2021 2022版新教材高中英语 Unit 2 Let’s celebrate! 单元测评(含解析)外研版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 2022版新教材高中英语 Unit Lets celebrate! 单元测评含解析外研版必修第二册 2022 新教材 高中英语 Let celebrate 单元 测评 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养测评(二)Unit 2 (时间:120分钟满分:150分)听力材料为教师用书独具第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Where are we now? I cant tell what road this is.W:Were heading for the US,but were still in Canada.And were quite a long di
2、stance from Mexico.1.Where are the two speakers?A.In Canada. B.In the US. C.In Mexico.答案:AText 2W:What a fine day! Shall we go hiking this early spring morning?M:Mom wont let us.We have to take care of little Jenny after we finish our homework.2.Whats the relationship between the two speakers?A.Clas
3、smates.B.Friends.C.Brother and sister.答案:CText 3W:Dad,I want to be a nurse when I grow up.M:A nurse?Your aunt has been a nurse for 20 years and she loves it.When your grandma wasnt well,she knew how to take care of her.3.What are the speakers mainly discussing?A.Careers.B.Health problems.C.Types of
4、hospitals.答案:AText 4W:I need to return these books today.Do you want to come with me?M:No.The downtown library doesnt open on Sundays.Id rather go tomorrow,so I can check some new books for myself.4.When does the man want to go to the library?A.On Saturday.B.On Sunday.C.On Monday.答案:CText 5W:That is
5、 a beautiful painting,Jerry! Where did you buy it?M:Actually,I made it.Ive been taking art classes for the past year.W:Really? Thats amazing! I had no idea you were so talented.This looks like it was painted by a professional.5.How does the woman respond to the man?A.She is disappointed.B.She is imp
6、ressed.C.She is indifferent.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Check out my pet! He is a German shepherd.W:Aw! Hes so cute! Whats his name?M:I named him Luke after my favorite
7、 movie character,Luke Skywalker.W:Great name! I am surprised you didnt name him Harry after your favorite book character.M:Hes really fast,and thats why I named him Luke.If I had an older dog,I would name him Yoda.W:How old is he?M:Only four months old.6.What is the dogs name?A.Harry.B.Yoda.C.Luke.答
8、案:C7.What is the dog like?A.Young and fast.B.Old and loyal.C.Big and scary.答案:A听第7段材料,回答第810题。Text 7W:Bye! Have a nice night.You wont play loud music,will you? You know I dont like parties in my house.M:Oh,no,Mrs White! Only Mozart,and maybe Vivaldi.W:And of course no alcoholic drinks either!M:No,ce
9、rtainly not.Only Coca-Cola.W:Good,well,I wont be back tonight.Im staying with my cousin.Hes moving to Japan this Sunday.Goodbye,boys!M:See you in the morning,Mrs White!W:By the way,everybody must go home at 11 oclock.M:Oh,all right,bye.8.What does the woman dislike?A.Parties in her house.B.Mozart.C.
10、Coca-Cola.答案:A9.What will the woman do tonight?A.Drink some Coca-Cola.B.Stay with her cousin.C.Move to Japan.答案:B10.When will the boys go home?A.At 11 oclock.B.In the morning.C.At 1 oclock.答案:A听第8段材料,回答第1113题。Text 8W:Professor,could you give me some suggestions about how to introduce myself before g
11、iving a speech?M:OKFirst,greet the audience and then state your nameAs you say hello and give your name,remember to speak clearly and confidently.W:Should I speak as loudly as possible?M:Not exactly.It depends on the environment and the audience.You just need to make sure that your voice is loud eno
12、ugh to enable everyone to hear you.W:Thanks.And next?M:Share some relevant information about yourselfThe sort of information you share will depend on the audience and what youll be talking about.W:I understand.M:And then,before you start the speech,thank your audience for being there.W:Thank you ver
13、y much.I have learned a lot from you.11.What is the first thing the woman should do before giving a speech?A.Greeting the audience.B.Stating her name.C.Sharing some relevant information.答案:A12.How should the woman speak when giving her name?A.Clearly and loudly.B.Clearly and confidently.C.Confidentl
14、y and loudly.答案:B13.What may NOT help the woman decide on the sort of information she share?A.The audience.B.The subject.C.The environment.答案:C听第9段材料,回答第1417题。Text 9W:May I help you?M:Yes,madam.Id like to buy some flowers.W:Do you want to give them to your girlfriend?M:No,to my wife.God knows that l
