安徽省怀宁中学2020-2021学年高二第一学期第二次质量检测(普通班)英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省怀宁中学2020-2021学年高二第一学期第二次质量检测普通班英语试卷 WORD版含解析 安徽省 怀宁 中学 2020 2021 学年 第一 学期 第二次 质量 检测 普通 英语 试卷 WORD
- 资源描述:
-
1、怀宁中学2020-2021学年度第一学期第二次质量检测高二英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did Maria watch yesterday?A. A soccer game. B. A concert. C. A movie.2. What does the man want to do?A. Get in touch with
2、Mary. B. Send some mail to Sally. C. Get the womans new address.3. What does the woman suggest the man do?A. Go to the gym. B. Fix his shower. C.Take cold showers.4. What is the man having?A. Tea. B. Fried chicken. C. Sandwiches.5. What is the man thinking about?A. Changing jobs or not. B. Asking fo
3、r a higher pay. C. Getting a new position for the woman.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the weather be like this afternoon?A .Sunny. B. Cloudy. C. Rainy.7.Why a
4、re the speakers hoping for sunny days?A. They feel bored with the rain.B. They want to go out for a walk.C. Theyre worried about their vegetables.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who might the woman be?A. A shop owner. B. A saleswoman. C. An office manager.9. Why wasnt the man polite to the customer?A She threw th
5、ings everywhere.B. She didnt buy anything.C. She disliked the bags he showed her.听第8段材料,回答第10至12题。10. How much is the final weight of the books and clothes?A. Two and a half pounds. B. Four pounds. C. Five pounds.11. What does the woman want from the man?A. A shipping number. B. Insurance. C.Express
6、 shipping.12. How much does the woman end up saving on insurance?A. $5. B. $10. C. $20.听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the man feel in the beginning?A. Excited B. Nervous. C. Tired.14. When will the speakers arrive at the airport?A. 12:00p.m. B. 11:00 p. m. C. 10:00 p.m.15. Who will meet the speakers
7、first?A. Cousin Maddy. B. Aunt Jenny C. Grandma Sammy.16. How will the speakers get from Bangkok to Chiang Mai?A. By boat. B. By train. C. By plane.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speakers first name?A. Dorothy. B. Katie. C. Carol.18. Which product has Google just announced?A. Google Flight Search
8、. B. Google Hotel Finder. C. Google Voice Search.19. When is the rainstorm expected to stop?A. On Tuesday afternoon. B. On Wednesday evening. C. On Thursday morning.20.Why is Obama mainly visiting Vancouver?A. To attend a concert. B.To talk with some government leaders. C. To meet with some singers第
9、二部分 阅读理解 (共两节,满分35分)第一节(共15题;每小题2分,满分30分)APoint ReyesAt Point Reyes you will find trails, historic buildings and visitor centers where visitors can enjoy all aspects of the unique area. Visitors can enjoy camping, hiking and biking. Point Reyes National Park also features the Point Reyes Lighthouse
10、and visitor center, and at the visitor center you can learn all about the lighthouse(灯塔)and for the very adventurous tourists a trip down the 308 stairs to the lighthouse is a great option.Big SurBig Sur is a region in California with many wonders to offer visitors. The Los Padres National Forest is
11、 an excellent destination for hiking. Throughout the forest there are many trails, including trails allowing visitors to walk along the coastline. In addition, Big Sur is also a fantastic destination for wildlife viewing. This region is one of the few places where the majestic bird can be seen.Yosem
12、ite National ParkLocated in central California, Yosemite National Park is an amazing destination for recreational enthusiasts, especially rock climbers. Climbers travel from around the world to take on the challenges presented at Yosemite. There are many other recreational activities to enjoy, inclu
13、ding biking, hiking, backpacking and many more. Yosemite Valley has a wide range of attractive sights, and waterfalls.Joshua Tree National ParkLocated in southeastern California, Joshua Tree has some amazing sites to see. There are many nature trails, hiking trails, as well as options for mountain b
14、iking and rock climbing. Visitors to Joshua Tree can enjoy the beautiful desert ecosystem. At Joshua Tree you can look into the dense star clouds of the Milky Way, and see clearly. These star clouds are especially dense and bright to the south near the horizon.1. How do tourists visit the Point Reye
15、s Lighthouse?A. By bike.B. On foot.C. By air.D. By boat.2. What can tourists do in Big Sur?A. Enjoy historic buildings.B. Hunt birds.C. Sec the sea.D. Climb rocks.3. Where can you go if youd like to experience the desert ecosystem?A. Point Reyes.B. Big Sur.C. Yosemite National Park.D. Joshua Tree Na
