山东省临沂第一中学2021-2022学年高二上学期第一次段考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省临沂第一中学2021-2022学年高二上学期第一次段考英语试题 WORD版含解析 山东省 临沂 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 段考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、临沂一中2020级高二上学期第一次段考英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the woman do this afternoon?A. Go to the park.B. Take pictures.C. Have a class.【答案】C【解析】【原文】M: Would you like to go to t
2、he park with me later? Im going to try out my new camera and take some beautiful photos.W: Id love to, but I have my biology class this afternoon. Enjoy your new camera.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the main reason for the woman to buy a beach chair?A. She hates to get burned.B. She wants something t
3、o sit on.C. She needs to put her towels on it.【答案】A【解析】【原文】W: I need something I can take to the beach, so that I would not get burned by the sand. Towels do not work.M: Have you thought about a beach chair? It is comfortable, easy to carry and very cheap.W: A beach chair sounds like a good investme
4、nt.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest the man do?A. Send a card.B. Use the Internet.C. Make a phone call.【答案】B【解析】【原文】M: Its my sisters birthday tomorrow and Ive forgotten to send her a card. Is it too late to get one delivered, or should I just phone her?W: You should send her a video
5、 message via the Internet. Shell like that.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much money will the man probably lend to the woman?A. $400.B. $300.C. $100.【答案】C【解析】【原文】W: This MP4 costs four hundred dollars, but I only have three hundred dollars now.M: Dont worry. I can lend you the rest.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Wh
6、y does the woman want fewer peppers in her food today?A. She feels too hot.B. She has a health problem.C. She doesnt like spicy food.【答案】A【解析】【原文】M: Why did you order your dish so light today? I heard eating more peppers can be good for your health.W: I do love the pepper, but the sun is so strong t
7、oday. Im already sweating up a storm even we havent eaten yet!第二节: (共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What will the speakers do next?A. Visit a university.B
8、. Take a holiday.C. Unload bags.7. Where are the speakers probably?A. On a train.B. In a car.C. On a bus.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】W: So, here we are. Its time to say goodbye.M: Not just yet, Mom. We have to unload my bags from the back of the car.W: I know. Well, next I wont see you for a long time.M: Y
9、oull see me during the holidays and I can always catch a bus or a train back home for a quick visit.W: I suppose so. And I hope youll enjoy your university.M: I will. Dont worry about me. Lets get out of the car and get my bags.W: OK. Your dad and I will miss you so much.听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请
10、去附件查看】8. Where does Aunt Katie live?A. By the sea.B. On a hill.C. In a city.9. What is the relationship between the speakers?A. Aunt and nephew.B. Brother and sister.C. Guide and tourist.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: I love Aunt Katie, dont you?M: Everybody loves Aunt Katie. Shes the funniest person alive
11、.W: We never stop laughing when we visit her, do we?M: Yes. The terrible twins, she calls us. I love her house as well you can just walk out of the back door and onto the beach.W: Oh, yes. Its so flat there. You can walk for miles and miles without getting tired.M: I wish we could move from the city
12、 and live there.W: There isnt much work in that area. Thats why Mom and Dad moved here.M: We could run boat trips for tourists.W: That would be fun.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Who felt sad about the news in the paper?A. Susan.B. Nat Baker.C. Susans grandma.11. Why have the plans for the c
13、ommunity center been postponed?A. There is not enough money.B. People prefer the old library.C. The senior citizens dislike the idea.12. What does the man think of the old community center on Elm Street?A. It is very big.B. It isnt well equipped.C. It isnt suitable for the elderly.【答案】10. B 11. A 12
14、. C【解析】【原文】W: Morning, Grandpa. Whats the matter?M: The news in this paper made my friend Nat Baker upset. It says: “The old library building on Chestnut Street, which hasnt been used for over a year till now, was planned to be made into a community center to serve senior citizens. Due to a lack of
15、funds for the repainting and necessary furniture, the plans for the community center have been postponed indefinitely.”W: Is it a serious problem, Grandpa?M: Yes. Nat is not so lucky as I am, Susan. He doesnt have any family with him. He depends on places like a community center.W: But theres an old
16、 community center on Elm Street.M: Its small, and its set up primarily for kids: ping-pong tables, soda machines, and lots of music. Its too noisy for older people like Nat.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the business of the mans company?A. They process natural diamonds.B. They create
17、 the biggest diamonds.C. They produce man-made diamonds.14. What is currently the most significant advantage of the company?A. The successful marketing team.B. The modern production method.C. The mans global business contacts.15. How does the woman plan to help people?A. By making jewelry more affor
18、dable.B By resolving problems in the jewelry industry.C. By improving labor conditions at her local mine.16. What is the mans attitude to diamond business?A. Positive.B. Uncertain.C. Negative.【答案】13. C 14. B 15. B 16. A【解析】【原文】W: Ive been in the jewelry and diamond industry for over six years. This
19、is the first time Ive been interviewed by a company like yours.M: Well, we do things differently at our company. Natural diamond mines have caused wars and abuse of workers, and weve mastered the art of creating them in a laboratory.W: Ive heard about your human-made diamonds. May I see some?M: Of c
20、ourse. Come and have a look. With the modern technology, these laboratory diamonds are up to 99.9% identical to earth-mined diamonds.W: Theyre beautiful you werent lying. You could change the world with these.M: I know. Our manufacturing and jewelry creation process becomes more efficient every day.
