分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:459384
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:13
  • 大小:56KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022新教材英语人教版选择性必修二浙江专用练习:UNIT 3FOOD AND CULTURELEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析 2021 2022 新教材
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。八Unit 3Learning About Language. 用适当的动词时态和语态填空1. We first met in the Slender West Lake in 2010, and both of us felt immediately that we had known (know)each other for years. 2. Yesterday, the city government rewarded those who had made (ma

    2、ke) contributions to the citys construction in the last years. 3. You are expected to copy the words in the passage that have been/are underlined (underline). 4. The twins, who had finished (finish) their homework, were allowed to play badminton on the playground. 5. Arriving at the party in a great

    3、 hurry, we were disappointed to find that the band had stopped (stop) playing. 6. Returning to the camp, they were shocked to see everything had been ruined(ruin). 7. Julie was feeling a little blue because her mother had been laid off (lay off) from her job and she had lots of bills to pay. 8. It w

    4、as the first time that my daughter had been asked (ask) to sing in public and she was a bit nervous. 9. My aunt is a writer. She has written(write) more than ten books since 2010. 10. Mr White came to our school in 2015, and since then he has taught/has been teaching (teach) us English. . 完成句子1. By

    5、the time my parents reached home yesterday, I had cooked the dinner already. 昨天我父母到家时, 我已经把晚饭做好了。2. Sophia looked around at all the faces. She had the impression that she had seen most of the guests before. 索菲娅环顾了一下所有的面孔。她觉得她以前看见过大多数的客人。3. I ran across David while walking along the street yesterday.

    6、 I hadnt seen him for three years. 昨天我在街上走的时候碰到了戴维。我有三年没见过他了。4. By the latter half of the 14th century, English had come into widespread use among all classes in England. 到14世纪下半叶, 英语已在英国各阶层广泛使用。5. He had been told many times, but he still couldnt remember the Chinese meaning of this word. 已被告诉过很多次,

    7、 但他还是记不住这个词的中文意思。6. He complained that this was the third time he had been informed of the changes of the meeting date. 他抱怨说, 这是他第三次被告知会议日期的变化。7. Gary was behaving as if nothing had happened. 加里表现得好像什么事情也没发生一样。8. I have been waiting for a bus for such a long time. Wish I had brought a book with me!

    8、我已经等了这么长时间的公共汽车了。要是我带了一本书就好了! . 阅读理解(2021资阳高二检测)When most people think about the “American culture”, images of Coca-Cola, hot dogs, baseball games, big cars come to mind. Actually, American culture is more than that, and its history features the variety of American culture. Especially southern cultu

    9、re, plays an important part in American culture. And the southerners are known for their hospitality, language and food. Southerners hospitality is very famous in the world. People who live in the South are very nice and are always willing to help another person in any way they can. If someone is fr

    10、om out of town and needs directions to a certain place, Southerners will make sure he or she knows how to get there. Southerners are very polite. Every time they pass someone on the road, they are going to wave at him or her. Towns in the South have fewer people and everyone knows everyone. The peop

    11、le in the South are nicer than anywhere else in the United States. Language in the South varies according to which area someone is in and what the persons background is. Most white people have a country draw in the accent. Most black people talk using Ebonies(黑人英语), but some do have a draw in their

    12、accent. The other groups talk in their native languages or in English with an obvious accent. The languages in the South are alike in most places except in Southern Louisiana. The Souths food is like no other places. It is colourful, has a wonderful smell that fills the whole house and tastes good.

    13、All the things that the Southerners use will wake up ones taste and are really delicious. Southern culture is well-known in the world. The South is very different from other areas in the United States. The people are nice, the language is very different and the food is great. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了美国南

    14、方的文化。1. What does the underlined word “hospitality” in Paragraph 1 probably mean? A. Being honest. B. Being friendly. C. Being generous. D. Being beautiful【解析】选B。词义猜测题。根据第二段中People. . . they can. “住在南方的人很友好, 总是愿意尽其所能帮助别人。”所以南方人的好客闻名于世。由此可知, 画线词的意思是“好客, 友好”。故选B。2. What can you infer about the souther

    15、ners from the passage? A. They enjoy waving at others. B. They prefer to talk on the road. C. They are glad to help strangers. D. They dont get along well with others. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段中If someone. . . or her “如果有人从外地来, 需要指引去某个地方, 南方人会确保他或她知道如何到达那里。南方人很有礼貌。每次他们在路上经过某人, 他们会向他或她挥手。”由此判断出, 南方人乐于帮助陌生人。

