2021-2022新教材英语人教版必修第二册单元检测:UNIT 3 THE INTERNET WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材英语人教版必修第二册单元检测:UNIT 3THE INTERNET WORD版含解析 2021 2022 新教材 英语
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养检测(三)(Unit 3)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Its going to be another warm day. M: Of course. You know, I miss livin
2、g somewhere that has four seasons. W: Me, too. I especially miss those cool autumn mornings. 1. What is the weather like today?A. Cool. B. Warm. C. Hot. 答案: BText 2W: Do you have any change for one dollar?M: What do you want it for?W: I need to pay for the parking fee. M: I can just give you 4 quart
3、ers if thatll help you. 2. What does the woman want?A. A one-dollar bill. B. Some coins. C. A parking place. 答案: BText 3M: Your pronunciation is getting much better, and you dont make many grammatical mistakes now. W: Yes. I practice speaking every day, but I still make a lot of spelling mistakes. 3
4、. What is the woman worst at?A. Pronunciation. B. Grammar. C. Spelling. 答案: CText 4M: Hi, Julie. Im ringing to remind you that Ill pick you up tonight. W: Thank you. When will you come?M: The film doesnt start until 8: 15, so Ill leave here at 7: 20, and itll take 20 minutes to get to your house. 4.
5、 When will the man get to the womans house?A. At 7: 20. B. At 7: 40. C. At 8: 15. 答案: BText 5M: Im going to New York next week, but the hotel I booked is so expensive. Ive got to start saving. W: Why book a hotel? My parents have two spare rooms in their apartment. 5. What does the woman mean?A. The
6、 man can live with her parents. B. She will rent an apartment for him. C. The man should book a cheaper hotel. 答案: A第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: This is quite a nic
7、e hotel, isnt it?W: Ill say. Are you here on business?M: Oh, no. I stay here in Los Angeles for a study on urban traffic. What about you?W: Im here for a meeting. Im Jane. M: Hi, Jane. Im Bernard Smith. Nice to meet you. So, Jane, what do you think is the best part of this hotel?W: Well, the service
8、 here is much better than that of most other hotels. M: I agree that the service is great, but my favorite thing about this place is its delicious breakfast. 6. Why does the woman come to Los Angeles?A. For a study. B. To attend a meeting. C. To be on vacation. 答案: B7. What is the mans favourite par
9、t of the hotel?A. Price. B. Breakfast. C. Service. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, I dont think weve met. My names Tom. W: Hi, Tom. Nice to meet you. My name is Juanita, but everybody calls me Jenny. M: Nice to meet you, Jenny. So, where are you from?W: Well, I was from Australia, but we moved to
10、the United States when I was about five years old. My parents now live in Chile. Thats where they first met. How about you, Tom?M: I was born in California, and we lived there until I was seven. W: Oh yeah? Where did you go after that?M: Well, we spent a total of ten years in Germany and Japan, and
11、then we returned to the United States, but I think my parents would have stayed in Japan, lets say, another 20 years had it not been for my education. W: Wow. It sounds like youve had an interesting life. So, what do you do now?M: Im a student at Purdue University. 8. Where was the woman born?A. In
12、Chile. B. In Australia. C. In the United States. 答案: B9. How old was the man when he returned to the United States?A. 20. B. 17. C. 15. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: So, what sort of person are we looking for?W: Well, theyd have to be reliable, of course. I dont want to find that we are about to go
13、 out and they havent shown up, or they are running late or something. M: Sure. That last kidwhat was her name? She. . . W: Oh, please, she was always late, but you have to admit she was hard-workingalways cleaned the house while we were out. M: Well, thats not so important as far as Im concerned. I
14、mean, they are being paid to take care of the kids. If they clean the place, its a bonus, but. . . W: But, no. . . we need to be able to trust them, of courseI mean, leaving them here in the house with the kids, you know. . . M: YeahHonesty is definitely important. W: And also they have to be friend
15、ly. Its no good if the kids dont like them. M: Absolutely. So, who should we interview, then?10. What is the shortcoming of the last girl they mentioned in the dialogue?A. She didnt work hard. B. She wasnt on time. C. She didnt tell the truth. 答案: B11. Why are they going to have an interview?A. To f