16、tional Park.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】本文是篇应用文。文章介绍了北美的四个国家公园,各具特色,值得参观游览。【1题详解】细节理解题。根据 Point Reyes中的you can learn all about the lighthouse(灯塔) and for the very adventurous tourists a trip down the 308 stairs to the lighthouse is a great option.可你可以了解到关于灯塔的所有信息,对于那些喜欢冒险的游客来说,从308级台阶下到灯塔是一个不错的选择。可知,游客参观灯
17、塔要步行。故选B。【2题详解】细节理解题。根据 Big Sur中的 Throughout the forest there are many trails, including trails allowing visitors to walk along the coastline. 整个森林有许多小路,包括允许游客沿着海岸线行走的小路。可知,在这里游客可以看到大海。故选C。【3题详解】细节理解题。根据 Joshua Tree National Park 中的Visitors to Joshua Tree can enjoy the beautiful desert ecosystem: 观约
18、书亚树的游客可以欣赏到美丽的沙漠生态系统。 可知,如果一个人想体验沙漠生态环境,他可以选择Joshua Tree国家公园。故选D。BCan you resist cream cakes? I miss my sugar! Ive decided to lose weight and I had to give up cakes. Its difficult because I have a sweet tooth and I love cream cakes.Not having treats can be good for your health. Ive heard that the Bu
19、rts, a family of five in South East England,lived sugar free for a whole year after they found out their daughter had diabetes (糖尿病). It wasnt easy. To avoid temptation, I dont go to any bakeries, but this family actually owns one, which makes up to 3,000 cakes a week.They were in shock when the doc
20、tor said that their 16-year-old Lucy had to check her blood sugar levels regularly and take insulin (胰岛素). He advised her to eat a normal, balanced diet, but the Burts went further and got rid of sugar altogether.And how does it feel to live without sugar for a while? Jason Burt said that for a mont
21、h they felt weak. But later on it all changed. He says he feels “more awake” and full of energy.And what about the Burt family business? It had to keep using half a ton of sugar a week and any cook worth his salt knows that you have to taste a recipe to know if its right. No problem there, says Jaso
22、n Burts wife, Clare. She points out that shes got lots of people offering to taste the cakes for them. The family is also thinking about selling more delicious products.I wonder what makes us have a strong desire for sweet food. Anyway, Ive decided to forget about the sweet taste of sugar for a whil
23、e. As British model Kate Moss says:“Nothing tastes as good as skinny feels.”4. From the passage, what do we know about the author?A. The author runs a bakery.B. The author hates sweet taste.C. The author is on a diet.D. The authors daughter had diabetes.5. What did the Burts do after hearing the doc
24、tors advice?A. They were shocked.B. They went too far about it.C. They avoided sugar completely.D. They used half a ton of sugar a week.6. From the passage we can learn it is necessary for a cook .A. to make up to 3,000 cakes a weekB. to taste a recipe to know if its rightC. to get lots of people of
25、fering to taste the cakesD. to selling more delicious products7. What does the sentence by Kate Moss mean?A. Nobody can resist the desire for sweets.B. There is nothing tasting as good as sweets.C. Nothing tastes good when the skin feels terrible.D. It is worthwhile to resist food to look skinny.【答案
26、】4. C 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者为了减肥决定不吃甜食,还讲了一个一家人为了得糖尿病的女儿不再吃糖的故事。作者虽觉得不可思议,但认为这是值得的。【4题详解】细节理解题。由第一段中的“Ive decided to lose weight and I had to give up cakes.”(我决定减肥了,我不得不放弃蛋糕。),可知作者为了减肥,不吃蛋糕,说明作者在节食。故选C项。【5题详解】细节理解题。由第三段“They were in shock when the doctor said that their 16-year-old Lucy h
27、ad to check her blood sugar levels regularly and take insulin (胰岛素). He advised her to eat a normal, balanced diet, but the Burts went further and got rid of sugar altogether.”(当医生说他们16岁的露西必须定期检查血糖水平并用胰岛素时,他们震惊了。医生建议她吃一个正常、均衡的饮食,但伯特夫妇更进一步,完全摆脱了糖。),可知伯特一家听了医生的建议后,完全不吃糖。故选C项。【6题详解】细节理解题。由第五段中的“It had
28、to keep using half a ton of sugar a week and any cook worth his salt knows that you have to taste a recipe to know if its right.”(伯特家族的生意每周要用半吨糖,任何一个称职的厨师都知道,你必须品尝一份食谱才能知道它是否正确。),可知对厨师来说有必要品尝食谱是否正确。故选B项。【7题详解】推理判断题。由最后一段中的“As British model Kate Moss says:“Nothing tastes as good as skinny feels.”(正如英
29、国模特凯特莫斯所说:“没有什么比瘦的感觉更好的了。”),可知Kate Moss认为瘦是一种很好的体验,由此推知,她觉得为了苗条避免一些食物是值得的。故选D项。CGhina Ghaliya of Indonesia says a strangers visit to her house led to a campaign to help students affected by the COVID-19. Ghaliya remembers when a garbage collector come to her house in Jakarta, the Indonesian capital.
