广东省广雅中学2021届高三新高考模拟英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省广雅中学2021届高三新高考模拟英语试卷 WORD版含解析 广东省 中学 2021 届高三 新高 模拟 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东省广雅中学2021届高三新高考模拟试卷英语试题注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读理解 (共两节, 满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AThinking abo
2、ut holidaying alone, but a bit concerned about the pitfalls? You neednt worry if you consider these tips first. SafetyUnless you positively invite dangeri.e. hanging around a remote park at 4 a.m. with headphones ontravelling alone isnt actually that risky. The biggest danger is being taken for a ri
3、de. Literally, in the case of taxi drivers: always ask for an estimated fare before setting off. Otherwise, try to never look like a tourist. Ensure that someone else knows your journey and commit to regular contact with them.PlanBeing alone means you cant use your friends phones when yours runs out
4、 of juice, or rely on them should you lose your wallet. Put emergency systems in place: write down key numbers (friends, hotels, embassies, emergency services), have change for phone boxes and always keep some back-up money in your bag. Making friendsThis is another common and very valid worry when
5、travelling alone: what if no one likes me? Acquiring new companions is always easier than feared, but still a scary subject. It helps to look approachablesmile at people, have open body language and lose the sunglasses. Read something interesting to start a conversation, or ask strangers a question.
6、More hands-on methods include visiting expatriate bars, joining tours or using apps designed to help people make friends, such as Meetup.1. What can you do to ensure your safety when travelling alone?A. Behave as a traveler.B. Catch a lift when available.C. Wander in a distant park in the early morn
7、ing.D. Make your travel known by someone close to you.2. What preparations should be made in case of emergency?A. Calling the policeB. Contacting your friends.C. Asking strangers for help.D. Setting aside some money in your bag.3. Where is this text most probably from?A. A travel website.B. A health
8、 newspaper.C. A project handbook.D. A friend-making brochure.【答案】1. D 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要从安全、计划和交友三个方面提出了一些独自外出旅游的建议。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“Ensure that someone else knows your journey and commit to regular contact with them.(确保别人知道你的旅程,并承诺定期与他们联系)”可知,独自旅行时,让亲近的人知道你的旅行,可以确保自己的安全。故选D。【2题详解】细节理解题
9、。根据第三段中“Put emergency systems in place: write down key numbers (friends, hotels, embassies, emergency services), have change for phone boxes and always keep some back-up money in your bag.(准备好应急措施:记下关键电话号码,如朋友、酒店、大使馆、紧急服务机构,准备好电话亭的零钱,并在包里留一些备用资金)”可知,应该在你的包里留出一些钱,来应对紧急情况。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一段“Thinkin
10、g about holidaying alone, but a bit concerned about the pitfalls? You neednt worry if you consider these tips first.(想过独自度假,但又担心会有陷阱吗?如果你先考虑这些建议,你就不必担心)”结合文章主要从安全、计划和交友三个方面提出了一些独自外出旅游的建议。可推知,文章可能选自一个旅游网站。故选A。BThis is a story between a woman and a tree in America.Julia Hill was born in 1974. As she g
11、rew up, she realized it was important to protect trees At the age of 23, she heard some bad news one day. A company wanted to cut down part of forest in California. In the forest there was a 1, 000-year-old redwood tree, which was 70 metres tall! Julia wasnt happy about this. She thought, “If I sit
12、in the redwood tree, the company cant cut it down. ”So she traveled to California to protect the redwood tree. In order to stop the company, Julia climbed up the redwood tree, built a small treehouse and lived in it. Her friends cooked food for her every day. Many news reporters came to interview he
13、r. Julia talked to those reporters by mobile phone.Many people supported Julia, but other people were not on her side. They tried to stop her. The company used a helicopter to fly around her treehouse. It made a lot of noise and brought strong wind. But nothing could stop Julia. She stayed in the re
14、dwood tree for two years and eight days.In the end, Julia was successful. The company agreed not to cut down the redwood tree Julia and her friends became very happy.4. Where did the story happen?A In England.B. In Canada.C. In Australia.D. In America.5. Why did Julia travel to California?A. To make
15、 a speech on TV.B. To visit her friends.C. To protect the redwood tree.D. To have a meeting.6. Julia talked to those reporters_.A. by e-mail.B. over the radio.C. on the Internet.D. by mobile phone.7. What would be the best title for the text?A. A Woman and a House.B. A Woman and a Tree.C. A Woman an
16、d a Phone.D. A Woman and a Helicopter.【答案】4. D 5. C 6. D 7. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了一位女士Julia Hill 和一棵红杉树的故事。Julia为了保护有千年树龄的红杉树不被砍伐,就在树上做着一个树屋,在里面住了两年零八天。她最终成功了。【4题详解】细节理解题。根据第一段 “This is a story between a woman and a tree in America.(这是一个发生在美国,一个女人和一棵树之间的故事。)”可知,这个故事发生在美国,故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段“So she
