山东省临沂市2019-2020学年高二英语下学期期末考试模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 临沂市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省临沂市2019-2020学年高二英语下学期期末考试模拟试题(含解析)(考试时间:120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答
2、有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.$19.15 B.$9.18 C.$9.15.答案是C。1.What kind of sports did the man like very much?A. Football. B . Tennis . C. Basketball.2.How will the man go to Hong Kong from Shanghai?A. By air. B . By subway . C. By bus.3 . Where does the conversation most probably take
3、 place ?A. In a laboratory. B. In a hospital. C. In a lawyers office.4.What happened to the man?A. He was asked to go back home.B. He caught a bad cold days ago.C. He gave the bug to his workmates in the office.5 . What do we know about the man ?A . He hasnt got the chance to perform .B . He hasnt m
4、uch time to practice .C. He is sure of winning the contest.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读调遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.How was the rain last month?A. It had been raining for half a month.B. It rained heavily an
5、d washed away the soil.C. The rainfall was half the monthly average.7.What is the season now?A. Autumn. B. Summer. C. Spring.听第7段材料,回答第8、9题。8. What do we know about the walking shoes?A. Theyre sold with a pair of socks.B . Theyre soft because of the material .C . Theyre too loose without the inner s
6、ole .9.What is the man unsatisfied with?A. The shoes polish. B. The original shoelaces. C. The color of the shoes.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man ask the woman to do while he is dialing?A . Make a shopping list .B. Arrange the place for the party.C Find some fun things for the party .11.Who w
7、ont come to the party?A. David. B. Jane. C. Davids girlfriend.12 . What will the man do ?A . Call those boys once more .B. Go to visit Davids girlfriend.C . Go shopping with the woman .听第9段材料,回答第13至16题。13 . What is the man ?A . An inventor . B.A professor. C.A reporter.14.Who is Hermione Granger bas
8、ed on?A. The woman.B. One of the womans best friends.C . The womans favorite teacher .15.What was beyond the womans expectation?A . The publication of the Harry Potter books .B. The popularity of the Harry Potter books.C. The inspiration for the Harry Potter books16. How different will the womans fu
9、ture books on Harry Potter probably be?A. Rather exciting. B. More realistic. C. Rather scary听第10段材料,回答第17至20题。17.What is the passage mainly about?AA visit to Arabs.B. The business in Arab countries.C. The Arab customs.18.What is an unpleasant behavior for Arabs?A. Talking business immediately.B. Ha
10、ving refreshments before talking.C. Discussing business in front of strangers.19.What should people do when a meeting is interrupted?A. Stop talking and leave.B. Pretend not to hear and go on.C. Let someone know your displeasure.20. Why do Arabs rarely say No directly?A. They consider it impolite to
11、 a guest.B. They think it is disrespectful to God.C. They want to have lots of time to consider.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A1. TrueCTop dealers compete for your business by offering lower prices. TrueCar spends a lot of money and resources on mak
12、ing sure the entire car renting experience is simple and straightforward. If youre in the market for a new car, give this site a try first.TrueCars network checks many of the prices in your area and gets you the best price for the car youre looking for.2. CIt offers more control by allowing you to “
13、build your car” and select your rental plan. The “build your car” option is one of the better options for those looking to add on features to their car. If youre looking for cars with options like a sunroof or navigation (导航), its Carvoy that makes it very easy to get started with the process.3. Car
14、sDThey have a large collection of new and used cars, and also provide resources for car comparisons. In the business for many years, they are one of the first online car outlets. They have a staff that can usually help you if you give them a call. Their phone support is very good and they are mostly
15、 located in the United States.4. CarRIt delivers your rental car to the door, which is actually a huge selling point. Many people dont like to go to a dealership or even drive somewhere to pick up a car. Imagine renting a car and having it delivered right to your doorstep, no driving necessary!5. Co
16、stcoAIt offers member-only savings, many car selections and an easy sign-up process. The deals through Costco are great and unique. Many times they have deals with General Motors cars like Chevrolet. There are a lot of deals to be done, but the one thing that Costco does not do is negotiate the pric
17、e.1. Whats the selling point of TrueC?A. Its most reasonable prices for cars.B. The diversity of its used cars.C. Its delivery service to your door.D. The special offers to its members.2. What is the special service that C provides?A. You can have other functions added to your car.B. You can rent a