    16、故选C。3. Which of the following statements about the South is NOT true? A. People in the South speak the same language. B. People in the South are nice. C. The culture in the South is unique in the world. D. The food in the South is different from other places. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段最后一句“除了南路易斯安那州, 南方的语言在

    17、大多数地方都很相似。”由此可知, A项不正确。故选A。4. Which of the following can be the best title? A. The Origin of Southern Culture. B. American Culture. C. Southerners Hospitality. D. Southern Culture. 【解析】选D。标题归纳题。纵观全文, 尤其是第一段“尤其是南方文化, 在美国文化中起着重要的作用。南方人因他们的好客、语言和食物而闻名”以及最后一段“南方文化闻名于世。”由此可知, 短文的最佳标题是“南方的文化”。故选D。. 完形填空(2

    18、021辽阳高二检测) When I was a young girl, my mother made the same dish for supper five nights a week. She boiled potatoes, carrots, and 1 small amounts of the roast beef. She called it stew(炖菜). I would often hear other children at school2 about the delicious meals they had for3. Many of them ate in fast

    19、food restaurants, which were popular and expensive at the time. They got hamburgers and fries. I 4 we could eat like that once in a while, but my parents couldnt5it. We only had takeout(外卖)food once or twice a year. My mom took the6to cut up and prepare those7 every single night. Her recipes were ri

    20、ghtfocusing on the vegetables but not on the 8. I had9head colds and flus than my classmates. If I did get10, Id be home for a day or two, not a whole week like many of them. When I was in my thirties, I became ill and was diagnosed with high blood pressure. I have to 11 I had been eating a lot of f

    21、ast food, 12 not getting it as a child. But when I went back to prepare home-made meals, I started to feel 13. Today I often find myself 14 a bowl of my mothers stew. That stew was made with love and it has left me with a(n) 15 that will warm me forever. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者小时候因家庭经济拮据, 而吃了很多母亲做的

    22、蔬菜。作者的身体很健康。但后来因为吃了太多的快餐, 得了高血压, 这个时候作者反而渴望吃到妈妈做的菜了。1. A. effectivelyB. occasionallyC. originallyD. eventually【解析】选B。句意: 她煮土豆、胡萝卜, 偶尔有少量的烤牛肉。结合后文可知作者家并不富裕, 所以只能偶尔吃牛肉。故选B。2. A. complainB. argueC. talkD. dream【解析】选C。根据后文about the delicious meals可知是谈论可口的饭菜。故选C。3. A. holidayB. breakfastC. lunchD. supper

    23、【解析】选D。句意: 我经常听到学校里的其他孩子谈论他们晚饭吃的可口的饭菜。根据上文my mother made the same dish for supper five nights a week可知是谈论晚餐。故选D。4. A. promisedB. wishedC. criedD. announced【解析】选B。根据后文we could eat like that once in a while可知作者也希望自己能吃到汉堡和薯条, 故选B。5. A. affordB. tolerateC. resistD. accept【解析】选A。根据上文“hear”听到及后文We only ha

    24、d takeout food once or twice a year. 可知作者家庭不富裕, 买不起汉堡和薯条。故选A。6. A. riskB. riceC. turnD. time【解析】选D。句意: 我妈妈每天晚上都花时间把蔬菜切碎准备好。根据后文to cut up and prepare those可知是花时间切菜。故选D。7. A. sandwichesB. hamburgersC. vegetablesD. eggs【解析】选C。根据后文focusing on the vegetables可知作者家经常吃蔬菜。故选C。8. A. meatB. milkC. hamburgersD.

    25、 pizzas【解析】选A。句意: 她的食谱是正确的注重蔬菜而不是肉。结合上文Her recipes were right. . . 可知母亲的食谱注重的是蔬菜而不是肉。故选A。9. A. heavierB. fewerC. worseD. more【解析】选B。因为经常吃蔬菜, 所以作者身体好, 感冒和流感也比同学少。故选B。10. A. readyB. sickC. poorD. greedy【解析】选B。根据上文head colds. . . classmates可知此处是在说明生病的情况, 作者很少生病, 即使是生病了, 在家待一两天也就好了, 不像其他同学那样待上整整一周。故选B。1

    26、1. A. denyB. hideC. cheatD. admit【解析】选D。根据上文I became ill and was diagnosed with high blood pressure. 可知作者得了高血压, 不得不承认自己吃了很多快餐。故选D。12. A. getting down toB. holding on toC. making up forD. keeping up with【解析】选C。结合后文not getting it as a child可知作者成年后, 吃了许多快餐是弥补了小时候没吃到的。故选C。13. A. hungrierB. busierC. happ

