2021 2022版新教材高中英语 Unit 5 On the road Period 3 Developing ideas测评(含解析)外研版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 2022版新教材高中英语 Unit On the road Period Developing ideas测评含解析外研版必修第二册 2022 新
- 资源描述:
-
1、Period 3Developing ideas.单句语法填空1.Travellers _a tight budget might prefer to backpack.【解析】on。句意:预算紧张的旅行者可能更喜欢背包徒步旅行。on a tight budget预算紧张;资金紧张。2.John was _(determine) to get a seat for the concert even though it meant standing in line all night for the ticket.【解析】determined。句意:约翰决心买到音乐会的票,尽管这意味着要通宵排队
2、买票。be determined to do sth.决心做某事。3.Whats more, many of us fall_ love with people because we want to be them.【解析】in。句意:更为重要的一点是,我们中的许多人会因为想成为某人而爱上某人。fall in love with爱上。4.There are a lot of us who would like to make an impact _the world.【解析】on。句意:我们中有很多人希望对世界产生影响。make an impact on对产生影响。5.He is an exp
3、erienced driver and he is used to _(drive) in all kinds of weather.【解析】driving。句意:他是一个有经验的司机,他习惯于在各种天气里开车。be used to doing sth.习惯于做某事。6.You must collect enough materials previous _your writing.【解析】to。句意:你必须在写作之前收集足够的材料。previous to在之前。7.He wants to quit _(smoke)because he thinks it is bad for his hea
4、lth.【解析】smoking。句意:他想戒烟,因为他认为吸烟有害健康。quit doing sth.放弃/戒除做某事。8.Their sudden attack made us more aware _the danger around us.【解析】of。句意:他们的突然袭击使我们更加意识到我们周围的危险。be aware of知道,意识到。9.The police havent really done anything for the black community _(particular).【解析】particularly。句意:警方没有特别为黑人社区做任何事。particularl
5、y adv. 特别;尤其;异乎寻常地。10.I probably would have become familiar _it by preparing for a certification exam.【解析】with。句意:我可能会通过准备认证考试来熟悉它。become familiar with熟悉。.用方框内短语的适当形式填空whats more;cheer up;pick up;keep in touch;cant wait to;masses of;refer to;make use of;with the help of;hear from1.We havent _him for
6、 a long time.【解析】heard from。句意:我们很久没有得到他的消息了。hear from收到某人的信件(或电子邮件、电话等);得到某人的消息。2.You should try to _your spare time to study hard.【解析】make use of。句意:你应该尽量利用业余时间努力学习。make use of使用,利用。3.It was unwise to _the rising unemployment in your speech.【解析】refer to。句意:在你的演讲中提到失业率上升是不明智的。refer to涉及; 指的是; 适用于;
7、参考。4.The decorations were absolutely beautiful and _, the children had made them by themselves.【解析】whats more。句意:这些装饰品非常漂亮,而且是孩子们自己做的。whats more另外,而且。5.When children saw their parents coming along, they _.【解析】cheered up。句意:当孩子们看到他们的父母走过来时,他们欢呼起来。cheer up(使)高兴起来,(使)振作起来; 打起精神。时态为过去时,用cheered up。6.We
8、became friends when young and _until now.【解析】have kept in touch。句意:我们年轻时就成了朋友,一直保持联系直到现在。keep in touch保持联系。时间状语为until now,用现在完成时。7.I _tell my mother the good news the moment I got home.【解析】couldnt wait to。句意:我迫不及待地想在回家的那一刻告诉我妈妈这个好消息。cant/couldnt wait to do sth.迫不及待地做某事。时态与got一致,为一般过去时。8.Even if she
9、was tired, she still went to _her daughter.【解析】pick up。句意:即使她累了,她还是开车去接女儿。pick up sb.开车去接某人。9._ his teacher, his English has improved a lot.【解析】With the help of。句意:在老师的帮助下,他的英语提高了很多。with the help of sb. 在某人的帮助下。10.Im not free now.Ive got _things to do.【解析】masses of。句意:我现在不自由了。我有很多事情要做。masses of许多的,大
