2021 2022版新教材高中英语 Unit 5 On the road 单元测评(含解析)外研版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 2022版新教材高中英语 Unit On the road 单元测评含解析外研版必修第二册 2022 新教材 高中英语 单元 测评 解析 外研版 必修 第二
- 资源描述:
-
1、单元素养测评(五)Unit 5(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Do you enjoy life in New York?W:No,I dont.Im planning to move to Chicago or Boston.But Ive never regretted my earlier decision.1.Where
2、does the woman live now?A.In New York.B.In Chicago.C.In Boston.答案:AText 2W:Why did the old couple sell their house here?M:Because they wanted to live somewhere warm.They were tired of the snow all year round.2.What was the weather often like where the old couple lived?A.It was very rainy.B.It was ve
3、ry warm.C.It was very snowy.答案:CText 3M:Amy,lunch is ready.W:Wait for a moment.I am sending an e-mail.M:Come on.I have to attend a meeting in half an hour.3.What is Amy doing?A.Having lunch.B.Sending an e-mail.C.Attending a meeting.答案:BText 4M:I think Ill order the chocolate ice cream because I didn
4、t eat lunch earlier today.W:No dessert for me.I can hardly get into my jeans.4.Why doesnt the woman order dessert?A.She doesnt want to gain weight.B.She thinks the dessert is too expensive.C.She is afraid of dropping the dessert on her clothes.答案:AText 5M:This T-shirt is lovely.I will buy a blue one
5、 for myself and a white one for my wife.W:We also have pink ones.M:Then give me a pink one too.W:OK.The price is $10 for each.5.Which T-shirt does the man choose for himself?A.The blue one.B.The white one.C.The pink one.答案:A第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听
6、每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Fifteen minutes to get there! And these suitcases too! I think we ought to take a taxi.M:Not at this moment.Look at the traffic.It is moving very slowly.We can get there just as quickly on foot.W:Well,I cant possibly ca
7、rry this suitcase any farther.M:Let me take it.W:Dont be silly.You cant carry your case and mine as well.M:Yes,I can.The cases arent that heavy.Hum!W:You see! Theyre heavier than you thought!M:Perhaps it is not a bad idea to take a taxi after all.6.Why does the man think it is bad to take a taxi at
8、first?A.These suitcases are not heavy.B.There are just a few suitcases.C.The traffic is heavy now.答案:C7.How do they probably go there at last?A.By bus.B.On foot.C.By taxi.答案:C听第7段材料,回答第810题。Text 7W:I find it harder to say “no” than “yes”.M:Me too,and most people do.Sometimes when we are at home rela
9、xing for a couple of days,our friends ask us to offer some help.We usually agree unwillingly.W:Yes.Many people say “yes” to this kind of request.People tend not to consider their own interests and feelings,but they are often angry with themselves afterwards.M:Thats true.Saying “no” requires courage
10、and considerable practice,for people are afraid saying “no” might risk losing the friendship of the person asking for help.W:But in fact,rejecting a request can even help to keep a relationship lasting longer.M:Yes,I agree.It is better to say “no” sometimes.8.How do people react to other peoples ask
11、ing for help when they are relaxing at home?A.They agree to offer help actively.B.They refuse to help other people.C.They offer help against their own will.答案:C9.Why do people offer help when they are not willing to?A.They are so kind that they dont want to see people in trouble.B.They are afraid th
12、at they will lose friendship.C.They cant help offering help to others out of habit.答案:B10.What should people do when facing such problems?A.Never refuse the people in need of help.B.Always say “no” to the people who need help.C.Refuse some requests sometimes.答案:C听第8段材料,回答第1113题。Text 8W:Frontier Airl
13、ines.How may I help you?MIm calling to make a reservation for the second of May.W:Yes,sir.Could you give me the city youre leaving from and your destination,please?M:Ill be departing from Houston,Texasand flying to Chicago,Illinois.W:And when do you want to return?M:Uh I want to come back on the fif
