2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS 单元形成性评价 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:UNIT 4HISTORY AND TRADITIONS 单元形成性评价 WORD版含解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元形成性评价(四)Unit 4(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Hello! This is Bill Smith from the Greenhouse Club. May I speak to Mr
2、 Jones? W: I m sorry, my dad isn t at home right now. He won t be back until six o clock. I can give you his office phone number. 1. Where does the woman think her father is now? A. At home. B. At his office. C. At the club. 答案: BText 2M: Have a nice weekend! I will go camping. Do you have anything
3、exciting planned? W: Not really. I was thinking of renting a boat at the Water Park with my classmates, but the national English competition is coming up, so I will probably have to prepare for it. 2. What is the woman probably going to do this weekend? A. Go boating with her classmates. B. Go campi
4、ng with the man. C. Prepare for a competition. 答案: CText 3M: Do you usually get up at 6 every morning? W: Yes. It s not too hard because I go to bed around 10 every night. I want to be sure to get enough sleep every night. M: That s good. I don t nearly get enough. I sleep only about six hours every
5、 night. 3. How long does the woman usually sleep every night? A. About eight hours. B. About seven hours. C. About six hours. 答案: AText 4W: Have you heard about Tim? He s in hospital again. M: What happened? I ve never heard he is suffering from any illnesses. W: He was driving too fast again. I gue
6、ss he didn t learn his lesson from last time. M: I m so sorry to hear that. 4. What do we know about Tim? A. He became severely ill. B. He had a car accident. C. He didn t take driving lessons. 答案: BText 5W: Uh-oh. It looks like there s a problem. M: Yeah, I m afraid so. Last Friday this elevator wa
7、s out of service all day long. W: Do you think I should press the emergency button? M: Let s just wait a minute or two first. It may start again by itself. 5. What does the man suggest? A. Calling the service centre. B. Pressing the emergency button. C. Doing nothing for a short while. 答案: C第二节(共15小
8、题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Can I help you? M: I need to find a specific magazine, and I am not sure where to look for it. Where are the old magazines? W: The magazines
9、that are a bit older than one year are on the left of the first floor, and the magazines that are less than one year old are at the end of the right side. They re near the reading room. How old is your magazine? M: It came out about two and a half years ago, so I guess I d find it on the left side o
10、f the first floor then, right? W: I m afraid not. Magazines that are more than two years old are kept on the second floor. M: Can you help me look for it? W: OK. 6. How old is the magazine that the man is looking for? A. About one year old. B. About two years old. C. About two and a half years old.
11、答案: C7. Where will the two speakers probably go next? A. The second floor. B. The right side of the first floor. C. The left side of the first floor. 答案: A听第7段材料, 回答第810题。Text 7M: Good morning. May I help you? W: Yes, I bought this dress here last week, but there seems to be something wrong with it.
12、 When I washed it, the colour faded. M: Let me see. Did you wash it in hot water? W: No. I just washed it using my washing machine with my other clothes. But the colours of my other clothes didn t fade. M: So do you want to exchange it? W: May I have it returned? M: We can only return half of the mo
13、ney you paid to you if you want to return it. W: Then I d rather have it exchanged. Show me some other dresses, please. 8. What s wrong with the dress? A. It couldn t be easily washed. B. It lost colour after being washed. C. It was torn in the washing machine. 答案: B9. How did the woman wash the dre
14、ss? A. Using the washing machine. B. Washing by herself. C. Washing with others. 答案: A10. Where does the conversation most probably take place? A. At a store. B. At home. C. At a dry-cleaner s. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: I called you last week but your mother said you were sightseeing in Italy.
