2021-2022年新教材高中英语 UNIT 3 SPORTS AND FITNESS Period 2训练(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT SPORTS AND FITNESS Period 2训练含解析新人教版必修第一册 2021 2022 新教材 高中英语 训练 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 3Period Two题组A基础练(建议用时:15分钟).单句语法填空1The _ (injure) were taken to hospital by ambulance.2The success or _(fail) of the matter depends on your own effort.3Coubertin was honored _ “the father of the modern Olympic Games”4He fought the illness with courage and _ (determine)5Could you do me a favour
2、 and lead me _ the bus station?6People wore colourful clothes and seemed _ (have) a good time.7His words gave me the _(strong) to overcome the difficulty.8Sue shares a house _ three other students.9The secret _ happiness is being content with what you have.10_ a student, you should learn how to use
3、a dictionary.【答案】1.injured2.failure3.as4.determination5.to6.to be having7.strength8.with9.to10As.完成句子1He _ _ _ this sort of work for years.他干这一行有些年头了。2He lit a fire with a pile of wood to _ _ _.他用一堆木头生活,为自己取暖。3He seemed _ _ _ the news.他好像已经知道这个消息了。4When I passed his room, he seemed _ _ _.我经过他的房间时,他好
4、像正在唱歌。5_ _ _ is not at all the end of all games.输掉一场比赛并不代表所有比赛都输了。【答案】1.has been doing2.make himself warm3to have known4.to be singing5.Losing one game.微写作李宁是体操(gymnastics)界的传奇(legend)人物,曾经赢得一百多枚金牌(gold medal)。他为祖国带来了荣誉(glory and honour),为我们树立了良好的榜样(set a good example for)。尽管他多次受伤(injured),但是他从未失去信心
5、(lose heart ),并且永不放弃(give up)。正是他的决心(determination)让他如此成功。_One possible version:Li Ning is a legend in gymnastics, who won over 100 gold medals.He brought glory and honour to our country, and set a good example to us.Although he was injured many times, he didnt lose heart and never gave up.It was hi
6、s determination that made him so successful.题组B提升练(建议用时:25分钟).阅读理解My First MarathonA month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train.Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school.In
7、 my first PE.class, the teacher required us to run laps and then hit a softball.I didnt do either well.He later informed me that I was “not athletic”The idea that I was “not athletic” stuck with me for years.When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about
8、competition or whether or not I was athletic.It was all about the battle against my own body and mind.A test of wills!The night before my marathon, I dreamt that I couldnt even find the finish line.I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the star
9、t line, my shoe laces(鞋带)became untied.So I stopped to readjust.Not the start I wanted!At mile 3, I passed a sign: “GO FOR IT, RUNNERS!”By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly.Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21, I wa
10、s starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign.She is my biggest fan.She never minded the alarm clock sounding at 4 a.m.or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish.But I finished! And I got a medal.In fact, I got the same medal as the one that
11、 the guy who came in the first place had.Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself a “marathon winner”()1.A month before the marathon, the author _.Awas well trainedBfelt scaredCmade up his mind to runDlost hope()2.Why did the author mention
12、 the PE.class in his 7th year?ATo acknowledge the support of his teacher.BTo amuse the readers with a funny story.CTo show he was not talented in sports.DTo share a precious memory.()3.How was the authors first marathon?AHe made it.BHe quit halfway.CHe got the first prize.DHe walked to the end.()4.W
13、hat does the story mainly tell us?AA man owes his success to his family support.BA winner is one with a great effort of will.CFailure is the mother of success.DOne is never too old to learn.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了“我”凭借自己的意志力成功跑完第一次马拉松全程的励志故事。1C细节理解题。根据第一段中的“Yet, I was determined to go ahead.”可知,尽管“我”在马拉松
14、赛前一个月脚踝受伤使得训练时间缩短,但“我”仍下定决心参赛。2C推理判断题。根据第二段中的“I didnt do either well.He later informed me that I was not athletic”可知,“我”在七年级的时候做得不是很好,后来被老师认为不是一个擅长运动的人,因此,“我”提到当初七年级的事情是为了证明自己真的没有运动天赋,为下文作者摆脱世俗的标签、挑战自我埋下伏笔。3A细节理解题。根据倒数第二段中的“I was one of the final runners to finish.But I finished! And I got a medal.I
15、n fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.”可知,“我”坚持到了最后,而且得到了一块奖牌,虽然不是第一名,由此可见“我”成功地跑完了马拉松。4B主旨大意题。通读全文可知,“我”在讲述自己跑马拉松的经历,再根据最后一段“Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels, I can now call myself a marathon winner”可知,“我”成功跑完马拉松源于自己的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458665.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