14、th.Oh,and maam,Id like the cheapest flight you have.W:Yes,sir.Well,if you leave at 6 am from Houston on May second,the price for the flight is $150.MAnd what about from Chicago on the fifth?W:Thats also $150 if you leave at 6 am.M:Great,lets do that.And would you have any information about places to
15、 stay? Im going to an important meeting in the Michigan Avenue area.W:Yes,sir.But first,may I have your name?11.How does the man book his ticket?A.On the Internet.B.Through a friend.C.On the phone.答案:C12.Which city is the man leaving for?A.Houston.B.Chicago.C.New York.答案:B13.When is the man returnin
16、g?A.On May 5.B.On May 2.C.On May 6.答案:A听第9段材料,回答第1417题。Text 9M:Linda,I want to know something about Mr Bacon.You know him,dont you?W:Sure,EricI used to work for him.Why are you asking about him?M:You knowIve applied for a full-time job in his factory,but I have never seen him,and tomorrow he will in
17、terview me.W:Oh,thats nice.Mr Bacon is a very successful manager.M:What does he look like?Is he handsome?W:Yes.He likes to wear suits and ties,and he is strict with his employees.M:Oh ,is he?W:Yes.But he is very warm-hearted and patient.Im still grateful to him for his help with my work.M:He is an o
18、ld man,isnt he?W:No,not reallyProbably he is in his forties,but he looks older.Hes tall and a little fat.M:Do you think he is friendly?WOf course,though he does not speak a lot.In short,Im sure he is a very nice gentleman.M:Thanks a lot for the information.W:You are welcome.Good luck.14.What was the
19、 probable relationship between Mr Bacon and the woman?A.Friends.B.Teacher and student.C.Boss and secretary.答案:C15.Why is the man asking about Mr Bacon?A.To employ Mr Bacon.B.To work full time for Mr Bacon.C.To work part time for Mr Bacon.答案:B16.How old is Mr Bacon?A.In his forties.B.In his fifties.C
20、.In his sixties.答案:A17.What is Mr Bacon like?A.Short and thin.B.Strict but friendly.C.Warm-hearted but impatient.答案:B听第10段材料,回答第1820题。Text 10Third World countries often mistakenly decide to permit rapid industrialization.When this industrialization occurs,many new factories open,and workers get jobs
21、.Unfortunately,many of these new jobs are not permanent.The leaders of an industry want their factories to be as productive as possible,and they will do anything to achieve that goalWhenever they can,they take advantage of automation,which means that workers are replaced by a more efficient machine.
22、As a result,a worker trained for a specific factory job becomes unemployed,and the profits of the factory owners are maximized. Many experts in Third World economics are concerned about rapid industrialization because it brings problems as well as progress.The leaders of Third World countries should
23、 be aware of the dangers as well as the advantages of rapid industrialization.18.What do Third World countries often mistakenly decide to do?A.To open many new factories.B.To permit rapid industrialization.C.To fire workers with specific skills.答案:B19.What do the factory owners do to get maximized p
24、rofits?A.They make full use of automation if possible.B.They hire as many workers as possible.C.They train workers for specific factory jobs.答案:A20.Which aspect does the speaker focus on?A.The advantages of rapid industrialization.B.The problems of rapid industrialization.C.The progress of rapid ind
25、ustrialization.答案:B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AThree Days Dunhuang Bike TourGoing on a bike is a great way to explore the natural beauty of Dunhuang.Our tour is spent riding along the country road and the edge of town where well pass by country houses
26、,farmlands and vineyards(葡萄园)to show you the beauty of the little oasis(绿洲)in the desert.Day 1Meals:NoneAccommodation(住宿):In DunhuangYou will be picked up at the train station and moved to the hotel once you arrive in Dunhuang.Free for the rest of the day.Dunhuang is located on the western end of He
