2021-2022学年高中英语 Unit 5Music 单元评价(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit 5Music 单元评价含解析新人教版必修2 2021 2022 学年 高中英语 Music 单元 评价 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元形成性评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Im from Atlanta, but I live in New York now. What about you? M: Im from Chicago. Now I also live in New York. 1. Where does the man
2、 live now? A. Atlanta. B. Chicago. C. New York. 答案: CText 2M: Hello. Im calling about the two-bedroom apartment you advertised in the newspaper. W: Sorry, it is not available now. There is only a one-bedroom apartment left. You can come and have a look at 3: 00 pm today if youre interested. 2. What
3、is available now? A. A one-bedroom apartment. B. A two-bedroom apartment. C. A three-bedroom apartment. 答案: AText 3W: Im sorry Im so late. Something is wrong with my car, so I had to come by bus. M: Why didnt you ask Linda for a lift? She drove here about half an hour ago. 3. How did the woman get t
4、here? A. In her car. B. By bus. C. In Lindas car. 答案: BText 4W: OK, John. How much do you pay for electricity and telephone services? M: My electricity bill is about 30 dollars a month, and my telephone bill is usually 20 dollars more than that a month. 4. How much does the man usually pay for telep
5、hone services? A. 20 dollars a month. B. 30 dollars a month. C. 50 dollars a month. 答案: CText 5W: Do you happen to know whats on after the news? M: I think its an old movie. But if youre not interested in it, you can watch the fashion show on Channel 6. 5. What are the two speakers talking about? A.
6、 An old movie. B. TV programs. C. A fashion show. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: What time do you usually have breakfast? M: Around 7: 00 am. But lately Ive be
7、en having trouble getting up in the morning, so Ive been eating breakfast at 8: 00 am or 9: 00 am. W: When did you have breakfast today? M: I got up very early today, so I had breakfast at 7: 00 am as usual. What about you? W: To be frank, I hardly ever have breakfast. This is a bad habit and I want
8、 to break it. M: Surely you should. 6. What time did the man have breakfast today? A. At 7: 00 am. B. At 8: 00 am. C. At 9: 00 am. 答案: A7. What will the woman do? A. Have breakfast earlier. B. Start having breakfast. C. Break all her bad habits. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Hey, wake up, sleepy hea
9、d. M: I fell asleep. Are we there? W: Yes, we finally make it to Disney World. We are in the parking lot. It might not be a bad idea to have a quick lunch and start our journey. M: I couldnt wait to go to Epcot. W: Epcot should be put on the list of “To Dos”, but Ive heard that Epcot is really sweet
10、 at night. M: It sounds reasonable. What about the indoor roller coaster? Its thrilling! Im dying for it. W: Oh, no. Im afraid it would be really scary especially when it is totally in the dark. M: Ugh. Then we might find a hotel and get checked in before lunch. W: I cant agree more. 8. Where are th
11、e speakers now? A. In Disney World. B. In the parking lot. C. In Epcot. 答案: B9. When will the two speakers probably go to Epcot? A. Right now. B. After lunch. C. At night. 答案: C10. What are the two speakers going to do first? A. Get checked in. B. Find a parking lot. C. Ride the roller coaster. 答案:
12、A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Did you go to Marys birthday party last Friday? M: I had planned to, but then my mother became ill. I had to take her to the hospital and take care of her. So I didnt go. W: Im so sorry to hear that. How is your mother now? M: It wasnt serious. She took a good rest at home
13、 and now she is totally fine. W: Thats great. So have you finished your Christmas shopping? M: Almost. I got a sweater for my brother and a warm coat for my mother. But I cant seem to find anything for my sister. W: I think your sister might want a new dress for Tinas birthday party next week.So why
14、 not buy her a new dress? M: Thats a good idea. Thank you so much. 11. Why didnt the man go to Marys birthday party? A. He hadnt planned to. B. He suddenly became ill. C. He had to do something else. 答案: C12. What has the man bought for his mother? A. A sweater. B. A coat. C. A dress. 答案: B13. How d
15、oes the man react after hearing the womans suggestion? A. He decides to follow it. B. He shows no interest. C. He is very surprised. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: Hello, Lisa, I heard youre leaving? W: Oh, yes. Ive booked the flight ticket.And its time for me to go back to Australia. M: Well, how l
16、ong have you been in the US? W: I came here at the beginning of the year before last year. So its almost two years now. M: Did you enjoy your stay here? W: Sure.I enjoyed my work here. Ive learned a lot about American culture. And Ive made so many great friends here. Ill always miss you, guys. M: We
17、ll miss you, too. So when are you leaving? W: Im off this Saturday. There are only three days left. M: So soon? Why are you in such a rush? W: I really miss my family. I just want to go back and see them as soon as possible. M: I totally understand. Id like to invite you to dinner before you go. Wha
