分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2021-2022新教材高中英语 Unit 3 The Internet Discovering Useful Structures练习(含解析)新人教版必修第二册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:459628
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:82KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022新教材高中英语 Unit The Internet Discovering Useful Structures练习含解析新人教版必修第二册
    资源描述:

    1、Unit 3Discovering Useful Structures. 单句语法填空1. Much useful information about these planets has been collected(collect) since 1971. 2. The new dictionaries are very useful. They sell well and have been sold(sell) out already. 3. Recently, some students have been found(find) to order take-out through c

    2、ell phone Apps. 4. In my hometown, there is always a harvest supper for the farmers after all the wheat has been cut (cut). 5. I m writing to inform you that a Tai Chi Club has been founded(found) in our school recently. 6. In recent years, our living environment has been polluted (pollute)worse and

    3、 worse. 7. Shakespeare s play Hamlet has been made (make) into at least ten different films over the past years. 8. The 1, 800-year-old Yellow Crane Tower has been rebuilt(rebuild) many times in history. 9. Recently a survey has been done(do) to find out the average number of books each person reads

    4、 every year in China. 10. I have learned with delight that you have been chosen (choose)as “the Best Teenager in Xinjiang” recently. . 用现在完成时的知识完成下列语段In our community, there is a welfare center. Over the past few years, 1. many measures have been taken (已经采取了很多措施) to improve its facilities. Since 20

    5、19, 20 computers 2. have been fixed (已被安装) there for the residents. Today, the residents lives 3. have been greatly changed (被大大地改变了) by these computers, because some residents 4. have been taught (被教)to use the Internet. Although they 5. haven t bought(没有买) any goods online, their confidence 6. has

    6、 been inspired(被激起) by these things. Who can guess what their future life will be like? . 阅读理解ASurfing the Internet for fun will make you a better employee, according to an Australian study. The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are ab

    7、out 9 percent more productive than those who do not. Study author Brent Coker said, “Surfing the Internet at times helps increase an employee s attention. ”“People need to relax for a bit to get back their attention, ” Coker said on the university s website. “Having a short break, such as a quick su

    8、rfing of the Internet, helps the mind to rest itself, leading to a higher total Internet attention for a day s work, and as a result, increases productivity(生产效率), ”he said. According to the study of 300 workers, 70 percent of people who use the Internet at work surf the Internet for their own reaso

    9、ns during office hours. Among the most popular surfing activities are searching for information about products, reading online news, playing online games and watching videos. “Firms spend a lot of money on software to block their employees from watching videos, using social networking sites or shopp

    10、ing online, ” said Coker. “That s not always a good idea. ”However, Coker said the study looked at people who surfed the Internet in moderation (适度), or were on the Internet for less than 20 percent of their total time in the office. “Those who spend too much time surfing the Internet will have a lo

    11、wer productivity than those without, ” he said. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了澳大利亚的一项研究, 研究发现上网的乐趣会让你成为一个更好的员工。1. What does the University of Melbourne study mainly show? A. People who surf the Internet are good employees. B. Not everyone surfs the Internet for fun during office hours. C. Surfing the Interne

    12、t for fun during office hours increases productivity. D. The Internet is becoming more and more important in people s life. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一句可知, “墨尔本大学的研究表明, 在工作中出于自身原因使用互联网的人的工作效率比不使用互联网的人大约高9%。”可知, 墨尔本大学的研究主要表明在办公时间上网消遣可以提高员工的工作效率。故选C。2. According to Paragraph 3, Brent Coker would most probabl

    13、y agree that_. A. the longer a person s mind rests, the better attention he will haveB. surfing the Internet is the best way to increase productivityC. workers should have a long break during office hoursD. workers should let their minds rest now and then【解析】选D。细节理解题。根据第三段可知, Brent Coker认为工人们应该时不时地让

    14、他们的大脑休息一下, 这样他们的工作效率才会提高。故选D。3. Which of the following is NOT mentioned in the passage as one of the most popular surfing activities? A. Watching videos. B. Reading online news. C. Reading online novels. D. Playing online games. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段可知, 在文章中没有提到在线阅读小说是最受欢迎的上网活动之一。故选C。4. What can we inf