27、xi Corridor,at the meeting point of Gansu,Qinghai and Xinjiang in the Northwest of China.Known as Shazhou in ancient times,Dunhuang served as a rest stop for traders and due to its special geographical location,it was the gateway through which many religions(宗教)like Buddhism,Islam and Christianity e
28、ntered China.Day 2Meals:Breakfast,LunchAccommodation:In DunhuangYou need to get up and start biking early in the morning.First,we will ride 30 minutes to the Mogao Caves(10 km)and visit the biggest Buddhist art gallery of the world.After lunch,we will ride bike to the White Horse Pagoda which is loc
29、ated in the countryside(12 km)and was built in 386 A.D.in memory of the white horse of the greatest Buddhist translator,Kumarajiva.Then we will have dinner at a local farmers restaurant.In the evening,we will ride bike to the famous Singing-Sand Dunes and Yueyaquan(6 km).Finally,we will ride back to
30、 the hotel.Day 3Meals:BreakfastAccommodation:NoneBe dropped off at the airport and call it a day.【语篇概述】本文是一篇应用文。主要介绍了骑自行车去敦煌旅游的三日行程安排。21.What can the riders do during the tour?A.Enjoy the beauty of the countryside.B.Find the best way to visit Dunhuang.C.Have to put up with the heat in the desert.D.G
31、o cycling in downtown Dunhuang.【解析】选A。推理判断题。根据第一段的“.well pass by country houses,farmlands and vineyards to show you the beauty of the little oasis in the desert.”可知,骑车过程中游客可以欣赏到农田和葡萄园带来的自然之美。22.Dunhuang once had various .A.horse racesB.tourism programsC.business activitiesD.Buddhist arguments【解析】选C。
32、推理判断题。根据Day 1部分的“Known as Shazhou in ancient times,Dunhuang served as a rest stop for traders.”可知,在古代,敦煌是商人们的休息站,可推断曾经拥有繁荣的商贸活动。23.What can we know about the Mogao Caves and the White Horse Pagoda?A.They hold art exhibitions.B.They have places for horses.C.They have religious backgrounds.D.They are
33、tourist information centers.【解析】选C。推理判断题。根据Day 2部分的“.to the Mogao Caves(10 km)and visit the biggest Buddhist art gallery of the world.to the White Horse Pagoda.was built in 386 A.D.in memory of the white horse of the greatest Buddhist translator,Kumarajiva.”可知,莫高窟和白马塔都有佛教背景。BMillions of people suffe
34、r from motion sickness (晕动症).They have a lot of activities they fear.They often avoid doing these activities which include long-distance airplane travel, sea-trips, road-trips, even certain movies and video games.However, the French company Boarding Ring promises that it has its way to solve the pro
35、blem, as long as the users are willing to wear Boarding Glasses! Why do many people suffer from motion sickness? It is believed that the brain fails to deal with mixed signals (信号) from body parts.For example, when you are looking at your phone on a moving bus, your inner ear realizes the move but y
36、our eyes, focused on the screen, think you dont move. Boarding Glasses try to ease motion sickness by making the users eyes and ears send the same message.After the brain receives the same message, it will think you are in a moving environment though that sounds difficult, the science behind the gla
37、sses is surprisingly simple. The plastic device, made up of two round frames on the front and two on the side is filled with some blue liquid (液体).Any movement can cause the liquid to flow around the eyes.This allows the eyes to sense the move and send the correct signal to the brain. According to A
38、ntoine Jeannin, CEO of Boarding Ring, Boarding Glasses have been tested.The CEO said that over 95 percent of the users felt better after wearing the glasses.The best part is that Boarding Glasses only have a frame, so a single pair can be worn among a group of friends, or even an entire family!【语篇概述
39、】本文为社会文化类阅读,主要介绍了一项新发明,一副由法国公司Boarding Ring发明的缓解晕动症的眼镜Boarding Glasses。24.What is motion sickness?A.A sickness happening when in a moving vehicle.B.A sickness resulting from bodies in bad conditions.C.A sickness when your ears cant hear occasionally.D.A sickness when your brain fails to receive mess