15、Did you go to Rome? M: No. I went to Rome last year and Milan the year before last,so this year I went to Ferrara. You may not have heard about it, as it isn t one of the most famous Italian cities. W: Oh, I ve heard about it before. It s known as the City of the Renaissance, right? I ve never visit
16、ed it before, though. How was your time there? M: It was great. I visited the city centre. The cathedral and the castle are both there in the heart of the city, and both are amazing. I didn t go to the cathedral, because it was very crowded. W: What else did you visit there? M:After I left the castl
17、e, I went to visit the historic part of the city, which has a lot of buildings from the Renaissance. Then I visited several palaces and churches. W: You seem to really like travelling. M: Yes, I love it.I usually travel abroad twice a year, and this year I ve taken one more trip than usual. 11. Wher
18、e was the man last week? A. In Rome. B. In Milan. C. In Ferrara. 答案: C12. What did the man probably visit first? A. The castle. B. The cathedral. C. The Renaissance buildings. 答案: A13. How many times has the man traveled abroad this year? A. Twice. B. Three times. C. Four times. 答案: B听第9段材料, 回答第1417
19、题。Text 9M: I didn t even realize there was a festival coming up. W: Why? You didn t know about Easter? There are many traditions connected to it. M: I knew a little about it and didn t know it was in April. I thought it might be some day after Mother s Day. W: Easter is observed on a Sunday in March
20、 or April. It is truly worth celebrating in the spring. We are all looking forward to the holiday. Mother will make a big Easter basket for each of us with presents like chocolate bars, candies and even a CD. We go to a church service on Friday morning. We dye our Easter eggs on Saturday morning and
21、 visit our grandparents that afternoon.But the best part for me is the Easter Egg Hunt. On Easter morning, parents hide Easter eggs in different places for us to find. It is almost as much fun as Halloween. M: Green with envy. I will probably hang out with the other international students. I might a
22、lso stay in the dorm. Remember, Linda assigned a huge book for us to read. W: Pooh. That s boring. Why not come with me? M: Well, I m OK. I may just spend the holiday myself. W: Come on.My parents will be happy to have you with us. M:Serious? Cool! 14. What festival are the two speakers talking abou
23、t? A. Mother s Day. B. Easter. C. Halloween. 答案: B15. When does the woman usually visit her grandparents? A. On Friday morning. B. On Saturday morning. C. On Saturday afternoon. 答案: C16. What is the favorite part of the festival to the woman? A. Receiving presents. B. Going to church. C. Hunting for
24、 eggs. 答案: C17. What will the man probably do during the holiday? A. Hang out with other international students. B. Join the woman s family for the festival. C. Stay in the dorm reading a huge book. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10M: Hello, listeners! I d like to share with you a bit about what it s l
25、ike to live here at the South Pole. I m a scientist and I arrived here in Antarctica three months ago, in December. The temperature at that time was cold but not unpleasant yet. Since arriving, I ve worked with about 60 other people getting everything ready for the Antarctica winter. It s been a lot
26、 of hard work, but it has been fun, too. However, a few days ago the ship left, taking most of the staff with it, and it won t be back to fetch us until next December.So the hardest thing to get used to now is that there are just 14 of us here. It s been difficult to adjust because I m used to worki
27、ng in a large group. I m living at the same work station I was at ten years ago. It was new then, but it s still in good condition and generally unchanged. The dried food we get is also the same. The people working here with me are all different from the year ago, but I m always happy getting to kno
28、w new people.Ten years ago, we were able to send faxes to friends and family once a month, but today we can send e-mails and talk on the phone so we don t feel so far away. Last week we went out exploring for a few days. It was dangerous. We went together everywhere in case we fell into any holes in
29、 the ice. Holes here are much too deep to climb out of. The skies last week were beautifully clear, and I was reminded how lucky I am to be here. 18. When did the speaker arrive in Antarctica? A. In December. B. In September. C. In March. 答案: A19. What difficulty does the speaker have at the moment?
30、 A. There is a lot of hard work to do. B. The ship won t return for months. C. He is working with a small number of people. 答案: C20. What has improved in Antarctica in the last ten years? A. Food. B. Communication. C. Living conditions. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每
31、题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021邢台高一检测)About the Irish ExperienceThe Irish Experience is a program for North American high school students. This program takes place over a four-week period in July. For two weeks the students will live in the beautiful university town of Cork in the South of Ireland. Th
32、ey will attend classes in an informal and relaxed atmosphere. Traditional Irish music is alive in Cork City and can be heard most nights in some of the pubs in the city centre. There are several theatres in the city. A visit to one of these will be part of our schedule. Cork is also the gateway to t
33、he beautiful southwest part of Ireland and we will be taking in all the sights of West Cork and Kerry. The other two weeks will be spent at University College Dublin, a short bus ride from the centre of Dublin, one of the oldest capital cities in Europe with one of the youngest populations almost 50
34、% of the city s people are under 25 years old. Staying at student apartments on the university campus, students will have the opportunity to meet young people of many different nationalities. The students will enjoy a true Celtic cultural experience and a sense of Irish history and culture through g
35、uided tours to various historical sites in DublinThe Cliffs of Moher in County Clare and the Neolithic passage tombs in Newgrange, County Meath. 【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个名为Irish Experience的暑假留学项目, 介绍了这个项目中的一些活动和要参观的地方等信息。21. What can we learn about the Irish Experience? A. It admits college students.