    15、er from the last paragraph? A. Spending too much time surfing the Internet reduces productivity. B. Those who never surf the Internet have the lowest productivity. C. Most people don t surf the Internet in moderation during office hours. D. People should spend as little time as possible surfing the

    16、Internet. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段最后一句可知“那些花太多时间上网的人的工作效率会低于那些没有上网的人”。故选A。B(2021焦作高一检测) The popularity of Chinese-owned video-sharing service TikTok (抖音) continues to grow among young people in the United States. In 2019, experts say the service more than doubled its American user base to 37 million. Tik

    17、Tok is especially popular with teens and young adults. The service lets users create and share their short videos that they think interesting and useful, and many of them are under 15 seconds. The TikTok app offers a wide choice of sounds, brief parts of songs and special effects tools to help creat

    18、e a video. Some TikTok-based memes are very popular. Videos often include popular songs from well-known artists and TikTok has even helped launch the careers of new music stars. TikTok is considered a competitor to the video-sharing app Snapchat, as well as Instagram service. Snapchat and Instagram

    19、also mainly interest young users with a wide mix of photos and videos centered largely on fashion, pop culture and humor. Last year, TikTok was the second-most downloaded app from Apple and Google stores. Only WhatsApp was downloaded more. Research company Sensor Tower guesses people have downloaded

    20、 the TikTok app 1. 65 billion times. TikTok has been used by many major companies to reach young people who use little or no traditional media. One of those companies is American-based e. l. f. Cosmetics. The makeup company s chief marketer, Kory Marchisotto, said that TikTok is “where the Gen Z par

    21、ty is”. Gen Z is a name used to call the generation born between the late 1990s and the early 2000s. “That s where they re all hanging out, ” Marchisotto said. Companies appearing on TikTok can make money through advertising. Often, the companies create user “challenges” as part of their ad campaign

    22、s. In challenges, users are invited to publish their own videos in which they perform similar dance moves. One campaign by e. l. f. Cosmetics, for example, asked people to wink and move their lips while following a song. TikTok users created 3 million videos that received more than 4 billion view. 【

    23、文章大意】文章介绍了中资视频分享软件TikTok(抖音)在美国越来越受欢迎, 以及抖音的商业用途。5. Which word can best describe the videos created on TikTok? A. Traditional.B. Formal. C. Various. D. Serious. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段第二句可知, 抖音提供了丰富的声音选择, 歌曲片段和特效工具来帮助用户制作一个视频, 由此可推断出在抖音上制作的视频应该是各种各样的。故选C。6. Which was downloaded most from Apple and Goog

    24、le stores last year? A. TikTok. B. Snapchat. C. Instagram. D. WhatsApp. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第四段前两句可知, 去年, 抖音是苹果和谷歌应用商店下载量排名第二的应用程序。只有WhatsApp的下载量比它更多。由此可知去年, 苹果和谷歌应用商店下载量最多的应用程序是WhatsApp。故选D。7. What can companies do on TikTok? A. Challenge their competitors. B. Make advertisements. C. Hold music concer

    25、ts. D. Promote users abilities to make videos. 【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段关键句“Companies appearing on TikTok can make money through advertising. ”可知, 出现在抖音上的公司可以通过广告赚钱。由此可知, 公司可以在抖音上为自己的产品打广告。故选B。8. What is the best title for the text? A. China s TikTok Keeps Growing Among US YouthB. TikTok Helps Users Cre

    26、ate and Share Short VideosC. China-based TikTok Achieves Great SuccessD. Companies Benefit Much from TikTok【解析】选A。标题归纳题。通读全文, 本文主要介绍的是TikTok(抖音)在美国越来越受欢迎的事实。再根据文章第一段第一句也可推断出抖音在美国年轻人中越来越受欢迎。文章最后两段通过描述抖音的商业价值, 也可以从侧面反映出正因为年轻用户多, 它才具有商业价值。综上所述, 本文的最佳标题为“中国的抖音在美国年轻人中越来越受欢迎。”故选A。. 完形填空(2021随州高一检测)Sevente

    27、en-year-old Nadia Clarke talks about her African experience. Last summer I got the chance to spend a month1in a hospital in Africa. I had one year left at school, and I was 2 in studying medicine at university. I thought it was the perfect chance to get some experience and to see if I really wanted