40、ages.【解析】选A。细节理解题。根据文章第二段第三句(例如,当你在一辆行驶的公交车上看手机时,你的内耳意识到你在移动,但你的眼睛盯着屏幕,认为你并没有移动)可知,晕动症是在行驶的车辆上发生的疾病,故选A。25.Who may suffer motion sickness?A.A man sleeping while traveling in a bus.B.A girl listening to music while riding.C.A mother singing while driving home.D.A boy playing mobile games in a plane.【
41、解析】选D。推理判断题。根据文章第一段前三句(数百万人患有晕动症。他们有很多害怕的活动。他们经常避免这些活动,包括长途飞机旅行,海上旅行,公路旅行,甚至某些电影和电子游戏);第二段第三句(例如,当你在一辆行驶的公交车上看手机时,你的内耳意识到你在移动,但你的眼睛盯着屏幕,认为你并没有移动)可判断,一个男孩在飞机上玩手机游戏更容易晕车,故选D。26.What is the fourth paragraph mainly about?A.The future of Boarding Glasses.B.The history of Boarding Glasses.C.The frame of B
42、oarding Glasses.D.The problems of Boarding Glasses.【解析】选C。段落大意题。根据文章第四段第一句(这个塑料装置由正面两个圆框和侧面两个圆框组成,里面装满了蓝色液体)以及整段内容可知,文章第四段主要介绍了Boarding Glasses的架构,故选C。27.What is the best title for the text?A.Boarding Glasses Make You See the World ClearlyB.The Disadvantages of Wearing Boarding GlassesC.Motion Sickn
43、ess, A Suffering for People at all AgesD.Boarding Glasses Promise to Ease Motion Sickness【解析】选D。标题归纳题。根据第一段可知,法国公司Boarding Ring 承诺Boarding Glasses可缓解晕动症。以下的内容就是对这个主旨大意的说明。最后一段不仅呼应了而且进一步证明了第一段提出的观点“According to Antoine Jeannin,.Boarding Glasses have been tested.The CEO said that over 95 percent of th
44、e users felt better after wearing the glasses.”据首席执行官Jeannin说,登机眼镜已测试,超过95%的用户戴上眼镜后感觉好多了。由此推断出,由法国公司发明的缓解晕动症的眼镜Boarding Glasses有可能缓解晕动症。可知,选D。【解题技法】做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。CJust the other day,I was driving my son to the part-time job that he had
45、at a workshop for the disabled.The sky was very dark.A cold rain was pouring down.The world seemed silent and sad with both people and animals taking shelter from the storm.I turned on the car radio for music to make me calm.When I did,however, Karen Carpenters sweet voice came out,singing,“Rainy da
46、ys and Mondays always get me down.”I turned off the radio.That was not the song I wanted to hear on such a day.Still,the song kept playing in my head as the showers(阵雨)continued throughout the day.Later that afternoon,I was walking out of the bathroom when I saw my son turn on the television.A class
47、ic movie was playing and suddenly I heard these musical tones(曲调)coming from Gene Kellys voice,“Im singing in the rain,just singing in the rain.What a glorious feeling.Im happy again.Im laughing at clouds,so dark up above.The suns in my heart and Im ready for love.”At that moment I saw that God in h
48、is loving-kindness had reminded me once again that all of life is a choice to love.Rains and problems will always come.We can let them get us down or we can choose to sing.We can let the showers soak our souls(灵魂)or we can use them to help our souls grow.We can allow the darkness to make us sad or w
49、e can use it to awaken the sunshine and love in our hearts.What are you going to do when the rains of life fall down upon you?I choose to sing.I choose to sing with all the love that God has put in my heart.I choose to share my sunshine even in the darkest days and never let my music die within me.M
50、ay you do the same.【语篇概述】虽然我们无法选择天气,但我们可以选择用怎样的心情去面对糟糕的天气。只要心中有爱,我们的内心时刻都可以晴空万里。28.Why does the author mention people and animals taking shelter from the rain?A.To describe the panic that she felt in the rain.B.To criticize the attitude of escape in front of difficulties.C.To show the sense of loss
51、the rain arouse in the author.D.To show how people and animals protected themselves from the rain.【解析】选C。推理判断题。根据第一段的“The world seemed silent and sad with both people and animals taking shelter from the storm.”以及文中对作者情绪的描述可知,作者描写雨中的人和动物都在四处躲藏是为了烘托大雨给作者带来的失落感。29.Why does Gene Kellys song impress the
52、author?A.Because it expresses happy feelings.B.Because it has pleasant musical tones.C.Because it cheers her up in the bad weather.D.Because its totally different from Karen Carpenters song.【解析】选C。推理判断题。由第二段Gene Kelly的歌词可知,这首歌表达了在雨中寻找快乐的情绪,从而给作者传递了积极的正能量,让作者从消极情绪中振作起来。30.What does the writer mean by