36、B. It is hosted by universities. C. It s a summer study abroad program. D. It aims to advertise universities in Ireland. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段可知“爱尔兰体验”是一个针对北美高中生的项目。这个项目在7月份进行, 为期四周。学生们将在爱尔兰南部美丽的大学城科克居住两周。由此可知, Irish Experience是一个暑期留学项目。故选C。22. What will the students do in Cork City? A. They will visit
37、 a theatre. B. They will study at West Cork. C. They will play live music at a pub. D. They will spend a whole night at a pub. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段可知, 这个城市有几家剧院。参观其中的一家将是日程安排的一部分。由此可推知, 学生们将在科克市参观一家剧院。故选A。23. How is Dublin different from other cities in Europe? A. It is the oldest city in the world. B
38、. It has a very young population. C. It attracts people under 25 years old. D. It has people of different nationalities. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段可知, 都柏林是欧洲最古老的首都城市之一, 也是人口最年轻的城市之一。由此可推知, 都柏林与欧洲其他城市的不同之处在于都柏林的人口非常年轻化。故选B。B(2021洛阳高一检测)The Cool Taxi is a Hackney Carriage that was changed into a freezer on wh
39、eels, using dry ice to keep the inside cool for passengers. It has a number of features designed to keep riders cool, including a freezer filled with ice-lollies (冰棍)and a state-of-the-art air conditioning system. A spokesperson for Andrews Air Conditioning said, “Britain has become a hot country, a
40、nd the British are feeling the heat. For commuters(通勤者)there is nothing worse on a hot day than getting into a hot taxi, so we wanted to help to avoid this experience with Cool Taxi. Cool Taxi driver Tony, who has driven a taxi for 11 years, said, “I have done 10 London summers in the taxi and I kno
41、w you need some good air conditioning. It would be impossible to work without it. You need to keep cool and stay hydrated (含水的), and sometimes in a typical taxi this is difficult to keep. ”Elizabeth Ann Iliffe, who was paying a visit to London from the South East, said, “It is amazing. It feels just
42、 like a scene(场景)from Frozen. It s nice to step in just for a few minutes to have a break from the heat and cool off. ”The Cool Taxi is running for a limited(有限的)time at present time. However, it has proved popular with passengers and could be considered for full-time operation across the summer mon
43、ths in the future. 【文章大意】本文属于说明文。作者通过这篇文章主要向我们描述了伦敦推出了凉爽出租车, 给市民带来更好的体验。24. What can we learn from what Tony said? A. He finds it hard to keep the taxi well air-conditioned. B. He thinks it impossible to provide good air conditioning. C. He is used to driving taxis in hot summer for a long time. D.
44、He will try his best to improve the conditions of the taxi. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第三段可知, 托尼说: “我在伦敦开出租车度过了10个夏天, 我知道你们需要一些好的空调设备。没有它是不可能工作的。你需要保持凉爽、保持水分, 有时在平常的出租车里这是很难做到的。”由此判断出, Tony将尽最大努力改善出租车的条件, 故选D。25. What does the underlined word “It” in Paragraph 4 refer to? A. Having a break. B. Taking the cool
45、 taxi. C. A scene from Frozen. D. Her journey in London. 【解析】选B。词义猜测题。根据文章第四段可知, 伊丽莎白安伊利菲说: “这真是太棒了, 感觉就像冰雪奇缘中的场景”。由此推知, 画线词的意思是“乘坐凉爽的出租车”。故选B。26. What is the text mainly about? A. The popularity of London s taxis. B. The future of taxi industry in London. C. London s Cool Taxi filled with dry ice.