30、 The man asked if she had an old mobile phone that his children could use to get on the Internet. Even ugly phones were okay.“He said it does not matter if it is the ugly one, as long as his children can use it for learning from home,”she said. “I thought there must be many people who need second-ha
31、nd mobile phones out there.”Ghaliya works for a national newspaper. Shortly after the COVID-19 hit Jakarta, she and 11 other journalists organized a group to provide food and money for poor people. They started hearing from parents who wanted their children to study online but lacked a way to use th
32、e Internet. Ghaliya thought of her meeting with the garbage collector when she and her group decided to donate mobile phones to poor students.Many of these children were not able to do face-to-face learning when the new school year started in July. When the journalists announced their campaign throu
33、gh social media, the reaction was overwhelming. Many people donated second-hand phones, while others gave cash donations. As of November, the journalists had collected more than 200 mobile phones and the donations of more than $35,000. They used the money to buy more phones. They also paid for Inter
34、net use for those needing it.Qayran Ruby had also been using his fathers mobile phone to attend three video calls a week with his teachers and get homework. But the 11-year-old boy sometimes sent his homework late because he had to wait for his father to return from work in order to get back online,
35、 which made him upset. But a big smile appeared on his face when he received the mobile phone sent by Ghaliyas group. “I will use the phone to do online school every day.”Ruby said.8. Why did the garbage collector go to Ghaliyas house?A. To collect the garbage in the house.B. To get on the Internet
36、for a phone.C. To help her with some housework.D. To ask for the second-hand mobile phone.9. What can we learn about Ghina Ghaliya?A. She started a campaign to help out-of-school children.B. She is kind journalist who is dedicated to the charity.C. She and her colleagues donated much money to poor c
37、hildren.D. She provided online lessons for students with other journalists.10. The underlined word “overwhelming”probably means _.A. sensitiveB. confusingC. fierceD. dull11. Whats Rubys annoyance?A. He couldnt hand in his homework online on time.B. His father didnt allow him to use his mobile phone.
38、C. He had to attend three video calls a week with his teachers.D. He was asked to use the phone to do online school every day.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了印度尼西亚新闻记者Ghina Ghaliya为需要手机上网课的学生募捐旧手机的故事。【8题详解】细节理解题。根据第一段“The man asked if she had an old mobile phone that his children could use
39、 to get on the Internet.(这名男子问她是否有一部旧手机,他的孩子可以用它上网。)”可知,垃圾收集者去了Ghaliya的家是问她是否有二手手机。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Ghaliya works for a national newspaper. Shortly after the COVID-19 hit Jakarta, she and 11 other journalists organized a group to provide food and money for poor people. (加利亚为一家全国性报纸工作。在雅加达爆发COVI
40、D-19疫情后不久,她和其他11名记者组织了一个为穷人提供食物和资金的组织。)”可知,Ghina Ghaliya是个热心的新闻记者,献身于慈善事业。故选B。【10题详解】词句猜测题。根据划线单词后一句“Many people donated second-hand phones, while others gave cash donations. ”可知,许多人捐赠了二手手机,而其他人则捐赠现金。由此可推知,前一句中“当记者们通过社交媒体宣布他们的活动时,反应是巨大的”,所以划线单词“overwhelming”的意思是fierce “巨大的”。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段“B
41、ut the 11-year-old boy sometimes sent his homework late because he had to wait for his father to return from work in order to get back online, which made him upset.(但这个11岁男孩有时会迟交作业,因为他不得不等父亲下班回家才能上网,这让他很沮丧。)”可知,Ruby的烦恼是他不能按时在网上交作业。故选A。DWe are surrounded every day by thousands of chemicals. These che
42、micals have been found to be safeon their own. But are they still “safe” if mixed with other chemicals? Thats the big question.On its own, each chemical seems harmless. But in combination with other chemicals, they may become deadly. That is the finding of a twoyear study by a highprofile task force
