《三年经典》全国各地2011-2013年高考英语 试题分类汇编 广告类阅读理解 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 三年经典 三年经典全国各地2011-2013年高考英语 试题分类汇编 广告类阅读理解 WORD版含答案 三年 经典
- 资源描述:
-
1、【三年经典】2011-2013年全国各地高考英语试题分类汇编:广告类阅读理解1.(2011全国新课标)DWanted, Someone for a KissWere looking for producers to join us in the second of London 100FM. Youll work on the stations music programmes. Music production experience in radio is necessary, along with rich knowledge of modern dance music. Please a
2、pply(申请) in writing to Producer Vacancies, Kiss100.Father ChristmasWere looking for a very special person preferably over 40, to fill our Father Christmas suit.Working days: Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December17 to December24 except Sunday, 10:3016:00Excellent
3、pay.Please contact(联系)the Enterprise Shopping Center, Station Parade, Eastbourne.Accountants Assistant When you join the them in our Revenue Administration Unit, you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division, dealing with post and other general duties. If you are educated
4、 to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver of for somebody who has office experience.Wealden District CouncilSoftware Trainer If you are aged 24-45 and have experience in teaching and training, you could be the person we are looking for
5、. You should be good at the computer and have some experience in programme writing. You will be allowed to make our decision, and to design courses as well as present them. Pay upwards of 15,000 for the right person. Please apply by sending your CV (简历) to Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited.67. Who sh
6、ould you get in touch with if you hope to work in a radio station?A. Producer Vacancies, Kiss 100. B. Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited. C. The Enterprise Shopping Centre D. Wealden District Council.68. We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who _.A. is aged between
7、24 and 40 B. may do some training work C. should deal with general duties D. can work for about a month69. which position is open to recent school graduates?A. Producer,London Kiss.B.Father Christmas.C. Accountants AssistantD.Software Trainer70.What kind of person would probably apply to Palmace Lim
8、ited?A.One with GCSE grade C level.B. One with some office experience.C. One having good computer knowledgeD. One trained in producing music programmes.67.A 68.D 69.C 70.C2.(2011天津卷)AHomestay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the exper
9、ience of being part of a British home.What to ExpectThe host will provide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week. You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and ment
10、al health.Accommodation ZonesHomestays are located in London mainly in Zones2,3 and of the transport system. Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential(居住的). Zones3 and 4often offer larger accommodation in a less crowned area. It is very con
11、venient to travel in London by Underground.Meal Plans Available Continental Breakfast Breakfast and Dinner Breakfast, Packed Lunch and DinnerIts important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast. Your accommodation includes Continental Breakfast which normally
12、consists of fruit juice, cereal(谷物类食品),bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normallypart of a Continental Breakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by desert, fruit and coffee.FriendsIf you wish to invite a friend over to visit.you
13、 must first ask your hosts permission.You have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.Self-Catering Accommodation in Private HomesAccommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main livin
14、g room.This kind of accommodation offers an independent lifestule and is more suitable for the long-stay student.However,it does not provide the same family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.36.The passage is probably writ
15、ten for A.host willing to receive foreign studentsB.loreigners hoping to build British cultureC.travellers planning to vist famlies in LondonD.English learners applying to like in English homes37.Which of the following will the host provide?Room cleaning.Medical care.Free transport.Physical trainnin
16、g.38.What can be inferred from Paragraph3?A.Zone 4 is more crowded than Zone 2.B.The business centre of London is in Zone.C.Hosts dislike travelling to the city centre.39.According to the passage. What does continental Breakfast include?A.Dessert and coffeeB.Fruit and vegetables.C.bread and fruit ju
17、ice D.Centre and cold meat.40.Why do some people choose self-catering accommodation?A.To experience a warmer famliy atmosphere.B.To enrich their knowledge of EnglishC.To entertain friends as they like.D.To enjoy much more freedom.DABCD3.(2011重庆卷)BMapping Your WorldDifferent forms of maps are appeari
