山西省2012高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(36).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 2012 高考 英语 二轮 复习 专题 训练 阅读 理解 36
- 资源描述:
-
1、山西省2012高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(36)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。A“Mom, can I bake some bread?” We were 15; my best friend, Hanna, and I, determined to try our hands at creating some beautiful bread. “Its not worth the trouble,” my mother said. “It takes lots of time and makes a big mess. O
2、ur bakery bread is delicious without all that effort.”Begging was useless. Moms “no” meant “No!”But several weeks later, opportunity knocked. My parents were going out for the evening. I immediately invited Hanna to be my partner in bread-baking crime.We studied the recipe. That was easy. “Mix oil i
3、nto flour then beat in four eggs, one at a time, with remaining sugar and salt.” We were not good at breaking eggs. I tried to learn from my mother.“Gradually add eight cups of flour. When dough (面团) holds together, squeeze it.”We took turns working like that. “Is the dough holding together?” we ask
4、ed each other.I remembered my neighbors instructions: “If its too sticky, add some flour; if too dry, add water.”We added water. Then more flour. Then more water. By then, the mass of our dough had grown very much.“Place dough on floured surface and squeeze till smooth,” the recipe instructed.We too
5、k turns burying our hands in the damp dough, pinching, squeezing, and feeling it leak between fingers. “Clean and oil bowl, and then return dough to bowl. Cover and let dough rise in a warm place for one hour.”This was good newswed have a break. On the dirty kitchen chairs, we dreamed about our beau
6、tiful bread. “See?” we would tell my mom. “Isnt it worth the work?”Hanna and I couldnt help glancing at the rising process every few minutes. But nothing happened.“Maybe something will happen in the hot oven,” I said.Unfortunately, when we removed the loaves from the oven, they were like hard stones
7、.Mom was right; it takes time and effort. It sometimes makes a mess. But still it feels good, somehow, to be part of that long, ongoing chain of bread bakers. Since that night, both Hanna and I have learned to do it right.1. To the writer, what her mother said was _.A. lawB. rubbishC. adviceD. warni
8、ng2. Which of the following can best describe the childrens feelings while making their first bread?A. Confident; hopeful;proud B. Curious; hopeful; disappointedC. Interested; excited; satisfied D. Worried; satisfied; proud3. Which of the following did the writer do without referring to the instruct
9、ions?A. Placed dough on floured surface. B. Added eight cups of flour to eggs.C. Returned dough to a cleaned bowl. D. Placed the dough into the hot oven.4. The passage mainly tells us _.A. the process of making bread B. the conflict between mother and daughterC. the first experience of making bread
10、D. the way of doing housework BIn Britain, in a population of 60 million, there are 13 million grandparents, many of whom live alone a long way from their grandchildren.The loneliness of these older people has become an issue that schools are trying to teach children about .On a popular teachers web
11、site, there is a classroom activity to help make children aware of the implications of the different generations of the same family living far from each other. Its a story about Mrs. Eiderdown, an elderly lady whose grandchildren have moved to Australia with their parents. She lives alone and rarely
12、 sees her family .First of all, the children speculate about Mrs. Eiderdowns life. What does she have for breakfast ? what does she do all day ?how does she feel about her life ?One day, Mrs. Eiderdown decides that she wants a pet to keep her company and puts an advertisement in a local shop window.
13、 Then she waits at home to see if anyone will answer her advertisement .A tall thin man rings her doorbell. he is holding a cardboard box. Mrs. Eiderdown chats with the man for ten minutes before she realizes that she hasnt looked in-side the box to see what the pet is. She can hear a his-sing sound
14、. The children guess what is in the box(a snake). Mrs. Eiderdown thanks the man but says she doesnt think the snake is a good idea .The next time the doorbell rings, theres a lady on the doorstep, also carrying a cardboard box.In the bottom of the box, Mrs. Eiderdown sees something black and hairy w
15、ith eight legs. Again ,the children say what they think it is (a spider). Mrs. Eiderdown thanks the lady for her kindness but says that a spider is not the sort of pet she has in mind.At last, the little girl next door brings her a dog .Mrs. Eiderdowns life improves a lot because of the dog. more im
16、portantly, of course, the little girl, whose own granny lives a long way away, starts to visit Mrs.Eiderdown more often. This interactive classroom idea has led to a greater awareness among children about the possible loneliness of older people who live quite near them .5.whats the main idea of the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级下册语文课件-20.救命骨髓 习题∣语文S版 (共9张PPT).ppt
