2021-2022新教材英语人教版必修第二册单元检测:UNIT 1 CULTURAL HERITAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材英语人教版必修第二册单元检测:UNIT CULTURAL HERITAGE WORD版含解析 2021 2022 新教材 英
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养检测(一)(Unit 1)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: OK, I think thats everything: three oranges, four apples, one pineappl
2、e, and a watermelon. W: Yes, that should do it. This is going to be the best fruit salad ever! 1. How many kinds of fruits are the speakers buying?A. Three. B. Four. C. Five. 答案: BText 2W: What would you like to drink with your meal, young man?M: Id like a Coke, please. W: All right. Thats one mediu
3、m classic hamburger meal with a Coke. Your total is $8. 50. 2. Where does the conversation probably take place?A. In a supermarket. B. At the womans house. C. In a fast food restaurant. 答案: CText 3M: Have you decided to take that summer job you are offered?W: Well, I want more information before I a
4、ccept it. 3. What does the woman mean?A. She hasnt made a decision yet. B. She will take the job right away. C. She refused the mans offer. 答案: AText 4M: Im so tired after working for a whole day. W: Then go and take a shower. After that, Id like to talk to you about little Mikes behaviour at school
5、. M: OK. Did Mike go to play basketball as usual?W: No. He went swimming with Jenny. 4. What is Mike doing now?A. Playing basketball. B. Swimming. C. Taking a shower. 答案: BText 5W: I wont have anything to wear to work on Monday unless I pick up my clothes at the dry cleaners. M: Then youd better hur
6、ry. It closes at noon on Sundays. W: Oh! I should have gone there on Saturday. 5. What day is it when the conversation takes place?A. Saturday. B. Sunday. C. Monday. 答案: B第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。
7、每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Were nearly there. Will we be allowed to visit all the ships, Peter? The space station and aircraft equipment, as well as the others?M: Yes, I expect so. We shall see most of them. W: Good! Visiting spaceships is always exciting. But remember, weve got work to do.
8、 Weve got a story to write and photographs to take. M: Will we be allowed to take photographs?W: Yes. I think so. And therell be a chance to ask questions. 6. What are the speakers probably?A. Journalists. B. Doctors. C. Teachers. 答案: A7. What are the speakers probably going to do there?A. Go sights
9、eeing. B. Buy some equipment. C. Have a news-making event. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Hey, Peter. Im sorry!M: Hi, Diana. Whats wrong?W: We were going to Hong Kong this weekend, but Im afraid I cant go. M: How come?W: I have a really big geography test and I have to study for it. M: We can go next
10、 week instead. W: No, I dont want to ruin your weekend. You go ahead and please take the book I bought to my friend Sally. Tell her I have to study all weekend, because I cant afford to fail the test. M: OK, then Ill go with Dan. But its a pity you cant come. 8. Why does Diana say sorry to Peter?A.
