分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型山东省即墨市2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(6)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:460271
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:280.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 即墨市 2014 高考 英语 二轮 阅读 理解 精英 训练 精品 答案
    资源描述:

    1、山东省即墨市2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(6)及答案阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。【浙江省宁波市2014高考英语十校联考试题】A A letter of reply is sometimes a most treasured thing Here is a story that tells about this common and natural human sentiment The busiest woman in Labrador during one bitter cold Christmas not

    2、 very long ago, was an Australian nurse by the naI11e of Kate Austen But Nurse Austen was not too busy to acknowledge with a long, friendly letter every gift of food or clothing received for distribution to the natives in that cold and poor district of the north Among the gifts was a box of knitting

    3、s for children, knitted(编织)and sent by a woman in Toronto Nurse Austen was busy, exhausted and not feeling too well that winterShe could have written just ordinary routine notes of acknowledgement But that was not her way She sat down and wrote the woman in Toronto a real letter telling all about th

    4、e village, and the names of the children who were wearing the knitted gloves and caps, and what they said -when they got them, and how they looked when they wore themShe wanted the woman who had knitted and sent all those lovely knittings to see how much happiness and warmth she had created Not long

    5、 after, she received the following answer from CanadaDear Miss Austen: Your letter made me happy I did not expect such a full return I am eighty years old, and I am blind There is little I can do except knit, and that is why I knit so many caps and sweaters and scarvesOf course I cannot write this,

    6、so my daughter-in-law is doing it for meShe also sewed the seams and made the buttonholes for the knitted things I know something of the work you are doing At the age of nineteen I married a man who was going to China to be a missionary(传教士) For forty years, with an occasional year at home in Americ

    7、a, we Worked in China, and during that time our two sons and a daughter were born to us, of whom only one son survivesAfter forty years, my husbands health began to fail We returned to the States where he took charge of a settlement house in Brooklyn, New York A surprising number of the problems we

    8、faced there were similar to the problems we had met in ChinaWhen my husband died, I came to Toronto to live with my son and daughter-in-law They are very good to me, and I pride myself that I am little trouble to them, though it is hard for a blind old lady to be sure of anything What I most want to

    9、 say, my dear, is this For sixty years I have been making up missionary packages of such clothing or food or medicine or books as I could collect In various parts of the world and to various parts of the world I have sent themSometimes I have received a printed note of acknowledgement from the headq

    10、uarters depot or mission board, sometimes nothingOccasionally I :have been informed that my contribution was planned for Syria or Armenia or the upper Yangtze But never before in all that time have l had a personal letter picturing the village and telling me who is wearing the clothing and what they

    11、 saidI did not suppose that ever in my lifetime I should receive a letter like thatMay God bless youSincerely yours,41The underlined word “sentiment”(in Paragraph l) most probably means“ ”?A view point B gentle feeling C way of thinking D expression of attitude42The underlined sentence “But that was

    12、 not her way” (in Paragraph 3) implies that A she would not just write an ordinary letter of thanks B she was too busy to write a note of acknowledgement C she was not busy, exhaustec3 0r feeling too well that time D she wrote a letter telling all about the village and the children43Why was Laura so

    13、 happy when she received the letter from Miss Austen? Because A the letter was* from an Australian nurseB she was already eighty years old and blindC she had never received a letter like thatD the letter was not supposed to reach her44Ms Laura N Russell is now living in A China B Australia CCanada D

    14、the States45For decades, Ms Laura has been to and sent contributions to people all over the worldAToronto and New York only B Syria and Armenia onceCthe upper Yangtze area alone D many places of the world【参考答案】4145、BACCD 【浙江省宁波市2014高考英语十校联考试题】BBelow is an entry taken from an English dictionary46“Be

    15、careful not to scratch the furniture most probably means “Be careful not to ” A remove any marks B damage its surface C make any noises D change its position47The word scratch in Some drawings had been scratched on the back of the door has the same meaning as in“ ”AWe scratched some of the dirt away

    16、BThe cars paintwork is badly scratchedCThe dog; kept scratching at the door to go outDThey scratched lines in the dirt to make marks48“Shehad scratched because of a knee injury might imply that “She couldnt A take part in a race B cancel a prepared activity Cmake a living af6ne D make enough money49

    17、When the French girl says I learned German from scratch iii six months she means she Ahad previously well prepared Bwas unsatisfied with her GermanCknew no German before thatDfound few materials available【参考答案】4649、BDAC 阅读理解- (2011江苏卷,A)We know the famous onesthe Thomas Edisons and the Alexander Gra

    18、ham Bellsbut what about the less famous inventors? What about the people who invented the traffic light and the windshield wiper(雨刮器)?Shouldnt we know who they are?Joan McLean thinks so. In fact, McLean, a professor of physics at Mountain University in Range, feels so strongly about this matter that

    19、 shes developed a course on the topic. In addition to learning “who”invented“what”, however, McLean also likes her students to learn the answers to the“why” and “how” questions. According to McLean,“When students learn the answers to these questions, they are better prepared to recognize opportuniti

    20、es for inventing and more motivated to give inventing a try.”Her students agree. One young man with a patent for an unbreakable umbrella is walking proof of McLeans statement. “If I had not heard the story of the windshield wipers invention,”said Tommy Lee, a senior physics major,“I never would have

    21、 dreamed of turning my bad experience during a rainstorm into something so constructive.”Lee is currently negotiating to sell his patent to an umbrella producer.So, just what is the story behind the windshield wiper? Well,Mary Anderson came up with the idea in 1902 after a visit to New York City.The