18、ng. They allow independent travelers to get local knowledge of places they are visting, from the official to the unusual. Meanwhile, hi-tech developments are creating new ways for us to map the world. Here are two of our favorites:Green MapsGreen Maps allows people to share with the world their know
19、ledge of environmentally friendly plaees and attractions in the local areas. Users add information with a set of icons (图标), making it easy to read any map, whatever the nationalities of those who produce it. At present there are over five hundred map projects being developed in 54 countries. Green
20、Maps advertised idea is “think global, map local”. It is a wonderful way of gaining all sorts of information of a place, ranning from community gardens to good places of birdwatching.Green Maps is not specifically intended for travelers. Not all of its maps are online, so it may be necessary for som
21、e users to communicate with producers through the Green Maps website.Maps MashupsMany people use online maps developed by Google, but not many know about the mashups of them. Working in a similar way to Green Maps, Maps Mashups allows people to add icons of their own to exsiting maps to express a ce
22、rtain topic. The mashups is so called because it combines all the knowledge you could ever need. It ranges from the extremely useful, such as where all the World. Heritage Site are, to the most bizarre (古怪的),such as where Americas drunkest cities are. With the mashups added to the basic Google Maps,
23、 a multi-layered (多层的) map can be created.60. According to the passage, which of the following is a characteristic of Green Maps?A. Aiming at environmental protection.B. Introducing local attractions with icons.C. Offering advice to independent travelers.D. Cllecting icons worldwide for local maps.6
24、1. Which of the following icons is most probably NOT used in Green Maps?A. B.C. D. 62. “Map Mashups” is named with the word “mashups” because A. it is produced by users all over the worldB. it gathers various kinds of informationC. it shaers icons with Green MapsD. it is a branch of Google Maps63. W
25、hat do Green Maps and Map Mashups have in common?A. They are created by local people.B. They are environmentally friendly.C. Users can edit maps on the Inernet.D. Users need to communicate with producers.BBBC4.(2011安徽卷)APassage 1The Information Highway is the road that links computer users to a larg
26、e number of on-line services: the Web, e-mail, and software, to mention just a few. Not long ago, the Information Highway was a new road, with not many users. Now, everyone seems to want to take a drive, with over 30 million families connected worldwide. Not surprisingly, this well-traveled highway
27、is starting to look like a well-traveled highway. Traffic jams can cause many serious problems, forcing the system to close down for repair. Naturally, accidents will happen on such a crowed road, and usually victims are some files, gone forever. Then, of course, theres Mr. Cool, with his new broad-
28、band connection, who speeds down the highway faster than most of us can go. But dont trick yourself; he pays for that speeding.Passage 2Want to know more about global warming and how you can help prevent it? Doctor Herman Friedman, who is considered a leading expert on the subject, will speak at Gra
29、yson Hall next Friday. Friedman studied environmental science at three well-known universities around the world before becoming a professor in the subject. He has also traveled around the world observing environmental concerns. The gradual bleaching (变白) of the Great Barrier Reef, which came into th
30、e public eye in 2002, is his latest interest. Signed copies of his colorful book, which was published just last month, will be on sale after his talk.【文章大意】本文分两部分,第一篇介绍信息高速公路的情况;第二篇介绍Doctor Herman Friedman的情况。56. The Information Highway .A. is free from traffic accidentsB. is crowded with car driver
31、sC. offers just a few on-line servicesD. appeals to a large number of users【解析】选D。细节理解题。由第一篇短文中的Now, everyone seems to want to take a drive, with over 30 million families connected worldwide可知,信息高速公路深受广大用户喜爱,故D项正确。由Naturally, accidents will happen on such a crowed road, and usually victims are some
32、files, gone forever.可知A项错误;由Now, everyone seems to want to take a drive可知,人人都想使用信息高速公路,B项中的car drivers概念错误;由 a large number of on-line services:和the Web, e-mail, and software, to mention just a few可知,on-line services的内容包含很多,故C项错误。57. How does MR. Cool manage to travel the Information Highway so fast
33、?A. By storing fewer files.B. By repair the system.C. By buying a better computer.D. By using a broad-band connection.【解析】选D。细节理解题。由第一篇文章中的theres Mr. Cool, with his new broad-band connection, who speeds down the highway faster than most of us can go可知D项正确。58. What can be learned from Passenger 2?A.