    28、to be a(n) 3. It was a month that changed my life. I was4 to a world that is very 5 to mine in so many ways. I was shocked at how poor so many of the families over there are and how 6 their lives can be. But I was also amazed at how 7 people go about their everyday lives. The way they 8 together and

    29、 help each other is a real inspiration, and something I think a lot of us here in the UK have 9. I think many of us don t realise how lucky we are. Every day, I spent a lot of time10 floors and changing bed sheets, and I also got to spend some time 11 the patients. Although my work in the hospital w

    30、as rather hard, I m very delighted that I could do something meaningful. And I got the chance to 12 some doctors and ask them about the profession in person. I saw some truly awful things in the hospital, but none of them changed my mind about being a doctor. In fact, they only made me more 13 to do

    31、 medicine. After the experience, I know14 what I m going to do: I want to work for an international organisation like the Red Cross and try my best to 15 people overseas who haven t been as lucky in life as me. I can t wait to get started. 【文章大意】17岁的Nadia Clarke描述了她在医院的所见所闻, 这次经历让她坚定了自己学医的决心, 并打算接下来

    32、为像红十字会这样的国际组织工作, 并且尽最大的努力去帮助那些在生活中没有像自己这样幸运的海外人士。1. A. performingB. relaxingC. volunteeringD. struggling【解析】选C。根据后文“I thought it was the perfect chance to get some experience”可知作者将这看作一次获得经验的机会, 结合后文描述了当地人民贫困的状况, 可推知作者是去做志愿者的。故选C。2. A. interestedB. patientC. wrongD. alone【解析】选A。句意: 我还有一年(高中)毕业, 我对在大学

    33、学医很感兴趣。根据后文“in studying medicine at university”可知作者对学医感兴趣。故选A。3. A. physicistB. managerC. educatorD. doctor【解析】选D。根据后文“none of them changed my mind about being a doctor”可知作者想知道自己是否真的想成为医生。故选D。4. A. provedB. introducedC. limitedD. born【解析】选B。结合后文“to a world”和常识可知, 作者想做志愿者工作, 于是被某个志愿者组织介绍去了非洲, 即另一个世界。

    34、故选B。5. A. differentB. importantC. attractiveD. similar【解析】选A。结合后文“I was shocked at how poor so many of the families over there are”可知当地的家庭都很贫困, 这与作者之前的世界非常不同。故选A。6. A. satisfyingB. difficultC. ordinaryD. meaningless【解析】选B。结合上文“how poor so many of the families over there are”可知当地人的家庭条件贫困, 因此生活艰难。故选B。

    35、7. A. positivelyB. independentlyC. calmlyD. comfortably【解析】选A。positively积极地; independently独立地; calmly冷静地; comfortably舒服地。But表示转折, 结合上文“how poor so many of the families over there are”可知, 当地人虽然贫穷, 但生活态度却很积极。故选A。8. A. walkB. travelC. escapeD. join【解析】选D。根据后文“together and help each other is a real insp

    36、iration”可知当地人团结一致, 互相帮助。join together“团结, 连接”。故选D。9. A. createdB. doubtedC. forgottenD. provided【解析】选C。根据后文“I think many of us don t realise how lucky we are. ”可知作者认为在自己的国家, 很多英国人已经忘记了要团结一致、互相帮助, 也没有意识到他们有多幸运。故选C。10. A. protectingB. paintingC. removingD. cleaning【解析】选D。根据后文“floors and changing bed s

    37、heets”可知在医院当志愿者的作者每天都要扫地、换床单。故选D。11. A. looking afterB. learning fromC. taking overD. cheering for【解析】选A。looking after照顾; learning from学习; taking over接管; cheering for欢呼。根据后文“the patients”可知是照顾病人。故选A。12. A. argue withB. think aboutC. write toD. talk to【解析】选D。根据后文“ask them about the profession in pers

    38、on”可知作者有机会和医院里的医生交谈, 询问他们的专业。故选D。13. A. determinedB. gratefulC. nervousD. disappointed【解析】选A。determined坚决的; grateful感激的; nervous紧张的; disappointed失望的。结合上文“none of them changed my mind about being a doctor”可知作者在医院看到的事情, 坚定了学医的决心。故选A。14. A. hardlyB. easilyC. exactlyD. possibly【解析】选C。结合后文“I want to work