18、car more easily than elsewhere.C. You can design the whole car by yourself.D. You can have better operation over your car.3. If you are a good bargainer, its wise to avoid dealing with _.A. CarsDB. CC. CarRD. CostcoA【答案】1. A 2. A 3. D【解析】本文属于应用文,介绍五个汽车网站。【1题详解】推理判断题。根据第一段TrueCars network checks many
19、 of the prices in your area and gets you the best price for the car youre looking for.可知,该网站检查了客户所在地区多家汽车店的价格,为你寻找的车提供最好的价格,可知,该网站提供合理的汽车价格,故选A。【2题详解】细节理解题。根据所在部分The “build your car” option is one of the better options for those looking to add on features to their car.可知,该服务可以为车辆增加一些功能,故选A。【3题详解】推理判
20、断题。根据最后一段There are a lot of deals to be done, but the one thing that Costco does not do is negotiate the price.可知,Costco不会讨价还价,故不适用于那些善于砍价人,故选D。BHave you ever thought of quitting your job when you feel exhausted? Maybe most of you would say “yes”. After a particularly busy period at work, I decided
21、to get away from it all by going on a hike in the mountains in southern France.Before I left, I read an interesting story in a magazine. It read, “Once, while I was riding on a crowded bus, the man sitting next to me threw his cell phone out of the window when his phone rang. I was surprised. He loo
22、ked at me, shrugged (耸耸肩) and looked away. I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted to be free of it, because it clearly troubled him.”Billions of people across the world use cell phones. Though cell phones are a wonderful
23、 way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.So when I recently returned home, I got rid of my cell phone. Now I go outside without taking my phone with me. Ive noticed things in my neighborhood I never noticed before, su
24、ch as gardens. Ive met new people, started conversations with neighbors I didnt speak to before and talked with some of my friends face to face instead of chatting over the phone.Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and fri
25、ends.4. According to the story, the man on the bus threw away his cell phone because .A. it didnt work properlyB. it was stolen from someone elseC. he didnt like the phones styleD. he didnt want to be bothered by it5. We can learn from the passage that cell phones .A. are too expensive for many peop
26、leB. are of no use to the authorC. can also get people into troubleD. can make life more interesting6. What can we learn about the author?A. He wants to own a garden now.B. He always chatted with his neighbors.C. He used to take his cell phone when going outside.D. He once threw away his cell phone.
27、7 The main purpose of the passage is to .A. tell us not to let cell phones control our livesB. encourage others to hike with him in FranceC. share his experiences in France with usD. teach us how to get along with neighbors【答案】4. D 5. C 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇议论文。本文主要讲了虽然手机是一种很好的交流方式,但它们往往适得其反。使用手机会增加
28、家庭和朋友之间的压力。停止使用手机,不但没有让人们远离这个世界,反而让人们与家人和朋友更加亲近。【4题详解】细节理解题。根据第二段最后一句I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted to be free of it, because it clearly troubled him.(我不知道这是他的还是偷的,甚至不知道他是否知道手机是什么,但他显然想摆脱它,因为它显然困扰着他。)由此可知,公共汽车上的那
29、个男士不想被手机打扰,所以把它扔了。故选D。【5题详解】推理判断题。纵观全文,特别是第三段Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.(虽然手机是一种很好的交流方式,但它们往往适得其反。使用手机会增加家庭和朋友之间的压力。)由此推断出,手机也能使人陷入困境。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第四段第一、二句So when I
30、 recently returned home, I got rid of my cell phone. Now I go outside without taking my phone with me.(所以当我最近回到家的时候,我扔掉了我的手机。现在我出门不带手机。)可知,作者过去外出经常带手机。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends
31、.(停止使用手机不但没有让我远离这个世界,反而让我与家人和朋友更加亲近。)可知,本文的目的是告诉我们不要让手机控制了我们的生活。故选A。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断
32、题和猜测想象推断题。【小题4】A目的意图题。根据文章最后一段Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.可知本文的目的是告诉我们不要让手机控制了我们的生活。故选A。CThe oddness of life in space never quite goes away. Here are some examples.First consider something as simple as
33、sleep. Its position presents its own challenges. The main question is whether you want your arms inside or outside the sleeping bag. If you leave your arms out, they float free in zero gravity, often giving a sleeping astronaut the look of a funny ballet(芭蕾)dancer. “Im an inside guy,” Mike Hopkins s
34、ays, who returned from a six-month tour on the International Space Station. “I like to be wrapped up.”On the station, the ordinary becomes strange. The exercise bike for the American astronauts has no handlebars. It also has no seat. With no gravity, its just as easy to pedal violently. You can watc
35、h a movie while you pedal by floating a microcomputer anywhere you want. But station residents have to be careful about staying in one place too long. Without gravity to help circulate air, the carbon dioxide you exhale(呼气)has a tendency to form an invisible(隐形的)cloud around your head. You can end u
36、p with what astronauts call a carbon-dioxide headache.Leroy Chiao, 54, an American retired astronaut after four flights, describes what happens even before you float out of your seat. “Your inner ear thinks youre falling. Meanwhile your eyes are telling you youre standing straight. That can be annoy
