《2015春走向高考》高三英语一轮(人教版)复习练习:必修2 UNIT 3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2015春走向高考
- 资源描述:
-
1、第一部分必修二Unit 3 .语法单句填空1(2013湖南改编)You must learn to consult your feelings and your reason _ you reach any decision.答案:before考查连词与状语从句。句意:在做任何决定前,你一定要学会考虑自己的感觉与理智。before在之前,引导时间状语从句,符合题意。2Brushing straight after a meal may damage the top of your teeth;_ a result, you may feel pain when eating.答案:as句意:饭
2、后立即刷牙会对牙齿表层造成伤害,结果是吃饭时会感到疼痛。as a result结果。3Many difficulties have _(arise) as a result of the change over to a new type of fuel.答案:arisen句意:由于换成了一种新型燃料,许多困难出现了。arise意为“出现,产生”,符合句意。4Could you tell me how to deal _ these problems so that I will be able to adapt to the life in Guiyang?答案:with句意:你能告诉我为了
3、适应贵阳的生活,我应该如何应对这些问题吗?deal with“处理,应对”,和how连用。5The mother thanked the young man again and again, without _help her son would have been killed by the passing car.答案:whose考查定语从句关系词。句意:妈妈一遍又一遍的感谢那个年轻人,要不是他的帮助,她的儿子会被这个路过的车撞死。后面定语从句中,缺少定语,故用关系代词whose。6He made _ little progress _ his parents felt disappoin
4、ted.答案:such;that考查结果状语从句。中心词是名词,所以用such,后面句子中不缺少成分,不能用as而只能用that。7So much work did we have to do _ we were so exhausted.答案:that由语境可知,本题考查“so.that.”句型。句意为:我们要做的工作如此多以至于我们都精疲力竭。8_ the international situation experiences great changes, China and the US have more common interests and shoulder more commo
5、n responsibilities.答案:As句意为:随着国际形势的巨大变化,中国与美国有了更多的共同利益并肩负着更多的共同责任。as在此处表示“随着,当时”,引导时间状语从句。9Why do you look so worried?My computer broke down and my essay has _ left unfinished since.答案:been考查动词时态和语态。句意为:为什么你看起来如此着急呢?我的电脑坏了,而且我的论文还没有完成。根据题干中的时间状语词since可知,此处应用现在完成时,而且主语my essay和谓语动词之间是动宾关系。10Misunders
6、tandings _(arise) from lack of social communication, unless _(handle) properly, may lead to serious problems.答案:arising;handled考查非谓语动词。句意:由于缺乏社会交流而造成的误解,如果得不到恰当的处理,可能会导致严重的问题。第一空,misunderstandings和arise为逻辑上的主谓关系,所以用arise的现在分词形式,arise from意为“由产生”。第二空,handle和misunderstandings为逻辑上的动宾关系,所以用handle的过去分词形式
7、。.阅读理解(2014西城区第一学期期末)To Friend or Not to FriendWe all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school playground or lunch queue? Social networking sites have become extensions of the school hallways, so w
8、ould you add your parents as “friends” and allow them to view your online activities and conversations with friends?In the past the generation gap included a technology gap, where children were up to date with latest technology and parents were left behind, content to continue their day to day lives
9、 as they always had because they had no need to know more about technology. However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives. This realization has given many parents the motivation to educate themselves about social networking sites.These
10、days many people are attracted to social networking sites because they can choose who they have around them; theres also a certain amount of control over privacy that we dont get in real life. Sometimes we feel that privacy is violated when we must accept a “friend” request from a parent or family m
11、ember.Its a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our online lives. On the one hand we dont want to “reject” their request because that might hurt their feelings or make them feel you have something to hide. On the other hand if you do accept, then you could have a se
12、nse of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before.A recent survey suggested that parents shouldnt take it personally if their child ignores their request: “When a teen ignores a parents friend request, it doesnt necessarily mean that they are hiding someth
13、ing, but it could mean that this is one part of their life where they want to be independent.”Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the blow if you do choose not to add them to your friends list. 文章大意:你能否接受父母为你的网上好友?如何面对父母的添加好友请求?1From Paragraph 2, we learn that _.Ap
14、arents feel secure about their privacy onlineBsocial networks successfully fill the generation gapCparents have realized the importance of social networksDsocial networks offer a platform for parents to communicate答案:C主旨大意题。由第二段第二句话“However, more and more parents are beginning to realize just how im
15、portant social networks are in their lives.”可知。2Teenagers may refuse a parents friend request because _.Athey hide something from their parentsBthey are unwilling to be watched by parentsCtheir parents tend to fall behind in technologyDtheir parents make negative comments on them答案:B细节理解题。由第四段第三句话“O
16、n the other hand if you do accept, then you could have a sense of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before.”可知,青少年不愿加父母为好友,是因为他们不愿有被父母盯着的感觉。3The passage is mainly about _.Aprivacy onlineBsocial networksCthe generation gapDparents friend requests答案:D主旨大意题
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