    39、 for an international organisation like the Red Cross”可知作者目标明确, 很确切地知道自己接下来要做什么。故选C。15. A. encourageB. praiseC. preventD. help【解析】选D。根据后文“people overseas who haven t been as lucky in life as me”可知作者打算帮助那些在生活中没有像作者那样幸运的海外人士。故选D。. 语法填空Video-sharing websites are not only about movies and TV programs. F

    40、or many viewers, danmu, which literally means “bullet screen (弹幕)”, is 1. _ emotional shot to the heart. On Dec. 4, “AWSL” 2. _ (name) “2019 Bilibili s Bullet Chat of the Year”. By Dec. 4, it had appeared about 3. 3 million times in 2019. According to Bilibili, AWSL is short for “A, wo si le” in Man

    41、darin, which means “Ah, I m dead” in English. The term refers to a mixture of emotions related to happiness and 3. _ (excite), and the strong emotional experience of “4. _ (hit) hard” when someone expresses a deep fondness for certain things and ideas. However, the 5. _ (popular) of “AWSL” across Bi

    42、libili bullet chats is not accidental, according to Gao Hanning, a post-doctorate at the Chinese Academy of Social Sciences Institute of Literature. “People have a highly interactive and enjoyable viewing experience, 6. _ allows users to make connections with others online who may share similar desi

    43、res and interests, ” he added, “and 7. _ the term reflects is contemporary youth culture, a great medium for online interaction. ”Bullet screens have become an 8. _ (increase) important way for young people to express 9. _ (they) in China, particularly among people born between 1996 and 2010. Since

    44、2018, the number of bullet screens people send 10. _ (grow) from 1 billion to 1. 4 billion. 【文章大意】文章向读者简单介绍了弹幕和弹幕热词“AWSL”。1. 【解析】an。考查冠词。本句句意为“对许多观众来说, 弹幕, 字面意思是“子弹屏幕”, 是一颗对心脏的情绪炮弹。”, 此处泛指“一颗情绪炮弹”, emotional的发音以元音音素开头, 应用不定冠词an。故填an。2. 【解析】was named。考查动词的时态、语态。name用作动词, 意为“命名; 授予某种称号”。分析句子结构可知此处用被动语

    45、态, 再根据过去时间2019, 故填was named。句意: AWSL被评为“2019哔哩哔哩年度弹幕”。3. 【解析】excitement。考查名词。介词to后接名词作宾语, 此空用名词形式与and前面名词happiness在语法结构上保持并列。故填excitement。4. 【解析】being hit。考查动名词。本句句意为“这个词指的是与快乐和兴奋有关的情绪的混合体, 以及当某人对某些事物和想法表达出深深的喜爱时被重击 的强烈情感体验。”, 介词of后接动名词作宾语, 此处表被动, 应用being done形式。故填being hit。5. 【解析】popularity。考查名词。本句

    46、句意为“然而, 据中国社会科学院文学研究所博士后高汉宁称, AWSL 在哔哩哔哩弹幕聊天中的流行并非偶然。”由of所有格可知, 此处应填名词, popularity流行, 受欢迎。故填popularity。6. 【解析】which。考查定语从句关系词。此处是非限制性定语从句, 先行词是experience, 在从句中作主语, 应用关系代词which。故填which。7. 【解析】what。考查主语从句连接词。在本句中the term reflects是主语从句, 从句中reflects缺少宾语, 意为“的事物”, 应用连接代词what。故填what。8. 【解析】increasingly。考查

    47、副词。修饰形容词important, 应用副词。increase形容词为increasing, 再变副词increasingly。故填increasingly。9. 【解析】themselves。考查代词。本句句意为“弹幕已经成为中国年轻人表达自我的一种越来越重要的方式, 尤其是在1996年至2010年出生的人群中。”, express oneself表达自己。故填themselves。10. 【解析】has grown。考查时态。Since+过去的时间(2018), 句子用现在完成时(has/have done)。the number of+可数名词复数, 意为“的数量”, 作主语时谓语用单数形式。故填has grown。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022新教材高中英语 Unit 3 The Internet Discovering Useful Structures练习(含解析)新人教版必修第二册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459628.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1