16、ind someone to teach their kids. B. To find someone to clean the house. C. To find someone to look after their kids. 答案: C12. What quality is a must in the mans opinion?A. Being hard-working. B. Being honest. C. Being friendly. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello, Mr Jan Erick FriedmanYoure a frequ
17、ent traveler. And we also know that you eat out twice a day. How come are you so fond of eating out?M: When I got my first job back in 1982 and started traveling, I had no choice but to eat out. I found that I felt different due to what I was eating, so I tried to find places that served food that m
18、ade me feel good. The secret was the quality of the food and how well the food was prepared. I made an effort to find good restaurants as well as nice dishes. W: How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants?M: I have lived in many citiesand when I moved back to Sweden from the Unite
19、d States, people asked me where to go and eat when they went to cities I knew. I got a lot of ideas. Then I wrote about restaurants for the Swedish Clubs magazine, and someone suggested I gather the information about the restaurants together Since I had all the facts about the restaurants I had been
20、 to, I started to do that. W: How do you find restaurants?M: The best way is to ask the people there. I may talk to people at a street market or take a walk and look for a place myself. I never ask a hotel clerk or a taxi driver. I dont go to empty restaurants or places with menus difficult to under
21、stand. 13. What does Jan consider most important when he judges a restaurant?A. Where the restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How well the food is prepared. 答案: C14. When did Jan begin to write for a magazine?A. After he came back to Sweden. B. Before he went to the United States. C. As
22、 soon as he got his first job in 1982. 答案: A15. What may Jan do to find a good restaurant?A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi drivers. C. Ask hotel clerks. 答案: A16. What do we know about Jan?A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot for his work. C. He prefers American food. 答案
23、: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10The Huawei Watch is a smart watch for Android Wear. The watch was first announced on March 1st, 2015 at the Mobile World Congress, and officially released in Berlin on September 2nd, 2015. Although it looks more like a traditional watch than a smart watch, it has built-in
24、 Wi-Fi and Bluetooth and supports Google Now voice commands. It also has a heart rate monitor, 4GB of storage, and more than 4, 000 apps to choose from in the Google Play Store. It can also receive texts and emails, as well as make and receive calls. Users describe the watch as beautiful, fashionabl
25、e, and comfortable. Even though the watch is a costly $400, some users have complained about its short battery life, its large body, and the fact that it doesnt have GPS. The watch face is also hard to see at times, especially in the sun. Because the brightness doesnt change automatically, users mus
26、t set it themselves when going inside or outside. The watch comes in gold, silver, or black, and users can pick from 50 different watch faces that either come pre-loaded or can be downloaded from Google Play. 17. When did the watch officially go on sale?A. On March 1st, 2015. B. On March 2nd, 2015.
27、C. On September 2nd, 2015. 答案: C18. What has been built into the watch?A. Automatic brightness. B. Wi-Fi. C. GPS. 答案: B19. What do some users dislike about the watch?A. Its too large. B. It looks too traditional. C. It doesnt have enough storage. 答案: A20. How many watch faces can users choose from?A
28、. 50. B. 400. C. 4, 000. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIt has been four years since Grandma Joy told her grandson that she had never seen the most beautiful views of America. Since then, they have gone on many cross-country trips. Brad Ryan had
29、 been feeling tired of studying in a vet school when he visited his 85-year-old grandma in 2015. He hoped that spending some quality family time would make him cheerful. As he was telling his grandma stories of his travels, however, he was heartbroken to hear that she had never seen the ocean or mou
30、ntains. Ryan then asked his grandmother if she would like to go hiking with him. Needless to say, she was more than happy to agree. They have since visited 29 different national parks across Americafrom the Great Sand Dunes in Colorado to the Acadia National Park in Maine. Over the four years, Ryan