    22、 day was cold and stormy, but Anderson still wanted to see the sights,so she jumped aboard a streetcar. Noticing that the driver was struggling to see through the snow covering the windshield,she found herself wondering why there couldnt be a builtin device for cleaning the window. Still wondering a

    23、bout this when she returned home to Birmingham, Alabama, Anderson started drafting out solutions. One of her ideas, a lever(操作杆)on the inside of a vehicle that would control an arm on the outside, became the first windshield wiper.Today we benefit from countless inventions and innovations. Its hard

    24、to imagine driving without Garrett AMorgans traffic light. Its equally impossible to picture a world without Katherine JBlodgetts innovation that makes glass invisible. Can you picture life without clear windows and eyeglasses?大发明家与重要的发明固然令人振奋,但生活中也离不开小发明,本篇文章鼓励年轻人要善于把握发明的契机。9By mentioning “traffic

    25、light”and “windshield wiper”,the author indicates that countless inventions are_.A. beneficial,because their inventors are famousB. beneficial,though their inventors are less famousC. not useful, because their inventors are less famousD. not useful, though their inventors are famous答案:B。细节理解题。由文章最后一

    26、段,特别是第一句“Today we benefit from countless inventions and innovations.”可知信号灯和雨刮器等这些小的发明使我们受益。第一段最后一句“Shouldnt we know who they are?”意思是“难道我们不该知道他们(发明者)是谁吗?”可知发明者不怎么出名。10Professor Joan McLeans course aims to_.A. add colour and variety to students campus lifeB. inform students of the windshield wipers i

    27、nventionC. carry out the requirements by Mountain UniversityD. prepare students to try their own inventions答案:D。细节理解题。由第二段内容,特别是最后一句“.When students learn the answers to these questions, they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try.”可知D项

    28、最佳。11Tommy Lees invention of the unbreakable umbrella was_.A. not eventually accepted by the umbrella producer B. inspired by the story behind the windshield wiper C. due to his dream of being caught in a rainstormD. not related to Professor Joan McLeans lectures答案:B。细节理解题。由第三段中Tommy Lee的话“If I had

    29、not heard the story of the windshield wipers invention.I never would have dreamed of turning my bad experience during a rainstorm into something so constructive.”可知他的发明是因为受到雨刮器的发明故事的启发。12Which of the following can best serve as the title of this passage?A. How to Help Students to Sell Their Inventio

    30、ns to Producers?B. How to Design a Builtin Device for Cleaning the Window?C. Shouldnt We Know Who Invented the Windshield Wiper?D. Shouldnt We Develop Invention Courses in Universities? 答案:C。主旨大意题。全文讲述一些重要的发明,虽不为人知,却非常有益,借以鼓励年轻人要善于把握发明的契机。其他选项都比较片面。阅读理解- (2011辽宁卷,B)About 21,000 young people in 17 Am

    31、erican states do not attend classes in school buildings.Instead,they receive their elementary (初等) and high school education by working at home on computers.The Center for Education Reform says the United States has 67 public“cyberschools”,and that is about twice as many as two years ago.The money f

    32、or students to attend a cyberschool comes from the governments of the states where they live.Some educators say cyberschools receive money that should support traditional public schools.They also say it is difficult to know if students are learning well.Other educators praise this new form of educat

    33、ion for letting students work at their own speed.These people say cyberschools help students who were unhappy or unsuccessful in traditional schools.They say learning at home by computer ends long bus rides for children who live far from school.Whatever the judgment of cyberschools,they are getting

    34、more and more popular.For example,a new cyberschool called Commonwealth Connections Academy will take in students this fall.It will serve children in the state of Pennsylvania from ages five through thirteen.Children get free equipment for their online education.This includes a computer,a printer,bo

    35、oks and technical services.Parents and students talk with teachers by telephone or by sending emails through their computers when necessary.Students at cyberschools usually do not know one another.But 56 such students who finished studies at Western Pennsylvania Cyber Charter School recently met for

    36、 the first time.They were guests of honor at their graduation.本文讲述了美国很多年轻人不去学校学,而是在家参加网络学习。教育家对网络学校持不同的看法。有些教育家认为很难知道网络学习质量的好坏。有些教育家认为网络学习可按学生自己的速度进行,且不用坐车去上学。不管怎样,网络学习越来越受欢迎。13What do we know from the text about students of a cyberschool?AThey have to take long bus rides to school.BThey study at ho

    37、me rather than in classrooms.CThey receive money from traditional public schools.DThey do well in traditional school programs.答案:B。细节理解题。根据短文第一段第一、二句可知,学生不用去学校而是在家里通过电脑学习。14What is a problem with cyberschools?ATheir equipment costs a lot of money.BThey get little support from the state government.CI

    38、t is hard to know students progress in learning.DThe students find it hard to make friends.答案:C。细节理解题。根据短文第二段最后一句话可知:很难知道网络学习的好坏。15Cyberschools are getting popular because_.Athey are less expensive for studentsBtheir students can work at their own speedCtheir graduates are more successful in society

    39、Dthey serve students in a wider age range答案:B。细节理解题。根据短文第三段第一句话可知,网络学习的好处是学生可按自己的速度进行。16We can infer that the author of the text is_.Aunprejudiced in his description of cyberschoolsBexcited about the future of cyberschoolsCdoubtful about the quality of cyberschoolsDdisappointed at the development of cyberschools答案:A。推理判断题。综观全文可知,作者客观地描述了网络学习的优缺点,由此可知作者对网络学校并不含偏见。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省即墨市2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(6)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-460271.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1