34、There will be a book show at Grayson Hall. B. Friedman is now studying the Great Barrier Reef.C. There will be a talk on global warming this week.D. Friedman is a leading expert on computer science.【解析】选B。推理判断题。由第二篇文章中的The gradual bleaching (变白) of the Great Barrier Reef is his latest interest可知B项正确
35、。A项中的a book show错误;C项中的this week错误;D项中的on computer science错误。59. Passage 2 is most probably .A. a poster about a lectureB. an ad for a new bookC. a note to a doctor in a universityD. an introduction to a professor【解析】选A。主旨大意题。通读第二篇文章可知,全文是围绕着Doctor Herman Friedman在global warming方面的talk展开,故A项正确。5.(20
36、11湖南卷)AWhen first entered, Vanak Restaurant does not look like much of a restaurant, but once the pleasant smells of kabob(烤肉串)hit the senses, you are incapable of calling it anything less.Owned by a local couple, this Persian restaurant has an inviting, homelike atmosphere that many restaurants lac
37、k.The space is small with only a few dining tables and nearly no decoration, but the environment is truly charming. Lying in a hardly noticeable street corner, the restaurant still attracts all customers, especially those experienced in the delights of Middle Eastern cooking. A common sight is that
38、of old Persian men sitting in the corner talking loudly about world topics, watching news events on TV, drinking a black tea known as Persian chai, an reading local Persian newspapers all the while trying to finish off their plates piled with food.The variety of food at the restaurant is limited, bu
39、t the amount of each dish is fairly large. Most of the meals can serve two people and are under $10, so not only is it affordable but practical as well.The food, especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy, made with limited fat and oil and served straight off the
40、 grill (烤肉架).The main dish that the restaurant is popular for is its kabobs, which are different style of grilled meat.One delicious and extremely healthy dish is the Joojeh Kabob, which is made of grille chicken pieces served with cither rice or bread. Another great kabob is the Cbelo Kabob, kabob
41、consisting of grilled beef.Although the restaurant is small, the atmosphere and the food is delicious. It is a place that should not be overlooked.56. When first entering the restaurant, one can find that it _.A. is splendidly decoratedB. has pleasant smells of kabobsC. is crowded with dining tables
42、D. looks like a common restaurant57. What activity is also mentioned apart from dining in the restaurant?A. Watching news events on TV.B. Drinking a kind of black coffee.C. Reading local English newspapers.D. Discussing world topics in low voices.58. The food of the restaurant _. A. is served in sma
43、ll amountsB. is rather expensiveC. is rich in varietyD. is very healthy59. What is the dish Joojeh Kabob mainly made of?A. Rice B. Chicken C. Bread D. Beef60. It can be inferred from the passage that the restaurant _.A. occupies a large spaceB. owns a favorable locationC. is popular for its special
44、foodD. has a quiet environment insideA 说明文:V餐厅的介绍56. first entering the R定位,找到首段首句首句,but后面the pleasant smells of kabob与B选项一致57. apart from dinning定位,要找到除了吃还能在该餐厅干嘛,定位不太明显可参照选项TV, coffee, newspaper等,找到第五段第一句,talking loudly排除D;watching TV符合B;black tea排除B;Persian newspaper排除C58. food 定位,找到第六段,第一句:varie
45、tyis limited排除A, amountis fairly large 排除C,第二句排除B,第七段health-conscious, very healthy确定D59. JK定位,找到倒数第二段made of grilled chicken piece确定B60. 结合已经做过的题目可以确定C。其他选项:第三段首句the space is small与A矛盾;第四段首句hardly noticeable street corner 与B矛盾;第五段首句talking loudly(也是第57题D选项的错误原因)与D矛盾6.(2011陕西卷)A46If you want to join
46、 Live Card to save money on tickets, you can call .【 C】A.0844 847 2484 B.0800 587 5007C.0844 499 6699 D.0161 245 660947How can you pay for a ticket when you book by post? 【 D 】A.By visiting the website of a post office.B.By going to your local bank in person.C.By enclosing your Live Card in an envel
47、ope.D.By providing your credit card information.48What benefit can group bookers enjoy according to the text? 【 A 】A.Delayed payment for tickets. B.Invitations to opening nights.C.Reduced booking fees by phone D.Generous discounts on tickets.7.(2011江西卷)BWinners ClubYou choose to be a winner!The Winn
48、ers Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account(交易账户)where you receive a key-card so you can get to your money 24/7 thats 24 hours a day, 7 days a week!Its a club with impressive features fo
49、r teenagers:No account keeping fees!Youre no millionaire so we dont expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!Excellent interest rates!You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least t
50、wo deposits(储蓄)without taking them out in a month.ConvenientTeenagers are busy we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the InternetYou can have money directly deposited into your Win
51、ners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part-time job!Mega magazine includedAlong with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club mem
52、bers.The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. You cant wait to hear from you. Its the best way to choose to be a winner!61. The Winners Club is a bank account intended for _.A. parents B. teenagers C. winners D. adults62. Which
