2021 2022版新教材高中英语 Unit 3 On the move Period 2 Using language测评(含解析)外研版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 2022版新教材高中英语 Unit On the move Period Using language测评含解析外研版必修第二册 2022 新教材 高中英语 language 测评 解析
- 资源描述:
-
1、Period 2Using language.单句语法填空1.Moreover, these containers are so (wide) available that they are quite cheap to buy.【解析】widely。句意:此外,这些容器随处可见,所以很便宜。2.The temperature of the meeting room is (adjust).【解析】adjustable。句意:会议室的温度是可调节的。3.Most of us need to lead more (balance) lives to be healthy and happy.【解
2、析】balanced。句意:我们大多数人需要过更平衡的生活,以保持健康和快乐。4.He refused to believe his son was involved drugs.【解析】in。句意:他不相信他的儿子涉毒。5.The product was developed in response customer demand.【解析】to。句意:这种产品是根据顾客的需求而开发的。6.Jim, as well as his classmates, (finish) two thirds of the work so far.【解析】has finished。句意:到目前为止,吉姆和他的同学
3、们已经完成了三分之二的工作。 7.He had little education that he was unfit for this job.【解析】so。句意:他没受过什么教育,不适合做这个工作。8.This is an exhibition that (attract) people in computer industry.【解析】attracts。句意:这是一个吸引计算机行业人士的展会。9.She liked to go to the library,where she could read her hearts content.【解析】to。句意:她喜欢去图书馆,在那里她可以尽情地
4、读书。10.His present job (represent) the views of the majority of our company.【解析】represents。句意:他现在的工作代表了我们公司大多数人的意见。.用所给动词的正确形式填空1.They failed in their attempt(reach)there before five oclock.【解析】to reach。句意:他们想在五点钟以前到达那里的尝试失败了。2.The play (produce) next month aims mainly to reflect the local culture.【解
5、析】to be produced。句意:将于下个月上演的这部戏主要旨在反映当地文化。3.It was unbelievable that the fans waited outside the gym for three hours just (have) a look at the sports stars.【解析】to have。句意:球迷们在体育馆外面等了3个小时就为了一睹体育明星的风采,这简直令人难以置信。4.With a lot of homework(do),he hurried home.【解析】to do。句意:有许多家庭作业要做,他匆匆赶回家。5.He was too exc
6、ited (speak) when he heard the news.【解析】to speak。句意:他听到这个消息时激动得说不出话来。6.They reached the company out of breath only (tell) they were fired.【解析】to be told。句意:他们上气不接下气地赶到公司,结果却被告知他们被解雇了。 7.He is old enough(make) a trip alone.【解析】to make。句意:他已经到了可以独自旅行的年龄了。8.Weddington is the first (admit) she is not ex
7、actly a barrel of laughs.【解析】to admit。句意:韦丁顿是第一个承认自己不太会笑的人。9.He wanted to find a new house(live) in.【解析】to live。句意:他想找个新房子住。10.He is the best man(do) the job because he is always working hard.【解析】to do。句意:他是做这项工作的最佳人选,因为他总是在努力工作。.根据提示完成句子1.我们回到家,结果发现我们的房间被人闯入了。(only to do)We went home,only to find t
8、hat our room had been broken into.2.不久将会取得的进步对我们都很重要。(动词不定式作定语)The progress to be made soon is of great importance to us all.3.他和他的父母都喜欢旅行。(as well as)He,as well as his parents, is fond of travelling.4.屠呦呦成为第一位获得诺贝尔医学奖的中国科学家。 (动词不定式作定语)Tu Youyou became the first Chinese scientist to win the Nobel Pr
9、ize in Medicine.5.越来越多的人将会参与这场试验。(be involved)An increasing number of people will be involved in the experiment.语法填空According to a report in a medical journal, runners live three years 1 (long) than non-runners.You dont have to run fast or for long 2 (see) the benefit.You may drink, smoke, be overwe
10、ight and still reduce your risk of 3 (die) early by running.While running 4(regular) cant make you live forever, the report says it 5 (be) more effective at lengthening(延长) life than walking, cycling or swimming.A study 6was published in 2014 showed only 5 to 10 minutes a day of running reduced the