31、and his grandma have driven 25, 000 miles through 38 states. And it has greatly affected his quality of life. “Seeing it through my grandmothers eyes, who every morning wakes up and is thankful to be alive, has taught me how to live, ” Ryan said. “With her, Ive had to slow down and see life in a dif
32、ferent way, which has made it a lot richer. ”“I love my grandma so much, and its just really giving me a lot of peace when she passed away. I can go back to these places, feel her spirit, and feel connected to her, ” he added. Ryan posted all of their trips on Facebook. He hopes more young people wi
33、ll spare time to be with their elders. “I want young people to know that hanging out with your grandparents is cool. And theres so much we can learn from our elders, ” Ryan said. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。讲述Ryan带奶奶一起到美国各地旅行的经历。通过和奶奶一起旅行他不仅欣赏了各地的美景, 还学会了从不同的角度看待生活。他把与奶奶旅行的经历分享到网上, 希望以此来鼓励年轻人抽出时间与老人在一起。21. Why d
34、id Brad Ryan visit his grandma in 2015?A. To cheer himself up. B. To please his grandma. C. To take his grandma to travel. D. To share his travelling experiences. 【解析】选A。细节理解题。由第二段中的Brad Ryan had been feeling tired of studying in a vet school when he visited his 85-year-old grandma in 2015. He hoped
35、 that spending some quality family time would make him cheerful. 可知, 2015年Ryan之所以去看望奶奶是因为他感到厌倦学校的学习生活, 希望能通过与家人共同度过美好时光的方式让他自己开心起来。故选A。22. What influence did Brad Ryans grandma have on him?A. She made him live a richer life. B. She helped him find his life goal. C. She told him to have peace of mind
36、. D. She gave him a lot of encouragement. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段中“Seeing it through my grandmothers eyes, who every morning wakes up and is thankful to be alive, has taught me how to live, ” Ryan said. “With her, Ive had to slow down and see life in a different way, which has made it a lot richer. ”可知,
37、通过和奶奶一起旅行, Ryan懂得了如何从不同的角度看待生活, 这使他能过更充实的生活。故选A。23. What is Brad Ryans purpose of posting their trips online?A. To advise young people to take a trip. B. To share his joy of travelling with his grandma. C. To show young people what they can learn from their elders. D. To encourage the young to spend
38、 time with their elders. 【解析】选D。细节理解题。由最后一段的第二句He hopes more young people will spare time to be with their elders. 可知, Ryan把他们的旅行的故事发到网上, 目的是希望更多的年轻人能抽出时间与家里的老人在一起。故选D。BIf you have ever been disappointed because you dont have a good gardener, the clever robot may one day become the helper of your in
39、door plants. The Hexa Plant is a six-legged robot that has been specially made to care for the potted (盆栽的) plant that it carries on top of its head. Using light and heat sensors (传感器), the robot has the ability to carry its plant in and out of the daylight. If the houseplant needs more sun, the Hex
40、a will walk into the sunlight; and if the houseplant is getting too hot, the Hexa will go back into the area that blocks direct light. The Hexa Plant will even do a little dance when it senses that the plant needs to be watered to warn its owner. The robot was developed by Vincross engineer and foun
41、der Sun Tianqi after he saw a dead sunflower sitting in the darkness in a room back in 2014. “Plants only receive an action without responding, ” Sun Tianqi wrote in a blog post. “Whether they are being cut, bitten, burned or pulled from the earth, or when they havent received enough sunshine, water
42、, or are too hot or cold, they will hold still and take whatever is happening to them. ”According to Sun Tianqi, for billions of years, plants have never experienced movement of any kind, not even the simplest movement. In their whole lives, they stick to where they were born. Sun Tianqi continued,
43、“Do they want to break their own settings or have a tendency (趋向) towards this? I do not know the answer, but I would love to try to share some of this human tendency and technology with plants. With the help of the robot, plants can experience the move. ”The Hexa Plant model robots are not for sale
44、, though Vincross does sell a Hexa robot model. It is said that in the near future the robots can open up a new market to watch over our household plants. 【语篇概述】本文是一篇说明文, 介绍由Sun Tianqi研发的一款用于照料室内植物的机器人Hexa Plant。24. What can we learn about the Hexa Plant?A. It helps people do some gardening. B. It w
45、aters the plants through dancing. C. It helps indoor plants get proper sunlight. D. It carries the potted plant with its hands. 【解析】选C。细节理解题。由第二段中的If the houseplant needs more sun, the Hexa will walk into the sunlight; and if the houseplant is getting too hot, the Hexa will go back into the area tha