21、 We just need someone with industry contacts, like you, to spread the word.W: Yes, and well create a marketing team together. I also want to stop the damage that some diamond mines have done to poorer communities worldwide.M: With this production system and your knowledge, we may not beat out the bi
22、ggest companies, but well surely transform the diamond business for the better.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What should you focus on for the introduction?A. Your hobbies.B. Your name and schooling.C. Something about the job interests.18. How long does most peoples attention last according to
23、 the talk?A. At least half an hour.B. About twenty minutes.C. Less than two minutes.19. What is the time limit for impressing someone?A. Within 30 seconds.B. Within 60 seconds.C. Within 120 seconds.20. What is the purpose of the talk?A. To stress the importance of resumes.B. To give tips about self-
24、introduction.C. To explain a recent scientific research.【答案】17. C 18. C 19. A 20. B【解析】【原文】Everyone knows how to introduce themselves, right? Its just like those name labels used at networking events, “Hello, my name is” Unfortunately, a lot of job seekers have a tough time going beyond a basic intr
25、oduction. Sure, they can chat about where they grew up or their favorite book or movie, but it can be very helpful to say something smart and relevant about their job interests.Are you confident about your skills? Are you ready to use them the next time someone asks what youre looking for? While usu
26、al wisdom suggests you prepare a two-minute self-introduction, most introductions dont last two minutes, and thats usually too long to hold peoples attention. Instead, you should think about how to share some information about yourself quickly and simply, so you dont lose your target audiences atten
27、tion.If you cant introduce yourself to a potential contact in 30 seconds or less, you may miss some important opportunities to impress someone important. Effectively introducing yourself is very important for you to find a job. You should prepare for it ahead of time.第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共11小题;每
28、小题2.5分, 满分27.5分)阅读下列短文, 从每图所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AWilhelm Conrad Rntgen, a Germanphysicist, produced and detectedX-rays, which earned him the Nobel Prize in Physics in 1901.He was born to a family of a German businessman and cloth producer. In 1865, he was unfairly forced to leave high school. Wit
29、hout a high school diploma, Rntgen could not attend university. Upon hearing that he could enter theFederal Polytechnic InstituteinZurich, he passed the entrance examination and began studies there. In 1869, he graduated with aPhD. Then he held positions as professor in several universities. In 1888
30、, he obtained the physics chair at the University of Wrzburg.In an experiment in 1895, he occasionally found a strange unknown light. It turned out that there was a piece of cardboard, mysterious light is from it. “But why does this cardboard produce light?” He asked himself and was determined to te
31、st it.For days on end, he shut himself away in his laboratory, where nothing seemed to make sense to him outside, intent on this nameless ray. After seven weeks of secret experiments, Wilhelm Rntgen found that the effect is caused by an invisible ray that can pass through paper and 2-3 cm thick wood
32、 and thin aluminium sheets. If you put your hand between the tube and the screen, you can see the bones in your hand. On December 28,1895, he announced his new discovery, calling the unknown ray X-ray.Rntgen was married to Anna Bertha Ludwig, who was six years his senior, for 47 years until her deat
33、h in 1919. In 1866 they met in Zrich. But his father didnt approve due to her age. Their marriage began with financial difficulties as family support from Rntgen had ceased.21. Rntgen couldnt go to university because _.A. he didnt graduate from high schoolB. his family was very poorC. he didnt pass
34、the entrance examinationD. his general scores were not good22. What caused Rntgen to discover X-ray?A. Other scientists research and helpB. His teams efforts and cooperationC. His curiosity and determinationD. The attraction of fame23. Which of the following about Rntgen is NOT mentioned?A. His achi
