安徽省安庆市桐城市某中学2020届高三高考模拟考试英语试卷 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省安庆市桐城市某中学2020届高三高考模拟考试英语试卷 WORD版含答案 安徽省 安庆市 桐城市 中学 2020 三高 模拟考试 英语 试卷 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家英语试卷一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)ABill Gates: The Man behind MicrosoftBill Gates is an American inventor, computer programmer, philanthropist, and businessman, who was born in Seattle, Washington He is reportedly worth nearly 80 billion, making him one of the wealthiest people in the count
2、ry He founded, and was head of Microsoft Corporation for years, and is still on the board for the computer software giantHe is credited for being the father of the modern computer, and for almost single-handedly starting the personal computer revolution As a 13-year-old student at the Lakeside Schoo
3、l, Gates was introduced to computer programming Gates was reportedly fascinated by the computers ability to reproduce software code He studied at Harvard University, but did not graduate because of his desire to develop new software In 1975, Gates approached a company called Micro Instrumentation an
4、d Telemetry Systems (MITS) He convinced the owner that he had written a program that would work with his platform The owner of the company bought into Gates innovations, and the two men reached an agreement to develop software for MITS The Microsoft Company was born Gates went on to develop the Wind
5、ows operating system with then partner IBM Corporation The two companies had differences though, and their partnership ended quickly Gates left Microsoft in 2000, but remains on its board of directors He remained active with the company for several years before stepping down in February 2014, becomi
6、ng Technical Adviser for the firm1. Why didnt Bill Gates graduate form Harvard University? _ A. Because the requirement for graduation is too challengingB. Because he cared more about making moneyC. Because he was longing to develop softwareD. Because he fought with his classmates2. Which one does n
7、ot describe Bill Gates ? _ A. one of the wealthiest people in the USAB. co-founder of the Microsoft CompanyC. the father of the modern computerD. owner of the IBM Corporation3. In which year ,Gates s career really took off? _ A. 1962B. 1975C. 2000D. 2014【答案】【小题1】C【小题2】D【小题3】B【解析】1C细节理解题根据文章第二段,Hestu
8、diedatHarvardUniversity,butdidnotgraduatebecauseofhisdesiretodevelopnewsoftware他曾就读于哈佛大学,但由于渴望开发新软件而没有毕业可知,他为了开发软件而从哈佛辍学,结合选项,故选C 2D细节理解题根据文章第四段,GateswentontodeveloptheWindowsoperatingsystemwiththenpartnerIBMCorporation盖茨继续与当时的合作伙伴IBM公司开发Windows操作系统可知,IBM公司是他的合作伙伴,他并不拥有那家公司结合选项,故选D 3B细节理解题根据文章第三段,In
9、1975,GatesapproachedacompanycalledMicroInstrumentationandTelemetrySystems(MITS)HeconvincedtheownerthathehadwrittenaprogramthatwouldworkwithhisplatformTheownerofthecompanyboughtintoGatesinnovations,andthetwomenreachedanagreementtodevelopsoftwareforMITSTheMicrosoftCompanywasborn1975年,盖茨与一家名为微型仪器和遥测系统的
10、公司接洽他说服老板,他已经编写了一个能与他的平台协同工作的程序公司老板收购了盖茨创新公司,两人达成协议,为MITS开发软件随机微软公司诞生了可知,盖茨事业的腾飞应该就是在1975年,结合选项,故选B本文章主要讲述了微软的创始人比尔盖茨的创业史,以及他当初是为何放弃学业而开发软件的阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点BRonan I work in a fairly traditional office
11、 environment doing a typical nine-to-five job I like my job, but its annoying that my commute to work takes an hour and a half each way and most of my work could really be done online from home But my boss doesnt seem to trust that we will get any work done if left to our own devices, and everyone i
12、n the company has to clock in and out every day Its frustrating that they feel the need to monitor what we do so closely instead of judging us based on our task performance Jo I used to do a typical five-day week, but I decided that I wanted to spend more time with my children before they start scho
13、ol After negotiating with my boss, we decided to cut my working week down to a three-day work week This of course meant a significant cut in my pay too Im now doing five days worth of work in three days, but getting paid much less for it! I find myself having to take work home just so that I can mee
14、t the deadlines Its wearing me out trying to juggle work with looking after my children and my family Marcus I work for a global IT company, but I do all my work online from home, and this flexibility is very valuable to me because it means that I can easily take some time off when my children need
15、me to go to their school performances or if I need to schedule an appointment with the dentist The downside is that without clear office hours, I tend to work well into the evening, sometimes skipping dinner to finish a task It can also get quite lonely working on my own, and I sometimes miss sharin
16、g ideas with colleagues Lily Im a freelancer and work for myself At first, I was working from home, but I found it really hard to concentrate There were just too many distractions around: housework that needed doing, another cup of tea, or something like thatSo I started to go to a nearby caf to wor
17、k, but the Wi-Fi connection wasnt ideal and I found myself drinking too much coffee In the end, I decided to rent a desk in a co-working space with five other freelancers like myself I liked getting dressed to go to work in the morning and being able to focus in an office environment Its nice to hav
18、e workmates to bounce ideas off as well4. According to the four people above, who is most content with the present working and life situation? _ A. LilyB. MarcusC. RonanD. Jo5. Which one is more in favor of working in an office? _ A. RonanB. JoC. LilyD. Marcus6. What does the bounce ideas off mean?