17、 traveled to California to protect the redwood tree.(所以她前往加州保护红杉树。)”可知,她去加州是为了保护红杉树,故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第三段“Julia talked to those reporters by mobile phone.(Julia 通过手机和这些记者谈话。)”可知,Julia通过手机与记者交谈,故选D项。【7题详解】标题判断题。根据第一段 “This is a story between a woman and a tree in America.(这是一个发生在美国,一个女人和一棵树之间的故事。)”结
18、合全文内容可知,文章描述了一位美国女性为了让千年树龄的红杉树不被砍伐,就在树上做着一个树屋住在里面防止红杉树被砍,并且最后她成功了,由此可知B项“女人和树。”符合文章主旨,适合作为本文的标题,故选B项。CIn the near future, IOT (Internet of Things) will drive huge innovation (革新)in the way our food is grown. Plants will have a voice, not a human voice, but a voice based on data that can tell people,
19、 computers, and machines when, for example, they are thirsty, or need more sun, medicine, etc.Take vertical (垂直的)farms, for example. Farming is moving indoors where the growth of plants can be monitored and controlled. The facilities are built vertically, so growing areas can be put in piles. This g
20、reatly reduces the amount of land needed for farming.From an IOT point of view, vertical farms are connected in two ways. First, small sensors (传 感器)in the soil or connected to plants tell a control system exactly how much light, water, and nutrients are needed to grow the healthiest crops. Sensors
21、will also tell vertical fanners when crops are nearing their peak for harvesting at just the right time to make sure its still fresh when it reaches its final destination.Second , vertical farms will be connected to other networks and information systems, including databases that track local demand.
22、 For example local restaurants may input when they need fresh food supplies. And vertical farmers could get that information so they know which crops to grow in what quantities. This type of IOT system would have been unimaginable a generation ago.Today, vertical farms are being experimented. Yet, t
23、he numbers point to a bright future for the industry especially as the worlds population continues to grow. For example, Green Sense Farms in Chicago is able to harvest crops 26 times a year using 85 percent less energy, one-tenth the water, and no pesticides. A side benefit of lower energy use is l
24、ower C02 output of two tons per month, with the added benefit of creating 46 pounds of oxygen every day.8. What is the main idea of the text?A. Voice machines help plants speak up.B. Farmers are all turning to vertical farming.C. IOT has brought great innovation to our future life.D. Vertical farms
25、driven by IOT are a future for agriculture.9. How do sensors attached to plants work?A. By recording farmers harvesting crops.B. By monitoring farmers working in their fields.C. By analyzing information to preserve crops.D. By passing information on to a control system.10. What can the IOT system he
26、lp to do according to Paragraph 4?A. Expand the output of crops.B. Match supply with demand.C. Determine the needs of farmers.D. Move restaurants onto farms.11. What is the authors attitude towards the future of vertical farming?A. Negative.B. Unconcerned.C. Hopeful.D. Doubtful.【答案】8. D 9. D 10. B 1
27、1. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章以垂直农场为例,讲述了在不久的将来,物联网将推动粮食种植方式的巨大创新。【8题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“In the near future, IOT (Internet of Things) will drive huge innovation (革新)in the way our food is grown. ”(在不久将来,物联网将推动粮食种植方式的巨大创新。)和第二段第一句“Take vertical (垂直的)farms, for example. ”(以垂直农场为例。)可知,这篇文章主要是讲由物联网驱动的垂直农场是农业的未来。故
28、选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段第二句“First, small sensors (传 感器)in the soil or connected to plants tell a control system exactly how much light, water, and nutrients are needed to grow the healthiest crops. ”(首先,土壤中与植物相连的小型传感器会向控制系统准确告知种植最健康的作物需要多少光、水和养分。)可知,附着在植物上的传感器是通过把信息传递给控制系统工作的。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第四段前三句“S
29、econd , vertical farms will be connected to other networks and information systems, including databases that track local demand. For example local restaurants may input when they need fresh food supplies. And vertical farmers could get that information so they know which crops to grow in what quanti
30、ties. ”(第二,垂直农场将与其他网络和信息系统相连,包括跟踪当地需求的数据库。例如,当地餐馆需要新鲜食品供应时可以输入。垂直种植的农民可以得到这些信息,这样他们就知道该种植哪种作物。)可推断,物联网可以将供应和需求相匹配。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段第二句“Yet, the numbers point to a bright future for the industry especially as the worlds population continues to grow. ”(然而,这些数字表明了该行业的光明前景,尤其是在世界人口持续增长的情况下。)可知,作者对
31、垂直农场充满了希望。故选C。DIf there were an app on your phone that could improve your memory, would you try it? Who wouldnt want a better memory? After all, our memories are fragile and can be impaired (损害) by diseases, injuries, mental health conditions and aging.A multibillion-dollar industry for brain traini
32、ng already capitalizes on this perceived need by providing an abundance of apps for phones and tablets that provide mental challenges that are easily accessible and relatively inexpensive.However, brain training has become a controversial attempt. Some researchers have expressed deep reservations ab