53、of the following is TRUE about the Winners Club?A. Special gifts are ready for parents.B. The bank opens only on work days.C. Services are convenient for its members.D. Fees are necessary for the account keeping.63. The Winners Club provides magazines which _.A. encourage spendingB. are free to all
54、teenagersC. are full of adventure storiesD. help to make more of your money64. If you want to be a member of the Club, you must _.A. be an Internet userB. be permitted by your parentC. have a big sum of moneyD. be in your twenties65. What is the purpose of this text?A. To set up a club. B. To provid
55、e part-time jobs.C. To organize key-cards.D. To introduce a new banking service.文章介绍了一种为青少年设计的新型银行。61答案:B考点:细节理解从第一段第一句:The Winners Club is a bank account specially desighed for teenagers.可见, 这是一个为青少年设计的银行。选B。62答案:C考点:细节理解A项文章未提及,选项在文章第一段最后一句days a week可知是错误的,D选项根据文章第一个小标题no account keeping fees可知是错
56、误的,而根据文章第三点的Convenient可知该银行的服务是非常方便的。选C。63答案:D考点:细节理解根据最后一段第一句you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money可知杂志上有许多使你赚钱的主意。选D。64.答案:B考点:细节理解根据文章最后一段第二行You will have to get permission from your parent or guardian.你必须经过你父母或者监管者的同意。选B。65答案:D考点:主旨大意根据文章第一句The Winner
57、s Club is a bank account specially desighed for teenagers.可见, 这是一个为青少年设计的银行以及后文中对于该种银行的介绍可知是在介绍新的银行服务项目。选D。8.(2011江苏卷) 60Which of the following is discouraged by the Friends organization?ATo bulid massive complexes for public amusement.BTo prevent possible damages to the National Park.CTo help prote
58、ct and improve the Park for all to enjoy.D.To sponsor publicationsand projects in local school.61. One of thebenefits for members of Friends is to .A. have Friendsgoods free of chargeB. visit any place not open to the publicC.take part in work parties if they want toD.give talks in their fields on c
59、urrent issues62.The purpose of this poster is to invite more people to_.A. raise money for the Friends organizationB. join the Friends organization and be members of itC. work as managers for Pembroke shire National ParkD. enjoy the landscape of Pembroke shire National Park60. A 细节理解题。根据Activities这部
60、分内容的第二段第一句可知,为公众娱乐大兴土木是对国家公园的威胁,是该机构要阻止的行为。61. C 细节理解题。根据Benefits这部分内容的第五条可知,该机构成员享有的利益之一就是参加工作组。62. B 推理判断题。文章介绍了Friends这一机构的亮点、目标、活动以及该机构成员享有的权益等,显然,作者的目的是想邀请更多的有志之士加入进来,成为其中一员。9.(2011湖北卷)DFeeling blue about world ? “Cheer up.” Says science writer Matt Ridley.”The world has never been a better pla
61、ce to live in, and it will keep on getting better both for humans and got nature.”Ridley calls himself a tat ional optimisttactical .because hes carefully weighed the evidence optimistic .because that offence shows human progress to be both unavoidable and good .And this is what hes set out to prone
62、 from unique point of view in his most recent book. The Rant anal Opting .He views mankind as grand enterprise that .on the whole .has done little but progress for 100.000 years. He backed his finding with hard gathered though years of research.Heres how he explains his views.Shopping fuels inventio
63、nIt is reported that there are more than ten billion different producers for sale in London alone. Even allowing for the many people who still live in poverty .our own generation has access to more nutritious food .more convenient transport .bigger houses, better ears .and of course, more pounds and
64、 dollars than any who lived before us .This will continue as long as we there things to make other things, This more we specialize and exchange, the better off well be.2) Brilliant advances One reason we are richer, healthier, taller, cleverer, longer-lived and freer than ener before is that the fou
65、r most basie human needs -food, clothing, fuel and shelter- have grown a lot cheaper. Take one example. In 1800 a candle providing one hours light cost six hours work. In the 1880s the same light from an oil lamp took 15 minutes work to pay for. In 1950 it was eight seconds. Today its half second.3)
66、 Lets not kill ourselves for climate changeMitigating(减轻) climate change could prove just as damaging to human welface as climate change itself. A child that dies from indoor smoke in a village, where the use of fassil-fuel(化石燃料) electrieity is forhidden by well meaming members of green polucal move
67、ments trying to save the world, is just as great a tragedy as a child that mes in a flood caused by climate change. If chmaic change proves to be xxxx, but cutting carbon canses realparn, we may well find that we have stopped a nose bleed by putting a tournquet(止血带) around our necks.63. What is the
68、theme of Ridleys most recent book?A. Weakness of human nature.B. Concern about climate change.C. Importance of practical thinking.D. Optimism about human progress.64. How does Ridley look at shopping? A. It encourages the creation of things. B. It results in shortage of goods. C. It demands more fos
69、sil fuels. D. It causes a poverry problem.65. The candle and lamp example is used to show that . A. oil lamps give off more light than candles B. shortening working time brings about a happier life. C. advanced technology helps to produce better candles. D. increased production rate leads to lower c
70、ost of goods.66. What does the last sentence of the passage imply? A. Cutting carbon is necessary in spite of the huge cost. B. Overreaction to cliamate change may be dangerous. C. Peoples health is closely related to climate change. D. Careless medical treatment may cause great pain.【答案】DADB10.(201