11、risk of heart disease and early deaths from all 7 (cause).The best exercise is one that you enjoy and will do.Its probably running.To avoid knee pain, you can run on soft surfaces, do exercise to 8 (strength) your leg muscles (肌肉), avoid hills and get good running shoes.Running is cheap, easy and it
12、 helps you stay 9 (energy).If you are time poor, you need run for only half the time to get the same benefits as other sports, so perhaps we should all give 10 a try.1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.1.【解析】longer。 考查比较级。根据设空处后的than可知设空处需用副词的比较级形式,故填longer。2.【解析】to see。 考查非谓语动词。由句意可知,此处在句中作目的状语,主语you与动词see为主动关系,故
13、填动词不定式的主动式to see。3.【解析】dying。考查非谓语动词。句意:你可能饮酒、吸烟、超重,但你仍然可以通过跑步降低过早死亡的风险。介词of后需用动词-ing形式作宾语,根据提示词die可知设空处填dying。4.【解析】regularly。 考查副词。修饰非谓语动词running,应该用副词,故填regularly。5.【解析】is。考查时态和主谓一致。设空处所在句子被用来介绍一种理论,需用一般现在时;再根据主语it及提示词be可知设空处填is。6.【解析】that/which。 考查定语从句。本句是定语从句,从句缺少主语,应该用关系代词,指代先行词A study,故填that或
14、which。7.【解析】causes。 考查名词的数。cause作“原因”讲时,为可数名词;根据设空处前的all可知设空处填名词复数形式,故填causes。8.【解析】strengthen。考查词性转换。strength是名词,本句应该用动词不定式作目的状语,应该用strength的动词形式,故填strengthen。【知识拓展】后缀-en的构词功能1.接在某些形容词后构成动词,有“成为”、“使变成”等含义。例如:shorten(使缩短), darken(使变黑),deepen(加深,深化),broaden(加宽),sharpen(削尖),sweeten(使变甜),thicken(使变厚),q
15、uicken(加快),soften(使软化),blacken(使变黑),harden(变硬,硬化),weaken(变弱),fasten(使固定),widen(变宽)。也有形容词比较级形式加-en构成动词的。如lessen(减少),worsen(恶化,变得更坏)等。2.接在某些名词后构成动词,有“使”、“使变成”等含义。例如:frighten(恐吓),heighten(提高),lengthen(延长),strengthen(加强)等。3.接在某些名词后构成形容词,有“由制成的”、“质的”、“似的”等含义。例如:wooden(木质的),wheaten(小麦制的), leaden(铅制的),eart
16、hen(土制的,陶制的),woolen(羊毛制的),golden(金质的,似金的),silken(丝的,丝绸的)等。9.【解析】energetic。考查词性转换。设空处作连系动词stay的表语,“保持精力充沛”,应该用形容词形式,故填形容词energetic。10.【解析】it。考查代词。句意:如果你时间不充裕,你只需要花费其他运动一半的时间去跑步便可获得与其他运动相同的益处,因此或许我们都应该试一试跑步。设空处用it代替上文中的running,作give的宾语,故填it。.阅读理解A话题体裁词数建议用时马拉松说明文3047分钟Many places around the world host
17、 marathons that aim to provide their runners with a special experience.If youre planning to run a race, check out some of these beautiful marathon destinations.Inca Trail MarathonAre you up for a challenge? Hosted at Cusco, Peru, the Inca Trail Marathon is regarded as one of the most difficult marat
18、hons in the world.With Cuscos rich history of being once the capital of the Inca Empire,participants can explore several ancient archeological sites.During the run, participants will get to see the surprising landscape of the “Lost City of the Incas”, Machu Picchu, and the Sacred Valley.Athens Marat
19、honHeld in Greece, the Athens Marathon is perfect for those of you who are interested in history, mythology (神话), and architecture.There are many tourist spots and historic sites to visit like the Parthenon and the Acropolis of Athens.During the race, audience will be cheering on the participants cr
20、eating an atmosphere similar to the Olympics.Big Sur International MarathonHeld at Carmel, California, the Big Sur International Marathon is known as the worlds largest rural marathon.Before the race, participants generally visit the world-famous Monterey Bay Aquarium (水族馆), which owns rich animals.
