2021-2022版高中英语 模块素养评价(三)Module 3 Adventure in Literature and the Cinema(含解析)外研版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022版高中英语 模块素养评价三Module Adventure in Literature and the Cinema含解析外研版必修5 2021 2022 高中英语 模块 素养
- 资源描述:
-
1、模块素养评价(三)(Module 3)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: May I speak to Mary, please? W: Shes not here right now. This is her sister speaking. Can I take a message? M: Could you ask her
2、to call Max Peterson at 465-878-4931? W: Hold on one second, Mr Peterson. Let me just get a pen. 1. Who is the woman? A. Mary. B. Marys sister. C. Marys mother. 答案: BText 2W: Im going to spend the next year studying in London. Someone told me that you once lived there. M: Oh, but I was just a kid at
3、 that time. 2. When did the man live in London? A. Last year. B. Last month. C. When he was a child. 答案: CText 3W: As most of our customers are foreigners, you must be able to speak at least one foreign language to be employed. M: In that case, Im fit for the position I think. I can speak Spanish fl
4、uently and can understand French. 3. What is the requirement for the job? A. Knowing a foreign language. B. Working at night. C. Leaving on business. 答案: AText 4M: Is Mr Stephen in his room, please? He has called to see me after dinner. W: If he is in, his key will be here. Yes, sir. Room 202. He is
5、 in his room. Would you like to ring up first, sir? 4. What does the man want to do? A. Book a room. B. Pay Mr Stephen a visit. C. Invite the woman to dinner. 答案: BText 5M: Are you ready? We need to get going. We are going to be late! W: Oh, you say that every time, Jay, and we always end up getting
6、 to the place 20 minutes early. 5. What does the woman mean? A. They are always late. B. They dont need to hurry. C. They still have 10 minutes. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,
7、回答第6、7题。Text 6W: Where do you want to go for the summer holiday ? M: Im not sure. But I would like to go to Republic of Korea or maybe Japan. W: Ive been to Republic of Korea before. So, maybe Japan is a better idea for this year. M: When did you go to Republic of Korea? W: I went during high school
8、 with my class. Remember? Thats why I missed Chelseas birthday party that year. M: Oh Yeah! And you couldnt stop talking about kimchi for weeks. W: OK, OK. Its delicious! So, shall we go to Japan, then? I will look for tickets online. Hopefully, they wont be too expensive. M: Great, I cant wait ! 6.
9、 Why wont the speakers travel to South Korea? A. The woman likes Japan more. B. The woman has already been there. C. The tickets are too expensive. 答案: B7. What had the woman kept talking about? A. A city in Republic of Korea. B. A type of food. C. A popular clothing brand. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text
10、 7W: Hi, Tony. Nice to meet you here. So you must have had a lot of fun since the summer vacation? M: Yes. As my father puts it, have fun while it lasts, as the excitement wears off really fast. And now Im considering going to New York for a visit, because my parents wanted me to go to an American u
11、niversity for my further education. W: Indeed, itll be a good experience to take a vacation to a different country, so that you can learn about different cultures. How I envy your good luck. Ill have to take a part-time job to help support my family. M: Well, we cannot choose our family background,
12、but we have to try to make a difference. 8. What does the mans father say? A. Its nice to have friends. B. Life is a struggle. C. Have fun when you can. 答案: C9. What will the woman do during the holiday? A. Get a part-time job. B. Travel to America. C. Look after her brother. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。T
13、ext 8M: Hi, Carol. Did you see the pictures Amy just posted? I think shes in Germany. W: Yeah, she and her friends decided to go at the last minute. Theyre visiting for about two weeks, then theyre going to France after that. Then on to London. M: I feel like an awful friend. I had no idea. Sometime
14、s I wonder if Id have any idea whats going on in my friends lives if it werent for WeChat. W: Its strange, isnt it? Sometimes I feel like I know more about strangers who post frequently than I do about my closest friends. People write everything on the Internet. M: Yes, youre right. Its interesting
15、how much social media has changed the way we interact with each other. W: So do you think theres a healthier way to use social media? M: Good question. I think its important to limit your time online and put the phone down when youre with others. 10. Where is Amy now? A. In Germany. B. In London. C.