71、1浙江卷)B 48. What will the government most probably provide if it is engaged in a pump-priming program?A.Sums of money B. Raw materialsC.Human resources. D. Media Support.49. When Sylvia says “His speech was OK but it had no real punch”,she thinks it was not_ .A. fluent and impressive B. logical and m
72、ovingC. informative and significantD. interesting and powerful【答案】BCAD11.(2011全国II)C Student Membership-Cambridge Arts Cinema Cambridge Arts Cinema is one of the art houses in Britain and home of the internationally celebrated Cambridge Film Festival. Since 1947 generations of students have discover
73、ed the wealth of world cinema. Now you too can make most of it and save money.48. Which of the following is the most famous event held at Cambridge Arts Cinema? A. The Cambridge Film Festival. B. Meetings with filmmakers. C. The preview screening. D. Monthly premieres.49. If youre a member of Cambri
74、dge Arts Cinema, you will enjoy free A. Darkroom Gallery shows B. mailed programmes C. special film events D. film shows50. How long will the membership for Cambridge Arts Cinema last? A. Four months. B. Eight months. C. Nine months. D. One year.51For what purpose is the text written? A. Offering st
75、udents cheaper tickets B. Announcing the opening of a premiere. C. Telling the public of the cinemas address. D. Increasing the cinemas membership.【答案】ABCD12.(2011四川卷)BExploit your parking spaceAn unused parking space or garage can make money. If you live near a city center or an airport, you could
76、make anything up to 200 or 300 a week. Put an advertisement(广告)for free on Letpark or Atmyhousepark.Rent(出租)a roomSpare room? Not only will a lodger(房客)earn you an income, but also, thanks to the government-backed “rent a room” program, you wont have to pay any tax on the first 4500 you make per yea
77、r. Try advertising your room on Roomspare or Roommateeasy.Make money during special eventsDont want a full-time lodger? Then rent on a short-term basis. If you live in the capital, renting a room out during the Olympics or other big events could bring in money, Grashpadder can advertise your space.
78、Live on set Renting your home out as a “film set” could earn you hundreds of pounds a day, depending on the film production company and how long your home is needed. A quick search on the Internet will bring up dozens of online companies that allow you to register your home for freebut you will be c
79、harged if your home gets picked.Use your roof You need the right kind of roof, but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment(around14,000), and let you use the energy produced for nothing. In return, they get paid for unused energy fed back into the National Grid. However, you hav
80、e to sign a 25-year agreement with the supplier, which could prevent you from changing the roof.45. If you earn 5000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be based on _.A. 800 B. 500 C. 4500 D.500046. Where can you put an advertisement to rent out a room during a big event?A.
81、 On Letpark. B. On Roomspare.C. On Grashpadder. D. On Roommateeasy.47. If you want to use energy free, you have to_.A. sign an agreement with the governmentB. pay around 14,000 for the equipmentC. sell the roof to some energy companiesD. keep the roof unchanged for within 25 years48. For whom the te
82、xt most probably written?A. Lodgers. B. Advertisers.C. House owners. D. Online companies【答案】BCDC13.(2011福建卷)CElixirwritten by Eric WaltersTwelve-year-old Roth becomes a friend of Dr. Banting and his assistant, Mr. Best, who are in search of a cure for diabetes (糖尿病).She finds herself torn between he
83、r sympathy for the animals being experimented on and her friendship with Banting and Best.George Washingtion CarverWritten by Elizabeth MacleodMeet the “Peanut(花生) Specialist”, George Washington Carver, the inventor and professor who made over 325 products out of peanuts. Through his agricultural re
84、search, he also greatly improved the lives of countless black farmers in the southern United States. See also Macleods Albert Einstein: A Life of Genius.The Inuit Thought of It: Amazing Arctic InnovationsWritten by Alootook Ipellie & David MacDonald Explore more than 40 ideas necessary to Inuit surv
85、ival. From ideas familiar to us today to inventive concepts that shaped their lives, celebrate the creativity of a remarkably intelligent people. Also see other books; The Chinese Thought of It by Tingxing Ye and A Native American Thought of It by Rocky Landon and David MacDonald. Made in Canada:101
86、 Amazing AchievermsWritten by Bev SpencerWhat things do we use daily that have a Canadian connection?Here are 101 common things that were invented in Canada or by a Canadian,including the Blackberry,alkaline(碱性) batterices and the Blue Box yecycling program. Newton and the Tlme MachineWritten by Mic
87、hael Me GowanTen-year-old boy Newton has invented a time machine to see dinesaurs up close.But it disappears on a test run with his two huge friends,King Herbert and Queen Certunde,in can he save them before time runs out?64. Which of the following best describes Roths feeling in Book 1?A. Painful B
88、. Curious C. Frightened D. Disappointed65. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Animals are mentioned in Book 1 and Book 5.B. Book 3 introduces 40 inventive concepts.C. Alkaline batteries were invented by Dr. Banting.D. George Washington Carver was a black farmer in the US.66.
