《2015春走向高考》高三英语一轮(人教版)复习练习:选修6 UNIT 1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2015春走向高考
- 资源描述:
-
1、第一部分选修六Unit 1.阅读理解(2014山东烟台模拟)If youre in Florence, Italy, and see a man on a ladder wiping the dust off statues and buildings, dont worry. Its just Alessandro Ricci gathering material for his famous smog paintings.Ricci is not a common artist,because he used smog as the main medium of his artworks.
2、 Unlike other painters seeking fast recognition of their talent, he doesn t really care about “being this big artist”. Instead he is more concerned about bringing attention to how much smog there really is in his home town and how its destroying both its monuments and people.Although he did take a c
3、ouple of art classes a few years back,he is mainly selftaught,doesnt work in a studio,donates most of his works,and refuses to play by the rules of the Florentine Art Gallery, which he considers corrupt. Alessandro Ricci believes selling his smog paintings will not only compromise his principles,but
4、 also contradict the very thing hes trying to doraise awareness about smog pollution in this city.Alessandro lives with his parents nearby Florence, but almost every day he visits the streets of the city, and collects smog for his paintings. He gets it from several meters above ground,from clean sur
5、faces like marble, plastic and stone, using damp pieces of cotton. Then he applies the smog directly onto a cloth and creates street scenes and reproductions of the very buildings from which he got the dangerous material. Finally, he seals his paintings with a natural resin (树脂)His actions helped wi
6、n a small victory for the people of Florence, as in October 25,2012 the Duomo area of the city was made pedestrianonly. But there is still a long way to go,the artist believes, and only cleaning the thick layer of smog that has accumulated throughout Florence would take several years. Still, he cont
7、inues to paint his unique smog artworks and let the people know how polluted the environment they live in really is.文章大意:本文是一篇记叙文,主要讲述了意大利弗罗伦萨市的一名艺术家通过用烟雾作画来抵制环境污染的故事。1What does the text mainly tell us?AFlorentine artist fights pollution by painting with smog.BRicci invents a unique way to paint bui
8、ldings in Florence.CPeople in Florence gather smog to create street scenes.DFlorence takes measures to improve the polluted city.答案:A主旨大意题。根据文章最后一段的总结和文章的整体理解可知,本文主要讲述了意大利弗罗伦萨市的一名艺术家通过用烟雾作画来抵制环境污染的故事,故答案A符合文意。2In what way is Ricci quite different from other artists?AHe lacks talent in art works.BHe
9、cares little about fame.CHe hates all the art Galleries.DHe likes to do things at will.答案:B细节理解题。根据文章第二段的第二句“Unlike other painters seeking fast recognition of their talent, he doesnt really care about being this big artist”可知,他并不在乎名气的大小。3Ricci paints his unique smog artworks aiming to _.Afight gover
10、nment corruptionBadvertise the monumentsCcreate more street scenesDraise awareness about pollution答案:D推理判断题。根据文章最后一句“Still, he continues to paint his unique smog artworks and let the people know how polluted the environment they live in really is.”可知,答案D符合文意。4What is Paragraph 4 mainly about?AThe pl
11、ace where Ricci lives.BThe problem that Florence faces.CThe way Riccis paints with smog.DThe materials for his painting.答案:C段落大意题。根据第四段的整体理解可知,本段主要讲的是这名艺术家是如何用烟雾作画的,答案C符合文意。A、B、D三项均不是第四段的主要内容。5We can learn from the last paragraph that _.ADuomo area of Florence has become more crowded with trafficBRi
12、ccis action has brought no change to the people of FlorenceCRicci will continue to raise Florentine peoples awareness about pollutionDSmog pollution in Florence will be completely settled in several years答案:C推理判断题。根据文章最后一段的第二句“But there is still a long way to go.”和最后一句“Still, he continues to paint h
13、is unique smog artworks and let the people know how polluted the environment they live in really is.”可推知,这名艺术家Ricci将继续从事这项活动以唤醒人们保护环境的意识。.七选五(2014长春市第三次调测)Trust has been considered as the basis of any relationship, including friendship. No relationship can last long with a lack of trust. Not many of
14、 your friends will have real faith in you as you would like to believe._1_ Sometimes, it takes years, even a complete lifetime, to trust someone. However, how do we know if our friends have faith in us?_2_ With whom will you share things that you dont want everyone to know? It would be with a close
15、friend, whom you trust as much as you trust yourself. While a few of your friends may be fiercely protective of their privacy and may not tell their secrets to anyone, those who do, surely find you trustworthy and reliable. Whom do you look up to for advice when you need it the most? It has to be ei
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