11、She has to give up her travel plan. B. She wants to visit another city. C. She needs to put off her test. 答案: A9. What does Diana want Peter to do?A. Help her with her study. B. Take a book to her friend. C. Teach a geography lesson. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hi, Jim. M: Hi, Alice. Whats that?W
12、: Its my protest, that is, some suggestions to the government. Do you want to sign it?M: A protest? Who for?W: Its against doing tests on animals. Im going to send it to all the companies that test medicines on animals. M: What? Are you pulling my leg?W No, Im not Jim. This is serious. Do you want t
13、o sign it?M: Yes, I do. W: Well then, sign!M: Hold on. They need to test medicines and drugs, dont they? They cant give them to people without testing them. W: Look, Jim. There are lots of other ways to cure illnesses without using drugs. MI dont know about that. Anyway, people are more important th
14、an animals. W: Animals have rights too, you know. M: Of course, they do. But people have more rights. WJim! I cant believe my ears! Dont you like animals?M: Of course I do, but . . . 10. What is the conversation mainly about?A. Animal medicines. B. Rights of animals. C. Tests on animals. 答案: C11. Ho
15、w does the woman feel about the mans view?A. Delighted. B. Annoyed. C. Puzzled. 答案: B12. Why is the man unwilling to sign?A. He dislikes the woman. B. He dislikes animals. C. He doesnt think her view reasonable. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Im tired. I went to sleep late last night. W: Did you wor
16、k overtime again?M: No. I watched that new reality TV show till midnight. W Oh, you didnt watch that rubbish, did you? Its just a group of people, stuck in a house, doing nothing! I have to admit it was attractive when it was new. But its strange to think people are still watching the same shows now
17、adays. It seems to me that those shows just feed the big desire everyone seems to have for media attention. Everyone wants to be a star these days. M: But there are still some people signing up for those shows just to experience a different life or to earn some money. W: Anyway, I have no interest i
18、n these nobodies whose idea of fame is that they were on a reality TV show. I admire people with real talent whove actually earned their fame because they are different from the rest of us. M: Hmm I dont think so on that way. Maybe we need to rethink what fame is!13. Why does the man feel tired?A. H
19、e couldnt fall asleep last night. B. He worked overtime last night. C. He stayed up watching TV last night. 答案: C14. What does the woman think of the reality TV show now?A. Meaningless. B. Attractive. C. Strange. 答案: A15. Why do people want to be in the show according to the woman?A. To earn money.
20、B. To become famous. C. To experience a different life. 答案: B16. What do we know about the speakers?A. They dont like the reality TV show. B. They admire people with real talent. C. They have different opinions on fame. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: The Santa Cruz Beach Boardwalk is an amusement
21、park with rides and games located right on the edge of the Pacific Ocean. Santa Cruz has been known as a university town and a surfing community since at least 1960. Founded in 1907, it was the first theme park of its kind in California. The most famous ride is called the Giant Dipper, a fast ride m
22、ade of wood that climbs to 70 feet in the air. Many newer rides have bright lights and modern sound effects, but ever since it was finished in 1924, the Giant Dipper has been the symbol of the park. Other popular attractions include a castle, water rides, and little cars that kids can drive on a spe
23、cial electric track. There is also a mini golf course, sports games, and a huge video game area that looks like a palace in the sky. Hot dogs, hamburgers, ice cream, and cakes of all shapes and sizes give the boardwalk a special feel all year round Although the park is free to enter, the Santa Cruz
24、Beach Boardwalk does charge for rides and nearby parking. 17. When was the Santa Cruz Beach Boardwalk set up?A. In 1907. B. In 1924. C. In 1960. 答案: A18. What is the Giant Dipper?A. A water ride. B. A theme park. C. A wooden ride. 答案: C19. What does the video game area look like?A. A racing track. B
25、. A mini golf course. C. A palace in the clouds. 答案: C20. What is free for all visitors to the boardwalk?A. Entry to the park. B. Rides in the park. C. Parking next to the park. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATime for an adventure?Are you a bit
26、bored with your nine-to-five routine? Have a look at our exciting range of holidays and decide what type of adventure youd like. Activity holidaysOur activity holidays are for everyone, people who love danger or who just like sports. We have a huge variety of water, snow or desert holidays. Well tak
