山西省2012高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(50).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 2012 高考 英语 二轮 复习 专题 训练 阅读 理解 50
- 资源描述:
-
1、山西省2012高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(50)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。AMoses Mendelssohn, the grandfather of the well-known German composer(作曲家),was far from being handsome. Along with a rather short stature, he had a hunchback(驼背)One day he visited a merchant in Hamburg who had a lovely daughte
2、r named Frumtje. Moses fell hopelessly in love with her. But Moses was refused by his ugly appearance.When it was time for him to leave, Moses picked up his courage and climbed the stairs to her room to take one last chance to speak with her. She was a heavenly beauty, but caused him deep sadness by
3、 her refusal to look at him. After several attempts at conversation, Moses shyly asked, “Do you believe marriages are made in heaven?”“Yes, ”She answered, still looking at the floor. “And do you?”“Yes I do, ”He replied. “You see, in heaven at the birth of each boy, the God announces which girl he wi
4、ll marry. When I was born, my future bride was pointed out to me. Then the God added, But your wife will be humpbacked. ”“Right then and there I called out, Oh God, a humpbacked woman would be a tragedy. Please, God, give me the hump and let her be beautiful. ”Then Frumtje looked up into his eyes an
5、d was stirred by some deep memory. She reached out and gave Mendelssohn her hand and later became his devoted wife.1At first Moses was refused by Frumtje because he _.Ahad a bad intention Bwas a hopeless manChad no courage to express himselfDwas not handsome and humpbacked2 Frumtje accepted Moses re
6、quest in the end because of_.AMoses good heart and wisdomBMoses sharp words and devotionCMoses tricks and liesDMoses wealth and humor.3Which of the following word can replace the underlined word “stirred” in the last paragraph ?Amixed Bmoved Ccaused Dsurprised4The writer of the passage intends to tr
7、y to tell us _.Ahow to run after a girlBa marriage in heavenCa sad and moving love storyDwhat true love is.BA marketing director for a famous computer manufacturer was designing a new advertisement for his company. While researching consumers response to his product, he asked, “Ships are commonly re
8、ferred to as she or her. What gender (性别)would you give to your computer? Give four reasons to support your answer. A large group of women reported that the computers should be referred to as “he” or “him” because:In order to get their attention, you have to turn them on.They have a lot of data, but
9、 are still hard to understand.They are supposed to help you solve problems, but half the time they are problems.As soon as you buy one, you realize that if you had waited a little longer, you could have had a better model.The men, on the other hand, said that computers should be referred to as “she”
10、 or “her” because:The language they use to communicate with other computers is impossible to understand for most men.Even your smallest mistakes are stored in the long-term memory and will be remembered forever.As soon as you get one, you find yourself spending half your money on accessories (附件) fo
11、r it.5In fact, computers really _.Ashould be referred to as “she” Bshould be talked about as “he”Care neither “she” nor “he” Dare either “he” or “she”6Why did the man ask people such a strange question? ABecause he was a marketing director of a computer company.BBecause he was not sure whether to us
12、e “she” or “he” for his computer.CBecause he wanted to make special computers for men and women.DBecause he was planning an advertisement for his computer.7From the womens answers, we can see _.Athey generally dont know as much about computer as men doBthey want to use a computer without turning it
13、onCthey cant make up their minds when to buy a new computerDthey love computers as much as they love their husbands8Which of the following is NOT implied in the reported answers? AWomen think computers can solve problems.BWomen are likely to remember their husbands small mistakes.CSome womens comput
14、ers usually work half the time.DSome women believe they might find a better husband if they wait a little longer.CIdeas about education are changing in the United States. Education today is not just a high school diploma(文凭)or a college degree. Many adults are not interested in going to college. The
15、y are interested in other kinds of learning. For them, learning does not end with a diploma. Continuing education gives these adults the chance to increase their knowledge. It also gives them a chance to improve their old skills or to learn new ones. If they know more or learn more, then they can ge
16、t a better job or earn more money.There are usually a large number of classes to choose from. Some adults take classes for fun or because the class will be useful for them. Other adults take classes to improve their own lives because they want to feel better about themselves. Others can learn how to
17、 be good parents , or how to get along with other people. There are many chances for adults to continue their learning. Almost any community college or public school system has a continuing education program. There are classes in schools, buildings, or churches. Most classes are in the evening, so w
18、orking people can attend. The classes are usually small, and they are inexpensive. Thousands of people take continuing education classes each year. They receive no diploma and no grade for most of the classes they attend. For them , learning is something they do because they want to.9Attending conti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级下语文复习课件-第六单元_苏教版.ppt
