2021-2022年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS训练(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT NATURAL DISASTERS训练含解析新人教版必修第一册 2021 2022 新教材 高中英语 DISASTERS 训练 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 4NATURAL DISASTERS (满分:100分建议用时:50分钟)第一部分单项选择(10分)()1.Up to now, more than seven million people _ by the drought.Aare affectedBare affectingChave affectedDhave been affected()2.He was so _ in his work that he didnt notice that it was already midnight.AdevotedBburiedCoccupiedDaddicted()3.The fir
2、e lasted nearly two days, _ nearly nothing valuable.AleftBto leaveCleavingDhaving left()4.The young man _ his new car when an accident happened.Ais drivingBdroveChad drivenDwas driving()5.At this point, it suddenly _ me that I was wasting my time.AoccurredBstruckChappenedDthought()6.It is said that
3、the new timetable will _ tomorrow.Acome into effectBhave an effect onCin effectDbring into effect()7.When the girl studied in England, she lived with a host family _ members always helped her.AwhoBwhatCwhoseDthat()8.My father is the first person to _ I will turn for help when I meet difficulties.Awh
4、oBwhomCwhichDthat()9.The kind couple treated the girl as if she _ their own daughter.AwereBhas beenChad beenDis()10._ he went, he was warmly welcomed by local people.ASomewhereBNowhereCAnywhereDEverywhere【答案】15DBCDB610ACBAD第二部分阅读(20分)A(2019浙江省诸暨中学高一上学期期中)Suddenly another thought went through Kates m
5、ind like an electric shock.An express train was due to go past about thirty minutes later.If it were not stopped, that long train, full of passengers, would fall into the stream.“Someone must go to the station and warn the station-master,” Kate thought.But who was to go? She would have to go herself
6、.There was no one else.In wind and rain she started on her difficult way.Soon she was at the bridge that crossed the Des Moines River, a bridge also built of wood, just like the bridge across Honey Creek.The storm had not washed this away, but there was no footpath across it.She would have to cross
7、it by stepping from sleeper(枕木)to sleeper.With great care she began the dangerous crossing, sometimes on her hands and knees, hardly daring to look down between the sleepers into the wild flood waters below.If she should slip, she would fall between the sleepers, into the rapidly flowing stream.At l
8、astshe never knew how long it had taken hershe felt solid ground under her feet.But there was no time to rest.She still had to run more than half a mile and had only a few minutes left.Unless she reached the station before the express did, many lives would be lost.She did reach the station just as t
9、he train came into sight.Fortunately the station-master was standing outside.“The bridge is down! Stop the train! Oh, please stop it!” Kate shouted breathlessly.The station-master went pale.He rushed into the station building and came back with a signal light.He waved the red light as the train came
10、 into the station.It was not a second too early.()11.What did Kate decide to do?AStop the express train.BCheck the signal light.CMeet the passengers.DVisit the station-master.()12.Which of the following words best describes Kates journey?AFruitless.BWell-planned.CPleasant.DRisky.()13.What can we lea
11、rn from the last paragraph?AThe station-master was unhealthy.BKates efforts paid off.CThe train arrived later than usual.DThe train failed to stop.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了Kate冒险去火车站向站长报告桥坏了,阻止了火车前行,避免了一场灾难。11A细节理解题。根据第一段中“She would have to go herself. There was no one else. ”可知,Kate决定自己去阻止特快列车。12D推理判断题。根据
12、第二段中“With great care she began the dangerous crossing, sometimes on her hands and knees, hardly daring to look down between the sleepers into the wild flood waters below. If she should slip, she would fall between the sleepers, into the rapidly flowing stream. ”可知,她小心翼翼地开始危险穿行,有时用手和膝盖,如果她滑倒,可能从枕木之间掉
13、到湍急的小溪里。由此可知她的举动是冒险的。13B推理判断题。根据最后一段中“He waved the red light as the train came into the station. It was not a second too early.” 可知,当火车进站时,他挥了挥手中的红灯。故可以推断出,他们成功地阻止了火车,故Kate的努力产生作用了。BEarthquakes usually happen on the edges of large sections of the Earths plates.These plates slowly move over a long pe
14、riod of time.Sometimes the edges, which are called fault lines, can get stuck, but the plates keep moving.Pressure slowly starts to build up where the edges are stuck and, once the pressure gets strong enough, the plates will suddenly move causing an earthquake.Generally before and after a large ear