89、In Book 5, King Herbert and Queen Gertrude are_A. Newtons human friends B. the names of the time machineC. two dinosaurs D. the inventions of the time machine67. If you are interested in native Americans, you may read the book by _.A. Elizabeth Macleod B. Eric Walters C. Rocky London & David MacDona
90、ld D. Bev Spencer【答案】6467AACC1.【2012全国新课标】AAre you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to? Try some of theseplaces:Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids interest. Many offerworkshops for making land-made pieces, traveling exhibits, book
91、 signings by childrensfavorite writer, and even musical performances and other artsHead to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are p
92、repared for kids and any special events that are coming up.Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet(木偶)making and stage
93、make-up are just a couple of the special offerings you might find.Try hands-on science. Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands are great fun for kids and grown-ups alike. Theyll keep your child mentally and physically active the whole day through
94、while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.【文章大意】这是一篇应用文。本文介绍了4则儿童旅游的广告。第一则:艺术博物馆;第二个自然历史博物馆;第三则木偶剧院;第四则自己动手科学博物馆。56. If a child is interested in the universe, he probably will visit .A. a YoutheaterB.
95、an art museumC. a natural history museumD. a hands-on science museum【答案】C 【解析】如果孩子对宇宙感兴趣,那你就得带孩子去“自然历史博物馆”。宇宙的内容是自然历史博物馆的一部分。根据“This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky.”可知C正确。【考点定位】考查判断推理。57. What can kids do at a Youthea
96、ter? A. Look at rock collections. B. See dinosaur models.C. Watch puppet making.D. Give performances.【答案】C【解析】根据第三则广告中的“Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts.”可知C正确。【考点定位】考查细节理解。58. What does hands-on science mean in
97、the last paragraph?A. Science games designed by kids.B. Learning science by doing things.C. A show of kids science work.D. Reading science books.【答案】B【解析】根据文章中的最后一个广告中的“Theyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building.”可知在
98、这种博物馆中,孩子们通过按按钮、做实验和建东西去体验。所以B正确。【考点定位】考查细节理解。59. Where does this text probably come from?A. A science textbook.B. A tourist map.C. A museum guide.D. A news report.【答案】C【解析】根据文章的第一句话“Are you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to? Try some of these places:”和四个全是博物馆内容可知,这是
99、一则博物馆广告介绍,所以这取材于博物馆导游图。【考点定位】考查判断推理。2.【2012陕西卷】AWhat brings a nation together? Of the four choices shared values, language, history, and religion, its shared values. In our latest poll (民意调査), seven out of 16 countries chose values as the greatest factor (因索)bringing a nation together, and six prefe
100、rred language. Both choices scored high in the poll, suggesting that our values and how we express them are closely linked Still, history was not forgotten in some countries, particularly in Mexico and Russia. Even Canada and the United States chose national histories as the second-most important fa
101、ctor uniting their people. The biggest surprise? Not one country picked religion as its top choice. Respect your eldersIn most countries, the oldest generation considered values more important to a nation than did those who are under 45 years old.Do you speak Canadian?Language scored lower in Canada
102、 than in all other countries polled, perhaps because the country speaks two official languages, French and English.Church and stateMost people polled do not connect their religious beliefs to their national pride. Religion ranked last in 13 countries with France scoring it at 1%, the lowest of all.4
103、6. According to the poll, what was the most important factor in bringing a nation together? A. Language. B. Values. C. History. D. Religion.47.In which country did language score the lowest in their national pride? A. Canada. B. Mexico. C. France. D. America.48.According to the charts, shared values
104、 and language were considered equally important in . A. Australia B. Brazil C. China D. India【要点综述】一项最新的调查表明:使得一个民族更有凝聚力的因素很多,但最主要是相同的价值取向。【答案与解析】B 事实细节题。根据第一自然段中的in our latest poll, seven out of 16 countries chose values as the greatest factor bringing a nation together. 选B。【答案与解析】A 事实细节题。由Do you s
105、peak Canadian?中的第一句可知本题选A。【答案与解析】D 推理判断题。根据图表可以看出India对于价值取向和语言的意思看到一样重要,故本题选D。3.【2012四川卷】BHere is your best chance to travel around the UK in 2012: More than 200 B&Bs(bed & breakfast)across England, Scotland, Wales and Northern Ireland are selected to offer you amazing services for your stay at the
106、ir lowest prices! Dont miss it. Just collect the vouchers(活动券)in our B&B Daily printed from 01/04/2012 to 07/04/2012 and book the stays for your travel following the terms and conditions below:The offer includes a room for the night and a breakfast the next morning.The offer is of two kinds: 20 per
