广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(9).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 普宁 一中 英语 阅读 理解 专题 训练
- 资源描述:
-
1、高中英语阅读理解专题训练(广东专版 每篇5小题)(第9套)第一节:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(words:296&230)Five years ago, David Smith wore an expensive suit to work every day. “I was a clothes addict(迷),” he jokes. “I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes
2、 got wrinkled(皱的).” Today David wears casual clothes khaki pants and a sports shirt to the office. He hardly ever wears a necktie. “Im working harder than ever,” David says, “and I need to feel comfortable.”More and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work. In
3、the United States, the changes from formal to casual office wear have been slow. In the early 1990s,many companies allowed their workers to wear casual clothes on Friday(but only on Friday).This became known as “dress-down Friday” or “casual Friday”. “What started out as an extra one-day-a-week bene
4、fit for workers has really become an everyday thing,” said business adviser Maisly Jones.Why have so many companies started allowing their workers to wear casual clothes? One reason is that its easier for a company to attract new workers if it has a casual dress code. “A lot of young people dont wan
5、t to dress up for work,” says the owner of a software company, “so its hard to hire people if you have a conservative dress code.” Another reason is that people seem happier and more productive when they are wearing comfortable clothes. In a study made by Levi Strauss and Company, 85 percent of empl
6、oyers said that casual dress has a side effect on work. Supporters of casual office wear also say that a casual dress code helps them save money. “Suits are expensive, if you have to wear one every day,” one person said. “For the same amount of money, you can buy a lot more casual clothes.”41.David
7、Smith refers to himself as having been “a clothes addict” because _.A. he often wore khaki pants and a sports shirtB. he couldnt stand a clean appearanceC. he wanted his clothes to look tidy and clean all the timeD. he didnt want to spend much money on clothes42. David Smith wears casual clothes now
8、, because _.A. they make him feel at ease when workingB. he cannot afford to buy expensive clothesC. he looks handsome in casual clothesD. he no longer works for any company43. According to this passage, which of the following is FALSE?A. Many workers dont like a conservative dress code.B. Comfortab
9、le clothes make workers more productive.C. A casual clothes code is welcomed by young workers.D. All the employers in the U.S. are for casual office wear.44. According to this passage, which of the following is TRUE?A. Company workers started to dress down about twenty years ago.B. Dress-down has be
10、come an everyday phenomenon since the early 1990s.C. “Dress-down Friday” was first given as a favor from employers.D. Many workers want to wear casual clothes to impress people.45. In this passage, the following advantages of casual office wear are mentioned EXCEPT _.A. saving workers moneyB. making
11、 workers more attractiveC. improving workers feelingD. making workers happier【答案与解析】 4145 CADCB41.C。推理判断题。它后面一句话就是对该句的解释,所以选C项。42.A。细节理解题。从文中第一自然段后半部分可找出答案。43.D。细节理解题。考查对文章信息的综合理解能力。从第四自然段可知D项错误。44.C。推理判断题。考查对文章信息的综合理解能力。从第三自然段可得出C项的结论。45.B。主旨大意题。考查对文章信息的综合概括能力。B(words:379&177)I found out one time t
12、hat doing a favor for someone could get you into a lot of trouble. I was in the eighth grade at the time, and we were having a final test. During the test, the girl sitting next to me whispered something, but I didnt understand. So I leaned over her way and found out that she was trying to ask me if
13、 I had an extra pen. She showed me that hers was out of ink and would not write. I happened to have an extra one, so I took it out of my pocket and put it on her desk. Later, after the test papers had been turned in, the teacher asked me to stay in the room when all the other students were dismissed
14、(解散). As soon as we were alone she began to talk to me about what it meant to grow up; she talked about how important it was to stand on your own two feet and be responsible (负责任) for your own acts. For a long time, she talked about honesty and emphasized(强调) the fact that when people do something d
15、ishonest, they are really cheating(欺骗) themselves. She made me promise that I would think seriously(认真地) about all the things she had said, and then she told me I could leave. I walked out of the room wondering why she had chosen to talk to me about all those things. Later on, I found out that she t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
