《2017参考》金版教程2016高考英语二轮复习训练:4-2-3 高级表达与过渡衔接B WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2017参考
- 资源描述:
-
1、建议用时:55分钟.完形填空2015黑龙江大庆质检二I believe different people have experienced different adolescence. I must admit I was still an angry _1_ in my first year of college. My _2_ was that my parents didnt please me at all.Our finances were _3_, so I chose to go to a (n) _4_ college and take a bus to classes eve
2、ry day. One day I had a(n)_5_ fight with my father. We both exploded into shouts. I _6_ out of the house and missed my bus to school.I rushed all the way to school. As I _7_ across the campus toward my class, I suddenly realized I didnt have the _8_ that was due: a thought card. My professor asked u
3、s to _9_ an index card with our names and the dates every Tuesday. _10_ what was on the rest of the card, we could write a thought, a question or something else.Now, outside the door, ten minutes later, I took an index card. _11_ to write something on it, I could only think about the _12_ Id just ha
4、d with my dad. I wrote “I am the son of an idiot!”, then _13_ into the room, and handed it to our professor.Next day, our professor _14_ the thought cards and I _15_ he wrote, “What does the son of an idiot do with the rest of his life?” The professors innocentseeming question _16_ me to the issue:
5、whose problem is it? _17_, my thinking began to shift. I realized that I had created a life _18_ I was not a central figure!The _19_ of growth wasnt easy or fast. _20_ later, from a struggling student, I became a successful student and then a successful teacher.青春期的作者有一次与父亲发生冲突,但在教授的“thought card”的启
6、发下,作者慢慢地走出了青春期叛逆的心境,最终走向了成功。1A.child Badult Cadolescent Dstudent答案:C“我”必须承认,大学一年级时“我“仍是一个愤青。adolescent“青少年”,文中的第一句话已经给出了提示。2A.temper Banger Cmood Dpain答案:B根据空格前的“I was still an angry _1_ in my first year of college”可知,“我”生气是因为“我”的父母让“我”不高兴。3A.limited Bspecial Cpractical Dfantastic答案:A由下文可知,“我”经常乘公交车
7、上学,因此此处表示“我们家的经济不宽裕”,故选A项。4A.ordinary Bprivate Clocal Dstate答案:C我们家的经济条件不宽裕,因此“我”选择去上“当地的”一所大学,每天乘公交车去上学。ordinary“普通的”;local“当地的”;private“私人的”;state“政府的,州的”。5A.serious Bcontroversial Cunfriendly Danxious答案:A由后文中的“We both exploded into shouts”可知,“我与父亲发生了一次严重的(serious)争吵”。故选A项。6A.stormed Bwandered Csl
8、ipped Dstepped答案:A由语境可知,“我”和父亲发生冲突之后,“气冲冲地走”出了屋子。storm“气冲冲地走”;wander“游荡,漫游,闲逛”;slip“滑倒”;step“迈步”。7A.leaped Bwalked Cran Dheaded答案:C由空格前的“I rushed all the way to school”可知,“我”跑(ran)向教室。leap“跳跃”;walk“步行”;head“朝(某个方向)行进”。8A.duty BassignmentCcommitment Dmaterial答案:B教授布置的任务就是我们要在每周二带来自己的“thought card”,写上
9、自己的姓名、日期、想法、问题或者其他事情。assignment“任务”符合语境,故选B项。9A.take up Bput downChand out Dbring along答案:D参见上题答案。take up“开始从事,继续,占据”;put down“镇压,放下”;hand out“分发”;bring along“带上,带来”。10A.Due to BRegardless ofCAs for DThanks to答案:C卡片上要写姓名,日期,至于余下的部分,可以写想法、问题或其他事情。As for“至于”;Thanks to“幸亏,由于”;Regardless of“不管,不顾”;Due t
10、o“由于,归功于”。11A.Concerned BDesperateCExcited DActive答案:B作者刚与父亲发生冲突,又忘记带教授布置的作业,因此应是“绝望地”在上面写了一些东西。故选B。12A.issue BconversationCdispute Dfight答案:D由上文中的“One day I had a(n) _5_ fight with my father”可知,此处应选D项。13A.poured BenteredCdashed Dapproached答案:C根据语境可知,此处应该是“冲进”教室,故选C项。dash“猛冲,急奔”。14A.gave back Bcheck
11、ed outCput away Dpassed on答案:A第二天,教授归还了我们的卡片。give back“归还”;check out“结账离开”;put away“将收起”;pass on“转交,递给”。15A.explored Brecognized Cdiscovered Dignored答案:C教授归还了卡片,“我”发现(discovered)教授写的话。故选C项。16A.awoke Bforced Cscared Dadjusted答案:A教授看似平淡的问题“唤醒”(awoke)了“我”。17A.Slowly BRapidly CGenerally DSwiftly答案:A根据空格
12、后的“my thinking began to shift”可知,作者的想法“慢慢地”改变了。18A.what Bin which Cwhich Dthat答案:B此处应该是“in which”引导的定语从句,在从句中作状语,先行词为“life”。19A.process Bprogress Cperiod Dchallenge答案:A成长的“过程”既不容易,也不快。20A.Weeks BTerms CMonths DYears答案:D由上文可知,成长过程时间长,而作者后来又成为一位成功的老师,故此处选D项。.阅读理解A2015贵州七校联考Having experienced a shockin