18、t about tomorrow? W: Ill say goodbye to some other friends tomorrow. What about the day after tomorrow? M: OK. 14. What do we know about the woman? A. She is returning to Australia. B. She is going to enjoy a long holiday. C. She has been in the US for three years. 答案: A15. What was the woman mainly
19、 doing in the US? A. Studying. B. Working. C. Travelling. 答案: B16. What day is it probably today? A. Wednesday. B. Thursday. C. Friday. 答案: A17. When will the two speakers have dinner together? A. Tonight. B. Tomorrow. C. The day after tomorrow. 答案: C听第10段材料, 回答第1820题。Text 10Ill tell you about my fa
20、thers side of the family. My father, Joseph Brown, is one of four brothers.The eldest is my Uncle Keith, and he married Elsie down in England, and they had two daughters, Ruth and Helen, so those are two of my cousins. My father is next, and my father married my mother Susan. I have a brother and hi
21、s wife is called Diana, and they have a daughter, my niece Alison. My fathers next brother is my Uncle Arthur. When Arthur was young, he went off to India, where he married Kay, an Indian lady. They have two sons, Jeff and Alan. Then the youngest of my fathers brothers is my Uncle John, who lives in
22、 America. His wife is Kate, and they have two children as well, a son and a daughter, Stuart and Tina, so those are my other two cousins. 18. Who is older than the speakers father? A. John. B. Keith. C. Arthur. 答案: B19. What relation is Alison to the speaker? A. His sister. B. His wife. C. His niece
23、. 答案: C20. Where does Kate live? A. In America. B. In India. C. In England. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。A(2021北京高一检测)Rave-on! How about learning new skills on the guitar, drums and keyboard by video? Follow the touch-screen instructions to find l
24、essons on each instrument, or search for a song to practice playing along to. Try our Professional Selection, with video clips of band members who will explain the techniques that make their recordings so individual. Show-in-a-day! Be a star singer or dancer for the day in a one-time-only special pe
25、rformance! Experts in international music and dance styles will train you, and costumes provided for the performance help create a really special, individual show. Get your friends and family to come and see you perform, as no videoing or photography is allowed. Archived ImagesWant to find out about
26、 a new band, or just want more information about an old favourite? Visit our collection to find out facts and figures, or see the actual possessions of famous bands and musicians you are interested in. You can actually get to touch things worn on stage at major rock and pop events, and there are ple
27、nty of other concert souvenirs. Rhythm-studioGet your body moving in the studio and learn to move to rhythms and sounds from the past to now, including Soul and Disco. Learn your steps from our professional onscreen dance instructor, then watch your performance and become the star in your own video
28、recording which you can take away! 【文章大意】本文为一篇应用文, 主要介绍了四个可以学习音乐和舞蹈的地方。21. James likes collecting information about his favourite bands, which will he choose? A. Rave-on! B. Show-in-a-day! C. Archived Images. D. Rhythm-studio. 【解析】选C。细节理解题。根据Archived Images部分第一句Want to find out about a new band, or
29、just want more information about an old favourite? (想了解一个新乐队, 还是只想了解一个旧乐队的更多信息? )可知在Archived Images这里可以给大家提供许多关于乐队的信息。故选C。22. In what way is Rhythm-studio different from Show-in-a-day? A. Rhythm-studio offers free gifts from musicians. B. Rhythm-studio has experts to teach face to face. C. Rhythm-st
30、udio allows people to bring videos home. D. Rhythm-studio gets family members to enjoy the shows. 【解析】选C。推理判断题。根据Rhythm-studio最后一句. . . become the star in your own video recording which you can take away! (成为你自己的录像中的明星, 并且你可以带走自己的录像! )可知Rhythm-studio允许拍照和录像, 还能带走录像。故选C。23. Where can you most probabl
31、y read the above information? A. In a newspaper. B. In a report. C. In a science magazine. D. In a travel brochure. 【解析】选A。推理判断题。这篇文章主要介绍了四个可以学习音乐和舞蹈的地方。由此我们可以推断出是在给这四个地方做宣传, 所以A项In a newspaper(在一份报纸中)符合题意。故选A。BSince I was born, I have been listening to music all the time. Not just any music, but th
32、e right kind of music. It may seem strange to say that, but hearing good music played well by a big music group is something that a lot of people no longer experience. Most people are musically illiterate (了解不多的) simply because they have never had any chance to listen to good music. Many people are
33、unfamiliar with the sound of a symphony orchestra (交响乐团). They only hear orchestra music while watching ads and films. But to me a symphony orchestra is the biggest instrument in the world. To hear a full symphony orchestra on stage and to feel the power of the soundit is like a big wave. It is an a
34、mazing experience and it is one that I was lucky enough to grow up with. My mother was a well-known singer. She had been a member of the Vienna State Opera and the Budapest State Opera and as a baby I was taken along to concerts and stages. I was not necessarily listening to classical music but alwa
