2021-2022学年人教版英语必修2练习:单元评价UNIT 3COMPUTERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年人教版英语必修2练习:单元评价UNIT 3COMPUTERS WORD版含解析 2021 2022 学年 人教版 英语 必
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元形成性评价(三)Unit 3(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: The milk in the refrigerator smells bad. I dont think it is drinkable
2、. M: No joke. It was out of date three weeks ago. 1. What does the man mean? A. Its not surprising the milk smells bad. B. The woman is just joking. C. They need to replace the refrigerator. 答案: AText 2M: Its really hot today. The temperature must be over 35. The forecast is for rain in the afternoo
3、n. W: Why not put off the picnic until tomorrow? 2. What does the woman suggest? A. Taking a walk in the rain. B. Putting off their picnic. C. Going on a picnic. 答案: BText 3W: Id like to buy a new car, but this model of Toyota is too expensive. M: More than expensive. 3. How does the man like the ca
4、r? A. It is extremely nice. B. It is cheap. C. It is not satisfactory. 答案: CText 4W: Well, Id rather be going home now. Its been great seeing you again. M: Oh, it was nice seeing you too. 4. What are the speakers doing? A. Greeting each other. B. Saying goodbye to each other. C. Planning to see each
5、 other again. 答案: BText 5M: You look upset. Whats wrong? W: Ill never take my car downtown again. M: Did you get another ticket or couldnt you find a parking space? W: I wish it were just that. My car was broken into. I lost my purse. 5. Why does the woman look upset? A. Her purse was stolen. B. She
6、 was given a parking ticket. C. She couldnt find a parking space. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Mary, I hope youve been well prepared to leave. W: Yes, but no
7、t exactly. Where is my passport? M: Your passport? Thats the one thing you mustnt leave behind. W: Ive packed it, but I cant remember which bag its in. M: Well, you have to find it at the airport. Come on, the taxi is waiting. W: The plane doesnt leave within two hours. Anyway, Im ready to go now. M
8、: Hurry up. W: Im sure theres no need to rush. M: There is. I asked the taxi driver to wait two minutes, not twenty. W: All right. 6. Where will the woman leave for? A. Her office. B. The hospital. C. The airport. 答案: C7. What do you think about the woman? A. She is able to manage her things well. B
9、. She takes good care of her husband. C. She should have been more careful. 答案: C听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Is there anything else you would like to buy? M: Im looking for a sweater for my wife. W: All our sweaters are in this section. What do you think of this one here? M: It looks nice, but my wife
10、usually prefers orange to red. W: How about this one? It is of pure wool made in Australia. M: I hope she will like it. How much is it? W: Its. . . seventy-five dollars plus tax. M: Its a little expensive. Do you think its possible to get a discount? W: Since you like it so much, how about a 10 perc
11、ent discount? Thats the best I can offer. M: Thank you. Ill take it. 8. What does the man want to do? A. Buy his wife a sweater. B. Look for his wife. C. Go to Australia. 答案: A9. What color does the mans wife prefer? A. Red. B. Orange. C. White. 答案: B10. How much does the man pay at last? A. More th
12、an seventy-five dollars. B. Just seventy-five dollars. C. Less than seventy-five dollars. 答案: C听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Hey, Martin. I just did some running in the park. What are you doing? M: There was a windstorm last night, so it blew this mess everywhere. Whats up? W:I just wanted to see if you
13、d like to see the latest movie with me tonight. Why do you have to do this kind of work? M: My father and I have a deal. I help around the house, and he pays me.Once I get these leaves into bags, I have to cut the grass. Tomorrow I will water the flowers in the garden. W: How long have you had this
14、arrangement? M: Since I became a teenager. I help him fix his motorcycle, too. W: Is there something in particular you are saving for? A new car? M: I cant afford anything too expensive, but my parents said they would pay for half the cost of a laptop. My father wants me to know the meaning of “no p
15、ains, no gains”. W: Thats coo.lSo should I come back later? M:Yeah. Let me finish my responsibilities first, and then Ill call you. 11. What was the boy just doing? A. Collecting the leaves. B. Cutting the grass. C. Watering the flowers. 答案: A12. What is the boy saving up for? A. A motorbike. B. A c
16、omputer. C. A car. 答案: B13. What will the speakers do later? A. See a movie. B. Take a walk. C. Run in the park. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9W: Hello, Sir. What can I do for you? M: Yeah! Im looking for a piece of jewelry for my wife. Our fifth anniversary is coming next Friday. W: Wow, thats very s
17、weet. Im glad I can help. Anything particular you have in mind, Sir? M: Not really. Im at a loss. W: Well, how about this pearl necklace? Look how shiny it is! M:Actually I bought a gold necklace for her last year, so Id like to try something different. W: OK. Then what do you think of this pair of