15、thquake there will be smaller earthquakes.The ones that happen before are called foreshocks.The ones that happen after are called aftershocks.Scientists dont really know if an earthquake is a foreshock until the bigger earthquake occurs.Scientists use seismic waves(地震波) to measure how big an earthqu
16、ake is.They use a device called a seismograph (地震仪)to measure the size of the waves.The size of the waves is called the magnitude.To tell the strength of an earthquake scientists use a scale called the Moment Magnitude Scale or MMS.You usually wont even notice an earthquake unless it measures at lea
17、st a 3.0 on the MMS scale.Here are some examples of what may happen depending on the scale:4.0Could shake your house as if a large truck were passing close by.Some people may not notice.5.0If you are in a car, it may shake.Glasses and dishes may rattle.Windows may break.6.0Items will fall off shelve
18、s.Walls in some houses may crack and windows break.Pretty much everyone near the centre will feel this one.7.0Weaker buildings will collapse and cracks will occur in bridges and on the street.8.0Many buildings and bridges fall down.Large cracks in the earth.9.0 and upWhole cities flattened and large
19、-scale damage.()14.If a 5.0-magnitude earthquake hit your area, what might happen?AYour house might shake violently.BPeople might feel no shaking at all.CThe family photo may fall off the wall.DThere might be cracks everywhere on the street.()15.What does the author mean by saying the underlined sen
20、tence in Paragraph 2?AIts still hard to tell foreshocks from main earthquakes.BScientists cant exactly measure the strength of an earthquake.CPeople may ignore foreshocks when an earthquake is not so strong.DThe earthquake wont cause any damage unless it reaches 9.0 MMS.()16.The writer explains the
21、concepts concerning the earthquake by_.Alisting examplesBgiving explanationsCmaking comparisonsDoffering data【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了关于地震的相关事实,如地震产生的原因、大地震前后会有小地震、地震波的含义、地震强度的测量方式以及不同级别的地震可能会发生的一些事情。14C推理判断题。根据倒数第五段中“5.0If you are in a car, it may shake. Glasses and dishes may rattle. Windows may break(如果
22、你在车里,它可能会摇晃。杯子和盘子可能会发出响声。窗户可能破碎)”可知,C项(如果你所在地区发生5.0级地震,全家福可能会从墙上掉下来)有可能发生。15A句义猜测题。根据上文“Generally before and after a large earthquake there will be smaller earthquakes. The ones that happen before are called foreshocks. The ones that happen after are called aftershocks.” 可知,一般来说,大地震前后会有小地震。之前发生的被称为前
23、震,之后发生的称为余震。可推知直到大地震发生,科学家才真正知道这次地震是否是前震。可知画线句子意思为“前震和主震仍然很难区分”。16B推理判断题。根据第一段中“These plates slowly move over a long period of time. Sometimes the edges, which are called fault lines, can get stuck, but the plates keep moving. Pressure slowly starts to build up where the edges are stuck and, once th
24、e pressure gets strong enough, the plates will suddenly move causing an earthquake(这些板块在很长一段时间内缓慢移动。有时被称为断层线的边缘会被卡住,但板块仍在移动。在边缘被卡住的地方,压力开始慢慢增大,一旦压力足够大,板块就会突然移动,引起地震)”主要为解释地震产生的原因,可知作者是通过解释原因的论证方式来解释有关地震的概念。CIn a natural disaster: a hurricane, flood, volcanic eruption, or other catastrophes.Minutes a
25、nd even seconds of warning can make the difference between life and death.Because of this, scientists are working to use the latest technological advances to predict when and where disasters will happen.They are also studying how best to analyze and communicate this information once it is obtained.O
26、n September 29,1998, Hurricane Georges made landfall in Biloxi, Mississippi, after damaging Haiti, the Dominican Republic, Puerto Rico, and several islands of the Caribbean badly with heavy rains and winds up to 160 km per hour.Few people lost their lives along the Gulf Coast of the United States, a
27、lthough hundreds died in the Caribbean.This was a very different result, when a powerful Gulf Coast hurricane made an unexpected direct hit on Galveston, Texas, killing at least 6,000 people.Vastly improved hurricane warnings explain the different circumstances at either end of the 20th centuryresid
28、ents of Galveston had no advance warning that a storm was approaching, while residents of Biloxi had been warned days in advance, allowing for extensive safety precautions (预防)At the same time that people in Biloxi were thankful for the advance warning, some residents of New Orleans, Louisiana were
29、less satisfied.A day before Georges made landfall, forecasters were predicting that the hurricane had a good chance of striking New Orleans.Emergency management officials must begin evacuations (疏散) well before a storm strikes.But evacuation costs money.The mayor of New Orleans estimated that his ci
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458718.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023二年级数学上册 第7单元 表内乘法和除法(二)第6课时 用9的乘法口决计算、认识乘法竖式教学课件 冀教版.pptx