35、evementB. His educationC. His lifeD. His hobbies24. Rntgens father was against his marriage probably because _.A. his wife was from a poor familyB. his wife was older than himC. they were too young to be marriedD. his father disliked her character【答案】21. A 22. C 23. D 24. B【解析】【分析】本文是一篇人物传记。文章介绍德国物理
36、学家威廉康拉德Rntgen的生平经历及成就。他发明并探测了x射线,并因此获得了1901年的诺贝尔物理学奖。【21题详解】细节理解题。根据第二段中“Without a high school diploma, Rntgen could not attend university.(没有高中文凭,Rntgen就不能上大学)”由此可知,Rntgen上不了大学,因为他没有高中毕业。故答案为A。【22题详解】推理判断题。根据第三段“In an experiment in 1895, he occasionally found a strange unknown light. It turned out
37、that there was a piece of cardboard, mysterious light is from it. But why does this cardboard produce light?He asked himself and was determined to test it.(在1895年的一次实验中,他偶尔发现了一种奇怪的未知光。原来是一块纸板,神秘的光是从它发出来的。“但是为什么纸板会发光呢?”他问自己,并决心测试一下)”可知,他的好奇心和决心促使Rntgen发现了X射线。故选C。【23题详解】细节理解题。根据第二段中“Upon hearing that
38、he could enter the Federal Polytechnic Institute in Zurich, he passed the entrance examination and began studies there. In 1869, he graduated with a PhD. Then he held positions as professor in several universities. In 1888, he obtained the physics chair at the University of Wrzburg.(在听说他可以进入苏黎世联邦理工学
39、院后,他通过了入学考试并开始在那里学习。1869年,他获得博士学位。之后,他在几所大学担任教授。1888年,他在Wrzburg大学获得物理学教授职位)”;根据倒数第二段中“On December 28,1895, he announced his new discovery, calling the unknown ray X-ray.(1895年12月28日,他宣布了他的新发现,称未知的射线x射线)”;根据最后一段“Rntgen was married to Anna Bertha Ludwig, who was six years his senior, for 47 years unti
40、l her death in 1919. In 1866 they met in Zrich. But his father didnt approve due to her age. Their marriage began with financial difficulties as family support from Rntgen had ceased.(Rontgen与安娜伯塔路德维希(Anna Bertha Ludwig)结婚,他是他的大四学生,在1919年去世了47年。1866年,他们在苏黎世见面。但他的父亲由于她的年龄而不赞成。他们的婚姻始于财政困难,因为Rontgen的家庭
41、支持已经停止)”由此可知,文章提到了Rntgen的生活、教育、成就,但是没有提到他的业余爱好。故选D。【24题详解】推理判断题。根据最后一段中“In 1866 they met in Zrich. But his father didnt approve due to her age.(1866年,他们在Zrich会面。但他的父亲不同意,因为她的年龄)”由此可知,Rntgen的父亲反对他的婚姻可能是因为他的妻子比他大。故选B。BMost of us like visiting the hills during the holiday season. The pure air, the gree
42、nery, and the simple living of the people in these regions is what attracts us. While the increase in the number of tourists visiting the hills has done wonders for the local economy, the pollution levels, especially the plastic waste, is also increasing rapidly.In an attempt to maintain the beauty
43、and the greens in the Himalayan region, Pradeep Sangwan started an organisation, which he named Healing Himalayas.While in college, Pradeep took an interest in long hiking, and that was the beginning for him. He says, “Movies of Bollywood plays a huge role in making the hills popular. Movies of frie
44、nds going on holidays to hike and finding themselves on these adventures have inspired many to come here. But when we arrived at Himalayas, things were different”.Along with a group of volunteers, Pradeep set out with jute bags (麻袋) to return with piles of waste. He says, “A few months ago, we found
45、 that we had collected around 4,00,000 kilos of waste. This number would have gone up now.” The waste that is collected is sent to two recycling plants in the state, where electricity is produced.Healing Himalayas conducts special activities, mass clean-ups and events in the community and schools to
46、 create awareness about the maintenance and restoration of the environment.His quest is to ensure that people enjoy the place as it is, without spoiling it. In an interview, he offers a few tips to travellers, such as carrying your own bottle of water and completely avoiding using straws.25. What in
47、spired Pradeep to go adventure in Himalayas?A. Indian filmsB. Serious pollutionC. Adventurous booksD. Beautiful scenery26. The underlined word in paragraph 4 probably means _.A. living things with leaves and rootsB. factories or buildingsC. useful and scientific methodsD. advanced machines27. Accord
48、ing to the passage, which of the following is true?A. Pradeep calls on people not to climb Himalayas.B. The number of waste has decreased due to their work.C. Tourists made few contributions to local economy.D. It is vital to raise peoples awareness of protecting environment.【答案】25. A 26. B 27. D【解析