27、e you SCBA diving in the Red Sea or kayaking and white water rafting in Canada. If you prefer snow, you can try skiing or snowboarding in the Alps or even igloo-building. For those who like warmer weather, we also have sandboarding (the desert version of skateboarding) or camel safaris(游猎). Polar ex
28、peditions(探险)Take an expedition to Antarctica or the northern Arctic; explore a land of white natural beauty and wonderful wildlife. Our experts will explain everything about the two poles as you watch the penguins in Antarctica or whales and polar bears in the Arctic. Theres no greater adventure th
29、an travelling to the ends of the earth, a once-in-a-lifetime experience. Cultural journeysOur cultural journeys will help you discover ancient civilizations: India, Thailand, Egypt and many more. Visit temples, palaces and ancient ruinsjust remember to bring your camera! Get to know local ways of li
30、fe by exploring markets, trying exotic foods and meeting local people. Wildlife holidaysWe organize small-group tours to get closer to nature in Africa, Asia or South America. Go on safari in Africa and watch lions and giraffes. Meet the famous turtles off the Galapagos Islands. Look for tigers in I
31、ndia, or take an elephant safari in Sri Lanka. We use local guides and stay in a range of accommodation, from tents to tree houses. 【语篇概述】本篇文章为广告类阅读文体, 向读者推荐几个不同的度假方式。21. Which would you prefer if you are a sports-lover?A. Wildlife holidays. B. Cultural journeys. C. Polar expeditions. D. Activity ho
32、lidays. 【解析】选D。细节理解题。由Activity holidays: Our activity holidays are for everyone, people who love danger or who just like sports. 可知Activity holidays所针对的对象是喜欢冒险的人和体育爱好者, 故如果你是一个体育爱好者, 你可能更喜欢Activity holidays。故选D。22. What can a tourist do during a cultural holiday?A. Appreciate ancient buildings. B. W
33、atch lovely animals. C. Get closer to nature. D. Have extreme sports. 【解析】选A。细节理解题。由Cultural journeys中的Our cultural journeys will help you discover ancient civilizations: India, Thailand, Egypt and many more. Visit temples, palaces and ancient ruins可知在cultural holiday期间, 游客可以欣赏古代建筑, 故选A。23. What is
34、the purpose of this text?A. To introduce ways of relaxation. B. To recommend several different holidays. C. To share traveling experience. D. To give advice on traveling. 【解析】选B。写作意图题。由Are you a bit bored with your nine-to-five routine? Have a look at our exciting range of holidays and decide what t
35、ype of adventure youd like. 可知作者写这篇文章的目的是向读者推荐几个不同的度假地。故选B。BThe Eiffel Tower is very famous in France. It is visited by 7 million visitors a year. The Eiffel Tower was designed by Gustave Eiffel in the late 19th century. On Monday, March 31st, 2019, it turned 130. The look of the Eiffel Tower is gre
36、atly loved by people today, but things were different when the design was first shown to the public. Many French artists thought that the design was ugly. However, Eiffel did not change a thing. He believed that once it was completed, people in Paris and visitors around the world would love the towe
37、r. He was certainly right. The tower became popular with the public as soon as it opened on March 31st, 1889, two years after the construction began. Over 3, 000 people came to look at this new tower and even made the effort to climb the 1, 710 stairs to the top. The 984-foot-tall Chrysler Building
38、in New York City beat it. Today, the tower houses a number of restaurants on its first and second levels. The third level has been turned into a vast platform (平台). From there visitors can see the entire city of Paris. While visitors are allowed to take the stairs to the first two levels, the platfo
39、rm can only be got to by taking the elevators. To ensure that the “Iron Lady” always looks good, the tower is cleaned and repainted every eight years. Its an effort that takes a team of 25 workers, an entire year. If you travel to Paris one day, dont miss it, the excellent achievement. 【语篇概述】本文是说明文。
40、文章主要介绍Eiffel Tower的历史。24. When Gustave Eiffel first showed his design to the public, _. A. the public celebrated the birth of itB. many French artists disliked the designC. the public thought it would be a popular towerD. many French artists decided to change the design【解析】选B。推理判断题。根据第二段中“but things
41、 were different. . . ugly”可知, 当Gustave Eiffel首次向公众展示他的设计时, 许多法国艺术家不喜欢这个设计。25. When did the construction of the Eiffel Tower start?A. In 1887. B. In 1888. C. In 1889. D. In 1890. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段中“The tower became popular. . . began. ”可知, the Eiffel Tower是1887开始建造的。26. What do we learn about the le
42、vels of the Eiffel Tower?A. The first level is provided for hotels. B. Restaurants are all on the second level. C. The third level is mainly for sightseeing. D. The elevators can go to all the three levels. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段中“The third level has been. . . Paris. ”可知, the Eiffel Tower的第三层主要是为了观光。27.