18、silver earrings? They cost only $120 for this special heart-shaped design. M: They look nice and the price is reasonable, but my wife is allergic to silver. W: I see. Maybe you want to consider this bracelet.It is a little expensive, $500, but we can offer a 10% discount today. M: This one is her st
19、yle. OK, Ill take it. W: Wait for a while. M: Thank you very much. 14. How long has the man been married? A. About 5 years. B. About 15 years. C. About 50 years. 答案: A15. What present did the man give his wife last year? A. A pearl necklace. B. A diamond necklace. C. A gold necklace. 答案: C16. What d
20、o we know about the mans wife? A. She likes wearing cheap earrings. B. She cant wear silver earrings. C. She doesnt like something special. 答案: B17. How much does the bracelet cost actually? A. $450. B. $490. C. $500. 答案: A听第10段材料, 回答第1820题。Text 10M: When I graduated from high school, I went straigh
21、t from my high school graduation to working for my father. After 24 years I decided that I wanted to return to school and earn a degree. Some told me that it was too late. Others told me that I was too old. My heart told me that if it were meant to be that God would make it happen. One day while loo
22、king up information on how to go about getting into college,a little window popped up on my screen. It said, “Do you think you are too old to go back to school? ” I clicked on the box and there I found an online college. I spoke to someone in the school and they assisted me in getting loans to pay f
23、or it. They told me that I could take classes any way that I wanted.I also found out that I could attend classes from home so that I could be there for my son. Now today, almost 2 years later, I will be not only graduating but graduating with honors. So for anyone out there who thinks that something
24、 is out of reach or impossible, remember this: if I would have listened to those people who told me I couldnt do it, then today would just be Saturday. 18. What did the man do after graduation from high school? A. He took over his fathers business. B. He went straight to the college. C. He worked fo
25、r his father. 答案: C19. How did he start his decision for a degree? A. His friends gave him a suggestion. B. He surfed the Internet one day. C. God made everything happen. 答案: B20. What do you know about the man? A. He has already got a family. B. He takes charge of housework every Saturday. C. He ha
26、s graduated without honors. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。ARobot Turtles is a board game designed to teach kids ages 38 about computer programming. It began as a project on the crowdfunding site Kickstarter, where its founders raised over $600, 000
27、 when they were only attempting to raise $25, 000. The original version(版本) was sold out, but ThinkFun, a top board game company, will be releasing a new version. Pre-orders are being taken now at thinkfun. com/robotturtles. com. The game works like any other board games. It has a board, playing car
28、ds and game pieces. The programming concepts are integrated(统一) in such a slight way that kids may not even realise how much theyre learning. The game is easy to explain to young kids. The game pieces and cards are also bright and easy to handle. Your students wont be writing codes or building web s
29、ites after playing a few games of Robot Turtles, but they will understand some of the basic concepts involved. Robot Turtles would be an easy way for kids in kindergarten, first or second grade to dip a toe into the waters of computer programming. 【文章大意】本文主要介绍了一款教儿童电脑编程的游戏。21. Where will you order i
30、n advance a new version of the game? A. In the library. B. In the store. C. On the Internet. D. On TV shopping. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段最后两句可知, 可以在网上预订这款游戏的新版本。22. What does the second paragraph mainly talk about? A. What Robot Turtles is. B. How Robot Turtles works. C. How hard Robot Turtles is to use. D
31、. How to use Robot Turtles in the classroom. 【解析】选B。段落大意题。根据第二段可知, 这一段主要介绍了这款游戏是怎样操作的。23. How is the game to kids? A. Easy. B. Cheap. C. Difficult. D. Expensive. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段、第四段和第五段中的Robot Turtles would be an easy way for kids in kindergarten可知, 这款游戏对孩子们来说是很容易的。BResearchers at the University
32、of Chicago have trained an artificial intelligence(AI) system to write fake(伪造的) reviews on Yelp, a website showing customers reviews on shopping or something else, and its pretty hard to tell them apart from a human review. Their study, which will be presented at the ACM Conference on Computer and
33、Communications Security in October, aimed to stress how easily these systems can write reviews like humans and how damaging they can become if theyre not mentioned properly. Since many small businesses rely on online reviews to help grow and support their reputation, a future where someonelike a com
34、petitor or angry customercould crazily fill their page with bad reviews written by a machine is pretty worrying. And, according to the research team, the threat goes far beyond a bunch of fake reviews on Yelp. “In general, the threat is bigger, ” Ben Y. Zhao, one of the authors of the study, said. “
35、I think the threat toward society is large and it really misleads users and shakes our belief in what is real and what is not. I think thats going to be even more unimaginable. ”To test how believable these reviews came across, the researchers invited 40 volunteers and had AI generate(生成) five fake
