2021-2022年新教材高中英语 UNIT 5 A delicate world Section Ⅰ Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT delicate world Section Starting out 2021 2022 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Starting out & Understanding ideas.阅读理解AOlivia Ries was just seven years old when she and her eightyearold brother Carter adopted a cheetah (猎豹) in South Africa.“When my sister and I first learned back in 2009 that species like the cheetah may be extinct in the wild by the time we have kids, it scar
2、ed us.We knew we had to do something to help them,” says Carter.“There are so many people (young and old alike) who just dont know what is happening to so many species, just like we didnt.Olivia and I want to make sure we reach as many people around the world as possible and help them to understand
3、how serious the situation really is.”To do that, the kids started One More Generation (OMG), an organization with the motto:“Preserving endangered species for one more generation and beyond.”Now, ten years later, Olivia and Carter have traveled all over the world spreading their message.Theyve been
4、interviewed on national television, participated in marches and fundraisers and won awards for their work.In 2015, they were invited to Vietnam by the United States Embassy to participate in a program to save rhinos.All that theyve accomplished for animals and the environment is much too long to lis
5、t!“Our number one message to everyone we meet is Remember, anyone can make a difference .if we can, you can too,” says Olivia, “We want all people to understand that what Carter and I are doing is not necessarily something special; it is something that we all should be doing.You can start small by s
6、imply adopting an animal.Do some research on the species you are interested in, and find a good organization offering adoptions.My brother and I take our birthday money and allowance money and adopt animals all the time.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Carter 和Olivia Ries兄妹在了解到猎豹即将灭绝的事实后,通过自己的方式成立组织来号召所有人关心濒危动物。
7、1How did Olivia and Carter feel when learning cheetahs faced extinction?AAngry and guilty.BShocked and concerned.CAnxious and helpless.DHopeful and determined.解析:选B细节理解题。根据第二段第一句和最后一句可知,当Olivia 和Carter知道猎豹可能会灭绝时,他们很震惊,也很担心,想要尽自己的力量来帮助它们,故选B项(震惊和担心)。2What does Paragraph 4 mainly tell about Olivia and
8、 Carter?AThey organized activities to raise money.BThey took measures to save rhinos.CThey made efforts to list extinct species.DThey contributed a lot to dying species.解析:选D段落大意题。根据第四段的主要内容,尤其是最后一句All that theyve accomplished for animals and the environment is much too long to list!可知,本段主要讲述了Olivia
9、和Carter为濒危动物和环境做了很多事情。D项(他们为濒临灭绝的物种做出了很大贡献)符合以上说法。3What do Olivias words suggest?AAnyone can help by starting small.BAnyone can do something special.CAnyone should do research on species.DAnyone should donate to adoption organizations.解析:选A推理判断题。根据最后一段中“Our number one message to everyone we meet is
10、Remember, anyone can make a difference .if we can, you can too,”和You can start small by simply adopting an animal.Do some research on the species you are interested in, and find a good organization offering adoptions.可推测,Olivia说这些话的意思是“任何人都可以从小事情做起来帮助濒危动物”,故选A项。4If youre to offer Olivia a gift, whic
11、h might she expect most?AAdopting a panda in name of both her and me.B Making her a furry dog with my own hands.CBuying her a doll of the latest style.DMailing her a handmade postcard.解析:选A推理判断题。根据最后一段中最后一句My brother and I take our birthday money and allowance money and adopt animals all the time.可知
12、,Olivia和她的哥哥用他们生日的钱和零花钱一直在收养动物,故推测她期待的礼物是收养一只小动物。A项(以她和我的名义收养一只熊猫)符合以上推测。BGuam is a beautiful, small island in the Pacific Ocean.Youll find happy songbirds, clear blue water, and leafy forest there.But the small island has a big problem:snakes.There are about 2 million brown tree snakes living in Gu
13、am.The snakes likely arrived in the 1940s.They probably slipped(滑行)unseen onto ships and planes heading to Guam.Once there, the snakes laid eggs.Snake families grew.The snakes have no natural enemies to eat them on Guam.Soon, the island was covered with these snakes.The brown tree snake has had a de
14、vastating effect.The snakes eat birds.There used to be 12 kinds of birds on the island.But these snakes have killed off nine kinds of the birds.The snakes can grow to be 10 feet long.They often bite humans.They climb onto power lines and make the electricity go out.This causes millions of dollars in
15、 damage.Scientists have tried many different ways to control the number of snakes.They have used snake traps and snakesniffing dogs.Nothing seemed to work.Nothing, that is, until they found a surprising secret weapon:killer mice.Scientists found out that there is one easy way to kill brown tree snak
16、es.They could give them a medicine called Tylenol.People take Tylenol for headaches and other pains.Even a little bit of Tylenol can kill a brown tree snake.But how would scientists get the tree snakes to eat Tylenol? They came up with a plan.First, the experts put the medicine into dead mice.Then t
17、hey attached each mouse to a mini paper parachute(降落伞)Planes dropped the mice over Guam.The parachutes got caught in the trees.The mice became dinner for the snakes that live there.Has it worked? So far, research shows that there are fewer snakes because of the mice.The worry is that it may be too l
18、ate to clear the snakes, but Mr Vice from Guams Department of Agriculture says this should not stop the islanders from trying.“Our longterm goal is to kill the snake off completely,” he says.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了Guam岛是一个美丽的地方,但是有一个很大的问题到处是棕树蛇。杀死棕树蛇一个有效的方法是让它们吃携带Tylenol的老鼠。5What can we learn about the
19、brown tree snakes?AThey were shipped to Guam on purpose.BThey were not native to Guam.CThey were at risk in the 1940s.DThey grew very slowly.解析:选B推理判断题。根据第二段前两句可知,蛇可能是在20世纪40年代出现的。它们可能趁人不注意溜上了前往Guam岛的船只和飞机。由此推断出,棕树蛇不是Guam岛的本地物种。6What does the underlined word “devastating” in Paragraph 3 mean?AMagica
20、l.BInteresting.CShortterm.DDamaging.解析:选D词义猜测题。根据后文可知,棕树蛇吃鸟,岛上曾经有12种鸟类,但是这些蛇已经杀死了九种鸟类。蛇可以长到10英尺长,它们经常咬人。它们爬上电线,让电力供应中断,这造成了数百万美元的损失。以上说明了这种蛇的危害性很大。由此可以推断出画线词devastating意思是“有破坏性的”。故选D项。7What was a more workable way to kill the brown tree snakes?AUsing snake traps.BPutting Tylenol in the trees.CBringi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458722.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一年级语文下册识字一3小青蛙作业课件新人教版.ppt