53、 saying the underlined sentence in Paragraph 3?A.Showers usually make us feel upset and down.B.Showers can always make our souls totally wet.C.Our souls need to be showered more often than not.D.We can choose to let the showers weaken our souls.【解析】选D。推理判断题。根据画线句后面的“or we can use them to help our so
54、uls grow”可知,阵雨可以有积极或消极的影响。这句话的意思是,我们可以让阵雨湿透我们的心灵,也可以让阵雨帮助我们的心灵成长。因此选D项。31.What is the key message of this passage?A.Music reflects peoples choice of life.B.Choose to walk on the path of love.C.Rainbows always appear after rain.D.Accept the imperfect side of life.【解析】选B。主旨大意题。根据全文作者对于两段不同音乐的感受,以及最后一段
55、中作者对生活态度的选择来看,本文是激励读者在生活中不囿于环境的不利影响,要主动去寻找爱,选择一条充满爱的路。DIts good to share, right? Growing up as kids we are told to share our toys and not be selfish.We also live in an age where discussing our feelings is encouraged.But when does it all become too much? With new fashion trending all the time, such a
56、s dance challenges and wearing a pillow as a dress, the question is: when can sharing become oversharing on social media? What is oversharing? The term has become related to social media,but it doesnt only belong to this platform.Imagine you head to a party and you meet someone.Within five minutes t
57、hey have told details about their personal life.While some of us may try to escape these people, according to marriage therapist Carolyn Cole, this form of oversharing could come from a strong desire to connect with someone.But how does this translate to social media? Dr.Christopher Hand, a lecturer
58、 in Internet psychology, says the more details people share, the less sympathy (同情) we express when things go wrong.This could be due to a belief that we attract our own negative experiences the more we share them.It seems that sadfishing, the idea of searching for sympathy by oversharing, is genera
59、lly considered as negative rather than the cry for help it could actually be. However, Dr.Hands research also seems to suggest that the more we post on a platform, the more socially attractive we becomeif the posts are positive.Even back in 2015, Gwendolyn Seidman PhD, said that we should avoid comp
60、laining and being negative online.We should also control clear of showing off or bragging (吹嘘), as its now knownespecially about our love lives.It makes senseif your date is going “that well”, would you really have time to share a photo with text? So, how can you know if you are oversharing? Well, w
61、hy not ask your friends in real life? They would probably be more than happy to tell you if your posts about your breakfast or your complaints about your lack of money really are too much.【语篇概述】这是一篇议论文。文章议论了社交媒体上的过度分享现象。32.The phrases “dance challenges and wearing a pillow as a dress” in Paragraph 1
62、 are used to prove.A.a dislike of oversharingB.an enthusiastic interest in oversharingC.social media becoming freeD.oversharing being forbidden【解析】选B。推理判断题。根据第一段中“dance challenges and wearing a pillow as a dress”(舞蹈挑战和把枕头当裙子穿)的前一句“But when does it all become too much?”(但是,什么时候这一切变得过分了呢?)和后一句“the que
63、stion is: when can sharing become oversharing on social media?”(问题是:什么时候分享会变成社交媒体上的过度分享?)可知,“舞蹈挑战”和“枕头裙”是用来证明对过度分享的狂热兴趣。故选B项。33.According to Carolyn Cole, why do people overshare?A.Need to connect with people.B.Curiosity to know others.C.Desire to help others.D.Ambition to succeed.【解析】选A。细节理解题。根据第二段
64、中“While some of us may try to escape these people, according to marriage therapist Carolyn Cole, this form of oversharing could come from a strong desire to connect with someone.”(婚姻治疗师Carolyn Cole认为,虽然我们中的一些人可能会试图逃离这些人,但这种过度分享的形式可能来自想要与某人联系的强烈愿望。)可知,Carolyn Cole认为,因为人们需要与人联系所以才会过度分享。故选A项。34.What ca
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454964.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
