2020-2021学年高中英语学业水平合格性考试复习 第三部分 突破五大题 第Ⅱ题 专题一 专题训练.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语学业水平合格性考试复习 第三部分 突破五大题 第题 专题一 专题训练 2020 2021 学
- 资源描述:
-
1、第三部分 突破五大题 第题 专题一Passage 1Samuel Osmond is a 19yearold law student from Cornwall,England.He never studied the piano.However,he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them.He learns a piece of music by listening to it in part
2、s.Then he thinks about the notes in his head.Two years ago,he played his first piece Moonlight Sonata(奏鸣曲)by Beethoven.He surprised everyone around him.Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly,his teachers say Samuel is unbelievable. They say his abili
3、ty is very rare,but Samuel doesnt even realize that what he can do is special.Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents,but music teachers told him he should study music instead.Now,he studies law and music.Samuel cant understand why everyone is so surprised.“I grew up with
4、music.My mother played the piano and my father played the guitar.About two years ago,I suddenly decided to start playing the piano,without being able to read music and without having any lessons.It comes easily to meI hear the notes and can bear them in mindeach and every note,”says Samuel.Recently,
5、Samuel performed a piece during a special event at his college.The piece had more than a thousand notes.The audience was impressed by his amazing performance.He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it.Samuel says confidently,“Its all about super memo
6、ryI guess I have that gift.”However,Samuels ability to remember things doesnt stop with music.His family says that even when he was a young boy,Samuel heard someone read a story,and then he could retell the story word for word.Samuel is still only a teenager.He doesnt know what he wants to do in the
7、 future.For now,he is just happy to play beautiful music and continue his studies.1What is special about Samuel Osmond?AHe has a gift for writing music.BHe can write down the note he hears.CHe is a top student at the law school.DHe can play the musical piece he hears.【语篇解读】本文是一篇记叙文,记述了Samuel Osmond一
8、个音乐天才的人物故事。解析:事实细节题。由第一段中的“However,he can play very difficult musical pieces by musicians.”可知,故选D项。答案:D2What can we learn from Paragraph 2?ASamuel chose law against the wish of his parents.BSamuel planned to be a lawyer rather than a musician.CSamuel thinks of himself as a man of great musical abili
9、ty.DSamuel studies law and music on the advice of his teachers.解析:事实细节题。由第二段最后两句“but music teachers told him he should study music instead.Now,he studies law and music”可知选B。答案:B3Everyone around Samuel was surprised because he _Areceived a good early education in musicBplayed the guitar and the piano
10、 perfectlyCcould play the piano without reading musicDcould play the guitar better than his father解析:事实细节题。由第三段最一句“Samuel cant understand why everyone is so surprised”和第三、四句“I suddenly decided to start playing the piano,without being able to read music and without having any lessons.It comes easily
11、to me.each and every note”可知,他不用看音符就能弹钢琴,故选C项。答案:C4What can we infer about Samuel in Paragraph 4?AHe became famous during a special event at his college.BHe is proud of his ability to remember things accurately.CHe plays the piano better than many professional pianists.DHe impressed the audience by
12、playing all the musical pieces.解析:推断判断题。由第四段最后一句“Samuel says confidently,Its all about super memoryI guess I have that gift.”可推出。答案:B5Which of the following is the best title of this passage?AThe Qualities of a MusicianBThe Story of a Musical TalentCThe Importance of Early EducationDThe Relationship
13、 between Memory and Music解析:主旨大意题。每段都有Samuel,全文都是说学法律的Samuel有音乐天才。答案:BPassage 2CABANA RENTALSEach table has a food menu along with an order card.The cabana area is staffed with a server.Cost of food and drinks not included in the cabana rental.INFORMATIONPRICEKing CabanaProvide a shaded area with a
14、table,four chairs and two lounge chairs.Will accommodate up to 8 people.DS| 125 At the ParkDS| 120 ONLINEStandard CabanaProvide a shaded area with a table,two chairs and two lounge chairs.Will accommodate up to 6 people.DS| 85 At the ParkDS| 75 ONLINEMini CabanaProvide a shaded area with a table and
15、 two lounge chairs.Will accommodate up to 2 people.DS| 45Cabana AddonsTote BagDS| 44.99Add a few necessities to your cabana and leave some of the packing to us!This wonderful tote contains two Water Country Beach Towels,Sunscreen and a pair of Flipflops (Choose your size at the Gift Shop)Pick up the