15、adies like flowers.WToday is Valentines Day.That must be why you want them.Just one day of the year.M:Not exactly.I get them for her birthday,and for all kinds of weird anniversaries.WBut not on April Fools Day,right?MHa ha,right.Oh,and by the way,I want some more for my mother. Tomorrow is her birt
16、hday.W:How about these? Purple seems popular with mothers.M:Not with mine.Do you have any other color?W:How about blue or these green ones? They are fresh and bright.M:All rightI will take these green ones and go to the supermarket for some chocolate.W:There is one just across from the bookstore.Her
17、e you are! Please come again.M:Thanks! Bye!14.When will the man NOT buy flowers for his wife?A.On her birthday.B.On Valentines Day.C.On April Fools Day.答案:C15.When is the mans mothers birthday?A.The day before Valentines Day.B.On Valentines Day.C.The day after Valentines Day.答案:C16.What color does t
18、he man choose for his mother?A.Blue. B.Green. C.Purple.答案:B17.Where is the man going next?A.A bookstore.B.A supermarket.C.Another flower store.答案:B听第10段材料,回答第1820题。Text 10W:Have you all heard about the White House? Today were going to talk about the building that symbolizes the USA.Mr Green,please.M
19、:The White House is one of the most recognizable structures in the world.You cant say youve been to Washington D.C.if you havent seen the White House.Not every American president lives there.Though the Executive Mansion was begun in 1792 under the direction of George Washington,the structure was not
20、 completed until 1800,so ironically Washington never called it home.The White House is open to the public on weekdays from 10 am until noonThe building was torched by British troops in 1814,during the War of 1812,and the structural damage caused by the fire was repaired,but the sandstone walls outsi
21、de were still black from the fire.The walls were then painted white,giving birth to the name the building now goes by.An act of Congress made it the official name in 1920.Every President has left his mark upon the White House,with Thomas Jefferson adding grass to the east and west wingsAndrew Jackso
22、n installing running water,and Harry Truman adding a porch.Bill Clintons addition to the White House was an indoor track.18.When was the White House completed?A.In 1792.B.In 1800.C.In 1902.答案:B19.Which country damaged the White House?A.France.B.Germany.C.England.答案:C20.What did Andrew Jackson do for
23、 the White House?A.Adding grass.B.Installing running water.C.Adding a porch.答案:B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。ASummer vacation is coming soon.To enjoy a relaxing holiday, here wed like to share with you some of the best rock and jazz festivals.Although m
24、any Ukrainian music festivals were canceled because of the bad financial condition, plenty remain for music lovers.Krayina MriyWhen and where:June 20-21, Kyiv, Pyrohovo folk museumLineup(阵容):TNMK, Boombox, Vopli Vidoplyasova, OnukaKrayina Mriy is an annual(每年的) rock music festival that promotes mode
25、rn music.Besides music, the festival will offer dances as well as literary and theatrical performances and also playing of a traditional music instrument.Alfa FestWhen and where:June 26-28, LvivSo far all tickets have been booked, but a waiting list is available at This annual festival held in Lviv
26、will be interesting for both experienced jazz lovers and jazz learners.The performers on the lineup come from Ukraine, Japan, Cuba and the US.KoktebelWhen and where:Aug.22-Sept.6, Zatoka village, Odesa Oblast Koktebel Jazz is the biggest outdoor jazz festival.The Cinematic Orchestra, Parov Stelar, N
27、ino Katamadze, Bonobo, Submotion Orchestra, Billys Band were the GALAS superstars in previous years.This year the list of festivals participants and tickets prices still remain unknown but the organizers revealed(透露) that apart from good jazz, the guests will be offered music lectures and movie scre
28、enings.RespublicaWhen and where:Sept.4-7, Kamyanets-Podilsky, Khmelnytska Oblast Folk music and street art festival Respublica will take place in Kamyanets-Podilsky, one of the most beautiful cities in the west.Kyiv Post staff writer Nataliya Trach can be reached at trach .Booking in advance can get