35、ys good music played well. My mother was the sixteenth child in her family. She was the youngest and by the time she was born, her eldest sister also had a child with whom she shared a bed. With so many loving families around her, my mother grew up happily to be a cheerful woman. Because I lost my f
36、ather when I was very young, I do not remember much about him. What I do know is largely what I have been told by my mother. I am like him in many ways. He was obviously a very serious man, always appearing sad. I seem to have inherited (继承) something of that from him. Fortunately, I inherited far m
37、ore of my mothers happinessa real show business personality(性格). 【文章大意】本文是一篇记叙文。妈妈作为音乐工作者, 让作者有机会欣赏高质量的音乐作品。24. Why does the author think that most people are musically illiterate? A. They are not interested in music. B. They dont listen to music very often. C. They cant tell good music from bad mus
38、ic. D. They have no chance to listen to well-played music. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段第二句“Most people are musically illiterate simply because they have never had any chance to listen to good music. ”可知, 多数人都没有机会接触高质量高水准的音乐作品。25. What does the author think of hearing orchestra music on stage? A. It inspires h
39、im to get on stage one day. B. It makes him feel like getting stuck in a big wave. C. Its very different from hearing orchestra music in films. D. It can create the same feeling as watching powerful ads. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中“They only hear orchestra music while watching ads and films. . . it is like
40、a big wave. ”可知, 现场听管弦乐队表演和听电影中的管弦乐体验是完全不同的。26. What can be learned about the author as a baby? A. He helped his mother a lot. B. He learned music from his mother. C. He went to his mothers workplace. D. He listened to classical music every day. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第二句“. . . as a baby I was taken alon
41、g to concerts and stages. ”可知, 作者常常被妈妈带到工作的地方。27. What would the author probably like to do in the future? A. To be a teacher. B. To be a stage player. C. To be an ad designer. D. To be a businessman. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段最后一句“Fortunately, I inherited far more of my mothers happinessa real show busine
42、ss personality. ”可知, 作者有可能成为舞台表演者。CWho doesnt want to live life in style? Life is like a road on which you never get a chance to return, and is not a very long road either. So we should try to live life to the fullest and enjoy every bit of it. Every individual has unique likings and preferences, an
43、d all of us try to live the lives that suit us best. The world is like a painting cloth on which different people with different races, different languages, and different cultural backgrounds interact. But among these, the arts provide an easy and natural way for people to connect. People with a kna
44、ck for the arts usually discover it in childhood. But art isnt only for the talented; it can help everyone grow. Those with a strong artistic background are often more energetic, and more successful in all fields of life. Art widens the range of a persons life. Painting is one of the most popular ar
45、t forms. Those who are interested in taking it up as a career need to go through extensive training to get familiar with the various styles. Professional painters often host art exhibitions, with art lovers from all over the world coming to see and buy their creations. Sometimes the paintings are so
46、ld at high prices. Performing arts are equally popular and admired. Dance, instrumental music, drama and so on require unusual artistic talent as well as a long period of education and training before audiences start to applaud the performances. But anyone with some artistic sense can make art part
47、of his/ her life, and benefit from it. 【文章大意】本文是一篇议论文。人生没有回头路, 但艺术可以把不同背景的人联系在一起, 有艺术天赋的人通常在各个领域都会更加成功。作者还列举了绘画、音乐、舞蹈等艺术形式对人们生活的影响。28. People should make the most of life because . A. life is difficult but enjoyable timeB. life is valuable and ordinaryC. life is too short to be wastedD. life is like
48、 a road full of tomorrows【解析】选C。推理判断题。根据第一段第二、三句“Life is like a road on which you never get a chance to return, and is not a very long road either. So we should try to live life to the fullest and enjoy every bit of it. ”可知, 人生没有回头路, 而且非常短暂, 我们要努力享受生活的一点一滴。我们不能浪费生活, 要珍惜生活给我们的一切。29. Whats the main id
49、ea of Paragraph 2? A. Different people have different lifestyles. B. Different people have different cultures. C. Art can make people happier. D. Art can connect people together. 【解析】选D。段落大意题。根据第二段第三句“But among these, the arts provide an easy and natural way for people to connect. ”可知, 艺术可以很容易、很自然地把
50、不同背景的人联系在一起。30. The underlined word “knack” in Paragraph 3 possibly means . A. characterB. abilityC. powerD. favour【解析】选B。词义猜测题。根据画线词所在的句子 “People with a knack for the arts usually discover it in childhood. ”可知, 在童年时期有艺术天赋的人就可以发现自己这方面的才能; 再结合下句“But art isnt only for the talented; it can help everyon
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-456363.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
云南省昆明市第一中学2020届高三文综第八次考前适应性训练试题(PDF).pdf