10、量的。.根据汉语意思完成句子1.他是一个有幽默感的人。He is a man with a sense of humor.2.这个男孩在班里英语说得最好。It is the boy that/who speaks English best in the class.3.我们都是听着人们告诉我们“出去呼吸点新鲜空气”长大的。We all grew up hearing people tell us to “go out and get some fresh air”.4.他非常诚实,因而受到了老师的表扬。He was so honest a boy/such an honest boy that
11、 he was praised by the teacher.5.当他旅游的时候,他喜欢拍动物和植物的照片。While travelling, he likes to take photos of animals and plants.6.这个故事如此有趣,我想再读一遍。The story is so interesting that I want to read it again.7.我正在街头漫步,突然看见有家缝纫店。I was wandering through the street when I caught sight of a tailors shop.8.他如此累以至于在课上睡着
12、了。He was so tired that he fell asleep in class.课文语法填空My family and I have managed 1 (cross) Canada from west to east in two weeks.We started from Vancouver.Dad has a poor sense of direction so we got lost a few 2 (time) even with the help of GPS, but 3 (eventual) we succeeded in crossing the Rocky M
13、ountains.The views were fantastic.The funniest thing happened on the 4 (eight) day.I was sleeping, when I heard Dads phone ringing.He 5 (drive), so I answered it.It was Mum! It was then 6 I realised her seat was empty! How did that happen? Well, while I was sleeping, Dad stopped for some petrol and
14、Mum also got out to take photos, and you can guess 7 rest.Now were in Newfoundland, the very eastern part of Canada and the end of our journey.To celebrate, we went on a boat trip yesterday.Mum was using Dads phone to take photos of the 8 (colour) little houses along the coast when we 9 (see) someth
15、ing amazinga killer whale! Mum was 10 excited that she dropped the phone into the sea.This time it was Dads turn to get mad!1._2._3._4._5._6._7._8._9._10.1.【解析】to cross。考查不定式。句意:我和我的家人成功地在两周内从加拿大西部穿越到东部。manage to do sth.意为“设法做成某事”。2.【解析】times。考查名词复数。句意:爸爸的方向感很差,所以即使在GPS的帮助下,我们也迷了好几次路,但是我们最终成功地穿越了落基山
16、脉。本空提示词time意为“次数”,为可数名词,根据空前a few可知,本空应用复数形式。3.【解析】eventually。考查副词。本空修饰空后整句话,故应用副词eventually“最终”。4.【解析】eighth。 考查序数词。句意:最有趣的事发生在第八天。根据空前的定冠词the和空后的day可知,本空应用序数词eighth。5.【解析】was driving。 考查时态。句意:他正在开车,所以我接了电话。根据句意可知,本空应用过去进行时。6.【解析】that。考查强调句。句意:在那时我才意识到她的座位是空的!本句为强调句,强调时间状语then,故本空应用that。7.【解析】the。考
17、查冠词。句意:我睡觉的时候,爸爸停下来加油,妈妈也出去拍照了,你可以猜到下文了the rest其余的人(物),故此处指故事的结局。8.【解析】colourful。考查形容词。句意:妈妈在用爸爸的手机拍沿海那些色彩鲜艳的小房子的照片,这时,我们看到了令人惊异的东西一头虎鲸!本空和形容词little共同修饰名词houses,故应用形容词colourful“颜色鲜艳的,五彩缤纷的”。9.【解析】saw。考查时态。本句为“sb. was/were doing sth. when.”句型,意为“某人正在做某事,这时”,此句型中when引导的从句常用一般过去时。10.【解析】so。考查固定句型。句意:妈妈
18、激动得把手机掉到海里了。本句为so.that.句型,意为“如此以至于”,其中so为副词,修饰形容词excited。.阅读理解A话题体裁词数建议用时搭便车旅行记叙文3167分钟Ya Ting had taken me under her wing after hearing me speaking Chinese in a hotel in Lijiang.She had been hitchhiking(搭便车旅行) around China for months.She invited me to travel with her,which was how we ended up on th
19、e side of the road looking for a ride to the Tiger Leaping Gorge.Within 20 minutes,we had our first ride.The driver couldnt take us all the way and ended up dropping us at a freeway crossroads.As a new hitchhiker,I thought that would be the end of our luck,but almost immediately we got another ride.