29、 a good discount.【语篇概述】本文是一篇应用文。文章介绍了几个与音乐有关的节日。21.Who is the text mainly intended for?A.People enthusiastic about music.B.People fond of travelling around.C.Merchants able to make a fortune.D.Musicians able to play various instruments.【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“Although many Ukrainian music festivals wer
30、e canceled because of the bad financial condition, plenty remain for music lovers.”可知。故选A。22.What do Krayina Mriy and Alfa Fest have in common?A.Their performers are all from Ukraine.B.Their aim is spreading modern music.C.They both offer other performances.D.They are both yearly-held festivals.【解析】
31、选D。细节理解题。根据文中的“Krayina Mriy is an annual rock music festival that promotes modern music.”和“This annual festival held in Lviv will be interesting for both experienced jazz lovers and jazz learners.”可知,二者的共同点是:每年都举行。故选D。23.Which festival lasts the longest?A.Krayina Mriy.B.Alfa Fest.C.Koktebel.D.Respub
32、lica.【解析】选C。细节理解题。根据文章中的“Krayina Mriy:June. 20-21;Alfa Fest:June 26-28;Koktebel:Aug.22-Sept.6;Respublica:Sept.4-7”可知举办时间最长的是Koktebel。故选C。BIt was an extremely cold December night, and I had just settled into the living room sofa with a book when I heard a sharp knocking on the front door.The sound fr
33、ightened me, mainly because it was 8:45 PM,quite dark outside, and I was alone.My husband had left two days before for a meeting.I sat thinking for a moment about who could be at my door at that hour.I live on a really quiet street on the North Shore about a block off the main road.Hours can go by w
34、ithout a car or pedestrian(行人)passing in front of my home, a small house thats more than 100 years old.Another moment passed.More sharp knocking.And then a face pressed against the square window in my front door, with which I made eye contact(接触).A womans face.She was saying something, but I couldnt
35、 make it out.I wish I could say that the first thing I wanted to do was to jump off the sofa to help this woman, but I hesitated(犹豫)because of all the bad stories about women who open their doors to strangers.What went through my mind was this: What if I open the door and she isnt alone but has an a
36、ccomplice(同伙)hiding behind that big plant, and then they both come in and kill me?Still, I opened the door.If I was killed, I had had a good life.She ran into my living room “Gracias.My phoneis dead.” Speaking mostly Spanish, but intermixed with bits of English, the woman indicated that she was lost
37、, that her phone was dead and that she needed to call her sister who was supposed to have picked her up at the train station but hadnt.So she had decided to try and walk to her sisters but had gotten completely lost in the dark.I offered to make her some tea while we waited for her phone to charge e
38、nough so that she could show me her sisters address.【语篇概述】本文是一篇记叙文。作者在冬天的晚上独自在家,听到陌生人的敲门声很害怕,考虑再三才开了门。听完陌生人的叙述才知道她是来求助的,作者给陌生人倒茶,等着她的手机充好电后给她指路。24.Why does the author mention her surroundings in Paragraph 2?A.To show off her wealth and social position.B.To stress her house can seldom be visited.C.To
39、 express her satisfaction with her life.D.To explain how to find her house easily.【解析】选B。 推理判断题。根据第二段I live on a really quiet street on the North Shore about a block off the main road.Hours can go by without a car or pedestrian passing in front of my home可知,作者描述了自己家周围的环境,在北岸一条非常安静的街道上,离主干道大约一个街区。经常几
40、个小时没有汽车或行人从我家前面过。这是为了强调自己家很少有人来访,与晚上突然的敲门声形成对比。故选B。25.How did the author react to the knocking?A.She turned a deaf ear to it.B.She answered it immediately.C.She asked her husband for advice.D.She thought twice before opening the door.【解析】选D。推理判断题。根据第四段but I hesitated because of all the bad stories a
41、bout women who open their doors to strangers.What went through my mind was this: What if I open the door and she isnt alone but has an accomplice hiding behind that big plant, and then they both come in and kill me?可知作者听到敲门声后开始犹豫,想到了一些给陌生人开门后不好的故事,考虑这个敲门人是不是和同伙来杀害自己。由此推知作者开门前再三考虑。故选D。26.What can we
42、learn about the stranger?A.She mistook her sisters address.B.She was a native English speaker.C.She meant to turn to the author for help.D.She got in touch with her sister just recently.【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段Gracias.My phoneis dead.the woman indicated that she was lost, that her phone was dead and tha