43、 The writer mainly wants to tell us about the Eiffel Towers _. A. 130th celebrationB. popularityC. brief historyD. designer【解析】选C。主旨大意题。本文主要是关于“the Eiffel Tower”的历史。CVietnam aims to solve the relations between economic development and cultural preservation. Vietnamese cultural departments and activi
44、sts have tried to preserve the historical and cultural relics in the country. Vietnam now has more than 40, 000 historical relics. These relics of various forms and history are treasures for future generations. However, hundreds of the relics are severely damaged due to the negative influence of tim
45、e, war and human activities. Head of Hanoi Relics Management Board, Nguyen Doan Tuan, says rescue work must preserve the relics soul, “We cannot replace ruined construction with new materials. We must preserve its shape, size and style. We need to pay attention to every brick replaced so that it loo
46、ks exactly like the original. ” Most relics have to rely on tourist fees for repair and rescue work. Director of Van Mieu Cultural and Science Center, Dang Kim Ngoc, says that the relics must be promoted widely to attract more visitors and bring in more income for repair and preservation, “We provid
47、e constant guide services for visitors so that they understand more about our relics. At the same time, a natural surrounding of the relic has been ensured, including the grass field and garden to improve its scenic value. ”The local government agreed that the relics must be turned to the community
48、for shared efforts in the preservation work. Director of Vietnam Revolution Museum Dang Quoc Quan, said that the community must be guided in the preservation and protection, “The UNESCO aims to let local community take part in the preservation of relics. We have seen limitations in the preservation
49、of cultural relics, especially festival-related groups of buildings. This requires management and guidance by the government. ”Nguyen Thi Minh Ly from the Department of Heritage says the community should be guided in proper behaviors towards relics, “This will ensure the protection of cultural relic
50、s in later generations. Creative restoration (修复) must be based on previous (先前的) values. ” Experts have called for a systematic (系统的) guidance by the state in local level preservation while promoting creative thinking in restoration for each relic. 【语篇概述】本文是一篇新闻报道。介绍了越南的文化部门和专家们为保护本国的文化遗产所做出的努力。文章特
51、别指出了越南文化遗迹所面临的现状。呼吁国家对文物保护进行系统指导, 同时也要促进对文物进行创造性的修复。28. Where is the passage most probably taken from?A. A government survey. B. A research paper. C. A newspaper report. D. A travel guide. 【解析】选C。推理判断题。文章主要介绍越南国内文物所面临的现状, 以及对文化遗产进行系统性保护的指导性原则, 由此可以推断文章有可能来源于新闻报道。29. Which of the following is not the
52、 reason for the damaged relics in Vietnam? A. Human activities. B. Poor building materials. C. War influence. D. The passing of time. 【解析】选B。细节理解题。由文章第二段中的However, hundreds of relics are severely damaged due to the negative influence of of time, war and human activities. 一句可知, 文物严重受到破坏的主要原因是战争、时间的流逝
53、及人类活动, 而作者并没有把“建筑材料质量差”列为文物受损的原因。 故选B。30. It can be inferred from Paragraphs 4-6 that to preserve relics, the government should_. A. turn to the UNESCO for financial helpB. improve the scenic value by raising tourist fees C. encourage the community to join in the rescue work D. make full use of the
54、money raised by the local people 【解析】选C。推理判断题。由文章第四段中的The local government agreed that the relics must be turned to the community for shared efforts in the preservation work. 以及The UNESCO aims to let local community take part in the preservation of relics. 可知, 要保护文物, 当地社区的积极参与是非常重要的一个方面。 故选C。31. Wha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459281.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
中级主管护师基础知识(儿科护理学)-试卷5.pdf