43、 of scientists. The task force was told to investigate the cancercausing possibility of chemical mixtures.Linda Gulliver was one of 174 scientists on the task force. Their job was to study the cancercausing potential of 85 chemicals. All 85 are said to be common in the environment.Ms Gulliver explai
44、ns that chemicals have the potential to form dangerous mixtures. Even simple minerals can become dangerous when mixed with chemicals found in plastics or beauty products. While the chemicals are safe on their own. She says, the researchers found that many chemical compound cause cancer in human cell
45、s.Working in groups, the scientists explored how different chemical mixtures could lead to cancer. Ms Gullivers team looked at the ability of different combinations to support the increase of malignant (恶性的) human cells.She says the big issuewhat she calls “the $ 64 million dollar question”is, “Whic
46、h common, everyday chemicals do people need to avoid?”“The $ 64 million dollar question that everybody wants to ask is, Which chemicals should we be looking out for? And the answer to that is, We dont know yet.”She says the current way to identify whether chemicals cause cancer is to test them one a
47、t a time. This method leads, she adds, to a long list of supposedly “safe” chemicals. She and her team say that approach needs to change.“We definitely need certain research . to find out what mixtures of chemicals would be more harmful than others; what groups of chemicals, when together, would pro
48、duce more harmful effects. And at the moment, that is not known.”12. The purpose of the researchers work is _.A. to find ways to protect human cellsB. to study the character of the chemicalsC. to study how deadly the chemicals in our homes areD. to study the cancercausing possibility of mixtures13.
49、According to Ms Gullivers words, their research work is _.A. practical to other researchersB. completely successfulC. still limitedD. not well received14. Whats the best title of the passage?A. Chemicals are everywhereB. Chemicals can lead to cancerC. What is in chemicals in our daily life?D. Mixtur
50、e of safe chemicals may cause cancer15. What can be inferred from the passage?A. Harmful chemicals are throughout our homes.B. It is hard to tell what mixture of chemicals is harmful.C. Researchers have quick approaches to studying the chemicals.D. Scientists know which mixture does harm to our heal
51、th.【答案】12. D 13. C 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要说明每种本身看似无害的化学物质,和其他化学物质混合起来可能就会致癌。【12题详解】推理判断题。根据第三段中的“Their job was to study the cancercausing potential of 85 chemicals.”(他们的工作是研究85种化学物质的致癌潜力)可知,研究人员的工作目的是研究混合物致癌的可能性。故选D项。【13题详解】推理判断题。根据倒数第二段“She says the current way to identify whether chemicals cau
52、se cancer is to test them one at a time. This method leads, she adds, to a long list of supposedly “safe” chemicals. She and her team say that approach needs to change.”(她说,目前鉴别化学物质是否致癌的方法是一次检测一种。她补充说,这种方法导致了一长串被认为是“安全”的化学品。她和她的团队说,这种检测方法需要改变。)可知,据格列佛女士所说,他们的研究工作仍然需要改进,存在一定的局限性。故选C项。【14题详解】主旨大意题。根据首
53、段中“These chemicals have been found to be safeon their own. But are they still “safe” if mixed with other chemicals? Thats the big question.”(人们发现这些化学物质本身是安全的。但如果与其他化学物质混合,它们仍然“安全”吗?这是个大问题)以及下文围绕这一主题所说的研究相关问题可知,这篇文章最好的题目就是安全化学品的混合物可能致癌。故选D项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“. to find out what mixtures of chemicals
54、 would be more harmful than others; what groups of chemicals, when together, would produce more harmful effects. And at the moment, that is not known.”(找出哪些化学物质的混合物比其他混合物更有害,哪些化学物质组合在一起会产生更有害的影响。目前这些都还不清楚)可知,从这篇文章可以推断出目前很难分辨什么混合物是有害的。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-455962.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