    27、ierD. healthier【解析】选D。句意: 但当我回去准备家常菜时, 我开始感到更健康。与快餐相比, 家常菜肯定更健康。故选D。14. A. desiringB. thinkingC. preparingD. making【解析】选A。句意: 今天, 我经常发现自己很想要一碗我妈妈做的炖菜。结合后文a bowl of my mothers stew可知如今作者很渴望吃到一碗母亲做的炖菜。故选A。15. A. experienceB. truthC. memoryD. manner【解析】选C。句意: 那炖菜是用爱做的, 它给我留下了永远温暖我的回忆。memory回忆; experien

    28、ce经历; truth真相; manner方式。故选C。阅读填句阅读下面短文, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Putting children in daycare centers helps working parents take their minds off childcare. 1How daycare negatively affects children is related to many factors. One study has suggested that some children who spend long hours in

    29、daycare centers experience more stress than those who spend more time in a setting with a mother. Another study has shown that children who are shy have a higher level of the hormone cortisol (皮质醇) which is released when an individual shows signs of stress. 2And as a result the child may not mix wel

    30、l with the other children at the daycare center, a situation that can cause stress. Another negative impact of daycare is that there is less communication between a mother and her child. 3So it is essential for a child to develop a deep bond with his or her mother. This will lay the foundation for a

    31、ll the relationships he or she will form later on in life. Children who spend a lot of time with their mothers experience healthy social and emotional development, while long hours in daycare centers can disrupt this bonding. Children who lose out on precious mother-child bonding are observed to hav

    32、e behavioral problems as they grow older. Children in daycare centers also feel unprotected compared to children at home. In a daycare center, when one caregiver attends to more than one child at the same time, she may not be able to look deeply into why a child is mixing well or not. 4Another negat

    33、ive aspect of daycare is that children there are more likely to fall ill if they come in contact with sick children. 5Well-maintained daycare centers contribute a great deal to the overall development of a child by providing a structured environment. Children become more social by interacting with o

    34、ther children of the same age, and learn new activities that are not always available if they are brought up only at home. A. But daycare has its disadvantages. B. Look for a daycare center that is well-maintained. C. However, the advantages of daycare cannot be ignored. D. This is because a shy chi

    35、ld will not open up freely in public. E. Babies become extremely attached to their primary caregivers. F. In such cases, a child may become either completely quiet or aggressive. G. You can cut the time in daycare centers by making alternative childcare arrangements. 【文章大意】本文主要介绍了日托的一些缺点, 同时提醒读者: 日托

    36、的优点也不能被忽视。1. 【解析】选A。空前提到: 把孩子送到日托中心可以帮助有工作的父母把他们的注意力从照顾孩子上转移开。根据下文可知, 文章接下来介绍了日托的缺点。因此, 该空承上启下, 应该引出缺点这个话题。结合选项, A项(但是日托也有它的缺点)符合语境。2. 【解析】选D。空前一句提到: 当一个人表现出压力迹象时, 害羞的儿童体内会释放出更高水平的荷尔蒙皮质醇。空后提到: 结果, 这个孩子可能和其他孩子不能在日托中心很好地融合在一起。结合空后的And as a result, 该空应该分析导致害羞的孩子不能和别的孩子很好地融合在一起的原因。结合选项, D项(这是因为一个害羞的孩子不会

    37、在公共场合敞开心扉)符合语境。3. 【解析】选E。空前提到: 日托的另一个负面影响是母亲和孩子之间的交流减少。空后提到: 因此, 对一个孩子来说, 与他或她的母亲建立深厚的关系是至关重要的。结合空后的So可知, 该空应该分析孩子与母亲交流减少的结果以及他们之间需要建立深厚关系重要性的原因。结合选项, E项(婴儿变得非常依恋他们的主要照顾者)符合语境。4. 【解析】选F。空前提到: 在日托中心, 当一个看护人同时照顾多个孩子时, 她可能无法深入了解为什么一个孩子融合得好或不好。该空承接上文, 应该介绍这种情况导致的结果。结合选项, F项(在这种情况下, 孩子可能变得要么完全安静, 要么好斗)符合语境。故选F。5. 【解析】选C。前面几段介绍了日托的缺点。空后又提到: 维护良好的日托中心通过提供一个结构化的环境为孩子的全面发展做出了很大的贡献。那么该空和前文应该是转折关系, 同时引出下文, 结合选项, C项(然而, 日托的好处是不能被忽视的)符合语境。故选C。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459384.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1