2020-2021学年高中英语 阶段综合检测4(含解析)外研版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测4含解析外研版选修8 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWith the click of a mouse consumers can purchase the goods and service they need at online shops.What they have to do is waiting for the goods sent to their homes.We shall all be grateful to the pioneers of online shopping for bringing us such convenience.Michael Al
2、drich(the UK.)Online shopping was invented and pioneered by Michael Aldrich in the UK.In 1979 he connected a television via a telephone line to a realtime multiuser transaction(交易)processing computer.He sold mainly BusinesstoBusiness systems.There were a number of significant world firsts with new a
3、pplications in several business fields.Jeff Bezos(the US.A.)Jeff Bezos defined online shopping and rewrote the rules of commerce.Tim BernersLee invented the World Wide Web server and browser(浏览器)in 1990.In 1994,Jeff Bezos read an article about how the World Wide Web was growing by 2,300%a year.He kn
4、ew he had to tap into such a great potential for commerce.On July 6,1995,Bezos launched A,which operated out of the garage of his twobedroom home in suburban Seattle,Washington.With almost no publicity,sales took off immediately.The company has now expanded into dozens of product categories,forcing
5、the worlds biggest retailer(零售商)to rethink their business models,and finally changing the way people shop.Jack Ma(China)As a child,Jack Ma was bad at math but fascinated by English.He traveled to the United States in 1995 as a translator to help a Chinese firm recover payment.The attempt failed.But
6、a friend in Seattle showed Ma the Internet,and an idea began brewing.In 1999,Mr.Ma gathered 17 friends and founded Alibaba in his apartment in Hangzhou.Alibabas model was simple:allow small and mediumsized Chinese companies to find global buyers they would otherwise only be able to meet at trade sho
7、ws.It works brilliantly.Alibabas sales are now more than those of eBay and Amazon combined.【语篇解读】本文主要介绍了对网上购物有深远影响的三位人物以及他们对电子商务的促进作用。1What made A a success?ABusinesstoBusiness systems.BThe World Wide Web server and browser.CCommercial publicity.DHelp from retailers.B细节理解题。根据文章第二个小标题下的“Tim BernersLe
8、e invented the World Wide Web server and browser(浏览器)”及“With almost no publicity,sales took off immediately.”可知,亚马逊公司依托互联网发展迅猛。故选B项。2How did Jack Ma have the idea of founding Alibaba?AA translator helped him.BA Chinese firm inspired him.CHe was introduced to the Internet.DHe was funded by some compa
9、nies.C细节理解题。根据文章第三个小标题下的第一段最后一句“But a friend in Seattle showed Ma the Internet,and an idea began brewing.”可知,当朋友把互联网介绍给马云时,他开始有了想法。故选C项。3What do the pioneers have in common?AThey have improved computers.BThey have sold goods worldwide.CThey have enlarged product categories.DThey have contributed to
10、online shopping.D推理判断题。根据文章介绍的人物可知,他们都在互联网背景下从事商业贸易活动,因此他们对网上购物起到了推动作用。故选D项。B)Gwendolyn Brooks was born on June 17,1917 in Topeka,Kansas.Her family moved to Chicago when Brooks was four.At the age of seven,Brooks began learning how to write poems,and by the young age of thirteen she had her first po
11、em published.She wrote hundreds of poems during her lifetime.She had more than twenty books published.She was known around the world for using poetry to increase understanding about black culture in America.Gwendolyn Brooks wrote many poems about black people during the 1940s and 1950s.Her poems des
12、cribed living conditions of the poor,racial inequality(种族不平等)and drug use in the black community.She also wrote poems about the struggles of black women.But her skill was more than her ability to write about struggling black people.She was an expert at the language of poetry.She mixed traditional Eu
13、ropean poetry styles with the AfricanAmerican experience.She once said that she wrote about what she saw and heard in the street.She said she found most of her material looking out of the window of her secondfloor apartment house in Chicago,Illinois.In her early poetry,she wrote about the South Side
14、 of Chicago.The South Side of Chicago is where many black people live.In her poems,the South Side is called Bronzeville.It was A Street in Bronzeville that gained the attention of literary experts in 1945.They praised her poetic skills and her powerful descriptions about the black experience during
15、the time.Gwendolyn Brooks won her first major award in 1943 at the Midwestern Writers Conference.Brooks was the first AfricanAmerican writer to win the Pulitzer Prize and to be given a job in the American Academy of Arts and Letters.【语篇解读】本文主要介绍的是关注黑人生活的大诗人温多琳布鲁克斯。4Gwendolyn Brooks paid more attenti
16、on in her poems to Aculture differencesBdrug use in African countriesCthe life of the black in AmericaDthe life of her own familyC推理判断题。根据第二段第三句话可判断出,布鲁克斯的很多诗歌描述的是黑人生活。5From the passage we can learn that Aat seven,Brooks parents found that she had a gift for writing poemBBrooks poems made black peop
17、le gain freedomCsome of Brooks early poems were set in the South Side of ChicagoDthe poem A Street in Bronzeville made Brooks become richC细节理解题。根据第三段第六句话可知,布鲁克斯早期的诗歌主要描写芝加哥南部的生活。6Which of the following statements about Brooks is NOT true?AShe is an AfricanAmerican writer.BHer first poem was publishe