46、D. The management of the Cool Taxi in London. 【解析】选C。主旨大意题。根据文章第一段第一句可知, 凉爽出租车是一辆哈克尼马车, 被改造成一个带轮子的冰箱, 使用干冰为乘客保持内部凉爽。故选C。27. We can infer from the passage that the author is about the future of Cool Taxi. A. pessimisticB. optimisticC. uncertainD. careful【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段可知, 然而, 已经证明它在乘客中很受欢迎, 可以考
47、虑在整个夏天的几个月里进行全时运营。由此判断出, 作者对凉爽出租车的未来是持乐观的态度。故选B。C(2021济南高一检测)It was dinner time for the Rangers, a group of Indigenous(本地的)Australians who had spent a long day cleaning up the polluted beaches of the continent s northern coast. Soon they would be eating freshly caught fish and seafood cooked under t
48、he stars on an open fire, as their ancestors did. The Rangers are of more than 100 indigenous groups spreading across Australia who have taken on the job of protecting the land of their forefathers. In Arnhem Land, they are the protectors of 3, 300 square miles of land and sea. They comb the beaches
49、 by hand, picking up as much rubbish as possible. The task is very difficult as each day it delivers waves of new rubbish. For the Rangers, cleaning the beaches is more than a vacation. For a people whose culture is strongly tied to the land, protecting the environment is equal to preserving their h
50、istory. However, colonization forcefully broke their connection to the land generations ago. Indigenous people were displaced and their cultural practices were outlawed. Tens of thousands of years of traditional land management ended, and as a result many parts of the country now face serious disast
51、ers from invasive plants and animal species, bush fires and land mismanagement. In recent years, the government has restored more than 20 percent of Australia s land to Indigenous owners. Since 2007, the Indigenous Rangers Organizations have been protecting this land. Luckily, one of the few non-Ind
52、igenous employees working with the Rangers, said the combination, new techniques and an appreciation for the culture of Indigenous workers have been critical to the program s success. “You are working with staff who see the world different to you, so there is a much higher focus on the cultural aspe
53、cts of work and life, ”he said. “Being a ranger is a source of confidence. You feel strong, ”said Terence, a senior ranger. “Here we still live on the land. The culture is still alive. ”【文章大意】本文是一篇新闻报道。文章报道了澳大利亚土著人Rangers保护环境, 捡拾垃圾, 承担着保护祖先土地的任务。28. What did Indigenous Australians live on in the pas
54、t? A. Rubbish picked up by hand. B. Protecting the land. C. Catching the fish and seafood. D. Invasive plants and animals. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第一段最后一句可知, 他们像他们的祖先一样, 在星空下吃着篝火煮熟的新鲜的鱼和海鲜。由此可推知澳大利亚土著居民过去过着以捕鱼和打捞海鲜为生的生活。故选C。29. What do the Rangers think of cleaning the beaches? A. It s a job of their ances
55、tors . B. It s just a vacation. C. It s a difficult task. D. It s their culture. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段最后一句可知, 对于一个文化与土地紧密相连的民族来说, 保护环境就等于保护他们的历史。所以Rangers认为清理海滩就是保护他们的文化。故选D。30. Why has the government restored the land to Indigenous owners? A. The polluted land needs better management. B. Their cultura
56、l practices were outlawed. C. The people were too strong. D. The land belongs to them. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段最后一句可知, 成千上万年的传统的土地管理模式结束了, 因此, 这个国家的许多地区现在面临着来自外来动植物物种的入侵、丛林火灾和土地管理不善的严重灾难。所以政府要将土地归还给本地居民是因为被污染的土地需要他们更好的管理。故选A。31. What can we learn from the last three paragraphs? A. Not many employees are I
57、ndigenous Australians. B. Culture is important to the Indigenous Australians. C. Their new techniques are successful. D. Both Luck and Terence are rangers. 【解析】选B。推理判断题。根据文章第六段和第七段以及第八段中的“The culture is still alive. ”可知文化对澳大利亚土著居民很重要。故选B。D(2021成都高一检测)Two pig farmers in Suffolk, East England have suc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459333.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