107、room, valid(有效的)during stay period of 02/04/201231/05/2012 and then again 01/09/201231/10/2012;35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/201231/08/2012.The offer is valid for a basic twin or double room only.The stay must be booked directly with the chosen B&Bs before 28/04/2012.Each
108、 voucher can only be used by the holder to book one room for one night.If voucher holders book either the 20 or 35 per room per night, any additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. But these are not required in order to take up the offer. Please check
109、 directly with your chosen B&Bs to see what extra services are available.Vouchers must be presented on arrival. If no vouchers are presented, the B&Bs may reserve(保留)the right to charge at full price for every night of stay.Vouchers may not be used together with any other offer.The voucher holders m
110、ust pay for the stay in full at the time of booking. Additional 10 may be paid to confirm(确认)the booking and will be returned on arrival.The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.45. The voucher can be used for a stay at the chosen B&B on _.A. 09/01
111、/2012 B. 04/02/2012 C. 01/03/2012 D. 28/04/201246. How much should be paid for a two-night stay in October 2012 at a chosen B&B?A. 70 B. 40 C. 35 D. 3047. What right do the B&Bs reserve?A. To charge extra 10 for bookings with no vouchers.B. To refuse bookings for guest under the age of 18.C. To char
112、ge at full price for stays not confirmed.D. To request extra charges as tips.48. By taking up the offer, the voucher holders can choose to _ .A. book either a basic twin or double room at the chosen B&BsB. have lunch or evening meal without paying extra moneyC. use the B&B offer together with other
113、offersD. book the stays though B&B Daily 【本文要点】本文介绍了英国的B&Bs旅行食宿优惠活动。文章主要谈到了此次活动的具体操作注意事项。45. D 细节理解题。根据文中所提到的时间:02/04/201231/05/2012;01/09/201231/10/2012;01/06/201231/08/2012可知,四到十月活动券有效。故答案为D。46. B 细节理解题。根据文中“20 per room, valid(有效的)during stay period of 02/04/201231/05/2012 and then again 01/09/201
114、231/10/2012”可知,在十月住两天晚上需40。47.B 细节理解题。根据最后一条规定“The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18”可知答案为B。48. A 细节理解题。根据第三条规定“The offer is valid for a basic twin or double room only”可知答案为A。4.【2012重庆卷】BTop lists are lecturing people on everything from100 books
115、 to read . Arent you just tired of being told what to do with your time?Now you have a list to end all lists!Take a look at the following two examples from the list of 101 things not to do:Swim with Dolphins(海豚)? Swimming with dolphins is one of the worlds most profitable tourist activities. However
116、, every dolphin will welcome having their busy ,tiring day interrupted by tourists screaming pushing around them in the water. Worse yet, when dolphins get too near to the boats loaded tourists, they could get caught up in ropes and killed by propellers(螺旋桨).Heres a little secret. Dolphins look like
117、 smiling at you, but actually theyre just opening mouths.Go to See the Mona Lisa?There must be something about the mysterious(神秘的)smile. The 6 million people who the lady in the Louvre every year cant all be wrong after all. But they can be quite anno standing in front of you, holding up their camer
118、as to prevent you from seeing anything. In fact hard for you to see the painting clearly because you have to stay away from it for security read. After queuing for hours, many tourists can remain in front of the painting only for 15 seconds most.If the mysterious lady in the picture knew her fate, s
119、he wouldnt just be smiling, she laughing.So, still long to see the Mona Lisa? If you want to find out more about the list, read 101 Tings NOT to Do Before You Die. Visit www.not2dobeforeidie.co.uk and buy the book at a 20 discount.【考点】说明文广告【文章大意】短文为一则广告,向读者推荐一本书。60. According to the passage, swimmin
120、g with dolphins_. A. is the worlds most popular tourist activity B. gives fun to both tourists and dolphins C. will make tourists busy and tired D. can cause danger to dolphins60.【答案】D【试题解析】短文提到“Worse yet, when dolphins get too near to the boats loaded tourists, they could get caught up in ropes and
121、 killed by propellers(螺旋桨)”。由此可知与海豚共泳可能会给海豚带来危险。因此,正确答案为D选项。【难度】容易61. what does the author think about going to see the Mona Lisa? A. It is wrong to go and see the mysterious smile. B. It is not as satisfying as expected. C. Fifteen seconds in front of the painting is enough. D. Queuing for hours is
122、 worthwhile.61.【答案】B【试题解析】短文提到“ holding up their cameras to prevent you from seeing anything. In fact hard for you to see the painting clearly because you have to stay away from it for security read. After queuing for hours, many tourists can remain in front of the painting only for 15 seconds most.