18、d in 1930.CShe was good at the language of poetry.DShe was the first American writer to win the Pulitzer Prize.D细节理解题。根据最后一段第二句话可知,布鲁克斯是第一位获得普利策文学奖的美国非洲裔作家。D项说法与原文不一致。7It can be inferred from the passage that ABrooks spent her childhood in a poor black communityBmost of Brooks writing was based on w
19、hat she saw and heardCall of Brooks books have been publishedDBrooks didnt receive college educationB推理判断题。根据第三段第四、五句话可判断出,她的大部分作品以自己的所见所闻的基础而写成。CIn 1903,Orville and Wilbur Wright flew the first plane, which looked quite different than the ones you fly today. It was made of wood and cloth,and there
20、were no seatsthe pilot, who was the only person on the plane, had to lie flat on the wing,completely out in the open! Luckily, that plane didnt fly very high or far.Today,most planes are made out of metal,and passengers sit safely inside. Planes usually fly about seven miles high in the sky, and the
21、 biggest ones can reach halfway around the world! But despite the differences, they both use the same science to fly.The following two principles play a major role in the flight:thrust and lift.Thrust is when an object is pushed forward with force. Planes use their jet engines to achieve thrust:the
22、engines take in air, press it,mix it with gas, and burn the mixture in a burst of energy that shoots out the back of the engine,which pushes the plane forward. Lift is the force that drives a plane upward and keeps it in the air. In order to produce lift, planes rely on their wings. The top of the w
23、ing bulges out(凸起)to create a smooth bump(隆起)When the wing moves through air, incoming air particles(粒子)either go above or below it. Thanks to the bump, the air on top of the wing moves faster than the air on the bottom of the wing.The high air pressure pushes the wing up, creating lift.Thrust and l
24、ift are always fighting two other things: drag and gravity. You can feel drag if you put your hand out the window of a moving car.Planes need to have enough thrust to overcome the amount of drag it produces, so theyre designed to have air flow as smoothly as possible. Lift can overcome gravity if it
25、s strong enoughthe engineers who build planes have to find the perfect wing size and flying speed to allow the plane to take off, based on the weight of the plane.【语篇解读】 本文是说明文。从怀特兄弟发明飞机到现在,飞机发生了巨大的变化。但飞机飞行的基本原理是什么呢?影响飞机飞行的因素又是什么呢?8What was so different about the first plane?AIt had no engine inside
26、.BIt produced much noise.CIt had no seat for anyone.DIt was made out of metal.C细节理解题。根据第一段中的“there were no seatsthe pilot, who was the only person on the plane,had to lie flat on the wing”可知,怀特兄弟制造的第一架飞机的材料是木头和布,里面没有座位。飞行员得平躺在机翼上飞行。 9How does the author mainly develop the third paragraph?ABy giving
27、examples.BBy making comparisons.CBy following time order.DBy providing explanations.D写作手法题。作者在第三段主要介绍了空气流动产生的推力和升力,并解释了飞机如何利用这两种动力飞行。 10What do engineers do with planes to fight gravity?AOvercome the amount of drag.BCreate the right amount of lift.CReduce the weight of the plane.DChange the level of
28、 air pressure.B细节理解题。根据末段中的“Lift can overcome gravity if its strong enough”可知答案。 11What is the main topic of the text?AThe material for making the first plane.BThe development of modern planes.CThe principles for how a plane flies.DThe things that influence flight.C主旨大意题。本文主要介绍了在飞机飞行中起主要作用的两个原则,即推力和
29、升力。 DThough in a digital age,college students nowadays are still holding fast to traditional books.According to the National Association of College Stores,digital books make up just under 3% of textbook sales,although the association expects that share to grow to 10% to 15% by 2014 as more titles ar
30、e made available as ebooks.However,threequarters of the students,who grew up learning from print books,say that they are unwilling to give up the ability to turn over quickly between chapters,write in the edges and highlight passages.The new technology has produced various options for students.Colle
31、ge Booksellers,which operates 636 campus bookstores nationwide,is now marketing its new software application,which allows students to read etextbooks on PCs.The company introduced the free application last summer in hopes of attracting more students to buy its electronic textbooks.“Now the biggest b
32、arrier is getting them to try it,”said the companys vice president.But not every textbook is available in digital or rental format.Generally,an etextbook is cheaper than a used book,though more expensive than a rental.The expense of college textbooks has become a great concern and teachers from over
33、 40 colleges nationwide are encouraged to assign texts that are less expensive,or to offer them free online.As the buyback price drops greatly and quickly,some professors suggest that the book stores should not have the last say and there should be something for students to decide by themselves.【语篇解
34、读】本文为说明文。虽然现在已经进入数字时代,但大多数大学生仍然钟爱传统纸质书籍。12College students prefer traditional books mainly because they Awant to keep the ability of reading print booksBhave the habit of turning over quickly between pagesCfind it interesting to keep notes in the edges of booksDfeel more relaxed to read print materi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022五年级语文上册 第1单元 1 白鹭作业课件 新人教版.pptx