20、Our most unforgettable ride was when a twenty-something kid picked us up.He couldnt take us the whole way so his uncle bought us lunch and two bus tickets for the rest of the journey.He felt it was his duty to help us find a way to complete our trip.It brought tears of joy and thankfulness to my eye
21、s.This was the first time I understood how guests are respected in China.A few weeks later,we said goodbye.I thought we had been so lucky because we had been a local and a foreigner travelling together.But now Ya Ting was no longer around to do the talking,nor did I have someone to depend on if some
22、thing went wrong.When I stood by a highway in Sichuan,I knew all about the difficulties before me.Now I was just a strange foreigner on her own who suddenly had to manage with poor Chinese.After about 30 minutes,a couple picked me up and took me the whole eight hours to Chengdu.We ate lunch on the w
23、ay,and they refused to allow me to pay for any of it,which I had come to learn was typical(特有的) of Chinese culture.This made me believe the hospitality (好客) in Chinese culture that we dont often see in the west.【语篇概述】本文是记叙文。文章是一名外国女士描述她在中国搭便车旅行的经历。1.What do the author and Ya Ting have in common?A.Th
24、ey both are foreigners.B.They both live in Lijiang.C.They both are hitchhikers.D.They both speak Chinese well.【解析】选C。细节理解题。由第一段中作者对Ya Ting的描述“She had been hitchhiking around China for months”和对她自己的描述“As a new hitchhiker”可知,她俩都是搭便车旅行者。2.What can we learn about the authors trip to the Tiger Leaping Go
25、rge?A.It was rather tiring.B.It was very smooth.C.It was full of danger.D.It was heart-breaking.【解析】选B。推理判断题。由作者在前两段描述她们去虎跳峡搭便车的经历“Within 20 minutes,we had our first ride.Our most unforgettable ride.”可知,作者和Ya Ting很幸运地搭上不同的便车到达虎跳峡。由此可推断,她们的这趟旅行很顺利。3.What was the main cause of the authors difficulties
26、 mentioned in Paragraph 3?A.She lost her way.B.She had little money left.C.She was unable to find her friend.D.She was a lone foreign traveller in China.【解析】选D。细节理解题。由第三段中的“Now I was just a strange foreigner on her own who suddenly had to manage with poor Chinese.”可知,与Ya Ting分手后,作者面临的困难:她是一名独自在中国搭便车
27、旅行的外国人。4.What did the couple do when taking the author to Chengdu?A.They dropped her halfway.B.They lent her some money.C.They offered her a free lunch.D.They taught her about Chinese culture.【解析】选C。细节理解题。由最后一段中的“We ate lunch on the way,and they refused to allow me to pay for any of it”可知,这对夫妇免费请作者吃
28、了顿午饭。B话题体裁词数建议用时旅行的好处说明文2485分钟People who like travelling have their reasons.They believe that travelling can help them expand their field of view, especially in the geographical and historical sense.They also think that touring will give them more chances to enjoy different kinds of food and experie
29、nce new things that would never be brought by other activities.But those who dislike travelling also have some reasons.Travelling, in my opinion, does more good than harm.Most importantly, it broadens (使扩大) our mind.We can get in touch with other civilizations (文明), cultures, customs and ideas.Throu
30、gh history, most people travelled because of necessity (必要性) not for pleasure.People travelled just in order to remain alive.They searched for food to eat or places to live in.They sometimes ran away from enemies.This is not to say that no one ever travelled just for the fun of it.In ancient times,
31、for example, rich Romans travelled all the way to Greece to take part in the Olympic Games, and festivals.Of course, some people decided to travel just out of curiosity (好奇心).They wanted to find out what it looked like beyond the horizon (地平线).Also business travel has been going on for centuries.Tra
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454958.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