37、ingthats why some people feel sick. “Within a couple of days truly terrible days for someastronauts brains learn to ignore the panicky signals from the inner ear, and space sickness disappears.Space travel can be so delightful but at the same time invisibly dangerous. For instance, astronauts lose b
38、one mass Thats why exercise is considered so vital that National Aeronautics and Space Administration(NASA)puts it right on the workday schedule. The focus on fitness is as much about science and the future as it is about keeping any individual astronaut healthy. NASA is worried about two things: re
39、covery time once astronauts return home, and, more importantly, how to maintain strength and fitness for the two and a half years or more that it would take to make a round-trip to Mars8. What is the major challenge to astronauts when they sleep in space?A. Deciding on a proper sleep position.B. Cho
40、osing a comfortable sleeping bag.C. Seeking a way to fall asleep quickly.D. Finding a right time to go to sleep.9. The astronauts will suffer from a carbon-dioxide headache when .A. they circle around on their bikesB. they use microcomputers without a stopC. they exercise in one place for a long tim
41、eD. they watch a movie while pedaling10. Some astronauts feel sick on the station during the first few days because .A. their senses stop workingB. they have to stand up straightC. they float out of their seats unexpectedlyD. their brains receive contradictory messages11. One of NASAs major concerns
42、 about astronauts is .A. how much exercise they do on the stationB. how they can remain healthy for long in spaceC. whether they can recover after returning homeD. whether they are able to go back to the station【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】试题分析:这是一篇说明文。本文通过举例说明了太空生活的奇妙:在太空睡觉时,对宇航员来说主要的挑战在于恰当的睡眠姿势;宇航
43、员在一个地方运动久了会出现碳毒性头痛;宇航员的大脑接收到矛盾的信息时会感到恶心。最后告诉我们美国国家宇航局对宇航员主要的担心是宇航员回家后的修养期和如何在太空长久地保持健康。【8题详解】A细节理解题。根据第二段第一、二句“First consider something as simple as sleep. Its position presents its own challenges.”可知在太空睡觉时,对宇航员来说主要的挑战在于恰当的睡眠姿势。故选A项。【9题详解】C细节理解题。根据第三段中“But station residents have to be careful about
44、staying in one place too long. You can end up with what astronauts call a carbon-dioxide headache”可知宇航员在一个地方运动久了会出现碳毒性头痛。故选C项。【10题详解】D细节理解题。根据第四段中“Your inner ear thinks youre failing. Meanwhile your eyes are telling you youre standing straight. That can be annoying-thats why some people feel sick.”可
45、知宇航员在大脑接收到矛盾的信息时会感到恶心。故选D项。【11题详解】B细节理解题。根据最后一段倒数第一、二句“The focus on fitness is as much about science and the future as is about keeping any individual astronaut healthyNASA is worried about two things : and, more importantly, how maintain strength and fitness”可知美国国家宇航局对宇航员主要的担心之一是如何在太空长久地保持健康。故选B项。【
46、考点定位】说明文阅读DAs Internet users become more dependent on the Internet to store information, are people remember less? If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.In a re
47、cent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the info
48、rmation. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.In another experiment, the researchers gave people facts to re
49、member, and told them where to find the information on the Internet. The information was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remember the folder location (位置) better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember
50、how to find it. This is called “transactive memory (交互记忆)”According to Sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, people are learning how to organize huge quantities of information
51、 so that they are able to access it at a later date. This doesnt mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.12. The passage begins with two questions to _.A. introduce the main topicB. show the authors attitudeC. describe how to
52、 use the InternetD. explain how to store information13. What can we learn about the first experiment?A. Sparrows team typed the information into a computer.B. The two groups remembered the information equally well.C. The first group did not try to remember the formation.D. The second group did not u
53、nderstand the information.14. In transactive memory, people _.A. keep the information in mindB. change the quantity of informationC. organize information like a computerD. remember how to find the information15. What is the effect of the Internet according to Sparrows research?A. We are using memory
54、 differently.B. We are becoming more intelligent.C. We have poorer memories than before.D. We need a better way to access information.【答案】12. A 13. C 14. D 15. A【解析】本文是议论文。文章主要讲的是互联网给人类的记忆带来的影响。互联网使用者越来越依赖互联网来储存信息,人们这样做是否会丧失记忆事物的能力呢?专家怀疑互联网可能正在改变人们的记忆内容和方式。【12题详解】推理判断题。根据第一段“Experts are wondering if
55、 the Internet is changing what we remember and how.”专家们想知道,互联网是否正在改变我们的记忆,以及如何改变我们的记忆?这是本文的中心话题。因此推断,作者使用两个问句是为了引出要讨论的话题。故选A。【13题详解】 细节理解题。根据第二段“People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.”可知第一组没有试着记住信息。故选C。【14题详解】 细节理解题。根据倒数第二段“Rather, t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021秋三年级语文上册 期末整理与复习 第2单元知识梳理及典例专训课件 新人教版.ppt