16、 In France. 答案: A11. How does the man know what his friends are doing? A. Through face-to-face talk. B. Through strangers posts. C. Through WeChat. 答案: C12. How does the man think we should use social media? A. We should stop using it. B. We should post frequently. C. We should limit our time online
17、. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hey, Mom. Whats up ? W: Hi, Chris. Your father and I are coming home tomorrow. Can you pick us up at the train station in the afternoon ? M: What time will you arrive ? W: We land around noon. So, we should be at the train station by 1: 30 p. m. M: Oh, but I have to
18、pick up Sandy from the vet at 1: 30 p. m. I wont be able to get to the station until 2: 00 p. m. at the earliest. W: Whats wrong with Sandy ? M: Nothing too serious. The vet said she might have caught a cold or something. W: Oh, Im sure she will be OK. Shes a strong girl. M: Thanks. Now, what should
19、 we do about tomorrow? W: Let me think. . . Your dad and I can just eat lunch at the airport. That way, no one will feel rushed to be anywhere. Well plan to see you around 2: 00 p. m. at the station. OK? M: Works for me. W: Oh, hang on a second. Where are we going to sit? If you are bringing Sandy i
20、n the car, we wont have room to sit in the back seat. M: Thats true. Also, what about your luggage? W: Son, cant you put off picking up Sandy until later in the afternoon? That would make everything a whole lot easier . M: I will call the vet and see if thats possible. Ill call you right back. W: OK
21、. 13. When had the man planned to pick up Sandy? A. 1: 30 p. m. B. 2: 00 p. m. C. 2: 30 p. m. 答案: A14. Who might Sandy be? A. The mans classmate. B. The womans daughter. C. The mans pet. 答案: C15. Whats the woman mostly worried about? A. Enough space in the car. B. Sandys health. C. Where to have lun
22、ch. 答案: A16. What will the man do next? A. Make a phone call. B. Go to the train station. C. Send a text message. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: It seems that money plays an important role in our daily life. Everyone has an opinion on money. What do you think about it? Do you think money is the mo
23、st important thing? Do you find yourself a slave to money? Now Ill introduce a book to you, which can help you stop worrying about money. When Susan was 13 she watched her father dive into the flames of his burning house in order to rescue his cash. At that moment she learned that money was very imp
24、ortant. And so she tried every means to become rich. But years later, when Susan became a wealthy woman with a huge firm, she was unhappy. What went wrong? She had not yet achieved financial freedom. In this book, Susan covers the keys to financial success and her own experience of achieving happine
25、ss. If you want to be happy with money, just buy one book and have a look at it. Maybe you will find your answer in this book and have a better understanding of money. 17. What is the speaker mainly introducing? A. A friend. B. A book. C. A programme. 答案: B18. Why did Susan think that money was impo
26、rtant? A. Her father couldnt buy her clothes. B. Her father was always worried about money. C. Her father went into his burning house to save his money. 答案: C19. What did Susan do when she grew up? A. An advisor. B. A businesswoman. C. A professional writer. 答案: B20. What does Susan try to tell peop
27、le in her book? A. How to achieve happiness. B. How to run a firm. C. How to get freedom. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)A(2020南阳高二检测)When it comes to travelling around Europe, its important to have a budget in mind. Here are some tips for getting the most out of Germany while savi
28、ng your money. TransportTransport is “the big one” and cycling may be the cheapest alternative among all the modes(方式) of transport. Tom Bourlet, a Brighton-based travel blogger at Spaghetti Traveller, talked to us about transport in Germany and advised that slower, regional(区域的) trains will be more
29、 affordable in comparison to those that are high-speed. He continued, “If choosing a train journey, buy the ticket several months in advance to get a great offer. ”If you intend to use the Eurostar train, keep in mind that you can save money by buying tickets at least a week in advance. Shopping aro