21、The Julia Pfeiffer Burns State Park is another attraction stretching from 3,000-foot mountain ridges to underwater canyons and rocky seaside cliffs.Big Five MarathonLocated at Limpopo, South Africa, participants can explore and check out the wildlife of the African savannah.The marathon is held in o
22、ne of the “Big Five” game reserves in Africa.There are no fences or rivers that separate the runners from the African wildlife.Make sure to keep your mind clear.You might find an elephant or even find yourself running alongside giraffes.【语篇概述】本文是一篇说明文。文章主要介绍了四个与众不同的马拉松比赛:印加古道马拉松、雅典马拉松、大瑟尔国际马拉松和非洲五大猛
23、兽马拉松。1.What can participants do at the Inca Trail Marathon?A.They run through the Sacred Valley.B.They can enjoy ancient architecture.C.They can make the best performance.D.They can learn about the Inca Empire.【解析】选D。细节理解题。根据第二段中“With Cuscos rich history of being once the capital of the Inca Empire,
24、 participants can explore several ancient archeological sites.”可知,在Inca Trail Marathon上,参赛者可以亲临几个考古遗址,了解印加帝国的历史。故选D。2.Which are you advised to take part in if you are interested in buildings?A.The Athens Marathon.B.The Big Five Marathon.C.The Inca Trail Marathon.D.The Big Sur International Marathon.
25、【解析】选A。细节理解题。根据第三段中“.the Athens Marathon is perfect for those of you who are interested in history, mythology, and architecture”可知,在Athens Marathon中,选手可以了解到历史、神话以及建筑。故选A。3.What do participants often do before the Big Sur International Marathon starts?A.They go up 3,000-foot mountain ridges.B.They se
26、e all kinds of sea creatures.C.They visit underwater canyons.D.They climb rocky seaside cliffs.【解析】选B。细节理解题。根据第四段中“Before the race, participants generally visit the world-famous Monterey Bay Aquarium, which owns rich animals.”可知,比赛前选手通常会参观世界著名的蒙特利湾水族馆。故选B。4.What should runners do when participating
27、in the Big Five Marathon?A.Protect the wild animals.B.Avoid meeting wild animals.C.Keep watching for wild animals.D.Be careful not to fall into rivers.【解析】选C。细节理解题。根据文中最后一段可知,因为Big Five Marathon并没有把选手与野生动物用栅栏隔开,因此选手在奔跑的过程中随时会遇见野生动物,所以选手跑的时候要当心野生动物。故选C。【语篇概述】这是一篇新闻报道。主要介绍76岁的 “辰辰奶奶”因汉服造型走红抖音,获得网友的关注,
28、以及奶奶走红后生活上的变化。向人们展示“辰辰奶奶”的生活态度。B话题体裁词数建议用时辰辰奶奶说明文2917分钟(2021辽阳高一检测)A 76-year-old grandmother, dressed in Hanfu, the traditional clothing of China, attracted hundreds of thousands of peoples attention with her beauty and passion for life. The first short video was filmed by her grandson Liu Haochen i
29、n early October, and received 1.76 million likes on short video platform Douyin within a month.Now known as “Grandma of Chenchen” with 200,000 fans, she has tried on many different Chinese traditional clothing. Beautiful headwear and fans with traditional Chinese paintings are some of her favorite p
30、arts in dressing. Liu, also a lover of Hanfu, said he wanted to share happy memories with his grandma and to record her life at old age. And he found she was quite suitable for the clothing.The grandma learned Peking Opera at 13, entered an opera school at 19 and then became an actress at Hunan Peki
31、ng Opera in Hunan province. Now at the age of 76, she is still teaching opera.She said she agreed the moment Liu invited her to shoot a video. I didnt really know what it was about at the time. I thought it would be good to spend some time with Chenchen,”she said, as Liu had been busy working far fr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454936.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022六年级数学上册 1 分数乘法第1课时 分数乘整数课件 新人教版.pptx