16、 tote when checking in for your cabana.Cabana LockerDS| 13.99Cabanas are available for up to eight people.Prices do not include admission tickets.Pricing is subject to change.A service fee is applied to each online order.No refunds,rain checks or exchanges,including for loss or theft.Cabana reservat
17、ions are date specific;please confirm your intended date of reservation before completing your order.Can I use my park ticket that I did not use last year?The value of unused single day General Admission and Consignment tickets from previous years can be applied toward the purchase of a current tick
18、et at the Guest Services office.Guests will be responsible for paying any difference in price from the value of the old ticket to the current price of the same ticket type.Pricing information can be obtained at Guest Relations.Complimentary tickets of any type may not be upgraded and have no cash va
19、lue.1What can people do in the Cabana according to the text?ASell daily necessities in the summer.BChoose some lovely gifts.CHold an informal party.DHave some food and drinks.【语篇解读】本文是说明文,主要介绍了租凉亭的价格、租凉亭以外的其他费用以及关于往年未用旧票的说明等。解析:细节理解题。根据CABANA RENTALS部分的信息“Each table has a food menu along with an ord
20、er card.The cabana area is staffed with a server.Cost of food and drinks not included in the cabana rental.”可知,顾客可以在凉亭吃饭、喝饮料,只是这一部分费用在凉亭租金之外。答案:D2How can customers rent a cabana?AThey must go to the park.BThey can place an order online.CThey have to ask a server for help.DThey need pay a service fee
21、 in advance.解析:细节理解题。根据表格内容可知,人们可以到公园或在网上购买。A项错在“must”。答案:B3If you want to make a cabana reservation,you should pay attention to _Athe weatherBthe specific dateCthe service fee Dthe number of people解析:细节理解题。根据Cabana Addons部分的信息“Cabana reservations are date specific;please confirm your intended date
22、of reservation before completing your order.”(预订凉亭的日期要具体;请在完成您的订单之前确认您的预订日期)可知,预订凉亭一定要注意日期。答案:B4“Complimentary tickets” in the last paragraph probably refer to tickets _Afor admission Breserved onlineCgiven free of charge Dfrom previous years解析:推理判断题。根据最后一段中的信息“Guests will be responsible for paying
23、any difference in price from the value of the old ticket to the current price of the same ticket type.”可知,顾客需要补足旧票和如今的票价之间可能存在的差价;再结合对complimentary tickets的描述“may not be upgraded and have no cash value”可推知,这种票应该指的是免费赠送的票。答案:C5What will you do with your unused admission ticket according to the last p
24、aragraph?AUpgrade it online.BReturn it to the Guest Services office.CUse it while buying a current ticket.DExchange the old ticket for cash.解析:细节理解题。根据最后一段第一句“The value of unused single day General Admission and Consignment tickets from previous years can be applied toward the purchase of a current
25、ticket at the Guest Services office.”可知,顾客在购买新票时可以使用旧票。答案:CPassage 3KPMG (a global network of professional firms providing audit,tax and advisory services) China,in partnership with China Children and Teenagers Fund(CCTF)and Chengdu Womens Federation,has built an exemplar(典范)green community centre i
26、n Cifeng Township,Pengzhou City,Sichuan Province,as part of efforts to make the earthquakestricken areas in good condition again and promote the development of the local communities.The KPMGCCTF Community Centre is the worlds first longspan reconstructed bamboo frame structure and built with leading
27、 quakeresistant technology.The Project Architect,Integer China,has made full use of locally sourced materials in building a peopleoriented,energysaving,and environmentally sustainable village.The projects main construction materials have come from renewable resourcessuch as reconstructed bamboo,stra
28、w bale walls and timber windows.The project is also encouraging green energy by using such designs as solar light tubes,LED lamps and biogas generators.The design concept,released at the 2010 Beijing Intelligent Green & Energy Efficient Buildings Convention,has been widely recognized both nationally
29、 and internationally,having also been awarded the “2009 National Human Settlement Best Practice Gold Medal”The KPMGCCTF Community Centre project is being featured as one of the best practice cases for sustainable living environmental protection at the ZED pavilion of the Shanghai World Expo 2010.The
30、 project has received manpower,resources and financial support from 30 domestic and international enterprises,research institutions and government agencies.The 450square meter Community Centre was opened on 17 May 2010,and is used for local childrens extracurricular activities and villagers vocation
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454713.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《首发》山西省2013届高三高考考前适应性训练语文试题 PDF版含答案.pdf