13、g electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, James Francos world became completely dark and quiet for almost ten years. The loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life. His family, especially his wife, did their b
14、est to tend and comfort him and finally he regained the will to live.One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunderstorm started all at once. He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. Witnesses thought he was dead
15、 but he woke up 20 minutes later, lying face down in muddy water. He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw: a tree and a muddy road. When Mrs. Franco came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her vo
16、ice for the first time in nearly ten years.The news of James regaining his sight and hearing quickly spread and many doctors came to examine him. Most of them said that he regained his sight and hearing from the shock he got from the lightning. However, none of them could give a compelling answer as
17、 to why this should happen. The only reasonable explanation given by one doctor was that, since James lost his sight and hearing as a result of a sudden shock, perhaps, the only way for him to regain them was by another sudden shock.这是一篇新闻报道,James Franco经历了一次电击事故后,失明、失聪近十年,但是后来被闪电击中后他奇迹般地恢复了视力和听力。1T
18、he reason that James attempted to kill himself was that _.Aa terrible electrical accident happened to himBhe had to live in a dark and silent worldChe was struck by the lightning once moreDnobody in the world cared about him答案:B考查细节理解。根据第一段中的“The loss of sight and hearing threw him into such sorrow
19、that he tried a few times to put an end to his life”可知,失去视力和听力导致James Franco生活在黑暗和无声的世界中,这种痛苦导致他几度要自杀,即B项正确。2What was James doing when he was struck by the lightning?ASheltering from the rain under a tree.BPutting an end to his life.CTaking a walk with a stick.DLying on the ground.答案:A考查细节理解。根据第二段中的
20、“He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning”可知,James Franco被闪电击中时,他正在树下躲雨。即A项正确。3What does the underlined word “compelling” in Paragraph 3 mean?Awrong BconvincingCunexplained Dtrue答案:B考查词义猜测。根据第三段中的“However, none of them could give a compelling answer as to
21、why this should happen. The only reasonable explanation”可知,compelling和reasonable意义相近,画线词所在句的句意为:然而,关于为什么竟然会发生这样的事情,没有人能给出一个令人信服的答案。即B项正确。4Which of the following can be the best title for the text?AA Terrible Electrical AccidentBJames Franco and His WifeCAn Unforgettable ExperienceDWhat a Sudden Shoc
22、k!答案:D考查主旨大意。本文主要讲述了James Franco被闪电袭击之后奇迹般地恢复了视力和听力的故事,故D项作文章标题最合适。1experience n/vt. 经历;体验2.tend vt. 照顾;趋向3witness n/vt. 目击者;目睹4reasonable adj. 合情合理的5sudden adj. 突然的;意外的1put an end to 结束 2.do ones best 尽力3as a result of 因为的结果原文:One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his hou
23、se when a thunderstorm started all at once. (be doing.when)译文:在一个炎热的夏季的下午,他正拿着一枝拐杖在家附近散步,突然一阵雷暴开始。仿写:I_was_walking_along_the_river_when I heard a drowning boy crying for help.我沿河散步时突然听到一个溺水的孩子大声求救。B点击观看解答视频2015山东日照校际联测“Friendly doctors are bad for their patients health,” researchers have warned as a
24、 new study revealed two thirds of young doctors struggle to be truthful with patients they like.Blurring (使变得模糊不清) the lines between social and professional relationships can affect the level of care offered and prevent patients from being honest about important side effects.“Doctors should avoid ad
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458185.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020高考语文二轮复习板块七写作3突破高分打造亮点课件.ppt