30、und can also offer reduced prices. A daily or weekly card for a train or a bus may also be worth investing in. Bourlet continues, “While the trains run like clock-work with high efficiency, the buses run relatively slowly, often arriving late to their destination. ”Ask a travel agentIn an age of tec
31、hnology, we dont always consider going to a travel agent when booking on holiday. If you do, ask them for recommendations, they can give you insider tips. Make sure that they are aware of your set budget before signing up to anything. FoodRegion to region, Germanys cuisine will differ slightly. As a
32、 general rule, outside the city centre will be cheaperthe further you go, the less expensive it is. Bear this in mind when setting a daily budget for your meals. LandmarksMake sure you book your tickets for the landmarks before your trip as theres likely to be a discount when you do this. You may al
33、so want to consider a guided tour which is often free. Before you goMake sure you buy currency before you leave. This could prevent you being charged extra for withdrawing money and youre more likely to get a good exchange rate. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要提供了一些游览德国的小建议, 可以帮助人们在省钱的同时最大限度地游览德国。21. Which transp
34、ort is probably the cheapest to travel in Germany? A. Regional trains. B. High-speed trains. C. City buses. D. Bicycles. 【解析】选D。细节理解题。根据Transport部分中Transport is “the big one” and cycling may be the cheapest alternative among all the modes of transport. 可知交通是“最重要的”, 在所有的交通方式中, 骑自行车可能是最便宜的选择。由此可知, 在德国
35、旅行, 自行车这种交通工具可能最便宜。故选D。22. What can we know about the Eurostar train? A. It runs relatively slowly. B. The meals on it must be expensive. C. Travelers can enjoy a discount when shopping around. D. Booking tickets three days in advance may save your money. 【解析】选C。细节理解题。根据Transport部分可知如果你打算使用欧洲之星列车, 请
36、记住, 你可以至少提前一周购买车票来节省费用。周边购物也可以提供优惠的价格。由此可知, 购买了欧洲之星列车, 游客在购物时可以享受折扣。故选C。23. In which section of a website may the text appear? A. Travel. B. Lifestyle. C. Science. D. Entertainment. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段可知在欧洲旅行时, 脑中有个预算是很重要的。这里有一些小贴士, 可以让你在省钱的同时最大限度地游览德国。结合文章主要提供了一些游览德国的小建议, 可以帮助人们在省钱的同时最大限度地游览德国。由此可推知
37、, 可能出现在一个网站的旅行部分。故选A。BAccording to some researchers, you should not praise children for everything that they do. It does not help them build self-confidence. Most parents and teachers agree that praise can help increase childrens self-confidencethe more, the better. However, according to some resear
38、chers, only proper praise is good for children. If adults praise everything children do, it makes children look for praise all the time, not trying to do their best. “Teachers should not say things likegood job or nice work whenever a child does anything. They should encourage them to continue to im
39、prove, ” some researchers advise. Another idea is that children with high self-confidence are happier, and do better at school. About this, Marshall Duke, a researcher in children, says, “High self-confidence brought in by too much praise does not make children happier, get more, or become able to d
40、o more. Finding a childs advantages and developing them can help build confidence more than too much praise can. ”Praise also loses its effect if it is given equally to all students. “Its important to tell children the truth about what theyve done. Honest feedback is far better than empty praise, ”D
41、uke adds. “People have got into the habit of not telling children when theyre wrong. That makes it hard for them to deal with difficulties when they grow up. Thats just how the world is. ”【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了, 过多表扬孩子没什么好处, 成人应该鼓励孩子继续提高, 诚实地向孩子说明他们错在哪里。24. According to some researchers, if parents pra
42、ise their children too much, their children will_. A. become strongB. increase self-confidenceC. do better in their studiesD. always look for praise【解析】选D。细节理解题。由第二段中的“If adults praise everything children do, it makes children look for praise all the time, not trying to do their best. ”可知过多表扬孩子, 孩子就
43、会一直寻求表扬。故选D项。25. In order to help children build self-confidence, some researchers advise teachers to _. A. make them live more happilyB. let them do more difficult workC. encourage them to improveD. help them do better in school【解析】选C。细节理解题。由第二段中的“Teachers should not say things like good job or nic
44、e work whenever a child does anything. They should encourage them to continue to improve, ” some researchers advise. 可知教师应该鼓励孩子继续提高来增强孩子的自信心。故选C。26. Which of the following is TRUE, according to the passage? A. Praise makes children become successful. B. The same praise for all children has no meanin