49、】【分析】本文是记叙文。文章介绍了Pradeep创立Healing Himalayas这一环保组织的原因和他们的一些具体做法。【25题详解】细节理解题。根据第三段Pradeep的话“Movies of Bollywood plays a huge role in making the hills popular. Movies of friends going on holidays to hike and finding themselves on these adventures have inspired many to come here. But when we arrived at
50、 Himalayas, things were different.(宝莱坞的电影在让这些山变得收欢迎中发挥了巨大的作用,朋友们在假期结伴去徒步旅行和冒险的电影激励着许许多多的人来这里。但当我们到达喜马拉雅山时,情况就不同了)”可推知,是宝莱坞的电影,即印度电影激发了Pradeep去喜马拉雅山探险,。故选A项。【26题详解】词义猜测题。根据第四段“The waste that is collected is sent to two recycling plants in the state, where electricity is produced.(收集到的垃圾被送到该州的两个回收plan
51、ts,在那里发电)”中定语从句“where electricity is produced”可知,划线单词plants是可知将垃圾转化为电能的地方,所以应该是工厂或类似建筑。故选B项。【27题详解】推理判断题。从第五段“Healing Himalayas conducts special activities, mass clean-ups and events in the community and schools to create awareness about the maintenance and restoration of the environment.(“治愈喜马拉雅山”组
52、织在社区和学校开展特别活动、大规模清理活动和组织提高人们对环境保护和恢复意识的活动) ”和第六段“In an interview, he offers a few tips to travellers, such as carrying your own bottle of water and completely avoiding using straws.(在一次采访中,他向旅行者提供了一些建议,比如自己带水瓶,完全避免使用吸管)”Healing Himalayas这一环保组织的具体行为可推知, 在环境保护中,提升人们的环保意识才是关键。故选D项。CA self-driving bus,
53、made by CRRC Electric Vehicle Co Ltd, performed a trial run in Paris, France. Smart electric buses made in China are scheduled to start regular passenger services on open roads in autumn next year.Demand for environmentally friendly public transport vehicles is rising in many parts of the world, esp
54、ecially in Europe. The company put a 12-meter-long self-driving bus on a trial run in Paris last week. The autonomous vehicle cleared a 6-kilometer route in southeast Paris on Friday. In about 40 minutes, the bus passed 26 traffic lights and 10 bus stops.Benjamin Joliviere, a French engineer, said t
55、he results of the trial were more than positive. It was the first time in France that a self-driving bus ran on a regular bus route.Francois Yann, a bus driver, sat in the drivers seat during the trial run. Once we had done the training and saw the vehicle in operation, we found it performed actuall
56、y quite well, he said. “It feels like a technology we were dreaming about when we were kids. And now, its all happening .”.In recent years, smart bus trials have been held in a number of Chinese cities. CRRC Electric Vehicle said the trial operations of Shanghais first autonomous bus line began last
57、 month. The 8.5-km line with eight platforms opened to the public in mid-August. It takes a bus 35 to 40 minutes with 14 bus stops to complete the ride. The autonomous vehicles can automatically respond to 15 traffic lights, pull over, and open and close their doors.Thanks to the rapid development o
58、f digital, intelligent and green technologies in transport, Chinese companies are seeking commercial opportunities. They are pioneering a new wave of technological breakthroughs.28. The trial run was described in paragraph 2 by _A. listing dataB. giving examplesC. showing a diagramD. having a contra
59、st29. What can we infer about Francois Yann?A. He had many dreams in his childhood.B. He has been longing to drive such a vehicle.C. He joined the company in designing the bus.D. He thought the technology is not worth it.30. What message does the author seem to convey in the passage?A. People desire
60、 for riding smart buses.B. Smart buses have been widely used in China.C. China leads the way in smart buses.D. Smart buses have been sold to many countries.31. What is the similarity in number between the trial in Paris and Shanghai?A. Bus stopsB. Route lengthC. Traffic lightsD. Riding time【答案】28. A
61、 29. B 30. C 31. D【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了无人驾驶电动公共汽车在各国的发展,它们在一些城市已经通过测试,正在开创一波新的技术突破。【28题详解】推理判断题。根据第二段的“The company put a 12-meter-long self-driving bus on a trial run in Paris last week. The autonomous vehicle cleared a 6-kilometer route in southeast Paris on Friday. In about 40 minutes, the bus pass
62、ed 26 traffic lights and 10 bus stops.(该公司上周在巴黎试用了一辆12米长的自动驾驶巴士。周五,这辆自动驾驶汽车在巴黎东南部运行了6公里。在大约40分钟内,这辆公交车经过了26个红绿灯和10个公交车站)”可推断,这次试运行是用数据来展示的。故选A。【29题详解】推理判断题。根据第四段的“Once we had done the training and saw the vehicle in operation, we found it performed actually quite well, he said. “It feels like a tech
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458466.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
内蒙古乌审旗无定河镇河南学校高中语文人教版必修3:第9课 劝学 课件 .ppt