19、_ A. To communicate with sbB. To keep sb companyC. To leave sb aloneD. To cooperate with sb7. Which one is the best title of the passage? _ A. Better to work in an office or at home?B. The most important in lifeC. Work-life balanceD. Advantage of working at home【答案】【小题1】A【小题2】C【小题3】A【小题4】C【解析】1-4 AC
20、AC 1A细节理解题根据最后一段IlikedgettingdressedtogotoworkinthemorningandbeingabletofocusinanofficeenvironmentItsnicetohaveworkmatesto bounce ideas offaswell我喜欢早上穿好衣服去上班,这样就能在办公室里集中注意力有同事一起讨论是件好事可知根据以上四个人,Lily对目前的工作和生活状况最满意故选A 2C细节理解题根据最后一段Ilikedgettingdressedtogotoworkinthemorningandbeingabletofocusinanofficee
21、nvironmentItsnicetohaveworkmatesto bounce ideas offaswell我喜欢早上穿好衣服去上班,这样就能在办公室里集中注意力有同事一起讨论是件好事可知Lily更喜欢在办公室工作故选C 3A推理判断题根据最后一段Itsnicetohaveworkmatesto bounce ideas offaswell有同事一起讨论是件好事可知bounceideasoff意为与某人交流故选A 4C推理判断题纵览全文并根据第一段Iworkinafairlytraditionalofficeenvironmentdoingatypicalnine-to-fivejobI
22、likemyjob,butitsannoyingthatmycommutetoworktakesanhourandahalfeachwayandmostofmyworkcouldreallybedoneonlinefromhome我在一个相当传统的办公环境中做一份典型的朝九晚五的工作我喜欢我的工作,但是我每天上下班要花一个半小时,而且我的大部分工作都可以在家里通过网络完成,这很烦人可知Work-lifebalance工作与生活的平衡是本文最好的题目故选C本文是一篇日常生活类阅读,文章主要介绍了工作与生活的平衡此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进
23、行比较,再做出正确选择在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断CGabriela worked for a multinational company as a successful project manager in Brazil and was transferred to manage a team in Sweden She was excited about her new role but soon realized that managing her new team would be a challenge Despite th
24、eir friendliness, Gabriela didnt feel respected as a leader Her new staff would question her proposals openly in meetings, and when she gave them instructions on how to carry out a task, they would often go about it in their own way without checking with her,which frustrated her for a long time What
25、 Gabriela was experiencing was a cultural clash in expectations She was used to a more hierarchical framework where the team leader and manager took control and gave specific instructions on how things were to be done This more directive management style worked well for her and her team in Brazil bu
26、t did not transfer well to her new team in Sweden, who were more used to a flatter hierarchy where decision making was more democratic Dutch social psychologist Geert Hofstede uses the concept of power distance to describe how power is distributed and how hierarchy is perceived in different cultures
27、 In her previous work environment, Gabriela was used to a high power distance culture where power and authority are respected and everyone has their rightful place In such a culture, leaders make the big decisions and are not often challenged Her Swedish team, however, were used to working in a low
28、power distance culture where subordinates often work together with their bosses to find solutions and make decisions Here, leaders act as coaches or mentors who encourage independent thought and expect to be challenged When Gabriela became aware of the cultural differences between her and her team,
29、she took the initiative to have an open conversation with them about their feelings about her leadership With a better understanding of the underlying reasons behind each others behaviour, Gabriela and her team were able to adapt their way of working Gabriela was then able to make adjustments to her
30、 management style so as to better fit the expectations of her team and more effectively motivate her team to achieve their goals8. Whats the passage about? _ A. How to manage a teamB. The reasons behind peoples behaviorC. The challenge in a multinational companyD. The cultural differences that exist
31、 in working environments9. Whats the trouble with Gabriela? _ A. She cant adapt to her new work environmentB. Her new workmates dont like her because she is a foreignerC. Her new team dont follow her thinking she is too young and inexperiencedD. Her new team dont obey her and follow her instructions
32、10. According to Geert Hofstede ,in high power distance culture , _ A. Subordinates often work together with their bosses to find solutions and make decisionsB. Everyone is equal and has their rightful placeC. Leaders make the big decisions and their power and authority are respectedD. Anything is d