43、t she needed to call her sister who was supposed to have picked her up at the train station but hadnt.So she had decided to try and walk to her sisters but had gotten completely lost in the dark.和最后一段可知陌生人的手机没电了,她迷路了找不到她姐姐家。她来作者家是寻求作者帮助的。故选C。27.Which of the following words can best describe the endi
44、ng of the story?A.Unusual.B.Relaxing.C.Frightening.D.Painful.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段I offered to make her some tea while we waited for her phone to charge enough so that she could show me her sisters address.作者给陌生人倒茶,等着她的手机充好电后给她指路。由此可知故事的结尾是轻松的。故选B。 【知识拓展】经典句式 It was an extremely cold December night, a
45、nd I had just settled into the living room sofa with a book when I heard a sharp knocking on the front door. 那是一个非常寒冷的十二月夜晚,我刚拿着一本书坐进客厅的沙发,突然听到前门传来急促的敲门声。(had just done.when.刚做了某事,突然)And then a face pressed against the square window in my front door, with which I made eye contact.然后一张脸贴在我前门的方窗上,我与之眼
46、神交流。(with which是介词+关系代词,引导非限制性定语从句。)CAlmost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way.Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways, and at different times on the calendar.In Western countries, people usually celebrate New Year a
47、t midnight on January 1st.People may go to parties, dress in formal clotheslike tuxedos (小礼服) and evening gowns, and drink champagne(香槟) at midnight.During the first minutes of the New Year, people cheer and wish each other happiness for the year ahead.But some cultures prefer to celebrate the New Y
48、ear by waking up early to watch the sunrise.They welcome the New Year with the first light of the sunrise.It is also a common Western custom to make a New Years promise, called a resolution.New Years resolutions usually include promises to try something new or change a bad habit in the New Year.Many
49、 cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.For example, in Ecuador, families make a big doll from old clothes.The doll is filled with old newspapers and firecrackers.At midnight, these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and
50、 the New Year can start again.Other common traditions to keep away bad luck in the New Year include throwing things into rivers or the ocean, or saying special things on the first day of the New Year.Other New Year traditions are followed to bring good luck in the New Year.One widespread Spanish tra
51、dition for good luck is to eat grapes on New Years Day.The more grapes a person eats, the more good luck the person will have in the New Year.In France, people eat pancakes for good luck in the New Year.In the United States, some people eat black-eyed peas for good luckbut to get good luck for a who
52、le year you have to eat 365 of them!【语篇概述】本文是一篇说明文。文章介绍了不同的文化有着不同的庆祝新年的方式,例如,有的国家是在半夜就开始庆祝新年的到来,而有的国家是以清晨观看新年的第一缕阳光的方式来庆祝新年。作者给我们举了很多例子来加以说明。28.Which culture celebrates New Year in the morning?A.Spain.B.France.C.The United States.D.The passage doesnt mention it.【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的But some cultures
53、prefer to celebrate the New Year by waking up early to watch the sunrise.They welcome the New Year with the first light of the sunrise.可知,作者只是提到了这样的习俗,没有提到是哪里的习俗,故选D项。29.What is a resolution in Paragraph 3?A.Something you say.B.Something you eat.C.Something you burn.D.Something you wear.【解析】选A。词义猜测题
54、。根据第三段中It is also a common Western custom to make a New Years promise, called a resolution.可知,resolution是一个诺言,是你说的话,故选A项。30.What is the topic of the fourth paragraph?A.Bringing good luck.B.Remembering the past.C.Planning for the next year.D.Keeping away from bad luck.【解析】选D。段落大意题。根据第四段中Many cultures
55、 also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.可知,本段主要讲的是避开坏运气,故选D项。31.What do we know about eating black-eyed peas in the New Year?A.Black-eyed peas taste bad.B.The peas are very difficult to cook.C.One pea brings one day of good luck.D.It is bad luck to eat lots of b
56、lack-eyed peas.【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的末句可知,一年有365天,要吃365颗豆子,说明一颗豆子只能带来一天的好运,故选C项。DEvery festival has its own meaning.Labour Day, for example, celebrates the value of hard work.But somehow it now seems that while celebrating all festivals we just care about one thingshopping.And that can be a big probl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454931.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
天津市和平区2020-2021学年高一下学期期末考试语文试题(图片版无答案).pdf
