BFinish his school work.CImprove writing and broaden knowledge.DHelp him understand some movies.C细节理解题。从文章第四段首句“Reading is also necessary in order to learn about writing,.and broaden
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020新素养导学同步人教版英语选修六课件:UNIT 1 .ppt