33、ecided by the boss11. According to the text :In which culture , a team can enjoy creative freedom and work more efficiently? _ A. In a high power distance cultureB. In a low power distance cultureC. In a culture where everyone is equalD. In a Swedish culture【答案】【小题1】D【小题2】D【小题3】C【小题4】B【解析】1D主旨大意题阅读全
34、文,根据文章内容可知,本文主要讲述了工作环境中存在的文化差异:低权力距离文化以及高权力距离文化故选D 2D细节理解题根据第二段Her new staff would question her proposals openly in meetings, and when she gave them instructions on how to carry out a task, they would often go about it in their own way without checking with her,which frustrated her for a long time她的
35、新员工会在会议上公开质疑她的建议,当她向他们指示如何执行任务时,他们常常以自己的方式去做,而没有与她核对,这使她很久很沮丧可知,加布里埃拉的新团队不服从她,没有听从她的指示故选D 3C细节理解题根据第四段 In such a culture, leaders make the big decisions and are not often challenged在这种文化中,权力和权威得到尊重,每个人都有其应有的地位可知,根据盖尔特霍夫斯泰德(Geert Hofstede)的观点,在高权力距离文化中,领导者做出重大决策,并尊重其权力和权威故选C 4B细节理解题根据第四段 Her Swedish
36、team, however, were used to working in a low power distance culture where subordinates often work together with their bosses to find solutions and make decisions Here, leaders act as coaches or mentors who encourage independent thought and expect to be challenged但是,她的瑞典团队习惯于在低功耗距离文化中工作,在这种文化中,下属经常与老
37、板一起工作,以寻求解决方案并做出决策在这里,领导者充当教练或导师的角色,他们鼓励独立思考并期望受到挑战可知,在低权力距离文化中,团队可以享受创作自由并更有效地工作故选B本文主要讲述了工作环境中存在的文化差异:低权力距离文化以及高权力距离文化阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点DThe year 3700, Earth is far too hot for any human to call it ho
38、me On this planet at least, man is nothing more than a memory - if there is anything left to remember thewise man But what about our wisdom -will any of it survive us? The conventional answer is no Knowledge requires a knower, and there will be no knowing minds around then But if information survive
39、s, perhaps in books or hard drives, maybe the knowledge isnt quite dead but dormant (休眠), ready to become alive with the help of other minds that develop over time or come to visit Earth in the distant future At first sight, that seems to be reasonable: after all, we have done similar things with pa
40、st knowledge For example, we saved an ancient computer from a ship destroyed at sea off the southern coast of Greece, and succeeded in finding the meaning of Egyptian hieroglyphics(象形文字) Careful work can bring previously lost wisdom back to life However, the key point is that there is a certain cult
41、ural continuity with those ancient times that allows us to reason and make progress in the dark: we know we are dealing with the legacy (遗赠) of other humans Without that link, the survival of objects and raw data doesnt guarantee the survival of knowledgeAnd a lack of continuity in language with any
42、 future intelligence would be a barrier Knowledge is closely connected with language When a language dies out, we can lose systems of reasoning that they contain If thats lost, then it cant be recovered All this means that other minds might not be able to fully make human knowledge alive when we are
43、 gone It is better to concentrate on not dying out in the first place12. What is the main purpose of Paragraph 1? _ A. To present an interesting ideaB. To state a problem of the futureC. To inform us of the earth in 3700D. To introduce the topic of the text13. What do the wordssimilar thingsin Parag
44、raph 3probably refer to? _ A. Developing the mindsB. Remembering the wise manC. Making lost wisdom alive againD. Learning from the ancient civilization14. What plays the key part in getting cultural continuity according to the text? _ A. LanguageB. IntelligenceC. KnowledgeD. Information15. What can
45、be the best title for the text? _ A. Can human beings live on?B. Will our wisdom survive us?C. How we can protect our cultureD. What the earth will be like in the future【答案】【小题1】D【小题2】C【小题3】A【小题4】B【解析】DCAB 1D细节理解题根据第一段内容可知,第一段提出疑问,在地球灭亡之后,我们的智慧呢?这些智慧会不会在我们有生之年消失呢?因此,第一段是点名主旨故选D 2C猜测词义题根据后文句子wesaveda
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454578.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