33、out both its reliability and its validity. There was even a statement issued calling brain training into question, which, in turn, resulted in a counter response from researchers who defended it.The main controversies center around the extent to which the practice of these skills results in actual b
34、enefits that are consequential for your daily life. Does recalling an increasing number of digits (数字) help you remember to take your medication, do better on a school exam, remember the name of the person whom you met yesterday or even make better life choices?Some scientists question whether this
35、is even possible. Others argue that we should consider the brain like our muscles, which can be exercised and strengthened. In this analogy (类比), daily challenges, even demanding ones such as reading a detailed newspaper article or solving an algebra problem, might not be sufficiently challenging to
36、 furnish an adequate work-out for the brain.Just as athletes engage in strength and conditioning by repeatedly exercising certain muscle groups and body systems, targeted repetition of memory exercises may be the key to strengthening arid conditioning our memory processes. Memory training apps requi
37、re tracking a large number of objects while one is distracted with a secondary task (such as making mental calculations). That degree of difficulty and repetition, however, may be rare in daily life, which is the gap that memory apps aim to fill.12. What do the underlined words “capitalizes on” in p
38、aragraph 2 probably mean?A. Provides money for.B. Takes advantage of.C. Takes notice of.D. Makes up for.13. What is researchers attitude towards brain training?A. They think it should be totally banned.B. They are optimistic about its effectiveness.C. They are divided on its practical benefits in re
39、al life.D. They agree that it will pose challenges to our daily life.14. What does the author suggest in the last two paragraphs?A. Challenges in daily life provide enough exercise for the brain.B. Memory training apps may help strengthen our brain.C. Regular physical exercise can boost our mental c
40、apacity.D. Brain training may not achieve its desired effects.15. What is the authors purpose of writing this passage?A. To prove the importance of brain training.B. To analyze the benefits and risks of brain training.C. To discuss the reliability of memory training.D. To promote apps that are targe
41、ted at memory training.【答案】12. B 13. C 14. B 15. C【解析】【分析】本文是议论文。作者讨论了大脑训练的可信度。【12题详解】词句猜测题。从第二段的内容“A multibillion-dollar industry for brain training already capitalizes on this perceived need by providing an abundance of apps for phones and tablets that provide mental challenges that are easily acc
42、essible and relatively inexpensive.”可知,一个价值数十亿美元的大脑训练产业已经capitalizes on这种感知需求,为手机和平板电脑提供了大量的应用程序,这些应用程序提供了容易获取且相对便宜的心理挑战。根据语境可知,一个数十亿美元的大脑训练产业利用了这种感知需求。由此推知,划线词组意为“利用”故选B项。【13题详解】细节理解题。根据文章第四段的内容“The main controversies center around the extent to which the practice of these skills results in actual
43、benefits that are consequential for your daily life.”可知,主要的争议集中在练习这些技巧能给你的日常生活带来多大的实际好处。由此可知,对于它在现实生活中的实际好处,研究者们存在分歧。故选C项。【14题详解】推理判断题。文章倒数第二段说现实生活中的挑战,不足以为我们的大脑提供足够的训练,结合最后一段“Memory training apps require tracking a large number of objects while one is distracted with a secondary task (such as makin
44、g mental calculations). That degree of difficulty and repetition, however, may be rare in daily life, which is the gap that memory apps aim to fill.”可知,记忆训练应用程序需要追踪大量的物体,而一个人被次要任务分散注意力(比如进行心算)。然而,这种难度和重复程度在日常生活中可能很少见,而这正是内存应用程序想要填补的缺口。由此推知,记忆训练应用程序可能有助于增强我们的大脑。故选B项。【15题详解】推理判断题。根据全文内容可得知,作者讨论了科学界对大脑
45、训练这一做法的有效性的不同态度及其原因。由此可知,作者写这篇文章的目的是为了探讨记忆训练的可靠性。故选C项。第二节 (共5小题;每小题2.5分, 满分12.5分)Nowadays people want to know your website. _16_ Your website is an electronic meeting place for your family, friends and potentially millions of people around the world. Best of all, you may not have to spend a cent. Th
46、e web is filled with all kinds of free services and all it takes is some time and creativity.Think of your home page as the starting point of your website. _17_ Your site can have one or more pages, depending on how you design it.While web pages vary greatly in their design and content, most use a t
47、raditional magazine layout. At the top of the page is a banner (横幅). Next comes a greeting and short description of the site. Pictures, texts and links to other websites follow.Before you start building your site, do some planning. _18_ Next, gather up the materials that you want to put on the site.
48、While there are no rules you have to follow, there are a few things to keep in mind._19_ If you want too much at the beginning, you may never get the site off the ground. You can always add to your site. Less is better. Most people dont like to read a lot of long texts online. Break it into small pi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