123、”。由此可知,看蒙娜丽莎并没有预期的那样令人满意。B选项内容与此相符合。因此,正确答案为B选项。【难度】一般62. The list of “101 things not to do” is made most probably because its author_. A. thinks it boring to do the things suggested by other lists B. believes other lists are not humorous enough C. intends to persuade people to read more lists D. wa
124、nts to provide a list different from other lists62.【答案】D【试题解析】根据短文,作者推出了“101 things not to do”,是想提出有以往不同的内容,D选项与此相符。因此,正确答案为D选项。【难度】容易63. What is the main purpose of the passage? A. To advertise a book B. To introduce a website C. To comment on popular lists D. To recommend tourist activities.63.【答案
125、】A【试题解析】短文最后一段提到“If you want to find out more about the list, read 101 Tings NOT to Do Before You Die. Visit www.not2dobeforeidie.co.uk and buy the book at a 20 discount.”。由此可知,作者是在推销一本书,也就是短文的目的是为一本书做广告。因此,正确答案为A选项。【难度】一般5.【2012辽宁卷】A Mini Book Excerpts(节选) Biography When Salinger learned that a car
126、 park was to be built on the land,the middle-aged writer was shocked and quickly bought the netghboring area to protect it The townspeople never forgot the rescue and came to help their most famous neighbor. J. D. Sulinger:A Life by Kenneth Slawenski(Random House,$27)Mystery(疑案小说) “Youre a smart boy
127、. Bennys death was no accident, and youre the only who saw it happen. Do you think the murderer should get away with it ? ”The boy was starting stubbornly at his lap again. A thought suddenly occerred to Annika,“Did you You recognized the man in the car,didnt you?” The boy hesitated, twisting his fi
128、ngers,“Maybe,”he said quitely. Red Wolf by Liza Marklund(Atria Books, $25. 99)Short Stories She wants to say to him what she has learmed,none of it in class. Some women are borm stupid,and some women are too smart for their own good. Some women are born to give ,and some women only know how to take.
129、 Some women learn who they want to be from their mothers,some who they dont want to be. Some mothers suffer so their daughters wont. Some mothers love so their daughters wont. You Are Free by Danzy Senna (Riverhead Books,$15)Humor Do your kids like to have fun? Come to Fun Times! Do you like to watc
130、h your kids having fun? Bring them to Fun Times! Fun Times!s “amusement cycling”is the most fun you can have,legally,in the United States right now. Why spend thousands of dollars flying to Disney World when you can speng less than half to that within a days drive lf most cities? Happy And Other Bad
131、 Thoughts by Larry Doyle(Ecco,$14. 99)56. If the readers want to know about the lite of Salinger , they should buy the book published by . A. Ecco B. Atria Books C. Riverhead Books D. Random House57. The book Hbppy And Other Bad Thoughts is intended for . A. young children B. Disney World workers C.
132、 middle school teachers D. parents with young children58. Which book describes women with characters of their own? A. Happy And Other Bad Thoughts B. J. D. Salinger:A Life C. You Are Free D. Red Wolf 59. After finishing the book Red Wolf, the readers would learn that . A. the boy helped arrest the m
133、urderer B. Benny died of an accident C. the murderer got away with the crime D. Ammika carried out the crime【考点】日常生活类图书介绍【文章大意】本文向读都推荐了几种不同类型的书,并分别作了简介。56.【答案】D【试题解析】细节理解题。根据第一段可知,第一本书是介绍Salinger生平的书,这本书是由Random House出版的,所以选D57.【答案】D 【试题解析】细节理解题。根据第四段可知,这本书是关于父母如何让孩子玩得高兴的书,所以这本书的读者应该是有小孩的父母。【难度】一般58
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459233.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