36、reviews for 40 actual restaurants. The volunteers were asked how useful they thought the reviews were and whether or not they thought they were fake. The AI reviews ranked as “effectively indistinguishable” from real reviews, according to the study. Further, the fake reviews were given a 3. 15 “usef
37、ulness” rating, compared to a 3. 28 rating for human reviews. 【文章大意】芝加哥大学的研究者们研发了一种可以在网上写虚假评论的AI系统。本文介绍了这种系统的由来、可能存在的危害等。24. Why do researchers use AI system to write fake reviews on Yelp? A. To press their study at the ACM Conference. B. To replace humans reviews with AI reviews. C. To make sure th
38、at they are not harmful to our life. D. To make a study on AI systems review writing. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段可知, 该项研究的目的是要看这些系统如何轻易地像人一样写评论以及这种评论会带来多大的破坏性, 由此可推断, 研究者们的目的是对AI系统的评论书写情况进行研究。25. According to the text, what do we know about the AI reviews? A. They can be found everywhere. B. They are hardly
39、helpful to our life. C. They can be vital to small businesses. D. They bring us a lot of convenience. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段可知, 许多小企业依靠网上的评论来提高声誉, 从而促进其发展, 所以AI系统写的评论对小企业来说很重要。26. What does the last paragraph tell us? A. AI reviews were effectively distinguishable. B. AI system was really a help in revi
40、ew writing. C. Restaurants should care for customers reviews. D. AI reviews were almost as believable as humans. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段最后两句可知, AI系统写的虚假评论被认为和真正的评论区别很小, 前者的识别率是3. 15, 后者的是3. 28, 由此可推知, AI系统写的评论几乎和人写的评论一样可信。27. Whats the authors purpose of writing the text? A. To emphasize the importance
41、of AI studying. B. To predict what the world will be like tomorrow. C. To warn people of the threat AI will possibly make. D. To tell the differences between AI reviews and humans. 【解析】选C。写作意图题。文中介绍了AI系统所写的评论可以以假乱真, 第四段则讲述了这种虚假评论的危害, 由此可推断出, 本文的目的是提醒人们AI可能造成的威胁。CAs our cell phones get smarter, small
42、er and faster, and enable users to connect at high speeds to the Internet, an obvious question arises: is the mobile handset into the next computer? In one sense, it already has. Todays most complicated mobile phones have the processing power of a mid-1990s PC while using 100 times less electricity.
43、 And more and more of todays mobile phones have computer-like features, allowing their owners to send e-mails, browse(浏览)the Web and even take photos? 84 million mobile phones with digital cameras were shipped last year. We ask the question whether mobile phones will ever overshadow or replace the P
44、C, and the issue suddenly becomes questionable. PC supporters say mobile phones are too small and connect too slowly to the Internet to become effective at tasks now performed on the large screens and keyboards of todays computer. Fans of the mobile phones respond: just wait. Coming techniques will
45、solve the limitation of the mobile phone. “One day, two or three billion people will have cell phones, and they are not going to have PCs, ” says one inventor of the smart phone and the chief technology officer of an important smart phone company. “The mobile phone will become their digital life. ”T
46、he inventors newest product, the shiny, slim pocket-size cell phone, has a tiny keyboard, a built-in digital camera and narrow openings for added memory. The smart phone market makes up only five percent of overall mobile phone sales today, but the figure has been doubling each year. In the United S
47、tates, its the business crowd thats primarily buying these handsets. “What makes the smart phone so much better than the computer is that its always with you, always up and always ready, ” says one of them, who works in an 80-member law firm, which recently started giving its lawyers smart phones in
48、stead of laptops. 【文章大意】本文是一篇议论文, 针对手机将来是否会取代电脑, 不同的人群有不同的观点。作者认为手机的发展前景很乐观。28. Whats the authors attitude toward whether the mobile phone can be turned into the next computer to some extent? A. Indifferent. B. Disapproving. C. Supportive. D. Negative. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段an obvious question arises: i
49、s the mobile handset into the next computer? In one sense, it already has. 第二段Coming techniques will solve the limitation of the mobile phone. 和The mobile phone will become their digital life. 第三段What makes the smart phone so much better than the computer is that its always with you, always up and a
50、lways ready等内容可知手机功能会发展得越来越多, 已经拥有了电脑的许多功能, 在我们生活中越来越重要。所以作者对手机取代电脑持赞成的观点。29. PC supporters believe that in the future. A. computers will work more effectively at tasksB. computers will perform better with large screens and keyboardsC. mobile phones will be too small to be compared with computersD.
51、mobile phones will not replace the computer【解析】选D。细节理解题。根据第二段PC supporters say mobile phones are too small and connect too slowly to the Internet to become effective at tasks now performed on the large screens and keyboards of todays computer. 可知电脑支持者认为手机太小, 与互联网的连接太慢, 无法有效地完成任务。手机不会取代电脑。30. Fans of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-455878.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
牛津英语8a Unit3 Integrated skills 教学课件共33张PPT.ppt