46、t blocks direct light. 可知, 机器人Hexa可以帮助室内植物获得适量的阳光。故选C。25. What does the author try to show through Paragraph 3?A. The way plants spend their whole lives. B. The common way people deal with plants. C. The difference between plants and humans. D. The cause of making the indoor plants helper. 【解析】选D。推理
47、判断题。根据第三段中The robot was developed by Vincross engineer and founder Sun Tianqi after he saw a dead sunflower sitting in the darkness in a room back in 2014. 可知, 当Sun Tianqi在2014年看到一棵向日葵在房间里的黑暗处死去时, 他萌发了开发这样一款机器人的想法。故选D项。26. What does Sun Tianqi try to do using this technology?A. To develop gardening
48、skills. B. To draw peoples attention to plants. C. To make plants experience move. D. To study the living conditions of plants. 【解析】选C。细节理解题。由第四段中的I do not know the answer, but I would love to try to share some of this human tendency and technology with plants. With the help of the robot, plants can
49、 experience the move. 可知, Sun Tianqi想尝试与植物分享一些人类的趋势和技术。植物可以在机器人的帮助下动起来。故选C。27. What can be the best title for the text?A. A New Market for RobotsB. An Indoor Plants HelperC. An Important Development in GardeningD. The Tendency of Gardening in the Future【解析】选B。主旨大意题。根据文章主要内容, 特别是第一段中If you have ever
50、been disappointed because you dont have a good gardener, the clever robot may one day become the helper of your indoor plants. 可知, 本文主要介绍由Sun Tianqi所研发的机器人Hexa Plant充当室内植物助手的相关报道。B项An Indoor Plants Helper与此相符, 故选B项。CMany people like to explore the Internet. Exploring the Internet is one of the most
51、important activities of the day. The Internet brings the outside world closer to peoples homes. Some people say the world is smaller than before because of the Internet. Whats going on in other countries?How do people live in places far away?Is there a good sports game somewhere?Whats life like in t
52、he deepest part of the sea?If you want to answer all these questions, just come to the Internet. Of course, people can also learn through reading or listening to the radio. But with the Internet they can learn better and more easily. A lot of information can be collected at a great speed. Can we go
53、shopping without leaving home?Can we see a doctor without going to the hospital?Can we study without going to school? All these things seemed to be impossible, but now they have become true. The Internet helps us to open our eyes. The Internet also helps to open our minds. The Internet often gives u
54、s new ideas. In a word, it helps us in many ways. Great changes have taken place in our life since the use of the Internet. 【语篇概述】本文主要介绍了互联网使我们的生活发生了很大改变。互联网给人们生活带来了极大的帮助。通过互联网, 人们不出门就可以以极快的速度获取大量有用的信息。它在很多方面帮助了我们。所以有人说, 因为互联网世界比以前更小了。28. Some people say the world is smaller than before because _. A
55、. all people like to search the InternetB. the Internet makes the search smaller in sizeC. the Internet brings the outside world closer to themD. exploring the Internet is one of the most important activities of the day【解析】选C。细节理解题。根据首段最后两句话“The Internet brings the outside world closer to peoples ho
56、mes. Some people say the world is smaller than before because of the Internet. ”可知, 互联网让外面的世界更接近人们的家。一些人说, 因为互联网世界比以前更小。故选C。29. The underlined sentence “The Internet also helps to open our minds. ” means _. A. the Internet is new to usB. something is wrong with our mindsC. our minds can be opened on
57、ly by the InternetD. we can learn more with the help of the Internet【解析】选D。句意猜测题。根据第二段最后两句“But with the Internet they can learn better and more easily. A lot of information can be collected at a great speed. ”可知, 但有了互联网他们可以更好和更加容易地学习。大量的信息可以很快被收集到。故选D。30. We cant _through the Internet. A. know a goo
58、d sports match somewhereB. cook the mealC. know a lot of informationD. see a doctor and study all kinds of subjects【解析】选B。推理判断题。通读全文可知, 通过互联网可以了解哪里有体育比赛, 可以看医生, 可以学习, 可以获取大量信息, 但是不可以做饭。故选B。31. Which of the following sentences is not true?A. The Internet can help people get the information faster tha
59、n reading. B. Without leaving home, we can get the money from the bank by radio. C. People can learn better and more through the Internet. D. People often learn a lot of new ideas from the Internet. 【解析】选B。细节理解题。通读全文可知, 人们通过网络可以不去银行就能取钱, 而不是通过广播。故选B。DSmartphones, tablets and smart watches are banned
60、 (禁止) at school for all children under 15 in France. Under the ban students are not able to use their phones at all during school hours, including meal breaks. “I think its a good thing. School is not about being on your phone, ” Paris mum Marie-Caroline Madeleine told AFP. “Its hard with kids. You
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459283.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