45、g. C. Children dont know what theyre really good at. D. Duke thinks praise is more important than finding childrens strengths. 【解析】选B。细节理解题。由第三段中的“Praise also loses its effect if it is given equally to all students. ”可知给所有孩子同样的赞美是没有意义的。故选B。27. What is the last paragraph about? A. What children with
46、high self-confidence are like. B. Its important to have the habit of praising children. C. Children should know their mistakes as soon as possible. D. We should praise children honestly and tell them their mistakes. 【解析】选D。主旨大意题。由最后一段中的“Its important to tell children the truth about what theyve done
47、. Honest feedback is far better than empty praise, ”Duke adds. 可知我们应该诚实地表扬孩子, 告诉他们的错误。故选D。CTeachers spend countless years trying to make history come alive for their students. But, US Director Shawn Levy attempts to do this on film in the recently released Night at the Museum. The film is adapted fr
48、om Milan Trencs book of the same name. It brings to life a world where dinosaurs wander the earth, a former president rides again, warlike early Asians return, and cowboys and Roman soldiers seek to bring back their old goals. The familiar comedy star Ben Stiller acts as a luckless dreamer named Lar
49、ry Daley. He takes a position as night watchman at the New York Museum of Natural History. On Larrys first night, hes left alone by the three aging guards hes replacing. They fail to inform him of the museums rather unusual nightlife. Soon Larry finds himself chased down the hallways by the very liv
50、ely skeleton of a dinosaur, in the middle of a confrontation(交锋) with Asian warriors. He is caught in a territorial battle between a cowboy and a Roman general and meets face-to-face with former US president Teddy Roosevelt, played by Robin Williams. They are each from an exhibit that has come to li
51、fe through the magic of a priceless Egyptian tablet. While the film fails to develop very much in some areas (for example, Larrys troubled relationship with a son), it does have enough special effects, and jokes to engage the audience. Bottom Line: Definitely not Oscar-worthy, but a great way to rel
52、ax during a holiday. 【文章大意】本文是一篇电影介绍。文章介绍了一部情节曲折, 适合学生在假期休闲时观看, 而且能让学生学到生动的历史知识的科幻片。28. We can know from the first paragraph that _. A. teachers dont do well in their jobsB. a director can do a better job than teachersC. people can learn some history through a filmD. all history classes should be st
53、opped【解析】选C。细节理解题。根据第一段首句 “Teachers spend countless years trying to make history come alive for their students. ”可知, 故选C。29. Which of the following is NOT true? A. The film has the same name as the book. B. Larry Daley is a character in the film. C. Teddy Roosevelt was once a US president. D. All ma
54、gic Egyptian tablets are on exhibition. 【解析】选D。细节理解题。其他三个选项在文章中都能找到信息支持, 由文中可知, D项与原文信息不相符, 故选D。30. On Larrys first night in the film, _. A. three aging guards are involved in a battleB. he doesnt know the unusual nightlife beforehandC. a Roman general plays many jokes on a cowboyD. he is caught by
55、a wandering dinosaur【解析】选B。细节理解题。根据文章第四段中的They fail to inform him of the museums rather unusual nightlife可知, 故选B。31. We can infer that Night at the Museum _. A. is a good time-killer during a holidayB. will surely win an OscarC. is not a good film at allD. will be popular among students【解析】选A。推理判断题。
56、从文章最后一段可得到答案, 本影片适合假期观看, 消磨时光的同时又可了解历史知识, 故选A。D(2020南昌高二检测)Are you smarter than your parents and grandparents? According to James Flynn, a professor at a New Zealand university, you are! Over the course of the last century, peoples IQ test scores have gotten steadily higheron average, three points h
57、igher each decade. This improvement is known as the “Flynn effect”, and scientists want to know what is behind it. IQ tests are designed to measure general intelligence rather than knowledge. Flynn believes that intelligence partly comes from our parents and partly is the result of our environment,
58、but the improvement in test scores has been happening too quickly to be explained by heredity. So what has occurred in the 20th century to help people achieve higher scores? Scientists have proposed several explanations for the Flynn effect. Some suggest that the improved test scores simply reflect
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-460117.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
